Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz bunfi #328 üzenetére

Abban egyetérthetünk, hogy pont ilyen vesződések miatt nem lehet megjósolni mi lesz 1-2 év múlva a játékokban. Ez az NV sara is természetesen...

Pont ezért nem szeretnék egy vásárlói döntést bármi ilyesmire alapozni, hogy majd mi lesz 5 év múlva. Nem tudjuk és kész. Én nagyon nagyon bíztam benne, hogy már január környékén tesztelhetjük a DX12 játékok garmadáját, és végre bebizonyosodik mennyire jó egy 280X is már. Majdnem belugrottam egy 390X-be tavaly a DX12 mesék miatt... amit most féláron tudnék kb eladni, mert végre jö(n) egy AMD-s 970, olyan fogyasztással.

Szóval kicsit úgy érzem, nagy az elbeszélés a HW gyártók és a fejlesztők között. Ez nem egy jó kis kooperatív piac... Az AMD lehet meghallgatja őket, de PC-n mit sem számít, mert alig van valakinek Radeonja. Most persze változhat, a 480-al... de ezzel is elcsúsztak a tyúkszaron, mert 1070/1080 kint van, 1060-at bármikor belengethetik sokkal jobb fogyasztással, mert nem olyan bonyolult a csip megint.

Akinek meg 970/980/390/390X-e van, és netán váltanának, azoknak most értékelődik a béka segge alá a kártyája és SEMMI alternatíva nincsen kb, csak az 1070. Eskü talán egy használt Fury lehetne még jó FHD-re... 120-ért... csak abból még újból sincs választék szinte :D

• Fiery

veterán

válasz bunfi #328 üzenetére

Khm... A kulcs abban a postban ez: "es full ISA documentationt". Azt az nVIDIA senkinek nem ad. Nyilvan abban is lehet valami, hogy az nVIDIA jobban orul annak, ha evente csereled a videokartyadat (az AMD is jobban orulne ennek, mint ahogy barmely mas profit orientalt ceg is), de a fejlesztoket nem szivatni akarja serobol, csak nem akar doksit kiadni. Ez egyfajta policy az nVIDIA-nal, JHH igy gondolkozik. Nem ujkeletu dolog ez, mar sok-sok evvel ezelott sem adtak ki semmilyen mély technikai doksit, nekunk sem, pedig volt NDA-nk. Vagy amikor megis kiadtak valami doksit, orditott rola, hogy herelt. Volt egy tablazat, lista a regiszter bit kiosztasokrol, es a 32 bitbol mondjuk 10 bit volt dokumentalva, a tobbinel meg ott volt hogy "reserved". Mikozben tok egyertelmu volt, hogy azoknak is van szerepuk, azok is jelentenek valamit. Szamtalan esetben kiderult aztan, mas modon rajottunk, hogy pontosan mit is jelentenek a "reserved" mogotti informaciok.

Az egesz mogott az van, hogy az nVIDIA nagyon, talan tulsagosan is probalja vedeni az IP-jet. Attol felnek, hogy ha valaki belelathat abba, hogyan is mukodik mondjuk egy Maxwell ISA, akkor konnyen le tudja azt koppintani. Lehet, hogy alaptalan a felelmuk, de akkor is felnek, es me'g veletlenul sem akarnak olyan nyiltak lenni, mint az AMD. Minden, amit kitalalnak maguknak, azt meg is akarjak tartani hazon belul, es kesz. Akinek ez nem szimpatikus, annak ott az AMD, szerencsere me'g van valasztek :) Majd ha az RTG-t felvasarolja az Intel, onnantol lesznek problemak ;) (ez pletyka, tobb forrasbol is hallottam. _NEM_ wishful thinking!)

Új hozzászólás Aktív témák