Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Klown

aktív tag

válasz KROK640 #7906 üzenetére

Nekem is megvolt! Apám megelégelte, hogy nem tudnak hívni és telefonálni sem lehet a vonalason, ha csúcsrajárt az Acorp 56K-s külső modem! :DDD Szóval így lett 2000 körül ISDN2+-unk 3db telefonszámmal, amiből kettőről lehetett hívást is indítani és persze fogadni is. A 3. csak adat célra volt az hiszem. Persze én is MindenkiNettel használtam. Talán egyszer próbáltam ki a DualISDN-t és csak úgy lobogott a hajam a 12-14KB/sec-től! :DDD Általában egy vonalon csatlakoztam, ami olyan 6-7 KB/sec-et tudott. Ja és még PCI-os ISDN vezérlő kártya is keleltt az ISDN NT-hez (ami kb. a mai HGW-t takarja router funkció nélkül) és az ment 4 eres UTP(?) kábelen, de már RJ-45-ös csatival az NT-be. Bevallom, hogy rühelltem, de de nem volt más, jobb még akkortájt! Egy előnye volt, hogy azonnal csatlakozott, nem zúgott-búgott össze-vissza, mint a fax-modem! Azt utána lett 2003-ban kábelnet Coresma gyártmányú kábelmodemmel, ami fun fact, de még nem is Docsis szabványú volt! Ugyan mennyiségre korlátos volt (10GB, ami akkor azért egész tisztességes adatmennyiség volt!), de sávszélben nem. Olyan gyors (FTP-ről 400-500KB/sec), hogy mindenki ámult-bámult tőle! :Y Az ADSL-es osztálytársak sárgultak az irígységtől! :DDD

Fun fact: miután az ISDN le lett mondva, sok-sok évvel később (kb. 3-4) jelent meg két szürke kisvakond nadrágos szerelő, hogy akkor ők jöttek az NT-ért és leszerelnék és visszaállítanák az analóg vonalat. Odáig élt és használható mindhárom vonaulunk úgy, hogy csak egy sima analóg vonalért fizettünk. :D

Új hozzászólás Aktív témák