Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Brogyi, Hegefe, Inhouse, Kernel, agyarka és még egy-két hozzáértő fórumtárs ( elnézést, ha nem említek mindenkit név szerint, hirtelen ők jutnak az eszembe) hsz-ból lehet leszűrni "szakmailag" a legtöbbet.
Én csak olvastam őket és kipróbáltam amit mondanak.
A trafós ( tirisztoros) töltő oszcilloszkópos képén látszanak a tüskék, amivel mebontja a
szulfátot valamely részben. Erre akkor van szükség, ha nem gondozod az akksit, de évente mondjuk egszer kiveszed és töltőd-meríted.Ha rendszeresen töltögeted akár olcsó ALdi-Lidl töltővel, amihez ki sem kell venni az autóból, akkor a trafós töltőnek sincs már sok értelme, ugyanis nem engeded leszulfátosodni ( idő előtt) az akkut.
Viszont karbantartáshoz ( nem drága, érdemes vadászni rá) nagyon jó, de mindenképp kell(ene) hozzá kapacitásmérő. Az érdemi változást és a pillanatyni állapotot elég jól visszaadja. Ha veszel hozzá digitális Lancol műszert is, ( az sem drága, egyszer kell megvenni, én pl imádom) kompletten fel tudod mérni az akkuk állapotát.
Hasznos hobbi szerintem.
Jól bele lendítettek itt a srácok engem.
A terheléses merítésnél - szerintem - a valós képet a kb 1/10-es merítés adja, tehát 100Ah-s akkut 10A-el 10,5Vig. Én biztonsági játékos vagyok, kb 10,7V-ig engedem, és a mérő elé teszek relét [link] ( itt az egyik képen látható, az sem drága) ami nem engedi "hintáztatni" a kapacitásmérőt,valamint jó hangosan sípol, ha kész a merítés.
A kapott eredmény szerint kb 1/10-el töltöm. Az elején, kb 12.2V-12,3V-ig a lehető legalacsonyabb árammal, ha másképp nem megy, pici égővel terhelem az akkut töltés közben.
Igen, merítheted 10,5V-ig, de ne menj alá, valamint a lehető leghamarabb kezdd el tölteni.
( elején pici árammal!)Az AGM-ek masszívabbak, jobban bírják a nyüstölést. Az új, újszerű normál akkuk is egészen jól reagálnak, de azok pl nem szeretik a Global 16V-os recondját, max egyszer. Ha többször csinálod, szép lassan kinyírja a normál akkut. Itt valószínűleg előnye lesz a forexes töltőnek, ( kíméletesebb 15,5V-ig megy) de még nem próbáltam.
A deszulfátorral normál akkut nagyon könnyen ki lehet nyírni.
Először is kell kapacitást mérni, a kapott szám huszadával tölteni. Ha nincs kapacitásmérőd, nem tudod jól használni a deszulfátort. Másrészt a rajta lévő tekerőgomb és a hozzátartozó Amper értékek nem pontosak, picit többet ad, mint kéne. Jól megpezsgeti az akkut, ha picit gyengébb, megadja neki a kegylemdöfést.A Reszursz-1 ben még az a jó, hogy be lehet állítani, meddig töltsön. Picit feljebb tekerem 15V környékére, ott már pezsegtet, karbantart, de még "kíméletes".
Ez a forexes T1232 ha mondjuk trafós lenne ezzel a pulse üzemmóddal, hááááááát
Új hozzászólás Aktív témák
- Monitor hiba topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo 3
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest