Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Detto tplink 1043nd es azon van egy transmission, viszont a legutobbi firmware utan a net kezdi eldobni magat egy ido utan ha torrentezek mellette.
(#110) CPT.Pirk
enn probalgattam a steamet de eleg beta szagu, sikerult is atiranyitani masik meghajtora viszont a team fortress nem szerette ezert a szerver is hibasan indult el tobbek kozott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen téren inkább az Arch wikit érdemes megnézni, főleg h. Arch alapú disztróról van szó. [link] Itt azt írják, hogy kell egy kis 1007k-s partíció a hdd elejére, oda kerül be valami .img fájl, aztán ezt követően elvileg nincs több igény.
Ettől független én is maradnék 2 terrás vinyó és MBR megoldásnál, maximum két vinyót tennék be, ha kellene...
A saját problémámra meg még nem tudom mit csináljak, főleg a Steammel kellene valamit kezdeni, mert van megvett Linuxos játékom is, így valahogy a klienst kellene egy hálózati tárról futtatni, vagy legalább is a játékokat átirányítani valami linkeléssel. Per pill nagyobb bajom, hogy össze kellene raknom egy kis P3-as gépet ezeknek a tesztelésére, csak a 2 meglévő alaplapom közül aminek nem törött a proci foglalata az összeveszik az ATA eszközeimmel, ami nem, annak meg letört a hűtő lefogató füle, még meg kell szerelnem...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"ne válaszolj, felesleges."
Ne válaszoljak? Pedig válaszolok, mert meg foglak cáfolni.
A 30 egérkattintásból max te hozod össze, mint mondtam, ne magadból indulj ki. És igen, egyetlen parancs egy program telepítése. Ha van GUI-s eszköz, akkor meg megnyomom a telepítés gombot, és megcsinálja! Nem nekem kell nyomogatni a next gombot, MEGCSINÁLJA. Nem kapok vele kéretlen programokat, nem oszlanak el a telepített progik 3 különböző programfiles könyvtárba. Oda kerül minden, ahová kell, nem kell összekapcsolnom közben a protont a neutronnal.
Egyébként megnézném a fejed, ha rákényszerülnél valamiért eredeti formájában használni a Windows8-at. A bootidő meg hát érdekes? Naponta egyszer talán igen. A full KDE-s Chakránál kb. 50 másodperc egy normál laptop hdd-vel. Uram bocsássa meg.
#63: címlapos szakmai írás. Be sem kellett volna jönnöd.

-
Nem konkrétan rólad írtam, de legyünk őszinték: ha otthon laptopon vagy PC-n van is jogtiszta Win, akkor sem fognak venni egyet a home serverre... Főleg nem fognak oem kulcsokra meg közel ingyenes upgrade-ra vadászni. Az AVG jó, de ha szigorúan vesszük: "Háztartásonként 1 db, csak és kizárólag magáncélra használt számítógépre telepíthető!". A win akkor lenne igazán alternatíva -ha a jogtiszta mellett kitartunk- ha olyan családi csomagok lennének, mint amcsiban. És a fizuhoz mérten hasonló áron.
Nálam a gép szerelgetése (mostanában a vízhűtés, kábelharisnyázás, ilyesmik) hobbi, van aki egeret tart (a fiúk büdösek), van aki síel, mittomén, hobbi.

-
Vladi
nagyúr
Persze véletlenül fújt ide a szél....
hagyjuk már.
(#59) anulu :
Ezt mondom. Ide jössz, és kevered a szart. Ismerünk már mint a rossz pénzt.
Volt már egyszer ilyen, akkor meg is ígérted. De ennyit ér a szavad.
Akkor most mégegyszer a ph-s linoxosok nevében megkérlek, tartsd magad távol a linuxos szakmai topikoktól.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Google kell ahhoz, amit itt megtalálsz az Arch Wikiben, alaposan összefoglalva. Gyakorlatilag a felmerülő kérdésekre már ott a válasz...
Google kell a programok letöltéséhez és keresgéléséhez is. Aztán akkor még szelektálj a trial, demo és egyéb verziók közül plusz győződj meg róla, hogy biztonságos forrásból töltöd le, amivel nem jön mellékes ajándék. Ezek után állj neki és telepítsd fel kézzel. KÉZZEL.Most akkor a terminálban egy parancs, vagy a gui-n egy kattintásos csomag telepítés a bonyolultabb, vagy amit fent leírtam? Ne csak a magad fejével gondolkozz, egy nagy csomó embernek ez komoly problémákat okozhat a kellő ismeretek hiánya miatt.
További probléma, hogy ezek mellé még a HW-vel összemérhető árban van a licensz, aztán még gondoskodj róla, hogy vírusoktól meg egyebektől is védve legyél. Ismét kiemelem, hogy egy kevésbé tapasztalt kolléga számára ez is komoly buktatókat hordoz magában. Szóval megint melyik az egyszerűbb? Persze a Windows, mert 20 éve megszoktuk a konstans szopást amiért még fizetni is hajlandóak vagyunk.
A Brazil meg Kínai terjedésre nem tudok hivatalos statot mutatni, csak a kapcsolódó wikipedia cikket, miszerint az Amerikából kiindult stat counter módszerek nem alkalmasak egyéb területek korrekt mérésére. [link] A múltkor egyebeként linkeltem neked azt a több oldalas írást, amiben egy Brazíliai születésű ember magyarázza el, hogy miért is olyan magas ott a Linux terjedtsége más országokhoz képest. Annak az írásnak a részletessége miatt én el tudom fogadni tényként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós kamerák
- World of Tanks - MMO
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Delta II gamer fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest