Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsztom
újonc
válasz
philoxenia
üzenetére
Régebben a bérházak fűtését valóban leginkább cserépkályhával oldották meg. A kályhacsempegyártó vállalatok az aktuális ötéves tervnek megfelelően xarták a kályhacsempéket, a Tüzeléstechnika Vállalat kályhás munkatársai pedig a kályhákat, a TÜZÉP Vállalatok pedig hordták ki a tüzifát, amihez minden lakónak saját tárolója volt a közös folyosó megfelelő részén található tárolóban. Manapság ezeket a cserépkályhákat hajigálják ki hulladékként az új lakók, vagy szólnak a kályhásnak, hogy anyagáért bontsa s szállítsa már el a divatjamúlt mintájú rettenetet a szép új IKEA-s bútorok leendő helyéről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként azokra a födémszerkezetekre, amelyek egykor évtizedekig türelmesen tartották a kályhák súlyát, a mai építésügyi előírások alapján cserépkályha már nem is építhető. Merthogy a födém nem terhelhető akkora súllyal, amit ennyi ideig simán elbírt. -
doktor úr
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Megoldás: a szellőző szervizcsatornája. Mi is a negyediken lakunk egy négyemeletesben, így fölöttem már csak az Úr/Űr/mormonok van(nak)
Szóval simán megbütykölhették a dolgot, csak azt nem értem, hogyan nem tűnik fel senkinek a panelból kigomolygó füst
mert az ilyesmi nagyon-nagyon veszélyes megoldás. Persze Mongóliában tök elterjedt 
-
Crystalheart
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
És panelban, de minden emeletes házban arra is kell figyelni, hogy elbírja a kéményt az egész szerkezet. Hallottam már olyanról, hogy felső szintre építettek kéményt, és mivel nem pont a nagy alsó tartófal fölött volt, életveszélyessé vált az a rész.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Panel. Tipikus négyemeletes panelház lift nélkül.
Kívül nincs beburkolva semmivel, látszik a csupasz szürke panel.
Esztergom. Bánomi lakótelep.
A lakás alaprajzából is felismerhető a tipikus kétszobás panellakás alaprajza.Valóban nem tudom a kéményt hogyan oldhatták meg, biztos van rá magyarázat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval simán megbütykölhették a dolgot, csak azt nem értem, hogyan nem tűnik fel senkinek a panelból kigomolygó füst