Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Install an appropriate graphics driver."
Vagyis nincs telepítve OpenGl képes vga driver. Amikor elindítottad a teleptőt, ugye nem a "zárt driverekkel", hanem az alap módban indítottad el.
Fel tudod tenni a drivert, de talán egyszerűbb lenne így az elején egy friss telepítést csinálni, a zárt driverekkel, akkor mindent megkapsz készen.
-
Nézz be a HDD topikba, de az EARX a régebbi, EZRX az újabb verzió, de már mindenki a RED-et ajánlja (EFRX). Nekem EZRX van, nincs bajom vele, kicsit sok a parkolás, mert nemrég kapcsoltam csak ki, de amúgy halk, hűvös.
anulu: nah, látod, lehet linuxos topikban is szépen, hasznosan
és +1 raid tükörre, ha van rá lehető$$$ég -
anulu
félisten
2db 2,5TB-os Green-em szállt el 2 hét különbséggel nem olyan régen, nem javaslom 24/7-re. alapvetően a desktop hdd-ket nem 24/7-re tervezik. az, ha találsz egy olyan kombót, amit lehet hajtani, az nettó kész szerencse (bár nem is olyan ritka). vagy rászánsz sok ezerrel többet a RED/Raid Edition-re, vagy a köztes megoldás, h picit kevesebb adat, de RAID-1 tükör ahol csak lehet (én ezt preferálom).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha kezdő vagy, akkor NTFS-t állítanék be a maradék helynek, mert azon nincs jogosultság kezelés, EXT4-en meg van. Egyébként az EXT-4 egy rettentően megbízható naplózó fájlrendszer.
Én így csinálnám: 10-20G között a rendszernek egy EXT4-et, a maradék meg mehet egyben ntfs-nek. Ha esetleg később kellene, egyszerűen tudsz lecsípni belőle swapnak, de tuti h. nem fog kelleni.
No, ha bele akarsz kezdeni ebbe, olvasd el a Chakrás írásomat a logouton, az előző kiadás idején készült, azóta még egyszerűbb lett pár dolog, de a 90%-a stimmel.
szerk: gpt-vel nincsenek tapasztalataim jelenleg.
-
anulu
félisten
ha windowsban gondolkodsz, akkor részemről azt javaslom, hogy egy pici hdd boot-nak meg egyéb vackoknak, és egy nagy adatnak. MBR-rel 2TB-nál nagyobb disket nem tudsz lekezelni (ill a felette levő részt nem is látod), GPT-n látod, ellenben bootolni nem tudsz róla. linuxnál nemtudom, hogy ez hogy van. ha engem kérdezel, akkor win + ntfs

btw, red-re nem adnék ki annyit, amennyivel többe kerül, mint 2 sima uakkora (múltkor valami 80 körül láttam 2,5 tb-set RED-ből, annyiból jó helyen vásárolva raid5-öt (de 1-et biztos) raksz össze ).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor kb. mindegy, de mivel hogy volt Celeron processzoros gépem, én többet akkor sem használnék Celeront, ha ingyen adnák.

Ha veszel egy brazost, akkor az a következő 5 év összes webes cuccát tudni fogja gyorsítani hardveresen, szóval ha megunod a szerver kérdést, akkor még ott van egy gép, amit lehet is valamire használni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Celeront HD filmre? Nem igazán.

Megállapíthatatlan kategóriás gagyi VGA van benne, tuti hogy nem tudja a HD filmek hardveres dekódolását mivel csak annyit tudunk meg róla az Intel oldalán, hogy nincs benne a clearvideoHD támogatás, szóval azon kívül, hogy ad képet, sok mindenre nem jó, az a szerencsétlen celeron processzor kénytelen lenne mindent erőből kitolni.
A TDP-je 1W-al több csak a brazosnál, de ezt úgy számold, hogyha elindítasz egy HD filmet, a brazos fogyasztása emelkedik 1-2 wattot mindössze az UVD egyésg miatt, addig a celeron fogyasztása meg legalább 10W-t ugrik...A TV-k meg általában viszik a filmeket, de lehetnek olyan egzotikus fájlok, feliratok, hangsávok, amikhez számítógép kell egy rendes lejátszóval, pl. MPC-HC vagy vlc ill. SMplayer Linuxon.
anulu: foglalkoztat a gondolat valami ilyesmi témában, hogy nekem is kellene. Nem is a torrent szerver dolog izgat, hanem valami közös tároló kellene nekem. Pl. amiket néha játszom ha megjövök a melóból, azt hol a laptopon vagyok kénytelen tolni, hol máshol, jó lenne valami közös terület, amit minden gép lát a lakásban és onnan futtatja ezeket. Ebbe persze belerondít az, ha a játék nem a saját mappájába ment, max valami szkriptet kell erre írni, ami szinkronizálja a mappákat, csak ez meg macera.
Nem tudom még mit akarok igazán...F34R: a digisektől kap a routerem egy kapcsolat bontás kérést mikor elindul a torrent, még 100k-t sem éri el a sebesség. Ezt követően meg pár percenként van ilyen. Nem tudom miért csak én kapom a digisek közül, de egyértelműen látszik a kívülről jött kérés a router naplójában. Erőltetett titkosítás nem segített...
Új hozzászólás Aktív témák
- Pro Gamer Pc RTX 5070 TI / RYZEN 7 7800X3D / 32GB RAM / 1TB SSD
- Acer Predator Helios 300 Alza számlás garis i9-11900H 15.6" 144Hz RTX 3060 6GB GDDR6 16GB RAM 2x1TB
- Xbox 360 Kronos 500GB RGH3 - Dobozos gyűjtői állapotú
- i7 12700/ 32GB DDR4/ RTX3070Ti/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Thinkpad X1 Extreme Gen 5, 4K+ IPS érintő , i7-12700H ,RTX 3060 , 64GB DDR5, 2TB NVMe, Magyar gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
és +1 raid tükörre, ha van rá lehető$$$ég

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)