Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
icemad
nagyúr
És akkor még azt nem is írta senki, amikor fűtés szezon van. Borsodban októbertől decemberig még a vetélt cigánygyereket is eltüzelik. Akkor már általában csend van, mert ugye áprilistól októberig kb mindenkinek sikerült felvágni a fát. És akkor kerül elő a szemét, amit egész évben gyűjtöttek össze, hogy jó lesz majd az a tűzre. Hangzavar az nincs, de levegőt venni sem tudsz.
-
totron
addikt
Mindkét fajta zajtól tudok idegösszeomlást kapni ha kellően nagy a dózis és nem lehet látni a végét. Egy otthon legyen a feltöltődés, pihenés színtere.
(#96) Coleman.B, nagyban más a tűréshatár is ha meg lehet beszélni, ha érződik az odafigyelés és van valós ütemezés/csend, nem csak bemondott, meg ígérgetett. Valós esetén tudsz tervezni. Nagyon nem mindegy.
-
Azért az tényleg nem tartozik a normális munkavégzési időbe, például mi is végeztünk lakásfelújítást, ami többek közt sok fúrással járt, de úgy beszéltük meg a brigáddal, hogy 12-13 óra között ilyen ne legyen. Itt sokan hazajárnak munkából ebédelni vagy eleve otthon dolgoznak és az ebédidő legyen csendes.
Működött is a dolog és amikor a szomszéd újította a sajátját, úgymond "visszakaptuk" a mi odafigyelésünket és ő sem végeztetett délben munkát (ez nyilván nekünk esett jól). -
mephi666
nagyúr
szüleimnél falun a szomszéd utánfutókat gyártott... ment a flex becsülettel, de soha nem zavart
simán átalszom a legdurvább viharokat is, ha fáradt vagyok... itt a városban is aludtam mindig, akármit csinált a szomszéd... egyedül az tudott bosszantani, amikor covid alatt fiunkkal voltam itthon és 12:00-14:00 közti idősávban akkor álltak neki szakaszosan ütvefúrni, amikor épp elaludt volna
-
"Biztos idegbajt kapnek tole mar rovidtavon is."
Kinek milyen a tűrőképessége.
Magam a Gellért-hegyről költöztem egy alföldi kisvárosba, nem zavar sem a kutyaugatás, sem a kakas. A Nagy Falu után persze a flexelés furcsa volt
, a fűnyírás viszont nem (a Gellért-hegyen jellemző a kertes házak sokasága).
-
kenwood
veterán
En is meglepodtem amikor haverek megvendegeltek. En kozvetlenul a kerulet kozpontjaban,busz meg minden vegallomas mellett lakom. Ok kis utca,meg aszfaltozva sincs. Na mondom vegre semmi zaj, alszom delig. Aha, 6-7 korul arra keltem,hogy a szomszed kutyaja 1 oraja megallas nelkul ugat
Jo,nem csak hajnalban. Videken eleg ha elsetal valaki egy utcan,es a kutyak korusban kezdenek el ugatni. Biztos idegbajt kapnek tole mar rovidtavon is.
-
Armandus
tag
Miért nem ajánlott az embernek elektromos fűkaszát?
-
Noukoum
veterán
válasz
Klaus Duran #84 üzenetére
Amíg abból élnek relatív jól hogy emberek jobbágyként akarnak élni, addig minek dolgozzanak, meg edukáljanak? Hülyék lennének.
-
Apollyon
Korrektor
Fú, jól megöregedett az arc, mi történt vele, hogy ennyire? 15 év alatt kb 30-at. Régen nem ő volt a nagy magyar apple lifestyle fanatikus?
-
-
-
Noukoum
veterán
válasz
Klaus Duran #80 üzenetére
Én is leszarnám, ha a lakosság is leszarja.
-
1-2 hete szombat reggel 7-kor nyírták a réten a füvet nagy gépekkel. Igazából Békéscsaba vezetése is leszarja a 8 órás kezdést.
-
Somatom
veterán
Erről egy klasszikus jutott eszembe.
Tíz óra elmúlt. Ugye? Kertváros? Ugye? -
Én elég sok kommentszekciót követek USA, Angol, Dán, Holland érában, de ott sem igazán különbek, illetve vannak moderátorok, akik rendet tartanak ,ez egy fontos különbség.
Ott különbek, ahol nem vezetik be őket ennyire a magánszférájukba.
H.András a házát építette, láthattuk hétről hétre, nem egyszer fogalmazott meg személyes kritikát, termékekekkel, termékcsoportokkal, márkákkal kapcsolatban és kb az jött le számomra hogy ő azt gondolja neki jár, hogy igaza legyen ha így van, ha nem.
A személyes vonal amúgy lehetne egy jó dolog, hisz az emberek arra kíváncsiak ő hogy látja a dolgokat de egy professzionális techer nem nyomja rá a saját magánéleti dolgait ennyire a követőire. Azaz ha rányomja akkor vállalja a következményeit, hogy kap néha személyes kritikát is, hisz ad is személyes vonalat a videókban...
Se nem tisztán autós/ technológiai Youtuber se nem egy személyes varázsával követőket bevonzó influenszer.
Nem állt be egy pusztán technikai infulenszerré és egy nagyon személyes attitűd sincs meg hanem valahol a kettő között próbál meg lavírozni ami baromira vissza nyalt most neki.
Egy ilyen embernek, aki egy csomó cég arca, nyomatta már az Audi, BMW meg Hyundai is,a Tiszta energiák meg nem tudom én kik ilyen példával jár elő más embereknek egy igazából teljesen hétköznapi személyes konfliktus miatt.
Utána ráadásul mint elmesélte egy rádiós műsorban átment a szomszédba és tök normálisan megbeszéltek mindent.
Azaz nem egy suttyó idióta volt a szomszédban. Ha oda megy szól neki hogy" hé haver nem tudnád elnapolni egy kicsit mert fáradt vagyok pihenni szeretnék" valószínűleg simán egy pacsival elrendezték volna,és ezt videóra veszi mekkora dolog lett volna. így meg ezt a példát mutatta meg a követőinek, hogy így kell ez, ez az emberi hozzáállás kell.( nagyon sok kiskorú követi)Utána ráadásul azt mondja hogy kikészült, mert őt kritizálják és ez miatt történt ez. Oka volt rá!!!
Miközben így bánik ő másokkal ezzel a hangnemmel rendezi le a dolgait és ő sérelmez ha kritizálják. Nevetséges állszent hozzáállás, hánynom kell tőle. -
-
-
kuntics
aktív tag
válasz
csomi1977 #74 üzenetére
Tök jó a szabályozás meg minden, csak tegyél mellé egy többműszakos munkarendet és egyből kijön, miért van hétvégén meg vasárnap fűnyírás meg ilyenek. Persze, régen tartható volt a hétvégi pihenőidő, de akkor nem is volt annyira elterjedt a szombati túlóra meg a 12 órás műszak.
Városi gyerek vagyok, nem érzem saját bőrömön ezt a témát, viszont a heti egy szabadnapot sokáig volt szerencsém “élvezni”. Reggel 4 előtt kelés, du 3 utáni hazaérkezés után nem volt sok energia. Főleg, hogy másnap kezdődött előről.
-
csomi1977
aktív tag
45 éve élek vidéken. A vidéki ember hétköznap csinál ilyet mert van annyira kulturált ,hogy hétvégén hagyja pihenni a szomszédokat. Mikor a sok drága pesti ki kiköltözött vidékre azóta vannak ilyenek. Egyébként meglehet nézni a polgármesteri hivatalban mikor milyen házimunkát lehet csinálni. Pl nálunk vasárnap tilos a fűvágás.
-
RudY
addikt
válasz
forumpista #65 üzenetére
Az en velemenyem az, hogy tolerancia kell, de szabalyok is.
Épp ez a furcsa, hogy léteznek meglehetősen pontos szabályok, a többség viszont még nem is tud róla, holott több embert érint, mint pl. a KRESZ, amiről már mindenki hallott legalább valamilyen szinten.
Van általános, illetve helyi önkormányzati szabályzás (állattartás, zaj, szag géphasználat stb.) az adott terület besorolásához igazítva (zártkert, bel- vagy külterület, ipari vagy üdülőterület stb.).
Többnyire akkor kerül csak a figyelem központjába, ha már elmérgesedik a helyzet és valamelyik fél utánanéz.
Néhány kiragadott példa: belterületen csak a szomszédok beleegyezésével tartható haszonállat, kedvtelésből tartott állat (pl. kutya, macska) szintén helyileg meghatározott darabszámig (általában 3-3), természetesen a megfelelő körülmények között. A zajkeltés ügye is hasonló, régóta nincs már szoci maradványos "csendrendelet", viszont van helyette elég részletes általános és szintén helyire optimalizált szabályzás a birtokvédelemhez sorolva. Durva általánosságban hétköznap 08:00-20:00 között kell(ene) végezni az építkezés, felújítás, barkácsolás stb. zajoskodást, hétvégén már helyileg eltérhet, van ahol szombat délelőtt és utána satu és qss.A konkrét témához visszatérve, ennek a kiborulós videózgatásnak akkor volna értelme, ha az ő környékén 18:00-ig lehet zajoskodni, amit kétlek. Innentől kezdve vagy fölösleges ripacskodás, vagy tudatos nézettség generálás, bár szerintem inkább az előbbi.
-
válasz
forumpista #66 üzenetére
Akkor most se legyen?
-
Utóbbi.
Egyre megbotránkoztatóbb a stílusa és ezzel kiérdemli az átlag ember népharagját.
Kb egy éve iratkoztam le róla. -
forumpista
aktív tag
válasz
Feketelaszlo #45 üzenetére
+1. Ez az “igy szokas” a 90es evekben meg jelent meg, amikor a vadnyugati vivmanyok talalkoztak a vadkeleti emberekkel.
Hol volt itt az 50-60-70es evekben falun otthon fuszegely nyiro, meg funyiro, meg traktor a kertben, meg lancfuresz meg flex…
-
forumpista
aktív tag
válasz
adlersson #58 üzenetére
Dehogynem volt konfliktus ezekbol, csak nem csinaltak rola tik-tok videot. Nekunk is szoltak amikor az epp aktualis kutyank non-stop vonyitott amikor elmentunk otthonrol (raadasul mi nem is tudtunk rola).
Meg olyan is volt felenk hogy a helyi hulye csutka hangeron duborogtette a kertben a hangfalat mert o ugy szeret kerteszkedni, ot meg 26x jelentette fel 26 szomszed.
De meg olyat is hallottam hogy a kiherelt simsonnal motorozo hulyegyereket megdobalt az egyik szomszed tojassal.Nem veletlen letezik am a “rossz szomszedsag torok atok” magyar kozmondas, es ezt nem a panellakasok koraban talaltak ki.
Az en velemenyem az, hogy tolerancia kell, de szabalyok is.
Ha este 6kor nyirsz fuvet, oke. Ha vasarnap reggel 6kor, nem oke.
Attol hogy valaki igy szokta meg nem biztos hogy jol szokta. -
-
Mondjuk a kettő nem zárja ki egymást.
Nálunk az utcában volt két öblös, ráadásul egymás mellett, ott minden hétvégén ment a mulatós. Nem csináltak semmi különlegeset, nem volt buli vagy vendégség csak így múlatták az időt. Szerencsére estefelé mindig lelőtték a muzsikát azért.
-
válasz
Feketelaszlo #57 üzenetére
Általában az olyan kistelepüléseken nem jellemző a publikus ivászat, ahová sok újgazdag költözött be - ők ezt a tevékenységet otthon végzik.
Laktam 1000 fős kis faluban, random időpontokat kiválasztva mindig kb. ua törzsközönséget lehetett tetten érni a kocsmában.
-
válasz
Nem sértődtem meg.
Nyílván lehetnek olyan falvak ahol más a helyzet. Arra hogy alkoholista ország vagyunk arról sajnos sok a statisztika, de ettől még lehetnek olyan falvak ahol nincsenek.
A környéken a borászat megy, de a szomszéd megyében is, szóval ez régióra jellemző.
Légszennyezést nem mondanám hogy nálunk problémás lenne, mert ami a gépekből és a háztartásokból távozott azon kívül nem volt más füst forrás, a levegő tiszta volt, amikor voltak marhák a TSZ-ben akkor büdös is.
Forgalomból eredő zaj szintén lehet kisebb máshol, de itt ment a mezőgazdaság erősen, mert a környék alkalmas volt rá, plusz errefelé kavicsbánya sok helyen van ami tovább növelte a forgalmat.
Meg itt a vasút, sokan vannak akik a MÁV féle folyamatos műszakban dolgoznak 12 órás műszakokban és ha máskor nem tudta megoldani akkor nappalos műszak után akkor este 7-8 körül nyírt füvet.
Biztos van olyan falu, ahol se bánya, se TSZ, se vasút, se szőlőtermesztés nincs és ott egy kicsit halkabbak a hétköznapok és talán annyi alkoholista sincs, de a környékre nem ez volt jellemző. Vannak erre is eldugott zsákfalvak ahova kb. csak lakni járnak mert nincs ott semmi és az tényleg a nyugalom szigete, de szeszlepkék azért vannak. -
Hieronymus
veterán
válasz
"Én sem akarok mindentudó szerepben tetszelegni, de úgy érzem helytelen ezeket a jelenségeket a magyar vidékre kivetíteni - nem hiszem, hogy az átlag magyar falu
fullalkesz volna..."Pedig az. Nem full, de alkesz.
Országok listája alkoholfogyasztás alapjánA listában tartalmazó 191 ország listáján, a nyolcadik helyre ittuk be magunkat. Ez azért figyelemre méltó teljesítmény. Ha megnézed a volt SZU és gyarmatai foglalják el az első 10 helyet. Egyedül Anddora tudta beinni magát a Kelet-Európa tízes csapatába. De Andorra a turizmusból él, nem feltétlenül a helyi lakosság hozza össze a helyezést.
De bizonyosan van olyan falú, amiben az emberek többsége nem alkoholista. De a felnőtt lakosság körében 10-ből 4-en isznak naponta. Nem csak ők az alkoholisták. Mindenki aki rendszeresen fogyaszt alkoholt. Az is aki csak hétvégenként.
Európa összességében is kiemelkedően iszákos. Az egyik Bajor szerzetesrend jelmondatát idézem: "hagy bennünket inni" Sörfőzéssel ütötték az unalmas napjaikat a szerzetesek.
Münchennek 7 nagy hagyományos sörfőzdéje van és további 5 kisebb. Ezek minősített terméket gyártanak. Még a müncheni repülőtérnek is van saját sörfőzdéje.
Ha megkérdezel egy falusi idős asszonyt, hogy iszik-e alkoholt, a válasz egyértelmű. Alkoholt nem, csak sört. Az alapvető élelmiszerek jegyzékében a tej helyén sör van feltüntetve. Németország még így is csak a 23. helyre tudta beinni magát. -
Nem t'om, én is falun nőttem fel, de nálam beleivódott a mindennapokba, hogy valaki fát aprít (főleg télen), fűvet, sövényt nyír, zajonganak az állatok és soha nem volt szóváltás emiatt senkivel, pedig nyaranta mi is este 6-7 körül nyírtuk a füvet mert már akkor is 500 fok volt, amint feljött reggel a nap. Ezek miatt rinyálni igazi tahóság.
-
Feketelaszlo
senior tag
Ha hajlandó vagy felülvizsgálni, hogy az általad leélt és tapasztalt világon kívül (időben előtte/utána vagy akár csak a szomszéd faluban) lehettek másképp is a dolgok és nem általános igazság a zaj, alkoholizmus, légszennyezés, stb. jelenléte amit feltétlenül el kell fogadni akkor komolyan gondoltam. Mármint ne vedd sértésnek, de a dramatikusság alapján az átlagnál szerintem sokkal trógerebb falutok lehetett, nem mindegyik ilyen lepratelep ám.
Én sem akarok mindentudó szerepben tetszelegni, de úgy érzem helytelen ezeket a jelenségeket a magyar vidékre kivetíteni - nem hiszem, hogy az átlag magyar falu full alkesz volna vagy hogy ma az átlag magyar faluban oké lenne este 8-kor fűkaszálni, s hogy aki ezt felhánytorgatja az automatikusan panaszkodó városi pojáca (vagy legalábbis nem e miatt lesz az).
Ha nem akarunk ennyire kritikusan hozzáállni, akkor csak szarkazmus volt, ezen tán csak nem veszünk össze. -
válasz
Feketelaszlo #55 üzenetére
Ha nem volt rajtuk sapka azért ittak, ha volt rajtuk sapka akkor azért.
Nem tudom hogy valami szarkasztikus poénnak szántad-e a hsz.-ed, mert már késő van és tompa vagyok, de ha komolyan gondoltad, akkor ezúton tájékoztatlak hogy alkoholista nemzet vagyunk már jó ideje. Ráadásul itthon a borászatnak régi hagyománya van és az az 500-1000 liter bor amit egy család összehozott egy évben azt nem Pumukli itta meg és a pálinka még szóba sem került. Mára megváltozott a szeszlepkék táplálkozási szokása és vannak olyan egyedek akik inkább átálltak a tablettásra és/vagy a sörre az égetett szesz mellé. -
Feketelaszlo
senior tag
Jó, de nem lehet hogy részben épp azért voltak alkoholisták az emberek, mert egész nap a fejükben zúgott a vasút, kukoricadaráló, kutyaugatás, szovjet traktor és a tütükével nyomták el? Mármint betintázva nyilván könnyebb elviselni a 0-24 zajongást és "nem ingerültnek" lenni miatta.
-
-
válasz
Feketelaszlo #45 üzenetére
Hat felénk alkoholizmus volt meg csoróság, úgy hogy régen a motoros fűkaszának nem volt nagy karrierje nálunk. Meg itt minden féle mezőgazdasági masina és tehergepjármű járt a TSZ meg a bánya miatt úgy hogy itt nem voltak ingerültek az emberek a zajra annyira. Meg ott voltak még mindenkinél a haszonállatok, kukoricát is kellett darálni gyakran, fa fűrészelés is mindenhol ment még se volt probléma. Volt aki este 7-8 körül vágott füvet mert munka miatt úgy jött ki neki.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Évek óta nem hallottam róla, most megint eljutott hozzám a híre.Nem tudom eldönteni, hogy ez valami gerillamarketing,...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest