- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fischerné #157 üzenetére
Nem mész te sehova, legalább olvasni visszajársz majd, max. ezzel a felhasználóval nem írsz ide többet.
A "gonoszságommal" meg szerencsére nem neked kell elszámolnom. Tudod: ne ítélj, hogy ne ítéltess.
Egyébként bár nem én nyitottam a topicot, de nyugodtan mondhatom, hogy szívesen látunk, ha érveid és indokaid vannak, amiket megosztasz velünk. Semmi bajunk veled személyesen, a köldöknézegető "hagyjuk a múltat a jövőt meg majd megoldja valaki" mentalitással viszont annál több.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fischerné #142 üzenetére
Szerénységet és önzetlenséget tanulhatnál.
Szerénységet azért, mert folyamatosan azt hiszed, hogy nálad van a bölcsek köve, és mert automatikusan azt hiszed, hogy "mi" és "ti" oldal van, ahol te a jó oldalon vagy. Ez bűn.
Önzetlenséget pedig azért, mert próbálod másokkal és magaddal is elhitetni, hogy a hibáidért mások segítségét kell hogy kapd. "Ne kívánd felebarátod házát vagy bármi féle tulajdonát" Te kívánod, mert önző módon a magad javára ítéled meg a helyzetet. Ez is bűn.
Nem kívánsz rosszat? Nem, de nem jóindulatból, hanem félelemből, mert félsz, hogy az élet visszavág. Ez nem jóindulat, hanem félelem.
Nem akartam személyeskedni, de ez a határtalan demagógia és manipuláció amit itt csinálsz felforgatja a gyomromat.
Tényeket hozz, és ne általánosságokban beszélj!
Gondolkozzunk a megoldáson? Hagyjuk a múltat?
Hát tessék: mondd meg, hogyan választod szét azt, aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe, és azt aki szimplán egy barom volt és elcseszte?
Mondd meg, hogyan segíted ki ezeket az embereket úgy hogy ez ne csapjon vissza? Ugyan is ha most segítesz, legközelebb még többen lesznek felelőtlenek, mert látják hogy megúszhatják, és így jobban járnak, mint aki felelősen viselkedik. Van gyereked? Így neveled? Ezt hogy fogja az állam kivédeni? -
DeFranco
nagyúr
Az szerintem jogos, hogy csak magyar lakásra vehető fel. Belelapátol az állam egy csomó pénzt, plusz indirekt módon is támogatva van az alacsony hitelkamat által. Nyilván nem érdeke sem az államnak, sem a nemzetgazdaságnak hogy ez a pénz egy külföldi magánszemélyhez vagy vállalkozóhoz vándoroljon. Ennek a pénznek (és a megtakarításnak) a magyar ingatlanpiacot kell pörgetnie, élénkítenie.
Tudom, hogy ez most téged rosszul érint, neked nem jó ez a helyzet, de ez az ország érdeke.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fischerné #126 üzenetére
Senkitől sem sajnálom, aki önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe.
(nem büszkeségként, csak nyomatékként: utaltam az árvízkárosultaknak, és az iszapkatasztrófa áldozatainak is, a saját pénzemből, pedig az előbbi is véleményes)
A felelőtlen konzumidiótáktól, a nagyravágyó lusta emberektől, akik tudták, hogy túlvállalják magukat, mégis belementek, mert a Pistáék is lakást vettek, meg kocsit, azoktól viszont sajnálom. Meg azoktól is sajnálom, akik most bár tudnának törleszteni, nem törlesztenek, mert moratórium van, sz*rnak bele, majd az állam kisegíti őket.
"Potyautas magatartás", mint közgazdaságtani fogalom mond valamit?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kalandor #117 üzenetére
A devizahitelesek jórésze zsellérként, meztelen se**el vágott a világnak, és azt hitte, hogy majd ő is élhet normálisan mint mások. Álomszerű, irreális igényei voltak: dolgozik hogy legyen lakása. Na de majd most meg tudja hol a helye a pénzügyi analfabétájának úgy, hogy arról koldul.
Ez erős csúsztatásnak tűnik. Ne osszuk már fel a társadalmat meztelen seggű nincstelen zsellérekre és burzsoá karvalytőkésekre ha kérhetem.
Aki gondolkodott, és megvolt akár a józan paraszti esze, az felmérte, hogy mit tud vállalni, és úgy vágott bele a lakásvásárlásba, de róluk nem hallasz, mert most is fizetik a másfélszeres törlesztőt szép csendben.
Be kell látni, hogy a világ nem úgy működik, és soha nem is úgy működött hogy mindenkinek, minden azonnal jár. Annak ellenére nem, hogy a reklámokból ez folyik állandóan.
Végig kell gondolni, hogy egy család mit bír, el kell osztani kettővel, és annyit kell vállalni 20 évre. Az önerőt össze kell gyűjteni, ha tetszik ha nem, mindegy honnan, csak legyen. Azt pedig senki ne mondja, hogy nem lehet, mert lehet, csak akarni kell. Le lehet mondani a túrórudiról, a széles sávú internetről, meg a havi egyszeri konzumorgazmusról, ami után a megvett kaja fele a hűtőben rohad meg, és egyből marad egy kevés, amit félre lehet tenni.
Tudom, mert ezt csináltam én is. Hiába kerestem meg akármennyit, amíg lakást nem vettem, addig nem költöttem többet a minimálbérnél (sőt jóval kevesebbet költöttem annál) úgy, hogy közben fizettem az albérletet és a rezsit. Volt egy célom, és hajlandó is voltam feláldozni dolgokat érte, mert ezt tanultam otthon. Most sem élek többől, mert a fizum minimálbér feletti részét törlesztésre és lakástakarékra használom fel, fussobn ki hamar, aztán davaj. Önkontroll. Nincs is plazmatévém, nem is voltam külföldön mostanában. Könyvtárban viszont annál többet.
Ott van a lakáskassza. 10-ből 7 ember nyüszít, amikor felvetem neki, hogy árghárgh neki most kell a pénz, nem négy év múlva most kell a lakás, mindegy mennyivel könnyebb azt törleszteni, mindegy, hogy önerőnek számít. Jah, ha valaki nem képes 4 évet várni, és havi 20-at takarékoskodni, azon nem csodálkozom, hogy képes fejjel a falnak menni hitelfelvételkor.
Amire még kíváncsi lennék, az az, hogy a bedőlt hitelesek közül ki az, aki tisztán csak lakáshiteles, és nincs mellette más tartozása. Kocsihitel, áruhitel, hitelkártya, etc. Nagyon erős a gyanúm, hogy a havi törlesztő fele/több mint fele nem a lakáshitelre menne, hanem ezekre a fogyasztási célú (amúgy luxus költségű) birkanyíró kölcsönökre.Aki tényleg körültekintően járt el, de valamilyen előre nem látható ok folytán mégis megcsúszott ennek ellenére, azokat sajnálom, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy a mostani áldozatok nagy része nem ez a kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hónapok óta fel-fel röppen különböző - de szinte mindegyik - híradóban ez a bizonyos téma. De most, hogy közeleg a vége...
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Peugeot, Citroën topik
- Ukrajnai háború
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Dell OptiPlex 5080m micro/mini PC- i5-10500T Win11- Számla/garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest