- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
-
azért az AMD elbevezései évek óta olyan nevetségesek.
Miért is? Az Intel amiket használ az szemléletesebb? Q9650, X6800, QX6800, T9500 (SLAQH) és T9500 (SLAYX), nem beszélve erről: [link]
Lehet vitázni az elnevezésekről, de szerintem felesleges... látszik, hogy csak az egyik oldalra húzol.Tényleg ne flame-eljünk ilyen jó cikk után.
-
HairyPlotter
csendes tag
Köszönöm!
Tehát mint az FSB, emelkedik vele minden.
A leosztatlan Uncore és QPI Link kb mekkora BCLK mellett szokott instabilitást okozni?
Gondolom 1333-as ramok mellett nem a ram órajele lesz elsősorban a korlátozó tényező ilyenkor, ha 1066-ról indulnak, és onnan emelkedik a tuninggal.Nem kifejezetten tuningra válaszottam I7-et, egyszerűen most ez a legerősebb, a 8 thread miatt.
Nem akarok kidobni 12-15e ft körüli összeget egy TRUE-ra, amikor nem széthúzgálni akarom.
Ebben persze az is bennevan, hogy egy mukkot nem megy többet a gyárinál..
Tehát a BCLK-t emelni ameddig jólesik, gondolom lefixált PCI és PCIE mellett. -
-
bigz
tag
Nem teljesen ertunk egyet:
En soha eletemben nem tuningoltam semmit a gepemen, pedig a kornyezet adott volt, mert Fater C16 ota folyamatosan buheralt (egeszen a 333as Celeronig, azota nem emel nehezet). Kb. 20 evesen raktam ossze az elso sajat gepemet, szerintem egyebkent eredetileg benan, aztan veletlenul vettem bele egy VGAt, ami kihozta belole az akkori tokeletes felsokozep jatekgepet mind az arat, mind a teljesitmenyet tekintve. Mindennek ellenere csak az irasod alapjan (ok, termeszetesen meg elolvasnam, mit ir az alaplap konyvecskeje, meg egy-ket aprosagot, de tenyleg, kb egy napi kutakodas) siman neki mernek allni egy konfignak, amit utana cibalok egy kicsit. Nem fogok, mert spur vagyok, de neki mernek. Teny, hogy valami alapot osszekapartam 25 ev alatt, de mint emlitettem, soha nem huztam semmit. Hazudik a diszno mert egyszer mokabol ment egy orajel pocc egy Athlon XP 1600+-ra, de a rendszer rovid uton a tudtomra adta, hogy NE!!!, meg kulonben is minek...Biztosan sokan vannak ugy vele, hogy konyit a dologhoz, meg osszerak egy egesz jo vasat erosebb tulzasok nelkul, de nehezen szanja ra az idot, hogy osszekeresse, amit te itt osszeraktal. Egyaltalan nem az "ajanlott alap ertekekre" gondolok, mert az tapasztalati uton megszerzendo tudas. Nem is (csupan) arra, hogy miket kell allitani, es milyen modon, vagy hogy mi mit eredmenyez es mivel fugg ossze. Az egeszre egy teljes cikkben. Persze, lehetne reszletesebb, engem peldaul erdekel, amit az Uncore-rol meg a QPI Linkrol magyarazott HSM ostag, akar a cikkben viszontlatva, beleszerkesztve is. Jo tudni a dolgok miertjet, es nem hiszem, hogy ettol szakerteni fogom a temat, de nemi extra info, raadasul erdekes. Egy kollega GEEK felkialtassal eppen uti a fejem bal felet egy filctollas dobozzal, es most vigyorog, hogy megemlitem, infantilis fa. Es igeny is volna ra, mert szeretnek vegre olyan gepet venni majd ha mar nem leszek spur vagy nem leszek nem milliomos, aminek valamivel jobb a kihasznaltsaga, mint a kis gyari allapotu osszeallitasaimnak, elvegre esszelt tuningolt cucc ugyanugy kibir 3-4 evet, addigra meg amugy is gyanus a csere. Osszessegeben nagyon jo lett a piszkozatod, otosalaleulhetsz.
Az utolsó témával kapcsolatban van utalás a cikkemben. Konkrétan az, hogy teljesen értelmetlen (átlagos felhasználásra) Extreme Edition procit venni, és többször is hangsúlyoztam, hogy vétek megvenni a (méregdrága) 1600MHz-esnél gyorsabb ramokat.
Ezzel annyira nem vagyok kisegitveEn egesz konkretan megoldast keresek egy letezo problemara, amit eddig azzal orvosoltam, hogy altalam elismert cegek honlapjan nezegettem az o altaluk osszeallitott konfigokat, az abba pakolt elemeket. Az volt a kiindulo pont, es onnan gyujtottem tovabbi tippeket. A HDD vs. SSD pl. olyannyira trivialis, hogy nekem az esetek 99%-aban eszembe sem jutna, es tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedul. Aki ezzel nem ert egyet, annak elitelem a kirekesztoen elitista ronda mocskos pfuj... azzal en nem ertek egyet. Hangsulyos, lenyeges, kell. Foleg mert HDD-n belul is van meg hely fejleszteni, csak ugye a flash alapu technologia egesz jol halad, hatha par even belul az ara is elfogadhato lesz. Egy szo, mint szaz, ha nincs ilyen iromany, akkor faragok egyet, ami hasznos lesz es hasznalhato - a nagyobb melo az anyag osszegyujtese, a felhasznalasi teruletenkenti szuresre par oras agyalas utan ugyis rajovok, okoshal, megoldja.
A magyarkodas szerintem mas topic (ha valaki ebbe belekotne, tegye nyugodtan, valaszolni nem fogok), persze szived joga, igazabol az iras szinvonala engedne. Osszefoglalok, ertheto es hasznos oldalak vannak persze mas nyelven is, mint ahogy hasznalhato leirasok is. Sok cikk kering (hering?), keves a jo.
A hozzaszolas szerzoje az "onzo paraszt" meghatarozassal egyetert, habar valoszinuleg esett mar hasonlo hibaba. Mar csak azert sem (igy masodszor atgondolva), mert szereti tudni, mi miert kap langra, ha elba.
Amugy fogom am en neked ajnarozni a cikkedet, a nagy lo majd ha ... nem fogom egyaltalan. Suvadj meg, es megegyszer koszonom.
-
bigz
tag
Ha minden kiegeszito info (a hozzaszolasokbol) belekerul es kicsit atragod a stilust, a cikk fordithato allapotba kerul, angolul legalabbis nem sok ilyen irast olvastam eddig. Szerintem. Mindez a kovetkezok miatt (ami inkabb koszonet a munkadert, ugyhogy off):
[OFF]Nekem eddig az a benyomasom, mint pl. a Linux eseteben is, hogy az amator irodalom nagy resze vagy teljesen alap es
1. nagy vonalakban magyaraz
2. keveset
3. hosszan
4. olyanoknak, akik leginkabb "1 db szamitogepet" kernek a Tescobanvagy "jotekonyan" reszletes es
1. belinkel egy rakas kiegeszito olvasmanyt amit evezredekbe telik atbogaraszni
2. mar a hatterinformacio sem emesztheto egy kozepes szakiranyu muveltseg nelkul.Egyfelol hianyzik a koztes reteg, ami a hozzam hasonlokat celozza, masfelol hianyzik az a hozzaallas a hozzaertok reszerol, ami nem a spanyolviaszt kergeti, hanem gyujtoget es ertekes honapokat nyer az olvaso szamara. Utobbi azert gond, mert az ilyen embereknek meggyozodese, hogy a magamfajta luzer egyszeruen lusta olvasni, ami szerintem hatalmas tevedes, es a tudas tovabbadasa ellen szol - minek irnak, ha utana mindenki szedje ossze ugyanazt megegyszer. Megkockaztatom, hogy lustak utanajarni, gyujteni es kiadni egy ertekelheto, teljes munkat.[/OFF]
En is bocs a hosszu hozzaszolasert, viszont meg valami nyomja a kicsi lelkemet:
Tudtok olyan oldalt (ismet a gyujtogeto eletmodom, rohadek hominida, gazemberseg, hupakolas), ami barmilyen lista formajaban tartalmazna egy attekintot arra vonatkozolag, hogy mi mit korlatoz?
Gondolok itt arra, hogy ha a magamfajta luzer utanaolvas (mert azert az esetek 99%-aban megteszi) es nagyjabol osszeallit egy gepet, ne essen abba a hibaba, hogy megveszi a jobb ramot/procit/VGAt de minek, mikor a konfig tobbi resze ugyis korlatoz valahol? Ugy ertem, ezt mind ki lehet azert talalni (gyakorlatilag 100%-ig) ha minden alkatresz forumait es hardware tesztjeit kicsit tuzetesebben atnezegetem, de mindez egy helyen esetleg?
Fura, az elso off nem kapcsolt be...
-
Ricco_hun
senior tag
Nagyon hasznos írás, köszi. Sok minden kitisztult a fejemben az i7 tuninggal kapcsolatban. De az ilyen v.mi meg v.milyen rondaságokat kijavíthatnád. Egy ilyen hosszúságú írásban már mi az a pár karakter.
Ezt azért nem értem:
"Szerencsére az i7 rendszer biztonságos határokon belül is nagyon jól tuningolható, és ráadásul jóval egyszerűbb dolgunk van, mint mondjuk egy P45 rendszer esetében lenne."Miért is egyszerűbb? Nekem sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint a P45+Core2 tuning. Nekem P45+E5200 van. Bios-ba be, 200MHz-es FSB helyett 240-es beállít, memória-osztó (szorzó
) visszavesz, hogy továbbra is 800MHZ-en ketyegjenek és kész. Máris 2,5GHz helyett 3GHz-en futkos a kis E5200.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Wise (ex-TransferWise)
- Megingott a Netflix trónja Magyarországon
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest