- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
válasz
voroscsepel #1727 üzenetére
általában NEM kell felülírni (mert ezzel tudod végleg téglázni a telefont- ha nem megfelelő a preloader).
-
poffsoft
veterán
válasz
Ati19621229 #1684 üzenetére
Elvileg ctr automatán megcsinálja mtk-n
-
poffsoft
veterán
Üdv, cappa!
ismét egy CWM-et kérnék tőled.
Telefon típus: Gfive G700
Gyári recovery: van
Telefon root: van
Partíciókiosztás van
SD-ext igény: vanFájlok: [G700-alps]
Köszönöm!
-
poffsoft
veterán
válasz
tisszekreny #1377 üzenetére
a gyári is "csak" egy recovery.img
-
poffsoft
veterán
válasz
ekrisztian #1315 üzenetére
tsókos vagyol! -
poffsoft
veterán
-
poffsoft
veterán
válasz
cappa72 #1295 üzenetére
hehehe, vicces:
felmásoltam mindent.
Antutu szerint változatlan a dolog (Mali-544 MP gpu, mt6589 quad cpu)
build.prop-ot bemásoltam:
a telefon neve már fake-v987.
Azonban ha bármilyen szerkesztővel megnyitom a telefonon (ES manager), a
ro.mediatek.platform=MT6572 mindig visszaváltozik ro.mediatek.platform=MT6589-re.
A forrásfájlban bármi lehet, ez mindig MT6589 lesz...
Visszamásolva PC-re, ott megnyitva marad az MT6572, csak telefonon megnyitva MT6589Valami ügyesség fut a háttérben, ami felelős a hamis adatok védelméért???
Kis ügyes.
Link2sd szerint rendben vannak a méretek, ahogy mondtad
-
poffsoft
veterán
Nem, az eredetivel nem.
Szerintem is az ALPS egy alapgyártó.
A ZTE v987s speckóihoz köze nincsen ennek az ALPS kínafonnak, ezt írtam...
Akkor ezek szerint tévedés volt olyan romot keresnem, ahol az LCD driver stimmol? Amúgy needromon volnának ígéretes romok, de vagy nem írják az lcd_drivert, vagy nem stimmol.
téglázni meg nem akarom a telefont...Gondolom a teljes forrás nem fog az ölembe hullani...
És lehet hogy evidens és egyszerű dolgokat írsz, de sajna nem értek hozzá, ezért kérdezek...
Elég régóta kutakodok, de nem jutottam egyről a kettőre... -
poffsoft
veterán
válasz
cappa72 #1269 üzenetére
Stimmol, ilyesmit írtam közben én is.
(Mondjuk rosszindulatú véleményem szerint Ki-chi Ming mérnök feladatul kapta, hogy ha törik, ha szakad, írja ki : Total Memory :4,00GB mivel: 1.) sokszor valójában ennél kevesebb, tehát fake-elhető 2.) Tartok tőle hogy az átlag lúzer hisztizni kezdett, ha a valós értéket írta ki /én meg azért hisztizek, mert nem a valóst írja/, vagyis "Merakkóengemátakartokverni Blood Steve" kedvéért.)
Igen, MT6572 proci, és megköszönöm, ha helyrepofozod nekem, amit lehet
Nagyjából az előző hsz-ben benne van minden gondom
Legjobban a memória (RAM) zavar... -
poffsoft
veterán
Egy ügyes kínafon, annyit tudok róla, hogy valószínüleg az ALPS híres gyártmánya, ezen belül no info.
Azt jelenti a hekkelt, hogy fake telefon (ha a zte v987s-re rákeresel, elég sok találat lesz "sírósrívós" fórumokban (köztük én is)): papíron (pl. antutu szerint) egy MT6589, 1280x720, 1GB/4GB telefon lenne (a többi apróságot hagyjuk, ami nem igaz benne), a valóságban egy MT6572 854x480, 512MB/4GB telefon.
Az android viszont tudja róla, hogy 1GB ramja van (amiből legjobb esetben is 800+ MB foglalt, de most pl az alkalmazások/tárolt folyamatok lapon -15241216,00 B foglalt, 0,96 GB szabad (miközben így gyorsan összeadva a folyamatok olyan 0,25GB-t foglalnak, vagyis a memó felét).A beállítások/tárhelynél az első sor: "Total Memory 4.00 GB" /amúgy magyar minden/.
Volt már a kezemben pár csájnafon, de ilyet még nem láttam: mindegyik szépen a valós adatokkal kezdi ahogyan te is írod, 3,6 GB (pontosabban ha jól emléxem, korrekten levonja a flash méretéből a system/reco/ egyéb cuccokat, és csak a maradék tárhely méretét írja.)tovább:
Belső tárhely
2,70 GB
...
Na, itt mindjárt anomália: elég sokáig számol, majd kiböki, a 2,70-ből 0,90 alkalmazások, 0,111 gyorsítótár: elérhető 2,66 ...aztán jön a "Telefon memória" Összes hely 62,49 MB, elérhető 14,42 MB (Ez a belső "SD" lesz)
Ezen túl a gpu antutuban: mali 544 ??? Természetesen valójában Mali MP400 .
Antutuban 4 mag van, amiről pl. quicksysteminfo elárulja, bármilyen stressznek vetem alá a procit, az extra 2 mag mindig alszik. vajon miért?Szóval ezek kissé zavarnak (mert amúgy- bár jóval gyengébb, mint a fake szerint lenne, nekem éppen a még használható kategória)
Én jobban szeretem a /data partíciót a lehető legnagyobbra rakni, hadd pakoljon magának a droid, amit csak akar, tárolónak meg belemegy a külső sd. A belsőn sd-n csak néhány fontos apróság lakik nálam. Hála cappa72 munkájának, ez is sikerült már.
Igen, az adatokat én töltöttem fel.
Ami zavar, hogy a számításoknál igen sokat vacakol, marhaságokat ír ki végeredménynek, illetve vannak memóigényesebb játékok, amik minden hibaüzenet nélkül menet közben bezáródnak (Nem FC!) (és másik telefonon hiba nélkül használtam): van egy tippem, hogy az elérhető memória miatt lehet.
Meg kissé zavar az állandóan alvó két mag is...csak ennyi a nyűgöm vele...
-
poffsoft
veterán
válasz
cappa72 #1266 üzenetére
amúgy ha ez segít valamit, ő lenne az.
Az a gondom, hogy én nagyon nem értek hozzá, szóval nagyjából fogalmam sincs, mit jelent a " ramdisk-et lehet szerkeszteni könnyedén"
Az biztos, hogy a teló hazudik a cpu-ról (mint azt a portolásnál Te is jelezted), a flashról (4.0GB: így, kereken, 4.0GB: a belső kártya át lett méretezve, de ettől függetlenül az android továbbra is 4.0GB-nek "hiszi"), a belső tárhelyről és a memóriáról is állandóan (az új EBR1-el, amivel átparticionáltad, értelmetlen marhaságot ír az összes/free adatok helyett)
-
poffsoft
veterán
Tudom, elég off itt, de nem tudtok véletlen valaki kernel gurut?
Egy alps (fake zte987s) telefon gyárilag hekkelt kernelét kellene megtisztítani (ha lehetséges ez).
Cappa72 portolta hozzá nekem a recoveryt, csak azért itt.. -
poffsoft
veterán
Android 650 MB
Cache 376 MB
Data 1 GB
FAT 1 GBPicit más, mint a cikk szerint általában
/emmc@andoid : 600MB (/system)
/emmc@cahce: 128MB (/cache)
/emmc@data: 680MB (/data)
/emmc@fat: 2,17GB (belső SD) -
poffsoft
veterán
Nem a 2 sd-re gondoltam:
az internal memory (Data) felcserélése az internal SD-vel, legalábbis méretben, ha jól értettem azt a cikket.
A külső/belső sd felcserélése nekem nem kell, alapból a külsöt rakja sdcard0-nak, a belsőt sdcard1-nek.Vagy valahol elvesztettem a fonalat...
-
poffsoft
veterán
Az biztos, hogy alapból megcseréli a kártyákat: a fizikai az sdcard0, a "belső" az sdcard1.
Kipróbálom ezt , de olyan verzió nincsen, hogy egy minimális belső sd, a többi pedig telefon memória? (mt6589-en legalábbis a 2,5 GB memória / 0,5 GB SD felosztást használtam. Mondjuk ott 2 EBR volt)
-
poffsoft
veterán
Kezdek nagyon off lenni, de már csak két nagy kérdésem volna:
A belső sd átméretezése menne ezen a telón? Mert a belső sd helyett inkább a teló tárhelyére pakolnám, amit lehet (2,5 /0,5 nekem pont elég felosztás).
Lehet olyan androidot gyártani, ami nem hazudja szanaszéjjel magát a hardverről? Van egy szűz mtkdroidos mentésem a romról, és itt kb. véget is ért az androidos tudásom
.
-
poffsoft
veterán
fél délelőttöm ráment, mire az mtkdroidtools-sal sikerült a root (abban mondjuk a második próbálkozással).
A terminal is fent van, busybox is (ezt is a droidtools rakta fel) szóval nézem is
Ja, amúgy a Te backup tutorial 657x leírásod alapján sikerült#915: Már állandó root van!
-
poffsoft
veterán
Köszi, próbálom
Sajna csak az android állítja magáról az mt6589-et (hozzáteszem, 1,3Ghz-n...)
A GPU meg MALI-544MP - gúgli barátom még nem is hallott róla (és ha minden igaz, 6572-nek mali-400 a párja)
Esetleg hardver adatokat lehet még kinyerni a backupból? A memória is elég érdekesen viselkedik (indító szerint 80% üres(186MB foglalt), mindenféle memória tesztelő progik szerint viszont 80% foglalt. Rossz esetben ez 256 MB-t jelent(het) az 1GB helyett az egyszerű matekom szerint -
poffsoft
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PH! Kollégák!Mivel elegendően sok már az MTK657x sorozatú készülék, sokszor és sokan emlegetik a CWM-met.Frissítés...
- Milyen TV-t vegyek?
- Energiaital topic
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 FE 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- MICROSOFT SURFACE Go - Pentium 4415Y/8GB/128SSD/CAM/INTEL/10.1"/1800x1200TS/A kategoria
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Dell WD19 type-c dokkoló 130W-os töltővel ÁFÁ-s
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest