- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #7595 üzenetére
Hogy mit kívánok tenni? Egy gyrost kívánok enni
Komolyra fordítva a szót, természetesen erkölcsileg és tanácsaimmal támogatlak téged, hogy e kérdést megtudd oldani.
Én ugyanis bár 3 évre terveztem a gépemet, és ez márciusban 3 éves is lesz, de már látom, hogy bőven alul terveztem, pláne, ha esetleg egy I7 10700-at belepattintanék a későbbiekben. jelenleg még a Turbo sincsen bekapcsolva, és ígyis elég a CPU.
Ha most fejlesztenék akkor az lap, ram, proci cserét jelentene, plusz új hűtő, - és áttételesen a nagyobb hő miatt új házat is - mintegy 300 ezer ft-omba fájna, és mindössze 20%-ot (13400F, 12400F esetén még kevesebbet) nyernék vele, ami nekem finoman szólva se érné meg. (Amúgyis van itthon egy 12400F-es 32GB DDR5-ös konfig is, csak ez a fő gépem).
Tavasszal tervezek leugrani kicsit a vidéki Skóciába körülnézni, nyáron pedig ha összejön (ez még kérdéses) akkor lesz szerencsém pár hetet USAban eltölteni, és most inkább arra stócolnám a dellát, nem pedig egy olyan gépre költenék, aminek a teljesítményével jelenleg elégedett vagyokRégen nekünk is volt ilyen kinek van jobb gépe, de mi inkább többen (5-6 ember) versenyeztünk, és nagyon ritkán álltamaz első helyen, de párszor azért előfordult (pl mikor az 1700+-os Athlon XP-m volt, akkor az egyik ilyen emberke vett egy 2700+-ot, én meg feltoltam a procim 2800+-ra csak azért is
vagy jóval később egy másik srácnak a 1700+-a 2885MHZ-en ment, azért is feltoltam az enyémet 2905MHZ-re
persze csak pár demonstráló kép erejéig ment így mindkettőnknek, napira 2200MHZ körül használtuk, nekem később 2669MHZ volt. )
Az összes X3D proci játékra való. Játékokban nézd meg, úgy elhúznak Maki gépe mellett, hogy azt se látja mi hagyta le. A nagy hátrányuk ezeknek a prociknak, hogy NULLA tuningot bírnak el. Bár alapon is bitang jól mennek.
Nekem főgépnél nem is volt olyan, hogy amikor procit cseréltem, akkor a lap ne ment volna, jobban meggondolva procikat platformmal együtt szoktam együtt cserélgetni, egyedül az ASUS M4A785D-M PRO-nál merült fel, hogy esetleg kap a Phenom 9500 helyére egy Phenom II-t, de ebből sem lett semmi, ahogy a Gigabyte B85M D3H-nél sem került sose I7 az I3 helyére.
Nem főgépnél már más a helyzet, ebből a szempontból a kis 4th gen tartalék gépem a bajnok, MSI Z97 GUARD-PRO alaplapjával, ugyanis Pentium G3258-al kezdett, majd jött bele egy I3 4170, majd nemrég dobtam bele valami I5-öt (hirtelen meg nem mondom milyet). Van még benne 16GB RAM meg egy újabb fajta GTX960 2GB és 120GB SSD meg 1TB HDD. Gondolkodtam egy időben, hogy kap egy I7 4770K-t, a 4×4GB RAMot meg 32GBra cserélem, plusz beledobom az RX 570 8GB-ot, de minek? Évente megy 3 órát, akkor sokat mondok. Arra meg ez is bőven elég.Komoly géped lesz, ha kész lesz, a 4×16GB-on én is gondolkodtam, de még munkához is elég mostanság a 32GB, próbáltam 48-al is, nem volt túl nagy előrelépés. De persze hosszútávra jó ha van 64GB, főleg a mai RAM árak mellett
Hát igen, a Ciprusi 1Mbit (mikor itthon 120 volt) bizony igen húsbavágó volt, ahogy a 2020-as 3Mbit is, mikor itthon 300Mbit volt.
A 25MBitnél itthon 500Mbit volt, szóval volt összehasonlítási alapom minden esetben, és meg kell mondjam a 25-ös netnél a nagyon gyenge upload (1Mbit) és az, hogy állandóan szakadozott külön idegesítő volt.
Apropó szakadozás : A voda lehet, hogy olvass a kommentjeimet, mert hetek óta nem tapasztalatam netszakadást vagy kimaradást. Részben ez is az oka annak, hogy nem rázom most nagyon ezt a T-re váltás témát. (meg ugye az h a címemre csak a 30Mbiett hozza, így nem pár kattintás megrendelni, hanem fel kell hajtani valakit aki érdemeben megtudja mondani, hogy akkor most mi van, és utána értékelni a helyzetet. Ráadásul már Voda 1Gigabit is lehetne, bár tény, hogy drágábban mint a T 2 Giga ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest