Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Thrawn #1131 üzenetére

Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból.
    Hát elolvani még megy, de értelmezni már nem. A „Nu pagagyí”-n kívül nem sokat tudok már. :]
    (Ám el tudom énekelni az orosz ábécét, ha kell...)

Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka :(
    Ez érdekes dolog amit írsz.
    Lehet, hogy nem mindegyik telefonnál alkalmazható? Fura lenne.
    Abból amit leírtál azt szűröm le, hogy a 4.4-es rom alapvetően működik, csak a disable phone memory után vannak gondok.

Ez azért nagyon furcsa, mert mert ehhez alapvetően 2 dolgot lehet hozzárendelni;
    1, boot.img ramdiszk módosítás
    2, framework-res módosítás
    Legalábbis átparticionáláskor ezeket szoktam az ebr1 ebr2-n kívül módosítani 4.4 esetén

A boot módosítása okozhat imei vesztést, ugyanis nem csak protect_s, protect_f, sec_ro és nvram blokkeszköz szakaszok vesznek részt az imei meglétében, hanem a boot és a hozzá illeszkedő mddb és modem.img is... csak hogy egyszerű legyen.

Ha a boot-ot babrálták meg akkor az eredeti boot.img-t (és csak a boot.img-t) visszarakva az imei megjelen_het_, ha ez a hiba.

Egy ilyen hiba feltárása ott kezdődik, hogy a nem működő rendszert lementi valaki, és nekiáll kimazsolázni, hogy melyik blokkeszköz-szakasz tér el a helyestől.

Így lehet rájönnik, hogy az adott rom mit vitt el magával, hol okozott olyan módosítást, ami meggátolta az imei data-ra íródását.

Ha neked lennék, akkor a 4.4 működő részéből a boot-ot és a framework-res.apk-t módosítanám a saját szájízem szerint, és utána azokat alkalmazva megnézném, hogy amit saját magam módosítottam, azzal működik-e.
    Utána pedig megnézném, hogy a nem működőhöz képest ez mennyiben más.
    Jó projekt, sokat lehet belőle tanulni (a fent leírtakat már átéltem, nem kevés jó-rossz partíciót összehasonlítva....)

Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit.

Ez ugyanis csak a blokkeszközöket, partíciókat képes visszaírni (eddigi tudomásom szerint), menteni. Mint említettem minimum a 4 alapszakasz sértetlen kell, hogy legyen a visszarakáskor: protect_s , protect_f, nvram, sec_ro . Ezek közül csak a sec_ro az, amit egy flesselhető rom tartalmaz, az nvram egyedi.

Persze ha így értetted a visszaállítást, akkor OK.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés