Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz GoodSpeed #7905 üzenetére

Az nem két ISDN volt ...
    Az ISDN két telefonvonalon létezett. Amikor indítottad a kapcsolatot akkor opcionális volt, hogy egy vonallal (64kbps) vagy két vonallal (128kbps) csatlakozol fel. Az előbbi mellett elérhető maradtál telefonon, és a percdíj is fele volt a lassabb sebességért. Az utóbbinál dupla sebesség, dupla díj, és a telefon is foglaltat jelzett.
    Emlékszem, hogy nekünk a csomagban volt 40 óra ingyen, ami a két vonalra vonatkozott, de ha egy vonallal mentem fel is csak 40 óra volt, de muszáj volt egy vonallal feljárnom mert a szüleim mániája volt, hogy telefonon elérhetőnek kell lennünk. A dupla vonalas megoldás letöltésre volt jó (éjszakánként mikor mindenki aludt, azért be-be röffentettem :D ) A sima egy vonalas pedig fórumozni, MSNezni ilyesmire. Mondjuk akkoriban úgy forumoztam, hogy betöltöttem az engem érdeklő fórum oldalakat, lementettem, majd go offline. Jegyzettömbbe megírtam a választ, vissza online, postoltam mindent, majd go offline. Ezzel minimális netidő ment el, mégis nagy postok tudtak születni.
    A költségekre is emlékszem egy vonallal 40 óra után 6ft/perc (majd 7ft-ra emelték) volt a netezés, két vonallal pedig 12ft/perc (később 14ft) volt a netezés. Emellé havi 13 ezres alapköltség társult ami 2003-ban azért elég jelentős összeg volt. Emlékszem, hogy diákként sokszor kerestem a telefonszámlára, mert némi időbeni túllógással és az alapköltséggel simán össze lehetett hozni egy havi 20-25 ezres telefonszámlát (akkoriban kb havi 50 ezer volt egy fizetés -- szóval ez mai áron olyan 100-130 ezer ft-os telefonszámlát jelentene)

Nekem 2003 meg 2004 nagyrésze volt az ISDN időszakom, 2004 december 28-án megérkezett az ADSL, és onnantól minden sokkal jobb lett , mai napig az egyik legnagyobb géphez fűződő előrelépésnek tekintem, ehhez csak az hasonló, mikor végre öcsémnek is összehoztunk egy külön gépet, és a gép végre nem volt "közös" többé. (2005 tavasza egyébként)
    Ezek a könyvtársas 5 gépes, 384-es ADSL-ek itt is eljöttek persze, de addigra nekem otthon már 1Mbit volt, szóval mire itt a helyi könyvtárban ez lett engem már rég nem izgatott. Előtte korábban persze még ezeknek is örültem, bár sok helyen óránként 1-200ftot azért elkértek. Meg az ilyen netkávézók is nagyot mentek a 2000-es évek elején, még egy kiépítésében szlovákiában nekem is részem volt.

Gondolom az akkori csalások még teljesen másképp működtek mint a maiak.

Új hozzászólás Aktív témák