- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Figyelem !!!
Több ember megkeresése miatt a cikket az elkövetkező napokban frissíteni, aktualizálni fogom. Igyekszem pótolni az időközben elérhetetlenné vált képeket is.
Naponta fogom átdolgozni a részeket, és apránként befejezem. Remélhetőleg vasárnap estig elkészül.
Addig is türelmet kérek, aki most akar nekiesni a gépének, az várjon még pár napot!
ImI
-
ImI87
őstag
Mai szemmel nézve......... AtlonXP 1600+, DDR400, Geforce Ti4200
Isten ments, hogy flame-et indítsak, de azért az AMD elbevezései évek óta olyan nevetségesek.
Az összes régi procinál ez a "+". És mindig azt mondták, hogy az adott nevű proci ugyanolyan gyors, mint az Intel procija, ami akkora órajelen ment. Aztán a Phenom-oknál is ez a 9550-9650-stb.... És ugyanez most is a Phenom II-nél 920, meg mittomén. V.miért kisértetiesen hasonlítanak az Intel-féle elnevezésre.........
-
ImI87
őstag
Igen, ezt írtam több helyen is, meg tettem be egy vicces képet.
Este ha lesz időm, akkor kiegészítem a cikket.........
jer1cho:
Én is C2D-vel kezdtem a tuningos pályafutást, addig csak egy gagyi AtlonXP konfigom volt, amiben semmit sem lehetett állítani.
Nem akarom magamat fényezni, de amikor gyűjtögettem az új gépre, már közben elkezdtem összeállítani az új konfigot, mert 2 évig egyáltalán nem követtem a számtech dolgokat. Akkor regisztráltam a PH-n, és hónapokig csak olvastam, informálódtam, stb..... Szerintem ez a jó módszer, mert mire megvettem a gépet, már nagyjából tisztában voltam a dolgokkal. Bár az első procim (E6750) nem volt egy tuningos darab, épp csak 3500-on ment, de nagyjából már ismertem a dolgokat. Amúgy érdekes visszakeresni a régi posztjaimat, mai szemmel elég vicces..... -
ImI87
őstag
Nem tudok mindenkinek egyesével válaszolni, de köszönöm a véleményeket!
Lauda: Hát igen, jó kérdés, hogy minek tuningolni.........
Egyszerűen úgy tudnám megválaszolni, hogy: mindenféle kockázat nélkül és teljesen ingyen kihasználjuk a hardverek lehetőségeit (amik láthatóan jóval többet tudnak, mint a gyári specifikáció szerint) -
ImI87
őstag
válasz
HairyPlotter #50 üzenetére
Hát ez változó, függ a laptól is, ramtól is, stb..... de sz.tem 150-160-ig eldöcög alapon.
Itt ilyen "fixálás" nem nagyon van, az régen volt divat. A PCI-E frekvenciát fix 100-ra kell tenni.
Nem muszáj a legjobb hűtőket megvenni, de a gyárit illeik lecserélni v.mi normálisra. Nekem mindegy, te tudod...... csak számomra furcsa.
-
ImI87
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
A Gigabyte EX58-UD3R, MSI X58 PRO, ezek az X58 családon belül az alsóbb kategóriába tartoznak........
EasyTune-nal is lehet állítgatni, de nem tanácsos.
Van rajta bios, és azon belül célszerű állítgatni a dolgokat.
-
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
A kiegészítéseket majd belerakom, de különösebben átfogalmazni nem igazán szeretném. Ígyis rengeteg idő volt, mire összeállt az egész.
Értékelem a javaslatodat, de külföldi "babérokra" sem szeretnék törni. Ezt az írást a PH-ra szántam, magyar olvasóknak.Azt meg nem nagyon hiszem, hogy más nyelven nincsen ilyesmi összefoglaló.
Az írásokkal kapcsolatos véleményeddel részben egyetértek. Bár ez kicsit más téma, mint egy oprendszer, de igyekeztem az arany középutat megcélozni. Tehát nem azoknak szól, akik bemennek egy boltba, és "csókolom, kérném szépen a kapható legjobb gépet!", de azoknak sem, akik mélyre akarnak ásni a rendszer konkrét működésében. Tulajdonképpen olyan embereknek hasznos, akik már nagyjából ismerik a tuning fogalmát, és ez az írás csupán az új dolgok használatához ad segítséget.
Természetesen mindenhez szükséges némai alaptudás, ez a tuningra is igaz. Ezt nem lehet egy esti olvasmányból megtanulni, hanem saját tapasztalatok kellenek hozzá. Ideális esetben ez több generációnyi hardver után alakul ki, és ilyenkor már egy platformváltásnál csak az új dolgokat kell megtanulni.A lustaság érdekes kérdés. Én elsősorban azt nevezem lustának, aki vesz egy új gépet, fogalma nincs semmiről, csak tudja/hallotta, hogy fel lehet húzni, ezek után beírja a topikba, hogy: "csá, most vettem XY cuccokat, adjatok beállítást, amivel megy 4 gigán" Ettől feláll a hátamon a szőr, és kis túlzással önző parasztnak tartom. Mivel ő lusta időt fordítani az utánajárásra, azt az időt és energiát akarja felhasználni, amit mások belefektettek, és végigcsinálták a több órás vagy több napos procedúrát.
Persze mindenkinek el kell kezdeni valahol, de akkor olvasson kitartóan, figyeljen, tanuljon türelmesen, és akkor jöjjön a kérdésekkel, ha már nagyjából képben van! Emellett ez minden tuninggal kapcsolatos topikban le van írva 500-szor, hogy még a papíron azonos alkatrészekből összerakott gépek sem egyformák, tehát nem lehet megadni mindenkinek megfelelő beállítást. Általános sablont lehet adni, de ezen felül a user-nek saját magának kell kitesztelni a beállításokat.Az utolsó témával kapcsolatban van utalás a cikkemben. Konkrétan az, hogy teljesen értelmetlen (átlagos felhasználásra) Extreme Edition procit venni, és többször is hangsúlyoztam, hogy vétek megvenni a (méregdrága) 1600MHz-esnél gyorsabb ramokat.
Úgy általánosságban manapság a jó gépeket a HDD sebessége korlátozza legjobban. Épp ezért jönnek az SSD-k, amik hamarosan új dimenziót nyitnak az adatmozgatás sebességében.........Az első OFF azért nem kapcsolt be, mert van közte üres sor. Vagy vedd ki az üres sorokat, vagy a bekezdéseket egyenként tedd OFF-ba!
-
ImI87
őstag
válasz
HairyPlotter #14 üzenetére
Sajnos ez így nem megy, csak Extreme Edition procikkal, amiknek felfelé is állítható a szorzója. Sima i7 procikat csak akkor lehet húzni, ha emeled a BCLK-t, ami miatt szinkronban nő a Ram, az Uncore és a QPi Link órajele is. Persze ezeket vissza lehet osztani.........
Direkt írtam, hogy nem foglakozom sem alapfeszes, sem extrém tuninggal. Nem ez a cikk témája......... Gyári hűtő pedig papírnehezéknek sem jó, egyébként is hatalmas ellentmondás, ha egy alsóhangon is 200e Ft-os konfig vásárlásánál nem tudunk 7-8e Ft-ot köklteni egy tisztességes hűtőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- PlayStation 5
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- LEGO klub
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest