- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ó, ha van root elérés és adb, akkor az már "nyert" ügy.
adb terminálban az alábbiakat kell kiadni parancsba ( a # utáni részek az én kommentjeim, sem a #-t, sem a komment nem tartozik a parancsokhoz)
adb devices #ellenőrzi, hogy van-e elérhető eszközcsatlakoztatva
Ha van akkor kiírja, hogy
0123456789ABCDEF device #vagy valami hasonlót
Ha nem ír ki semmit, akkor nincs adb kapcsolat.Tételezzük fel, hogy van adb kapcsolat.
adb remount #a rendszerpartíciót újracsatolja írhatóra
Ha remount success felirat van, akkor:
adb push c:\<elérési út>\build.prop-renewed-1 /system/build.prop
adb shell chmod 0644 /system/build.prop
adb rebootHa az adb remount parancs nem sikeres, mert access denided hiba van, még mindig ott a másik lehetőség:
adb push c:\<elérési út>\build.prop-renewed-1 /data/local/tmp/build.prop
adb shell
mount -o remount,rw /system
chmod 0644 /data/local/tmp/build.prop
cp /data/local/tmp/build.prop /system/
rebootElméletileg ezzel visszaíródik a módosított build.prop
-
illjo
senior tag
válasz
cappa72 #1598 üzenetére
Igen, szerintem az, én 4.4.2-t láttam rajta.
Root elérés is van, bár elméletileg én nem rootoltam, most vagy így kaptam, vagy véletlenül MTKDT-val csinálhattam rá? Nem vágom nagyon ezeket mint láthatodDe szerintem ha a Droid Tweaekerrel állítgatni tudtam akkor lehet rajta nem?
Factory mode van az biztos. Ott is csináltam benne a legelején ilyen kétségbeesett reseteket, azt hittem én kis naiv, majd az visszaállítja az eredeti állapotot. És még beszéltük is, mikor jeleztem, hogy ebben nem látok adb elérést, mondtad, hogy nem is kell látni, ott van attól, bár ezt nem értettem akkor
Mit kellene tennem az ügy érdekében? A teljes rom cserét akkor hagyjam, próbáljam meg az adb-t? És ott mit hogyan, és miért?.) -
Egyébként kitkat futkos a szerkezeten?
Mert az bizony előfordul, hogy egy portolt CWM (ami 4.0, 4.1, 4.2 alatt jól megy) nem megy rendesen, pontosan a kitkat miatt.További kérdések:
1, van-e root elérés?
2, van-e factory mode. Ez egy másik menü, még a rendszerindulás előtt. Ugye a recovery-t el lehet érni a hangerő fel + power gombkombinációval; a factory mode pedig legtöbb esetben a hangerő le + power gombkombinációval érhető el. Ha van rajta factory mode, ugyanis nem feltétlenül van minden telefonon
Ha van factory mode, ott általában elérhető az adb kapcsolat. Ha még root jog megszerzése is lehetséges, na akkor lehet adb-n keresztül dolgozni. -
illjo
senior tag
válasz
cappa72 #1595 üzenetére
Szia! Blue Eagle-től már kérdeztem, mivel nem sikerült a manőver, mi a véleményed, ne keressek rá valami rom-ot és azzal próbálkozzam, vagy esetleg igénybe vehetem még a türelmed és segítőkészséged és elmondod az adb módszert? Olvasgattam már arról is, de mintha az még bonyolultabbnak tűnne első látásra.)
-
Szia!
Itt egy rövid leírás.
Természetesen neked a letöltendő fájlok nem azok, amik a 918d-re vonatkoznak, csak az elv azonos.
A képek szerintem magukért beszélnek.Vagy másik leírás.
-
Szia!
A CWM maga:
Letöltés
md5sum: 5e7e3bd5cc1c2d8bedb8c6ef135cbc9b
méret: 5,6 MB (5873664 bájt)Így biztonságosan feltehető, mert nem haladja meg a 6MB-ot.
Illetve az esetleg használható build.prop-ok
[link]Most cwm szkriptre nincs időm.
Ha fent van a CWM, akkor root-olni cwm-ből ezzel a zip-pel lehet (ha 4.2.x van fent a telefonon eredetileg): [link]. Ezt a fizikai sd kártya gyökerébe másold.
CWM-be belépsz
install zip from sd card -> choose zip from sd card -> kiválasztod a MTK6589-SuperSU-root.zip-et -> yes -
illjo
senior tag
Szia Cappa! Egy CWM-met szeretnék
Telefon típus: Lenovo A850 (klón)
Gyári recovery: van, elérhető itt: [link]
Telefon root: van
scatter file: ide raktam: [link]
SD-ext igény: igen
Block info:Talán emlékszel rám, én állítottam el dpi-t és dalvikot, emiatt nem bootol be a telefon. Követtem az instrukcióid az írásaid alapján és sikerült a readback, amiből a kért file-ok a recovery-n kívül:
boot.img: [link]
firmware.info: nincs
build.prop: [link]Remélem a hozzáértésem hiánya nem értelmeztem rosszul hogy mik kellenek, és a megfelelő file-ok kerültek ide.
-
kokokka
addikt
Örömmel írom, hogy cappa nekem is készített egy tökéletesen működő CWM-et a vadonat új Colorfly G808 3G tabletemre
Nem nagyon értek ehhez a részéhez, így nagyon köszönöm! Főleg mert ilyen türelmes volt hozzám!
Le a kalappal!
-
válasz
gyuresz68 #1587 üzenetére
Szerintem igen.
Ez alapján meg lehet csinálni. Kell az ebr1 ebr2 a /proc/dumchar_info, jó szolgálatot tesz még a /proc/emmc és /proc/partitions kinenetek.
Persze a CWM az alap. -
válasz
gyuresz68 #1583 üzenetére
Hűha...
A recovery egy bluboo x1-es recovery volt.
A boot.img-ből nem derült ki, hogy valóban Jiake V5-höz tartozik, de azért a boot.img-ből készült a CWM.CWM 6.0.1.2 recovery Jiake V5 MT6572 telefonhoz. Forrásból fordította Bruno Martins, módosította cappa72.
Letöltés
md5sum: 341bf7882d90ed98fbf164eb7158bf1c
méret: 5,7 MB (5955584 bájt) -
gyuresz68
csendes tag
a müködő link:[link]
-
gyuresz68
csendes tag
Helló Cappa!
Egy CWM-met igényelnék.
Telefon típus: Jiake(Alps) V5
Gyári recovery: nincs
SD-ext igény: igenA szükséges fájlok itt vannak:
https://drive.google.com/folder/d/0B8WtByuxHTNkWjNwb09KMEhhc0E -
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Szasiztok!
Van egy TAB-om, MTK8382-es proceszorral. Milyen recovery-t kéne feltennem, hogy ne csak a hanyatt vágott, felkiáltó jeles robotot lássam? Még nincs ROOT-olva a gép, de szeretnék mindent összeszedni hozzá, mielőtt neki állok. Köszi előre is!
-
Szerzetes
csendes tag
Sziasztok.
Valaki esetleg meg tudna dobni egy root.zip -el Haier w718+ gen2-höz mert nem találok élő linket a letöltéshez.
Köszi. -
poffsoft
veterán
Üdv, cappa!
ismét egy CWM-et kérnék tőled.
Telefon típus: Gfive G700
Gyári recovery: van
Partíciókiosztás van
SD-ext igény: vanFájlok: [G700-alps]
Köszönöm!
-
adorjant
őstag
válasz
adorjant #1565 üzenetére
Ezek a kínaiak mindig meglepnek. Feltámadt a teló
Reggel gondoltam ránézek,bekapcsolásra reagált,majd jelezte,hogy lemerült az akku. Feltöltöttem, és ugyan a rátöltött szoftver kissé foghíjas lett a hiba végett,de cwm-ből vissza tudtam állítani a gyári állapotot.Maxirespect Cappa
-
adorjant
őstag
válasz
cappa72 #1564 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm,működik!
Közben persze sikerült téglázni a telefont,de nem ez volt a gond,egy csonka Android volt rajta,a cwm-nek hála több mindent ki tudok rajta próbálni,de most perpill nem reagál semmire
Volt már ilyen korábban,aztán később csak úgy magától magához tért. -
adorjant
őstag
Helló Cappa!
Egy CWM-met szeretnék, amennyiben tudsz segíteni.
Telefon típus: 5c smartphone
Gyári recovery: van
Partíciókiosztás van
SD-ext igény: nemElőre is köszönöm!
-
Kuter
senior tag
Szia.
Szeretnék kérni egy CWM-et a telomra Star n8800 (mtk6592)
Ftp elérés privátban előre is köszönöm.Üdv Kuter
-
ironbed
aktív tag
-
válasz
kaszabzoli85 #1557 üzenetére
ha elkuldod privatban a scattert es a linket a nagy img-rol, ranezek. a mai delikvens nem jelentkezett.
-
válasz
kaszabzoli85 #1555 üzenetére
A héten már biztosan nem... már páran bejelentkeztek a hétre.
-
válasz
kaszabzoli85 #1553 üzenetére
A kezdeti érték és a következő rom-szakasz kezdeti értéke közötti különbség hexában.
Egyszerű kivonás. -
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
cappa72 #1552 üzenetére
megnyitottam ezzel a hex editorral,de egyszerüen nem tudom hogy meddig kéne vágjam,a scatter nem irja ,csak mindegyiknek a kezdetét.Amugy a droid tools megcsinálta a preloadert,meg a z mbr-t,ebr1et,ubootot,bootimgt,csak a többit nem,meg van a scatter file és az nvram is.
-
válasz
kaszabzoli85 #1551 üzenetére
Érdemes volna az eladótól kérni a "gyári" romot. Hátha sikerül tőle megszerezni, és akkor nyert ügyed van.
Vagy, gondolkodva a dolgon... még azt is meg lehetne próbálni, hogy a preloader-t kiszerni a nagy img-ből (konkrétan levágni az elejéről), és write memory-val visszaírni az elejéről a nagy, módosított img-t.
Ez elméletileg akkor teljesen rendbehozná.
Szigorúan preloader nélkül.
Így csak 1 vágást kellene csinálni az eredeti nagy img fájlon. -
válasz
kaszabzoli85 #1549 üzenetére
Ha nincs másik mentésed... akkor szerintem nem sok.
Hacsak nincs egy másik ugyanilyen partíciókiosztású telefon a kezedben...
De próbáld meg a google-t, hátha dob erre valamit. -
válasz
kaszabzoli85 #1547 üzenetére
Hát valahogy így...
Tényleg nem tűnik egyszerűnek... mert egyáltalán nem az.
1GB-nyi adat hex editorral... ugh... -
-
válasz
kaszabzoli85 #1545 üzenetére
Semmi gond.
Arról még nem készült leírás, hogyan kell nem működő telefonnál a nagy fájlt szétszedni.
Az józan ésszel a scatter alapján kell menni, hogy melyik blokkeszköz-szakasz meddig tart, és az adott kezdőcímek alapján szétdarabolni.
Én még sosem csináltam ilyet. -
válasz
kaszabzoli85 #1543 üzenetére
Igazából ide való téma lenne: SP Flashtool Readback opció.
De ha már erre jársz, akkor csak annyit, hogy az egyben történő mentés ezért veszélyes.
Merthogy azt szét kell bontani, de csak működő telefonnál lehet.Azonban a scatter alapján így is szérszedhető, pilótavizsgás módon, hex editorral...
Ezért szoktam mindig azt javasolni - és a leírás is ez miatt készült így -, hogy szakaszonként kell menteni. -
kaszabzoli85
csendes tag
Sziasztok.S5 klón telefont hogy telet kommunikációra birni a droidtoolsal?Sajna a telefonnak nincs meg a gyári firmwareje,csak amit az sptool kiolvasott rom,de azt meg nem tudom kicsogagolni,amig a droidtools nem látja a telót,ami meg most nem akar bekapcsolni.Tud valaki segiteni?
-
válasz
vinpilu #1539 üzenetére
Két dolgot tudok elképzelni:
1, a /system/etc/vold.fstab bejegyzései nem csatolják a "belső SD tárhelyet" (emmc@fat)2, a framework-res.apk -ban a storage xml-t módosították.
Sajnos a miui esetén van több vonal, van hivatalos, meg portolt, és nem biztos, hogy mindegyik ugyanúgy kezeli a dolgokat.
Az is lehet, hogy az általad feltett rom eleve arra volt fekészítve, hogy megnövelt adatpartíciót kezeljen, így az 1,-es pontban leírt módosítás logikus is lenne.Legjobb lenne a jelenleg elérhető 1GB helyet megnövelni a programok számára.
Az átparticionálás segíthet ebben az esetben, amiről itt olvashatsz, de nagyon észnél kell lenni, mert azért ez a tényleges háttere.Illetve, van egy jelenlegi partitions állapotom is:
Végre valaki, aki pontos helyzetfelmérést csinál, mielőtt kérdez!Még érdemes volna lekérni a
mount
és
cat /proc/emmc
valamint
cat /system/etc/vold.fstab
kimenetét. -
Sziasztok!
Ugyan nem CWM-mel kapcsolatos a kérdésem, de hátha egy szaki tudja a választ a problémámra.
Adott egy Cubot One MTK6589T procis 8GB ROM, 1GB RAM telefon. A gyári rendszerrel sem volt különösebb probléma, de kipróbáltam egy MIUI-t. Tökéletesen működött ez is, majd nem rég találtam egy frissebb MIUI-t, így belevágtam a telepítésbe.
Ez is rendben van egy dolgot kivéve, nincs internal SD-m (vagy internal storage, phone storage, ki hogy hívja). Valahol fent van a rendszer, van egy 1GB-os rész az alkalmazások számára és semmi más, főleg, ha nincs bent a külső SD (ami egy 16GB-os kártya).
Találtam egy screenshotot a tárhelyekről korábbi MIUI-val:
Itt pedig a jelenlegi állapot:
Illetve, van egy jelenlegi partitions állapotom is:
Van valakinek ötlete, mit ronthattam el, vagy hogyan lehetne a telefon belső memóriáját is használhatóvá tenni?
Legjobb lenne a jelenleg elérhető 1GB helyet megnövelni a programok számára.Update: Mondjuk most nézem újra a screenshotokat és látom, hogy jelenleg olyan menüpontom sincs a Storage menü alatt, hogy "changed default main memory", "Preferred install location" meg "Default write disk".
Lehet, hogy a portolt ROM-mal van a baj?
-
ironbed
aktív tag
Hi Cappa,
Lenne egy kérdésem: a Jiayu G4SL-hez készített recovery nagyon hosszú ideig csinálja a cache wipe-ot.
Most flash-altem valakinek a G4S-re (a megfelelő) recovery-t és abban pár másodperc volt az egész.
Nálam a G4SL-nél ez 2-3 perc.Ez mi miatt lehet? A sok alkalmazásom miatt vagy valami nem stimmel a recovery-ben?
Üdv: ironbed
-
6582-re próbáltam már ilyet, de nem ette meg (3 féle telefon).
De egyénileg átszabva őket mindegyik ment.
Most jut eszembe, hogy a jk11-nek az alaplapja azonos a w450-es telefon alaplapjával.
Ha a partíciókiosztás is megegyezik, akkor oks lesz a dolog, mert ott megoldott kérdés.
De ehhez ugye meg kell majd nézni a dumchar_info-t. -
Elméletileg bármelyik olyan MTK-sat lehet, amelyik ext fájlrendszert használ.
Ez alapján pl.
Én is ez alapján csinálom. -
dacsa
senior tag
Hali Mester! Köszi mindent, helyre tudtam állítani a vasat! Szerinted valahogy lehet ezt a készüléket particiónálni? Üdv DCS
-
dacsa
senior tag
válasz
cappa72 #1525 üzenetére
Szia! Sikerült megszerelnem a flashtoolt, szépen működik a readback. Az lenne a kérdésem nekem mindent cserélnem kellene? Több helyen irjak, hogy a preloadert ne cseréljük, igaz azt is irjak, ha tégla a telo akkor cseréljünk mindent! Én úgy gondolom a telom jelenleg a tégla kategoriába tartozik igaz? Koszi ÜDV DCS!
-
Az nem biztos, hogy gond.
Ugyanis a preloader csak akkor működik, amikor flesselsz/readback-et csinálsz, tehát ha "dolga van a portnak". Egyébként meg nem csinál semmit.
Első körben ennek ellenőrzésére csinálnék egy readback-et. Mivel ez kiolvas, ezért nem tesz kárt a telefonban. -
-
-
dacsa
senior tag
válasz
cappa72 #1509 üzenetére
Közben recovery elindult, viszont nem bootol be a telefon azaz el sem indul , fel tudok erre valami mtk-s romot rakni valamiert nem akar menni az sp flashtoolal, illetve nem tudok az mtkdroidos mentesembol valahogyan at konvertalni cwm kompatiblis valtozatra es akkor csak menne a restore?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PH! Kollégák!Mivel elegendően sok már az MTK657x sorozatú készülék, sokszor és sokan emlegetik a CWM-met.Frissítés...
- Amazon Fire TV stick/box
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 10
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest