- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
gghrtz
őstag
Megrendeltem tegnap a kicsiket
Ma kaptam TN-t is. Remelem 10 nap alatt megerkezik. Mar alig varom.
-
gghrtz
őstag
Na az zsir. Akkor legalabb nem kell ra venni egy ideig kulon foliat.
-
gghrtz
őstag
Es ez rendes folia, vagy ilyen gagyi vekony ami szokott lenni, hogy vedi a szallitas kozben a kijelzot?
-
gghrtz
őstag
Gerilla 9 inch tablet tok Ehhez mit szoltok? Van valakinek?
-
Brogyi
őstag
válasz
wyattthoearp #3 üzenetére
Ezt a 64GB-os dolgot probálta valaki?
-
NegaStar
csendes tag
Igen, kicsit félreérthető, talán ezzel kellett volna kezdenem:
Lecseréltem a gyári UI-t
Szóval a lépések
0. Először olvasd végig az egészet, mielőtt belekezdenél a rom frissítésébe!
1. Letöltés:
A ROM ( fórumon első oldalának végén található, javított rom) linkje
[link]
Rockchip Batch Tool a frissítéshez:
[link]
2. Kicsomagolás
Csomagold ki mindkét zipet egy könyvtárba.
3.Indítsd el a RKBatchTool.exe fájlt
4.Tallózd be a ROM image fájlt(update.img),
5. Kapcsold ki a tableted, ha éppen üzemel
6. Dugd be az USB kábelt a tablet mikro USB portjába(a másik végét a Win PC-be még ne)
7. Nyomd meg egyszerre a Volume + és Power gombokat. Ebben az esetben látható semmilyen művelet (booot screen, stb) a tablet kijelzőn, teljesen sötét marad.
8. A gombokat továbbra is lenyomva, csatlakoztasd az USB kábelt a Win PC-hez
9. (Ha jól emlékszem, még a következőkhöz is lenyomva kell tartani a gombokat) a Win PC jelzi az új eszköz meglétét, amihez drivert kér. Válaszd ki az op. rendszerednek megfelelő drivert abóól a mappából, ahová a Rockchip BatchToolt kicsomagoltad. Esetemben ez ...\Rockchip_Batch_Tool_v1.7\RockusbDriver\x64\win7\
10. Azt hiszem ez a pont, ahol el lehet engedni az eddig lenyomva tartott gombokat(végre)
11. Ha minden jól ment akkor a "Connected Devices" szekcióban látható eddig szürke (vagy időközben ciklámen színűvé vált?) háttérrel rendelkező 1.doboz zöldre vált.
12. Ezzel készen állsz a ROM frissítésére, kattints a Upgrade vagy Restore gombra. Valószínűleg az Upgrade is ok, de én egy Cube U30gt [manualban] úgy olvastam (a 7.pontban), hogy restore biztosabb.
Pár perc várakozás után látható lesz a frissítés státusza - remélhetőleg Finised-OK vagy valami ilyesmi
13. Újraindul a tablet és betölti a romot
14. Megjelenik a kezdőképernyő (ugyanaz, mint korábban, ezért kicsit meg is szeppentem, hogy nem sikerült), de a feloldás után láthatod az JB 4.2 UI-t
15. Dőlj hátra és élvezd a szupergyors tabletedReferenciák:
A Rockchip Batch Tool alkalmazás ROM update beállításai és állapotai a frissítés során(az elején lévő, hogyan lépj flash mode-ba mókát kihagyhatod, erre való a korábban leírt Volume+ és Power gomb együttes lenyomása) a 3.ponttól:
[Rockchip Tool manual]
Videó, ami alapján próbálkoztam:
[CUBE U30GT update]
És esetleg még ez is segíthet:
[Update Firmware Cube U30gt] -
Brogyi
őstag
Valaki megtenné azt a szívességet, hogy megnézi mennyire tudja a gép kezelni ezeket a teszt videókat.
[link]
Egészen a kill-ával bezárólag. Köszi. -
NegaStar
csendes tag
Kb. 1 hónapja rendeltem ezt a tabletet, mivel eléggé meggyőző volt a Zseni cikke és az ár/érték arány is.Teljesen meg vagyok elégedve a teljesítménnyel (tudom, hogy ez nem referencia értékű, de az antutu benchmark google nexus 10 közeli értéket adott). Mindezzel azután, hogy lecseréltem a gyári UI-t. Egyszerűen katasztrofális dolgokat produkált, mint pl. fagyás, laggolás, stb. Pl. az alklamazások frissítése során használhatatlanná vált, kimeredt képernyővel tolta a végkifejletig, már ha elért eddig egy újraindítás előtt.
Na, ezek után határoztam el, hogy lecserélem a ROM-ot.
Találtam is egy fórumot, ahol már letölthető egy custom ROM 4.2.2 JB UI-val. Ez mellett ki lett dobva egy csomó, az eredeti romba integrált kínai alkalmazás.
Maga a ROM frissítés rém egyszerű, most idő hiányában nem tudom leírni, de ha valakinek igénye lesz rá, akkor majd itt megosztom.
Ja, egyébként a rommal foglalkozó fórum:
[link]
A ROM ( fórumon első oldalának végén található, javított rom) linkje
[link]
Rockchip Batch Tool a frissítéshez:
[link] -
gghrtz
őstag
Bakker felment az ara 205$-ra.
-
gghrtz
őstag
USB-ről tölthető a kicsike?
-
campers
tag
Sziasztok! Erről mi a véleményetek?
[link] -
a2d2
addikt
Egy jó tanács: a forrást azért illik megjelölni ha már szóról szóra átmásolod.
-
futizoli
tag
Köszönjük!
Aki már root-olta a gépét, annak érdemes akksi kímélés gyanánt törölni a telefonos appokat.
Idézek a Cube U30gt2 fórumból:
"Ha nem használsz mobilnetet a tableten (3G dongle), akkor nyugodtan törölheted (root szükséges hozzá). Illetve ha a mobilodról osztod a wifin keresztül a netet, akkor is törölheted a fájlokat.
Root Explorer-el system/app mappán belül nevezd át vagy töröld ezeket:
Mms.apk
Phone.apk
TelephonyProvider.apk "Üdv,Zoli
-
gghrtz
őstag
Úúúúú, de várom már, hogy én is megtudjam rendelni ezt a tabletet
Bár van már egy 5"-os FHD telefonom, de azért tabletről olvasni, netezni, esetleg játszani/filmezni mégiscsak ütősebb.
Egyébként valaki nem gondolkozik Picuntu Linux telepítésen dualboottal? RK SoC-okra portolnak ilyen oprendszert, RK3066-ra van is, RK3188-ra nemsokára lesz normális, sőt állítólag kiadták a kínai barátaink a forráskódot és majd normálisan tudnak portolni is (pl. HW dekódolás). Az érintő valószínűleg nem menne, de itt igazából billentyűzet + egér kombó lenne a nyerő, mintha egy laptop lenne. Lehetne programozni, PHP, MySQL, böngészés is jobb így stb. Bár lehet egy 10"-os FHD Cube tablet már jobb lenne erre a célre. Azért az mégiscsak nagyobb. ( De drágább is)
-
kovee01
tag
Köszönöm, ahogy kérdeztem rátaláltam már, viszont még van pár dolog amit be kell rajta állítanom, csask most dolgozom. Viszont eddig amit láttam belőle nekem nagyon gyors, és tetszik az asztalos megoldás is. Jók az animációi, és egészébe véve egy masszív gép ahogy fogom. Rendeltem hozzá billentyűzetes tokot, a nagy kezem ellenére elég jól boldogulok azzal is így eddig happy vok
Az írás hatására sztem 100ak rendelték ezt a táblát, beszéltem a kintiekkel és írták hogy több 10db rendelés jön hetente az elmúlt 15-20napban. Szerintem ZS3NI vedd fel a jutalékot utána
-
Samott
addikt
Kiveszed az automatikus idofrissitest, atallitod az idozonat es ujra engedelyezed a frissitest.
Mar be is laktam:
Alul a gombokat hogy lehet rendezni? Jol gondolom, hogy ez a Nova launcher beallitasa? A fenti ertesitesi savhoz se ragaszkodnek, jo volt az nekem a jobbalso sarokban... at lehet ezt valahogy allitani?
Lassabban kapcsol be mint az elozo tabletem (tovabb kell nyomni a bekapcsologombot), emiatt volt tegnap ejjel nehany izzaszto pillanatom.
A kepernyo se IPS, de a felbontas karpotol az enyhe fakulasert. Van a csaladban egy masik RK3188-as tabla, de ez sokkal gyorsabbnak erzodik, latszik hogy a CUBE-nal a szofverrel is torodnek rendesen.
-
futizoli
tag
Nekünk is megérkezett ma, csodaszép...
-
kovee01
tag
Megerkezett, mar arrol irok. Viszont egz erdekes dolgot mar eszre vettem az idozona valamiert kinai. Nem tudtam megvaltoztatni. Ebben valaki segitene, miert lehet hogy nem hagyja megvaltoztatni...?
-
Samott
addikt
Geekbuying, 8/31 rendeltem, 9/03 postaztak, 9/07 hagyta el kinat, 9/11 erkezett magyarorszagra es ma megkaptam. ;-) Hihetetlen jol be volt csomagolva, de csontra le volt merulve, most toltom.
-
ZS3NI
őstag
-
gghrtz
őstag
Egybkent a FHD ellenére mennyire smooth a tab? NFS:MW-t kiprobaltad rajta?
-
gghrtz
őstag
Aliexpressen erdemes nezelodni folia ugyben.
-
kovee01
tag
Beszéltem az oldalon a Live Chat menün belül az Operátorral, és mondta hogy átírta.
Sok a megrendelésük így lehet csak pénteken tudják küldeni, így még 1 hetet minimum kell rá várnom.
Már nagyon várom hogy minden rendben lesz e vele. Billentyűzetes tokot és kábelt is rendeltem hozzá, bár így utólag a kábel nekem nem is kellett volna mert van itthon több darab is, csak nem találtam. Tehát ha valakinek kell akkor azt oda tudom adni az oldalon hirdetett áráért.
Tracking Nr.-t még nem kaptam, viszont ha meglesz már kicsit nyugodtabb leszek
-
gghrtz
őstag
Valaki fóliát tudott rá szerezni valahonnan?
-
tarnagy
aktív tag
Én is a geekbuying-ról rendeltem egy tabletet, azt válaszolták vissza, hogy 3-7 nap, amíg tőlük postára kerül, erről majd értesítenek. Ennek 8 napja... Hogy aztán még a posta mennyi időt vesz igénybe, az külön kérdés. Úgyhogy akinek ilyen gyorsan megjött, az igencsak örülhet...
-
futizoli
tag
Szia ZS3NI!
Egyetemista barátnőmet szeretném meglepni egy ilyen készülékkel...
Véleményed szerint ez a méret (9"), már megfelelő tananyagok (pdf,doc) kényelmes olvasására?Üdv,Zoli
-
kovee01
tag
Már a rendelés előtt állok egy kérdésem lenne csak, onnan rendelném ahonnan te, mennyi idő alatt jött meg a tablet? Én rendelek hozzá billentyűzetet is, néha noti helyett is használnám. Esetleg utóbbiról tapasztalat?
...Még valami, jól tudom hogy a 3G- modemet támogatja?
Válaszaid előre is köszönöm!
-
vlevi
nagyúr
válasz
#40935168 #25 üzenetére
Pont a Pipo-t akartam említeni, hogy az M9-ből láttam 3G és 3G nélküli változatot is. Nem nagyon néztem utána, hogy csak a 10.1"-s M9-ből, vagy a többiféléből is van-e a Piponál 3G-s változat.
Kár, hogy az U30GT2-nek nem ilyen matt alu (vagy legalább matt alu kinézetű) hátlapja van. Az U30GT2-é ugyanis agyonlakkozott fényes műanyag. Jájjjj. Mostmár tudom, hogy ha nézegetek a neten ilyenolyan készülékeket, akkor a hátlap anyaga is nagyon fontos.
-
ZS3NI
őstag
(#45) rep3at
(#46) gghrtz
Bírja rendesen, bár nem szoktam megvárni hogy lemerüljön. Max 1-2 órát netezek rajta aztan úgyis lesz jobb dolgom, akkor meg töltőre teszem.
Szerintem ugyanúgy bírná mint filmnézés közben 8-9 órát simán mondok rá. De legközelebb lemérem neked nem fogom tölteni napközben.
(#47) kovee01
Fogalmam nincs, hogy van e fekete, utána kell nézni. Szerintem ez így néz ki jól. Passzol a fehér az aluminiumhoz.
-
gghrtz
őstag
Egyebkent netezes kozben, hogy birja a tab szuflaval akkumulator tekinteteben?
-
rep3at
őstag
Nem csalódtam benned
-
ZS3NI
őstag
-
kovee01
tag
Gondolom már valahol leírtad, de honnan rendelted pontosan? Rendelhető ehhez is bőrtok beépített vezetékes billentyűzettel?
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
simonzé
addikt
Van remény. Fogsz egy Tabletet, vagy egy monsterphone-t, ami Micro USB-n keresztül tölthető.
Elmész az Ebayre, és 18 USD-ért veszel egy 20 000 mAH-s PowerBankot. Akkora mint két okosteló egymásnak háttal, de legalább 3-szor telenyomja a Sero7 Promat, vagy 5* a GalaxyS2-met. A Sero tele akksiról indulva így 30-40 órán keresztül nem panaszkodik videózás közben.
Ennyivel már kibírod a sátras nyaralást. -
tomab04a
aktív tag
Ez a marketingszoveg hogy a 9mmes vekonysaga miatt hordozhato nalam kibaszkuralja a biztositekot. Ha mondjuk 11, 8mm vastaglenne es lenne benne egy annak megfelelo meretu 15ah-s lipo akksi akor mar nem is lenne megfelelo az "egy ev mulva dobd a kukaba" iranyzatnak, szoval tulmeretes lenne. Mikor lesznek mar olyan tabletek hogy egy satras nyaralasnal kibirjak ha este filmezes kizben alszom el?
-
Lazsnak
tag
Köszönöm a válaszokat, kielégítő volt, meg fogom nézni ezeket az oldalakat is. Pandawillrol rendeltem egy fullhd black box kamerat apamnak a kocsiba, bar meg nem jott meg csak egy hete rendeltem, gondoltam onnan tevekenykedem ha mar van ott accom, de megnezem a tobbit is
-
Ed3r_X_
nagyúr
Gyorspostával, DHL, EMS és társai, ott biztosan számíthatsz vámolásra, és akkor jön rá a 27% áfa. SG Post-tal kérik sokan, és elég gyors, átlag 12-15 nap, és legtöbbször átmegy minden nélkül. Nyomon is lehet követni, mert kapsz hozzá kódot, amivel nyomon tudod követni, hogy merre jár.
De Pandawill mellett ott van a Minideal, Geekbuying, Tmallbox, Focalprice, és hasonló oldalak. Minideal a legajánlottabb.
-
Lazsnak
tag
Szeretnék egy olyat kérdezni a hozzáértőktől, hogy régóta szemezek már a pandawill.com-on tabletekkel, telefonokkal. Régóta ebayezek már mindenfele maximum 10 000-os cuccot, jellemzően valami mindenből-mindenbe átalakítót, és egy amerika kapitányos övcsaton kívül minden megjött már
. Viszont ezek mind a "kínai csodaposta" lekövethetetlen módján kerültek hozzám (free shipping). Amennyiben egy nagyobb összegű kütyüt rendelnék, a pandawill-en van lehetőség 6napos dhl-el küldetni. Ez esetben mindenképpen elvámolásra kerül a cucc, és inkább postáztassam a szokásos "majdmegjönegyhónapmulva" verzióval, vagy lehet dhl-ezni nyugodtan?
Ha van valakinek tapasztalata errő, felhomályosíthatna igazán
.
Előre is köszi.
-
langward
tag
válasz
#40935168 #27 üzenetére
Feketém van, banggood.com-ról rendeltem anno mert csak ott találtam megjelenéskor, de a pipomall.com-on talán van most olcsóbban. Meg még van hozzá 1 sima fekete bőrtok, meg egy billentyűzetes bőr tok.
Ajánlott rögtön felrakni rá egy custom ROM-ot, mert amivel érkezik az egy kicsit lagzik. Én a RileyRom 1.2a-t raktam rá így most egész jó. Viszont a wifije egészen érdekes mert nem nagyon szereti az N-es wifit mindig megbontja a kapcsolatot, viszont G-s wifit szereti, routeremet át is állítottam otthon
SIM még nincs benne a héten lesz valszeg úgy is kipróbálva. -
langward
tag
Nekem egy Pipo M9 Pro 3G van. Jobb mint ez
-
Ed3r_X_
nagyúr
Király cikk, király tablet. Nem is rossz ár
-
rankesz
veterán
KIs észrevétel:
A cikkben egyik helyen 1920x1200, máshol 1920x1080-as felbontás van... a Cube weboldala 1920x1280-at ír... na most akkor melyik ?!
-
ZS3NI
őstag
válasz
FireFox1996 #18 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy ez amit írtam nettó ár, így jön rá még 27% ÁFA. Hivatalosan Persze, lehet valakinek "szerencséje".
Az U30GT2 is most ahogy nézem ~250$, ami kicsivel több mint 56 ezer forint. Áfával 71.
10k haszon a kollegának MINIMUM.
Sajnos vannak ilyen nepperek, bár ez igazán a vaterán megfigyelhető.
(#17) PB
Az egész képet tükrözi. Kb így néz ki.
-
FireFox1996
őstag
Ez nagyon jó tabnak tűnik, főleg csak ennyiért
Nem rég egyik fórumtárstól az Cube U30GT2-ra kaptam egy 82 ezeres ajánlatot
-
PB
tag
Továbbá MiraCastra is képes a tab, azaz át tudjuk vinni a képét 1:1-ben egy HDTV-re Wi-Fi kapcsolaton keresztül, így egyszerűen tudunk filmeket, fotókat, képeket streamelni.
üdv,
akár Wifi-n akár káblen, de próbáltad az eszközt TV-re kötni esetleg? ilyenkor tükrözi a képet vagy csak a media tartalmak mennek át...Köszi!
-
tolts.hu
őstag
válasz
Runner_fxr #7 üzenetére
itt az eredménye:
Képekkel imitálják a tiszta levegőt Pekingben -
ZS3NI
őstag
(#1) GIJoe
Az MTK chipsetes cubotrol nem tudok nyilatkozni, nem volt még vele dolgom. Itt biztos jobban értenek hozzá.
(#4) Blackhole13
Gyorsan reagál, elég reszponzív a cucc, kellemes használni.
(#5) $p@rr0w
Nekem a játékok kimerülnek abban, hogy tetris, cut the rope, és angry birds.
ha érdekel egy konkrét játék, akkor megnézem.
(#12) Cuccok
Hupsz, elnéztem. Javítva.
(#13) gghrtz
Én is megosztott mobilnetet használok egy dualsimes telóval.
-
rolii21
aktív tag
Jó tabletnak tűnik, főleg ennyiért, ekkora méretben.
-
gghrtz
őstag
Csak 1 nagy hibája van ennek is: Nem lehet bele SIM kártyát rakni.. Pedig nagyon elgondolkoztam rajta. Mert most itt van nekem az 5" FHD telefonom, de azért egy TAB mégiscsak 9", és max vennék hozzá valami olcsó DualSIM-es telefont, és arról osztanám a netet wifin az eszköznek.. Elgondolkodtató...
-
Cuccok
tag
"Továbbá MiraCastra is képes a tab, azaz át tudjuk vinni a képét 1:1-ben egy HDTV-re egy sima HDMI kábelen keresztül."
Nah ez nem igazán a Miracast azt ugye tudod?
-
gghrtz
őstag
8 ÓRA?!?!?! ÚRISTEN! Kérlek küldj egy battery kééépet kérlek!!!
-
leslie_smith
aktív tag
Jó kis teszt volt
Tetszetős egy tablet -
Ez ennyiért szerintem nagyon jó kis gép. Jó a cikk is.
Mondjuk az a launcher androidon nagyon-nagyon WTF kategória!!!
-
Elnézést, hogy nem konkrétan a cikkhez szólók, de engem elborzaszt ez, hogy micsoda mennyiségű számítástechnikai eszközt, elsősorban okos telefont és tabletet gyártanak mostanában.
Bődületes pazarlás. -
dontdoit
tag
"Szerintem az összes tablet kamerája nagyon gyenge"
Új ipad, xperia tablet z? Azért azok nem annyira gyengék ám. Jó persze, ha fotós vagy akkor érthető. Én is a nikonnal dolgozok, nem az Ipademmel. -
$p@rr0w
őstag
Szimpatikus, játszani lehet rajta?
-
Blackhole13
senior tag
Engem az érdekelne, hogy mennyire reszponzív, mennyire van meg az az apple-s érzés mondjuk lapozásnál?
-
wyattthoearp
tag
Nekem Cube U30GT2 van, csak annyiban szólnék hozzá, hogy szerintem az U39GT is tudja kezelni a 64Gb-os microsd kártyát. (SDXC UHS-I)
-
fri
tag
Jó cikk ! Lényegre törő és tárgyilagos. A készülék, ennyiért egész jó darab ! Főleg ezzel a felbontással !
-
GIJoe
addikt
Nagyon jó köszönöm a beszámolót, épp gondolkodtam pont ezen a márkán.
Viszont nekem inkább az ipadmini méret-forma jön be leginkább...
No meg már ha f*som a szót, láttam vhol MTKs chipest Cubotot, amiben van GPS+3G is, hol lehet az RK3188hoz képest?
Másik, az optimalizáció kérdése, lehet e javítani rajta v. érdemes e piszkálgatni?
A fullHD mkv lejátszás mennyire optimalizált? Közbe tudsz lesni egy core leterheltséget %?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged