Új hozzászólás Aktív témák

• Wiipera
    csendes tag

Néhány dolog már meg lett válaszolva, de azért kibővítem a saját szavaimmal.

Az összehasonlító tesztet én csináltam. Az tény, hogy nem jeleztem a ram beállításokat, de egyik esetben sem volt tuning, minden az alap beállításon ment, 1333MHz-en, amit az alaplap automatán beállított. (A memória Corsair Vengeance 1866MHz 2x4GB).

Nincs 2500-as procim és B75-ös lapom van, ilyen egyszerű a dolog, de ha bárki kölcsönad egy K-s procit meg egy Z-s lapot, akkor szívesen újra mérem a teszteket :K
    De amúgy az E5440-es sem a csúcs Xeon (és a 4GHz sem a vége a procinak :P Ezt az órajelet pl 7/24-ben egy nagyobb léghűtővel simán hozza, persze proci válogatja.)

Szerintem a 3 tesztelt konfig kb egy árban van. Az ami a 775-ös konfigban olcsó (alaplap + Xeon proci) azt elbukja a ddr2 árán (8GB volt mindkét konfigban). A K-s proci teljesen már ársávban mozog.

Sajnos időhiány miatt nem tudtam minden tesztet többször lefuttatni, így anomáliák előfordulhatnak. Pl a 3Dmark teszt eredményeket elmentettem, de sajnos a fájlban a CPU eredménye kerekítve szerepel, így több helyen ezért látható az 5000-es érték :/

A cikk szerintem tényleg arra akar rámutatni, hogy akinek megfelelő chipsetes 775-ös lapja van, annak még simán vállalható lehetőség egy 4 magos Xeon proci.

Mivel még megvan minden alkatrész, ezért ha jelzitek, hogy milyen teszt eredményre lennétek kíváncsiak, akkor igyekszem azt pótolni. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés