Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: WindowBlinds 11
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
Látom egyesek kérdik, mivel érdemes kezdeni, aztán a sok ősprogramozó
tukmálja rájuk a C++, sőt, a C-t. Na mielőtt megvádolnának egy s mással, én is asm-ben kezdtem, C64-en, aztán volt C/C++ is, stb. És épp ezért megértem az öreg motorosok azon álláspontját, hogy másnak is így kell kezdeni, mert így fogja érteni mi hogy működik. De ne higgyetek nekik! Én C#-ot, esetleg Java-t (mert butább -> egyszerűbb) javasolnák kezdésnek, mert: (a) könnyebb és letisztultabb mint a C++ (ami egy igen komplikált és sok történelmi örökséget hordozó -- értsd újragondolásra megérett, lásd D -- nyelv). Elég nehéz a kezdet (pl. mert olyan programnyelv független dolgokban is rutintalan a kezdő, mint az algoritmusok írása úgy általában...), ne szívassátok magatokat feleslegesen. (b) sokkal inkább megkövetelik a tisztán objektumorientált, jól karbantartható program írását. Egyszerűen egy új szakterületen, mint ez az egész programozás, még javában forr minden, hogy mi is a jó gyakorlat, mi az ami elvileg szépen hangzott de nem jött be igazán, és ez a felhalmozott bölcsesség kiütközik az újabb nyelveken. Aztán persze, aki egyszer rászokott a C#-re vagy akár Java-ra, valamiért majd nem fog akarni átváltani C++...
Nem véletlenül. Lehet, hogy 15 év múlva már nem sok cég akar C++-ben fejlesztetni... Igen, tudom, akkor ezt-és-azt soha nem fogja megérteni az illető... de hát az alkalmazások és keretrendszerek egyre komplexebbek, inkább azzal kell foglalkozni manapság, a regiszterek dobálása legyem a compillerek meg virtuális gépek dolga. Fájó öreg motorosoknak, de nem látom gyakorlatban sok értelmét, hogy valaki ilyen szinten értse a gépek működését... kevesen írnak olyan dolgokat, amihez ez kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Battlefield 6
- Windows 11
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 10 46mm GPS fekete gyönyörű, 100% akkumlátor! December 18-ig Apple garancia!
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DeepCool FK120 Performance Fan 3 Kit
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
tukmálja rájuk a C++, sőt, a C-t. Na mielőtt megvádolnának egy s mással, én is asm-ben kezdtem, C64-en, aztán volt C/C++ is, stb. És épp ezért megértem az öreg motorosok azon álláspontját, hogy másnak is így kell kezdeni, mert így fogja érteni mi hogy működik. De ne higgyetek nekik! Én C#-ot, esetleg Java-t (mert butább -> egyszerűbb) javasolnák kezdésnek, mert: (a) könnyebb és letisztultabb mint a C++ (ami egy igen komplikált és sok történelmi örökséget hordozó -- értsd újragondolásra megérett, lásd D -- nyelv). Elég nehéz a kezdet (pl. mert olyan programnyelv független dolgokban is rutintalan a kezdő, mint az algoritmusok írása úgy általában...), ne szívassátok magatokat feleslegesen. (b) sokkal inkább megkövetelik a tisztán objektumorientált, jól karbantartható program írását. Egyszerűen egy új szakterületen, mint ez az egész programozás, még javában forr minden, hogy mi is a jó gyakorlat, mi az ami elvileg szépen hangzott de nem jött be igazán, és ez a felhalmozott bölcsesség kiütközik az újabb nyelveken. Aztán persze, aki egyszer rászokott a C#-re vagy akár Java-ra, valamiért majd nem fog akarni átváltani C++...
Nem véletlenül. Lehet, hogy 15 év múlva már nem sok cég akar C++-ben fejlesztetni... Igen, tudom, akkor ezt-és-azt soha nem fogja megérteni az illető... de hát az alkalmazások és keretrendszerek egyre komplexebbek, inkább azzal kell foglalkozni manapság, a regiszterek dobálása legyem a compillerek meg virtuális gépek dolga. Fájó öreg motorosoknak, de nem látom gyakorlatban sok értelmét, hogy valaki ilyen szinten értse a gépek működését... kevesen írnak olyan dolgokat, amihez ez kell.