- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Gondolom már senki nem nézi/látja ezt a topicot vagy bejegyzést, de tök véletlen találtam most meg.
Szerintem amióta mindenki online 0-24 ben, azóta ez szépen teszi meg a hatását az embereken, ráadásul az algoritmusok szép kis buborékokat hoznak létre, szépen erősíti és segíti a szélsőségeket.
Amikor az emberek többnyire offline voltak, sokkal jobban működtek ezek a dolgok.
Meg mikor nem ezek a cégek, "közösségi" médiák uralták a netet és nyírtak ki minden individuális dolgot.Most már az a divat, hogy minden egy helyen van és mindenki mindent a szeme elé kap és okoskodhat, és meg is teszi kvázi kötelező jelleggel.
Ez sokkal jobban működött akkor, mikor mindennek megvolt a fóruma, weboldala, topikja és így többnyire azok kerültek oda akiket tényleg érdekelt, nem mint most, hogy minden egy helyen.Majd a hírfolyam/algoritmus tudja helyetted, hogy mit akarsz, meg persze a fizetett reklámok stb.
Kábé 10 éve még a legtöbb helyen az ment, hogy az ilyen politika topikokba csak a hülyék járnak kb. most meg már annyira alap, hogy te vagy a hülye, ha nem politizálsz.
Teljesen megfordult minden.
De hát ilyen az, amikor az internet egy közösségi médiává silányult, és ótvar manipuláló szar algoritmusok adják be a posztokat és híreket az embereknek.Mennyivel egyszerűbb volt, az msn, xfire, blogok meg mindenféle weboldalak korában...
-
Tamás88
őstag
-
Jhonny06
veterán
Pont az ilyenek miatt (is) vagyok már egyre kevésbé aktív a fórumon. Az egész internet egy pöcegödör és baromi nehéz kiszűrni a hasznos dolgokat. Meg hát iszonyú időelbaszás ez az egész fórumozás. Állandóan van valami új, ami miatt lehet frissíteni. Nekem már nem ad annyit, mint régen. Van 1-2 téma, amiből lehet tanulni és szívesen látogatom, de kb. ennyi. Megértelek Bog. Már engem is le tud húzni rendesen.
-
Kleroo
veterán
Ez 2 síkon öngerjesztő folyamat.
Egyrészt egyre nagyobb számban lesznek gátlástalanok/barmok/instabilak a neten. Vagy azért, mert most kötötték be(szerintem 0-hoz konvergál ez a scenario), vagy azért mert mostanra durrant el az agya, vagy azért, mert ebbe nőtt bele, hogy ez a normális. A legutolsó a legdúrvább. Igencsak idősek már azok a suli korúak, akik abszolút netre szoicalizálva nőttek fel, akiknek alap az indok nélküli online visszaküldes, a fb messengeren intézett garis ügyintézés... alapvetés, hogy böffent az online térbe, mint egy nagyfiú, és problem solved, még akkor is ha nicns igaza. Nyűg/csibészkedés->böff/anyázás->problem solved
Másrészt a social média totális fejtetőre rakja még a józan eszűeket is. Social dilemmát tessék megnézni, egész méllyen belemegy a témába, nem csak annyi a tanúlsága, hogy ajjaj ne ossz meg mindent magadról.
Egyik lényeges mondanivalója, hogy abszolút a szélsőségek felé viszi el az embert, a saját hülye meglátásait agyonigazolni, és erősíteni az irgalmatlan hülyeségben a sziklaszilárd hitét. És kikacsintanak, hogy igazából 10év nagyságrendek múlva simán egymásnak mehetnek az emberek a nagy büdös semmiért.Tehát én úgy látom nem a "régen midnen jobb volt", vagy több mucsaröcsögeihez vezették be a netet, hanem mély betegség van a modern net alapú társadalomban. IT közeliek már vagy 10-15éve nagyon messziről, bottal piszkálják csak a social média, egyéb vackokat. Nem véletlen, ők/mi régóta tudjuk, hogy az éremnek 2 oldala van, és a legtöbb ember a fail videókat jobban szereti, mint a success videókat....
Én hálás vagyok az oldalnak, plána a 2005-2015 körüli szakaszban értek aranyat a cikkek. Ma már annyira nem releváns számomra, valamint kb kitesztelhetetlenek a telók komplikált feature-ei. Még csak azt is agyrém lenne részleteiben kitesztelni hogy milyen videót csinál(napszak, rekesz, használt codec, használt modul, felbontás, felbontás@zoom, és ennek az összes kombinációja)
-
Lars
őstag
Sajnos ez nem csak az online térre igaz. Meglehetősen feszült mindenki, fene tudja hol kezdődött, de hogy rossz irányba megy a hajó az tuti.
Amúgy mobilarena / összes társoldal cikkeket mai napig olvasom, tök szeretem az írásaitokat, gyakorlatilag a stílusból meg lehet különböztetni mindenkit. ( van akit én sem preferálok annyira, de max nem olvasom el a cikkét
)Pedig anno a mobilaréna tv-t tudom hogy rettenetesen kényelmetlennek érezted, ez látszott is hogy annyira azért nem élvezted a képernyős részt, de az én Dream Teamem te voltál és Dr Kind
Azokat a műsorokat bármikor vissza tudnám nézni esti tv helyett 
Ne fogyjon el a lendületetek, csináljátok amit szerettek ! Ha nem lesz komment, akkor nem lesz. A cikkek minősége megmarad és az szakmai szempontból kikezdhetetlen és időtálló, ezért vagyok itt már sok-sok éve.

-
UnA
Korrektor
-
Szevam
senior tag
Igen, egyre többen acsarkodnak és lehúzzák az embert, mert ők maguk lusták megmozgatni 1-2 követ, hogy saját maguknak jobb legyen.
Nyilván egy kis csipkelődés belefér, de sokan túllövik a túllőtt célt is.Egy kosár rohadt alma közé teszel egy egészségeset, gondolod a rohadtak lesznek egészségesek?

Egy megoldás van. Kitartani emberileg, és folytatni emberségesen, függetlenül attól, hogy milyen mocsárrá válik a környezeted. Ehhez baromira erősnek kell lenni. A segítség pedig úgy jön, hogy erős emberekkel veszed magad körül. Kitartást, hajrá

-
andor80
senior tag
mótvá cikk....
-
Gargouille
őstag
Nekem is megakadt rajta a szemem és mélységes igazságot látok benne, ugyanis magam is jó ideje gondolkodom ezen. Gyerekkoromban egy vitás szituációban maximum felemelték a hangjukat az emberek, kiabáltak egymással. Ha elcsattant egy pofon, annak már komoly indoka volt. Mostanában meg szinte sztenderd reakció lett, hogy a legapróbb jelentéktelen apróság miatt is az azonnali raeakció a másik ember fizikai elpusztítása. Egyszerűen felfoghatatlan indulat és agresszió van az emberekben.
-
törölt tag
Hülyék vannak, én vagyok rá az élő példa

Csak a szarkazmus/light troll szekciót ne irtsatok ki teljesen, mert attól tudok derülni nagyokat.
A többivel meg valahogy elevickélünk, és elgondolkodunk a pszichologikus átképzésen, mert egyre több embernek lenne rá szüksége( Mint nekem magyar nyelv órákra, mert az összeset átaludtam
) -
bitpork
nagyúr
Pindúr és talán én is tudnánk mesélni a közösségszevezés kapcsán megjelenő mindenféleségről. Meg arról is hogy hála az égnek vannak azért rendes emberek is.
-
Tamás88
őstag
Sajnos lassan nagyobb élmény olvasni a kommenteket, mint a cikkeket. Persze néha bekerül 1-2 nagyon vicces komment is, amin tényleg lehet röhögni is, de sajnos a legtöbbjén inkább csak a fejünket foghatjuk, hogy ilyenek élnek mellettünk. Legjobb példa a BPI autósok oldala (mind YT, mint FB) ahol a moderáció egyenlő a 0-val és ott a legtöbbjük önbírókká vállnak (pl. elvennék a jogsit, az autóját bezúznák, + börtön és pénzbírság, mint anno a kommunizmusban, ha egy személyt teljes mértékbe ki akarnak semmizni). És ez nem igen fog mostanság változni, ha csak be nem lesznek vezetve a szigorú moderáció az oldalakon.
-
Kronos3000
senior tag
Most botlottam jde véletlenül. Szerintem pont ennyi kretén volt régen is, csak nem volt internet hozzáférésük, így nem látszódtak ennyire. Én szívesen venném az élmény beszámolós cikkeket, le kell tiltani a hozzászólási lehetőségeket, sajnos egyenlőre más megoldást nem látok az elme védelmére.
Gyűlölködés, irigység, miegymás úgy érzem én is több van manapság mint volt régen, valami felfordult a világban, talán túl sok az ember, nem tudom.
A PH színvonala viszont határozottan romlik egy ideje úgy érzem, több összetevős folyamat.
-
embe
nagyúr
Gyűlölködés....acsarkodás.... - Köszöntelek a 2020 Magyarországában!
Sajnos......
-
Graphics
Jómunkásember
Egyetértek, sajnos ez a vonal látszik megindulni.
Én tavaly teltem meg, majdnem nyomtam egy resetet, és élménycentrikusabb irányba mozdultam el, egyre inkább kizárva a baromarcúakat... Magamat valamelyest normálisnak vélem, de néha botrány, ami megy... És nehéz megállni, hogy ne mondjam oda... A közösségi oldalakat néha böngészem, és kreténgyűjtő lett az is...Agyhalottak ellen meg nincs orvosság, mert sajnos ő nincs tisztában azzal, mit is tesz...
Ha épp nem az "OSZTVA" jelenik meg, akkor egymás sározása... Névtelenül sokszor, kamuprofilokkal, ál-YT regisztrációkkal...
Viszont hozzá kell tennem ,hogy rengeteg szakmaiságot kaptam az oldaltól, amit pénzre se lehetne váltani, ismerősök, kiállítások, ahova lelkesen mentünk tartalmat keresni. Megnyitók, sajtós rendezvények, meg minden.
Szóval én maradok, kitartok a hülyék tengerén is

ui. Huawei vacsorán pazar volt a kaja anno
azóta is emlegetem a mangó-chilis kacsamájat, 2 forintos méretű adagokkal ,de olyan minőségben, hogy uhh, az 5. fogás után tele voltam ízekkel -
7Heads Drago
veterán
-
vodrosjozsi
addikt
-
szabakaa
aktív tag
Bog, személy szerint miattad is érdemes olvasni a Mobilarena-t, jellegzetes stílusod van. Nekem nagyon hiányoznak a személyesebb anyagok, a CES blog, Bog utazik, a Mobilarena tv.
Remélem, ez az időszak és lelkiállapot csak átmeneti, és nem szegi kedved/kedvetek (mert a többiek, Bone, Alice, Ákos, Bocha is profik és szerethetők, és jó őket olvasni).
Mint minden internetes közösség, itt is lehetnek barmok, gonoszak. De szerintem te is látod itt a kommentek alatt, hogy sok lojális és érdeklődő olvasótok van.
Nagyon örülnék, ha újra megtalálhatnánk a közös hangot.
Jó munkát! -
törölt tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
milyen "utolsó szög"? az oldal köszöni, jól van. nem fogjuk letiltani a kommenteket, egyedül a politika az, amit szőr mentén sem szeretnénk beengedni, arra annyi más dühöngő van, itt csak rombolna.
-
törölt tag
Ha mar letiltjak a kommenteket akkor azzal egyszerre be is lehet zarni az oldalt.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Végigolvastam és az eddig írt 118 kommentet is hozzá.
Valóban szomorú ahol tartunk, illetve ahova tartunk, megfigyelhető a trend... de hozzá kell tenni, hogy régen is voltak kritikák, régen is volt trollkodás... csak kevésbé jutott el hozzád, illetve a lapcsalád fórum tagjainak is a száma a negyede se volt a mostaninak.
Ma már a technikai fejlődés és a társadalmi megkeseredés + a nagy mértékben növekedett user szám által sokkal többel találkozol. Ez érthető. Plusz idősödtél, kevésbé vagy toleráns.
Viszont azt kár lenne elfelejteni, hogy ha ez a munkád, akkor valamilyen szinten igenis tűrnöd kell hozzá a - mostanság valóban kicsit sértőbb megfogalmazású - kritikát is. Persze ha hobbyról lenne szó, akkor úgy moderálod ahogy akarod.Amit te szeretnél, az már sosem lesz. Nem miattatok, hanem a világ változása miatt. Max akkor ha lekorlátozzátok kontrollálható ~100 főre a tagok számát de talán most már akkor sem.
(a kommentek letiltása meg az utolsó szög lenne a koporsóba az oldalnak + pont azokat a usereket büntetnétek akiket nem kéne)
-
proci985
MODERÁTOR
"minden X tudja, amit alapvetoen kell" -> tehat nagyon rosszat nem fogsz tudni venni, innentol kevesbe lenyeges elotte utananezni.
anno silentpcreview hutesnel: azzal, hogy gyakorlatilag a gyartok nekialltak a hutesre figyelni es mar nem lehet kritikan aluli cuccokat venni, azzal az oldal elerte a celjat, majd elvesztette ertelmet. konkretan 2019re meg az AMD is eljutott oda (par ev csuszassal az NVidia utan), hogy teljesen vallalhato a referencia hutes a zaszloshajojan.a ref 290X gondolom megvan.
jonnyguru ugyanez volt pepitaban, csak tapokkal.
-
Narxis
nagyúr
Amúgy az is lehet, hogy lemerültek az energia chakráitok, fel kell tölteni.
-
somogyib
őstag
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
somogyib
őstag
-
hcl
titán
-
hcl
titán
-
teki91
csendes tag
Teljesen megértem amit írsz,én is ezt tapasztalom. Lassan már több mint egy éve nem használom a facebookot mert mindenhol csak a fröccsögès meg a gyűlölködès megy.
Persze nyugodtabb vagyok azóta de a kevesebb is lett a szociális interakcióm ami hiányzik valahol. -
somogyib
őstag
-
hcl
titán
-
somogyib
őstag
Abban igazat adok, hogy 15-20 éve más volt a net mint most, de nem csak az változott, hanem a világ is. Ha 20 éve papíralapú újsággal kezdted volna és még ma is az lenne a MA, akkor is ugyanilyen változás lenne, csak nem topik kommentekben, hanem levélben kapnád meg ezeket a véleményeket.
Egy kérdésem lenne:
Én úgy látom, hogy az a bizonyos "...egy Tapolca melletti kis falu..." történet alatti kommentek akasztottak ki.
Ezt a bejegyzést (?) nem ismerem. Itt jelent meg vagy a Bog utazik csatornán? -
Eastman
addikt
-
UnA
Korrektor
Az Androidról már 10 éve írta prófétikus cikkét a HWSW, mai napig igaz: A pokol felé lovagolnak az androidos mobilgyártók
Ha valaki nem ismerte volna

-
Polllen
félisten
Ezen a hozzászóláson megakadt a szemem.
"Száz évekkel ezelőtt nálunk, a Lángoktól Öleltben nem volt jellemző az, hogy férfiak hétköznapi konfliktushelyzetben ököllel egymás arcába ütöttek volna. Becsületsértést követően egymás között párbajoztak ugyan, de csak az első vágásig, az első vérig."
A nemesség körében lehet ez volt a divat, de a magyar lakosság hány százalékát tették ki? Tényleg azt gondolod, hogy az átlag emberek nem osztották ki egymást 1-2 pofonnal, ha problémájuk volt egymással?
-
Polllen
félisten
Nyilván az ember bizonyos időközönként elfárad, kell egyet szusszanni, átgondolni, hogy mi a fontos számunkra és menni előre tovább. Az pedig természetes, hogy az ember szűri a környezetét. Mivel már mindenkinek is van internet hozzáférése, több olyan ember kerül elő, akivel az embernek nincs dolga. Könnyebb elkerülni, mint minden hülyeséget elnézni és elfogadni. Ez nem feltétlen rossz dolog.
Amúgy szerintem nem lett több frusztrált ember, inkább csak változik a szelep.
-
Parci
HÁZIGAZDA
megérett a telefonok piaca is. amíg nagyon újak voltak az okostelók, érdemi különbségek, fejlesztések voltak, de egy idő után már minden telefon tudja, amit alapvetően kell és a különbségek elkezdenek egy specifikációs-lista háborúba torkollani. ez ment a hifinél, a pc-nél és most a telefonoknál is. plusz mi is öregedünk közben és pár kör ilyen-olyan cucc után "kifáradunk", nem tulajdonítunk már akkora jelentőséget az egésznek.
ezért, szerintem

-
pető bá'
őstag
azt azért hozzátenném, hogy vitathatatlanul a leghasznosabb oldal erre máig a MA illetve a telefonok topikjában összegyűlt felhasználói bázis

csak azt próbáltam kifejteni, hogy számomra a tesztek napi szintű olvasása miért vesztette el az élvezeti értékét. Emellett azt sem vitatnám, hogy ugyanannyi, ha nem több munka van egy ilyen számomra 12 egy tucat telefon tesztjében, mert minél több a hasonlóság, annál jobban kell keresni az eltéréseket, a nüansznyi különbségeket, és valami érdekeset írni róla.. -
mephi666
nagyúr
én is hasonlóan gondolkozom: egyszerűen már mindenből annyi típus van, hogy képtelenség figyelemmel követni, hogy az éves generációváltáskor hol-mi változott... gondolok itt telefontól kezdve a tv-n át a mosógépig bármire... ha épp közeledik bármiből a csere, akkor gyorsan átnézem, hogy 1-2 bevált márka termékei között mi-mit tud, mire van szükségünk, mennyibe kerül, neten írnak-e rá bármi problémát, ami mögött lehet típushiba és ennyi... 20 éve kb egy a5-ös papír egyik oldalára rá lehetett volna nyomtatni a kapható telefonok listáját specifikációval, most pedig egy a4-es papír 2 oldala lenne csak a típusokról a lista...
szerettem én is a régi teszteket
kedvenc volt nálam is a sárkányos-mortalkombatos kínai bunkofon 
-
pető bá'
őstag
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"..elég csak a Facebookon megnézni néhány kommentfolyamot, hogy az embernek elmenjen a kedve a többi embertől."Nem tudom ki-hogy van ezzel, de jó ideje csak szórakozásból olvasok bele 1-1 fb kommentháborúba. Egyszerűen hihetetlen az a színvonal, amit emberek a saját nevük alatt, nyilvánosan képviselnek. Ami a legrosszabb, hogy látszik az egész thread-en, hogy felesleges lenne beleállni..
Ilyen tekintetben még mindig ezerszer kulturáltabb szerintem a fórum közössége, és inkább itt olvasok bármiről véleményt. Nyilván itt is van szemellenzős/bunkó paraszt troll megszólalás, de valahogy itt kitaszítja magából az "átlag".. Vagy csak én érzem így?A Mobilarénára: régebben én is napi szinten olvastam minden tesztet, szerettem a stílust, a személyiséget, az embereket a cikkek mögött, mert tényleg sokkal közvetlenebbek voltatok. Az első mobilaréna tv adások nekem rettentő jó élmények voltak, látszott, hogy magatokat adjátok, leültetek a kamera elé, és ennyi. Hogy akár én is ülhetnék ott a kanapén veletek, és beszélgethetnénk egy pizza mellett.. és jó volt látni, ahogy az egész egyre profibb lesz, adásról adásra, de mellé megmarad az egyszerűsége, a közvetlensége..
A baj az, hogy az emberekre már kíváncsibb lennék, mint a telefonokra - tudom, hogy sok újdonság van generációról generációra, de ez már nem az a 2008-2015 korszak, amikor (napi szinten követtem minden hírt, és) évente törtek fel és süllyedtek el gyártók-rendszerek, készültek valóban újszerű termékek, megváltozott az egész piac. (Nyilván valószínűleg volt ennél is izgalmasabb korszak, de nekem ekkor volt időm-energiám ezzel foglalkozni
)Lehet velem van a baj, de a kijelzőméret-felbontás-akksi-kamera változókon kívül az adott gyártó UI-a és szolgáltatásai, valamint az évente érkező 3-4 hangzatos SW-HW csoda mellett nem igazán érdekel már minden termék. 12 egy tucat. Amellett, hogy ezek a hw-sw csodák gyakran ilyen 10 perces parasztvakítások.
Régi szép idők, a Vertu tesztekkel meg az első, még igazi kínai próbálkozásokkal, Bog felejthetetlen tesztjeivel
(B@szki, mindjárt el is olvasok egyet
)Az Android térnyerésének idején számomra érdekes volt látni, hogy melyik gyártó mit-mennyiből, milyen szoftverrel, egyedi funkciókkal, appokkal képes kihozni. Mára nagyjából kiegyenlítődött a piac, megjött Kína, 3 perc alatt lehet találni árkategóriánként 3-4 bestbuy telefont, amik között 2-3 paraméter különbözik. A keretösszegből vegyél bármilyen XIaomi/Huawei eszközt tanáccsal kb el lehet intézni a kérdést.. kis túlzással. (Pro tipp: cseréld ~2 évente.)
"A másik ilyen rohadt egy dolog is ehhez kapcsolódik, mert biztos abból fussa ilyesmire, hogy a Samsung / Huawei / Xiaomi (ez a három a jellemző) iszonyú sok pénzt ad nekünk, hogy kedveseket írjunk róluk."
erre még hadd reagáljak: ha jobban belegondolsz: sajnos az a természetes
ebben az országban, hogy az emberek teljes bizalmatlansággal állnak mindenhez, a korrupció pedig olyan szinten lett az életünk része, hogy el sem tudjuk képzelni bármilyen médium, hivatal és lassan vállalat függetlenségét. Egyáltalán nem. Ha nem a politika, akkor a multi/gyíkemberek fizetnek le.
Tegyük hozzá, hogy az influenszerek korában, és a gearbest szponzorált egyedi, oldalspecifikus (?) kuponkódos "tesztek" mellett annak aki nem ismeri a munkátokat, teljesen elképzelhetetlen, hogy cégek azért fizetnek, azért adnak tesztre termékeket, hogy jól lehúzzátok.. vagy legalábbis őszinte véleményt alkossatok.
Ez 2020-ban már nem működhet! És mindenki kurv@ra belát a színfalak mögé, és jól megmondja, hogy ő biza' átlát a szitán..ezzel szerintem nem lehet mit kezdeni. -
hcl
titán
-
Somatom
veterán
Ilyet még soha, egyik topikban sem tapasztaltam. Szép, szolídan kérdeztem és akkor kaptam választ.
-
hcl
titán
-
Somatom
veterán
-
hcl
titán
-
Somatom
veterán
Több topikot írtam. De, pl. a motoros topikban is vannak szervezett együtt gurulások. Sztem a résztvevők számához képest az Android alkalmazások és az Android szakmaiban is nyugodt a légkör, a mostani topikgazda pedig remek választás.
galoslac:
Részemről nincs ebben annyi, hogy külön utazgassak. Előbb-utóbb úgyis összefutunk. -
Apollyon
Korrektor
-
galoslac
tag
-
kemotox
addikt
-
Apollyon
Korrektor
-
galoslac
tag
-
hcl
titán
Hogy mi izgalmas, mi válik unalmassá, az megint az egyénen múlik.
Én a butaságot látom a legfőbb gondnak.Meg van a speciális eset, amikor pl. eljöttem onnan, ahol laktam, az összes barátom 70...200km-re van (meg amelyik nem UK-ban). Másképpen nehéz hatékonyan kommunikálni, utazni macerás és drága is.
Ugyanakkor ezt a mindent lesz*ást minden korosztályon látom, magánéletben és munkahelyen egyaránt. Elég félelmetes, és macerás (nem lehet elintézni semmit). Nálam meg kb. szuperképesség számba megy, hogy ha írnak nekem, válaszolok.
@Somatom : Az 1 topic. Jut rá 10 borzalmas.
-
Somatom
veterán
Másrészt viszont, ha a moderáció és a szankció végleges, akkor az azzal kapcsolatos felhasználói vélemény miért ne lenne az? Majd ha az a bizonyos házigazda bocsánatot kér a stílusáért és visszavonja a szankciót, akkor én sem fogom többet megemlíteni. Egyébként meg nem vagyok az a virtualitás mögé bújós típus, várom az alkalmat, hogy a szemébe nézhessek.
-
Somatom
veterán
-
Parci
HÁZIGAZDA
nem jó, ha egy házigazda gáz (biztos én voltam
).viszont van pár ősi userünk, aki legalább tíz éve problémázik azon, hogy a gáz a házigazda, gáz a moderáció, gáz a ph. minden kritikának lehet alapja, de ez a keménymag olyan sokszor mondta már ezt, és annyira mindig mondják és mindig ők mondják, akárhányszor bármilyen szinten a lapcsalád a téma, hogy rég elinflálták a mondandójuk súlyát.
nincs ezzel gond persze, nekem már teljesen a ph fórum egyik ismérvei lettek, együtt öregedünk, tényleg tök fura volna, ha egyszer nem kritizálnák a moderációt. mint amikor valami nem oké, hibádzik, valami elmúlt örökre. szóval "perverz" módon nekem tökre hiányoznának, ha nem lennének, pedig elég sokat volt már 200-on a pulzusom miattuk. igen, volt, hogy miattad is.

a moderáció, házigazdák elég régi bútorok jórészt. ennyi idő után lehet tudni, hogy mire lehet tőlük számítani. ez ellen háborogni ősi tagoknak, akik itt voltak öt éve, tíz éve, szerintem egyébként logikátlan. rég elmentem volna a helyükben, ha kellően rossznak tartanám. de azt sem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy bármilyen jellegű hibára ez a válasz, szoktunk figyelni. az más kérdés, hogy tudván a céges realitásainkat, nem kergetünk délibábokat és eleve mások a szempontok egy-egy vitánál, mint a vita résztvevőinek (nekünk a teljes fórum és az esetleges hosszútávú hatások, a résztvevőnek pedig az, hogy jocóka most annyira megsértette, hogy mindenáron revansot akar és éppen 200x-osára nőtt az igazságérzete).
-
Somatom
veterán
Lehet, hogy inkább nektek kéne részt vennetek az olvasóitok "életében".
Kamionos topikban sztem tök normális a hangulat, előfordul, hogy intézünk a másiknak melóhelyet.
Vettem egy bringát, találkoztam pár topiktárssal a bringás topikból, teljesen jó volt.
Épp aktuális a Bitpork autós tali. Sztem az is nagy élmény.Parci:
Eddig a leggázabb stílust pont egy házigazdától láttam. Szívesen idézném, de nem tehetem. Az én szememben nem férfiember az, aki nem vállalja fel nyíltan a véleményét. -
Eastman
addikt
Egyrészt valóban ici-picit öregszünk, megszilárdulunk - én érzem magamon. Másrészt a közösségi oldalakon, a virtuális térben is egyre inkább megszűrjük az ismerősöket. Magyarul már nincs, nem lehet időd és figyelmed (energiád) mindenkire, türelmed mindenkihez. És ez nem feltétlenül baj. Az lehet probléma, ha a net izgalmas, az irl, a család meg unalmassá válik. Vissza kell konvertálni velük, közöttük az elméd, és koncentrálnod a figyelmed! Máskülönben felbomolhat az alapegység.
-
hcl
titán
Meg a másik. Ti mennyire figyeltétek meg, hogy mennyire nem figyelnek oda az emberek semmire? Szólsz hozzá, nem érdekli. Írsz valakinek? Nem fogja elolvasni, vagy ha látta, akkor nem válaszol. Ha esetleg válaszol, egy hét múlva. Esetleg ha felhívod, mert akkor befoglalod az egyik csatornáját teljesen.
Hogy mi történik körülötte? Oda se figyel. Híreket néz? Felét fel se fogja. Nem hiszem, hogy ez attól lenne, hogy túl sok az információ, egyszerűen csak nem foglalkoznak semmivel. -
hcl
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
szerintem megfontolandó, hogy az ilyen kommentet azonnal, indoklás nélkül töröljük. igen, lesz kis háborgás itt-ott, hogy "törlünk minden negatív véleményt, rohadjunk meg", de azt is lehet törölni. egyszerűen mindenkori alap- és főszabály, hogy emberhez méltó módon szólunk a másikhoz, nem csak stílusban, mondandóban is, és ha ezt valaki nem üti meg (igen, szubjektív dolog eldönteni -- ez van), del.
azért nem elég csak zen/buddha módjára elengedni a "füled" (szemed) mellett, mert sajnos ragadós a hülyeség és pillanatok alatt elkezd terjedni a konteó a dúsgazdag bogról, aki citromként csavarja a levet az éhező olvasóból estéként, hogy aztán a tapolcai luxusingatlanban kokózzon és nézegesse az autógyűjteményét.
de egyébként a net is más lett, így, hogy tényleg mindenki rajta van. és hát te is öregedtél és türelmetlenebbé váltál.
-
törölt tag
Igen, ezt én is tapasztalom. Átalakulóban van az internet, úgy tűnik.
Mondjuk ha az ember jobban belegondol érthető, hogy miért van ez a probléma. Itt az online térben (nem sértésnek szánom) de olyan emberekkel is beszélsz akikkel a valóságba szóba sem állnál. Ez valahol jó, hisz az információ csere nem kötődik fizikai emberekhez és helyhez. (Pont ezért lettek a fórumok gondolom én.) De ott a másik oldal. Vagyis hogy nem tudod kivel beszélgetsz.. Hisz olyan emberektől kaphatsz visszajelzést vagy tanácsot akiknek a véleményét a normál életben egyből ignorálnád... Ez azért szülhet némi fals visszacsatolást. Szal elnézést hogy ezt írom, de úgy tűnik nem kell túl komolyan venni a fórumozókat. Kivéve, ha nem tudsz többet az illetőről akivel beszélsz.. -
Luck Dragon
támogató
"" Most meg már nem olyan bensőséges és baráti, még az is lehet, hogy mi is elrontottuk. De nem tudom, hogyan kéne megjavítani. ""
Én úgy látom hogy nem rontottátok el. Csak folytassátok azt amit eddig.

Itt a világgal van a baj, de ez is meg fog változni idővel, ahogyan eddig is. -
hcl
titán
-
t72killer
titán
-
törölt tag
Jah, tényleg ez van... Megy az Anyázás mindenhol vagyis minden netes fórumon.
Lehet pcit off leszek (elnézést) de a múltkor a hup vált egy pöcegödörré, amiről nem gondoltam volna, hisz az egy relative zárt fórum.
Szal nincs menekvés, trollok mindenhol... Kitartást kívánok a munkádhoz! Jó volt olvasni, hogy még mindíg szívből nyomod! Lehet ez furcsán veszi ki magát, de csak így tovább!
-
hcl
titán
Meg lehet azért próbálni. Az a baj, hogy a sz@rt nem az generálja, hogy van-e net, vagy hogy eljut-e hozzád. Az generálja, hogy az emberek buták, és könnyű kihozni belőlük a rosszat. És kevésbé hiszek benne, hogy ezeket nem használja-e ki valaki, vagy valakik, mert ha körbenézünk, mindenhol a világban egyre több a hülye, egyre terjed a butaság. Pedig, ahogy te is írtad, csodákat lehetne tenni, ha értelmesebbek lennének az emberek úgy szerte a világban, nem csak egy kis része.
@t72killer : "- 2008/9 óta mindenki leépítendő "felesleges" munkaerő"
Nem, előtte is az volt. -
t72killer
titán
Politikai környezet. Ha körülnézel a nagyvilágban hogy "fejlődtek" a dolgok:
- 2001 óta mindenki terrorista, aki nem bizonyítja, hogy nem az - de még akkoris az, ha a táskájában felejt egy kólásüveget a reptéren (ez ugye 2001nél újabb baromság, 2005ben üveg tokajival repkedtem...)
- 2008/9 óta mindenki leépítendő "felesleges" munkaerő
- a világ nagyhatalmairól kiderült, hogy a gatyánkról is real-time mappinget akarnak: Snowden-emailolvasgatások/USA, társadalmi kreditrendszer+totális megfigyelés/Kína.
- 2015 óta mindenki sorosbérenc
- 2017 óta minden férfi nőket erőszakolt meg 30évvel ezelőtt, akkor is, ha most 13éves
- 2020 óta minden fehér rabszolgatartó volt és kongóban gyerekek százmillióit mészárolta le, még ha most egy 13éves moldáviai kamaszgyerek az illető és a jobbágy ük-üknagyapjának se volt semmi köze a rabszolgakereskedelemhez, akkor is.
- az utóbbi 2-3évben elszálló valós infláció (amiben ugye pl az ingatlanktg.-ek is benne foglaltatnak)
- talán a leginkább idevágó: megjelentek az interneten a fizetett trollok, a szándékos hazudozás, rágalmazás mainstreammé vált
Szóval van bőven frusztrációra okot adó elem, a frusztrált ember pedig hamar elkezd kötözködni. Egy ilyen környezetben az ember már semmit se akar kiadni magáról, mert
-
Eastman
addikt
Írtam egy hosszú választ, de visszatöröltem. Nem konkrétan rólam vagy Rólad van itt szó, nem is a konkrét példák, az elégedettség vagy az elégedetlenség a lényegesek. Hanem a folyamatok. Magától értetődő, hogy 2020-ban valaki, bárki rá van csavarodra a netre vagy a zsebszámítógépére. Hiszen egy csoda az, hogy pl. napi kapcsolatban lehetek a francia vagy a svájci, a sümegi haverommal, stb., úgy, hogy korlátlanul beszélgethetünk, látjuk egymást akár ezer kilométerekről, azonnal reagálhatunk egymás gondolataira. Ahogyan Te is, az író is, és itt mindenki. Délelőtt egy afrikai hangszert bütyköltünk a neten talált száz körbe-fotó alapján. Mert elérhetjük azokat a képeket. Ez mind csoda, nem is lehet megkérdőjelezni. Mégis, a Bog által is leírt folyamatok amik közben rugdossák a lélekmenedék ajtaját; az érték és a tartalom mellett időnként vastagon megjelenik a sz@r, ami valahogy' alattomosan bekúszik az ajtórésen, a küszöb fölött.
Szűrheted, de szerintem nem tudod.
-
hcl
titán
Illetve, ami még eszembe jutott.
Amit leírtál, az inkább arról szól, hogy az embert néha más érdekli. De gyerekként, ha a család együtt olvasott, együtt nézett értelmes műsort, az sosem lehet rossz.
Azt meg gyerekként honnan tudná az ember, hogy mi lenne jó neki? Felnőttként már el tudja dönteni.
Azt is, honnan tudnád, hogy neked jobb a vidéki élet, mint a városi, ha nem próbáltad?
Én is próbáltam, jobban szeretek városban lakni, de gyakran járok ki a természetbe. És nem mondom, hogy hülyeség bármelyik, csak mindenkinek más jön be. -
hcl
titán
Miért gondolnék a párhuzamos valóságra? Milyenre? Sajnos az van, hogy attól még, hogy nem veszünk tudomást a világról, még történnek dolgok. És amikor elérnek ezek hozzánk, akkor készületlenül érnek. Hogy tudjunk róla, és hogy belemerítkezzünk, az két külön dolog.
És miért ne lehetne igazad? Ugyanakkor az egész emberi történelem arról szól, hogy mindig kereste az ember az új lehetőségeket. Ezért lett petróleumlámpa, szekér, vezetékes telefon, ezért lett számítógép, stb. A mesterségesen gerjesztett igények azért csak mostanában jelentek meg, szóval azt nem mondanám, hogy az emberi fejlődés nagy részére nem volt szükség.
"Már majdnem többször ide írtam, hogy pici koromban az egész család együtt nézte a Deltát, olvastuk az IPM-et, Autó-Motort, együtt olvastuk, felolvastuk a tudományos ismeretterjesztő könyveket. "
Ez miért zárja ki, hogy tanultál volna nagyapádtól?"Akkor megértettem, hogy mi a valóság, és miért is éreztem magam a pesti, lent kutyahúgyos, fent színes-ledfényes utcasarkokon, oldalamon egy bögyös szöszkével betegnek."
Én mind a két közegben érzetem már jól magam, meg nem jól is. Szerintem az embertől, meg élethelyzettől függ. -
Eastman
addikt
Mármint a párhuzamos valóságra gondolsz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A valóság az erdei, a kerti ökoszisztéma és a több generációs, együtt élő, egymást támogató, együtt gazdálkodó, önellátó család. Ahol a pék fiának fia pék akar lenni és nem medencetisztító, vagy medencegépész LA-ben vagy krupié. Mert tudja, hogy mindig szükség van a pékre. Mert (fanfárok; tádám!!!) tényleg szükség van a jó pékre. Amire Te utalsz azt mézesmadzagnak, átbaxxásnak és elidegenítésnek nevezik.Nagyon sokat tanulok itt, az itteni hozzászólásokból. Tényleg. Tudom, hogy ez a Ti pályátok, a tech-rajongók, IT szakik terepe. Ezért szinte kizárt, hogy "igazam legyen" a racionálisan is megközelíthető témákban. (Melyik nem az?
.) Már majdnem többször ide írtam, hogy pici koromban az egész család együtt nézte a Deltát, olvastuk az IPM-et, Autó-Motort, együtt olvastuk, felolvastuk a tudományos ismeretterjesztő könyveket. Élveztem, imádtam.De bár a Nagyapámmal jártam volna szőlőt metszeni a Delta-bámulás helyett. Bár mindent megtanultam volna Tőle a szőlészetről, az életéről, az életről. Ehelyett egy cipősdoboz méretű lakásban a tv előtt szekszuáltam el a gyermekéveim, aztán zenés kocsmákban a kamaszéveim. Majd monitor előtt a fiatal felnőtt éveim.
Később, mikor a cimborám kilenc hektáros szőlőjében metszőollóval a kezemben belevágtam az első sor szőlővesszőbe. Álltam a földön, felettem tűzött a nap, átfújt a szél és közben permetezett fentről az eső, megfordulva a látóhatáron a Balaton vize kéklett. Akkor megértettem, hogy mi a valóság, és miért is éreztem magam a pesti, lent kutyahúgyos, fent színes-ledfényes utcasarkokon, oldalamon egy bögyös szöszkével betegnek. Mert a valóság mellett, bár kielégülve, de az alapelemektől eltávolodva lépdeltem.
Tudom, hogy ez az én igazságom.
...meg azoké akik az elmúlt tízezer évet hasonlítják össze az elmúlt ötvennel.'
-
hcl
titán
Pedig igaza van blackrulz-nak. Tudni kell szűrni, a korral meg valamennyire haladni kell, azaz érdemes minimális szinten képben lenni azzal, hogy éppen hogy működik a világ. A tudatlanság meg ugyan lehet kényelmes, de előbb-utóbb szembe fog jönni a valóság.
Hogy kinek van szüksége ennyi erőszakábrázolásra - kin múlik? Ha az ember intelligens faj, akkor miért van, hogy az összes fejlődését képes rossz irányba használni? Érted, az Internetet ma megfigyelésre, meg reklámozásra használjuk. Mire lenne való? Kommunikáció, ismeretek megosztása, rakás hasznos felhasználása lenne. Ugyanez a médiában : celebekről szól, meg mindenféle aljanépről, stb. Mit várunk? -
Lauda
titán
Én ezeket az elveket követem az ilyen gyűlölködő nyomoroncokkal "szemben":
Engedd, hogy az emberek megítéljenek. Engedd, hogy félreértsenek. Engedd, hogy pletykáljanak rólad. Az, amit rólad gondolnak, nem a te problémád. Véleményük nem fogja a számláidat kifizetni. Tehát maradj kedves, szeress kitartóan és légy szabad egyéniség…. bármit is mondanak vagy tesznek, soha ne kételkedj értékességedben és az igazság szépségében. Ragyogj tovább és hagyd a gyűlölködőket gyűlölködni.
Minél kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólad az emberek, annál boldogabb leszel.
A buddhizmus 12 legfontosabb tanítása az emberi kapcsolatokról című felsorolásban találhatók ezek (nem vagyok buddhista amúgy). Ha ezeket tartja az ember szem előtt, tényleg jobb lesz. Bár sokszor nem egyszerű, mert kitartóak a gyűlölködő nyomoroncok, de én is kitartó vagyok velük szemben.
-
Freiherr
őstag
Minden szavaddal egyetértek, általános tendencia ez.
Viszont 1-2 moderárotort is meg kellene kapargatni, és kigyomlálni, mert sajnos ott tobzódik támadhatatlanul egy pörgő és fontos topikban.
A buta, de szorgalmas esete, tisztelet a a többi 90%-nak. -
Eastman
addikt
-
törölt tag
-
Eastman
addikt
-
törölt tag
Ez egy igen jó és főleg semmitmondó példa. Az emberi jellemfejlődés folyamatos, és az említett példa mögött bármi is állhat, ahogy a telefon lehet ok és okozat is, pont ennyire lehet, hogy valami más problémát próbál megoldani azzal, hogy eltereli a gondolatait más irányba. Egy egzisztenciális, magánéleti, spirituális probléma az esetében pont okozhat belső feszültséget, amit valami addig "ismeretlen" tevékenységgel próbál kompenzálni, az idegesség oka meg nem a telefonja, hanem az egészet kiváltó gond...
Ezek eszközök, és azért, mert sokan nem tudják használni, az nem az eszköz hibája. Zavar hogy az arcodba kerül hogy ki kit csinált mivel a föld másik felén? Célirányosan kell használni az internetet. Pl halvány gőzöm nincs a hazai mainstream zenéről amit a yt-n tolnak, évente 5x kb melléklikkelek és bejön a felkapott fül, akkor röhögök hogy ezek közül semmi nem mond semmit és megyek tovább, nem kezdem el hallgatni a számomra szemetet. Fb-n is fent vagyok, mert baromi hatékonyan elérek egy csomó embert akivel szeretek beszélni. A feedem heti 3 post max amit látok, mert senkit nem követek, pár oldalt ami a hobbim miatt nagyon izgat igen, de így az ennyi. Egyáltalán nem érdekel hogy a szomszéd marika megsértődik hogy nem jelöltem vissza, vagy nem látom hogy mit postol.
Az hogy mennyi információ megy át rajtad az a te döntésed csak és kizárólag. A tiéd. Nem az enyém, nem a tv társaságé, nem az origóé, és nem is az indexé. A tiéd! Hogy ezt ki hogy éli meg, hogy tolódik el benne prioritás, megfelelési kényszer, etc, ez megint a saját dolga, és ezzel tenni nem tudsz semmit. És ez megint nem azt jelenti, hogy ez az fb meg az insta meg társaik hibája, sok esetben ez a reakció pl egy olyan nevelére amiből hiányzik a pozitív visszacsatolás a szülők részéről, még jó hogy a gyerek ott keresi ezeket ahol megkaphatja. De ezer más oka is lehet, nyilván az információ függés is egy ilyen, de messze nem kizárólag, ennél a valódi okok sokkal mélyebben vannak elásva jellemzően, amit látsz az az esetek túlnyomó többségében már csak okozat, és nem ok.
-
janeszgol
félisten
Én is állatvédő vagyok, és én is rossz zsemmel nézem, ha nem úgy bánik az állatával, ahogy én az enyémével. De ez egészségtelen. A gyereknevelés detto ugyan ez. Olvassák a neten a sok információt, hogyan legyek tökéletes anya, elolvas 100 könyvet (tényleg kell ennyi?), aztán olyanok alakulnak ki belőle, mint az öcsém feleségének a hülyesége, hogy a gyereknek nem mondunk nemet, mert sérti az önbizalmát. Olyan is volt (3 évesen jött a családba).
Hát az öcsém mondott nemet a fogadott gyerekének (ugye ez ugyan az), én is neveltem picit, tök klassz gyerek lett belőle. Boldog, önbizalommal teli, társaival végtelenül türelmes.Szóval sok minden hiányzik az emberek életében. Itt a suli rendőrség. Az én koromban (36 vagyok) mi is röhögtünk, ha valaki kicikizte a tanárt, vagy beszólt neki, de ha túllőtt a célon, akkor helyrepofoztuk (néha szó szerint). Na ma ez hiányzik. Apa nélkül nőnek fel, nem mondanak nekik nemet, aztán azt hiszik, mindent lehet. És igénylik is azt, hogy mindent lehet. A neten pedig sok mindent lehet.
-
törölt tag
Nálunk a család női tagjai vannak nagyon rákattanva az állatvédősdire, aztán már mindenkire akinek állata van úgy néznek, mint a véres rongyra, mert a szemükben potenciális állatkínzó aki nem 100% tökéletességgel úgy tart állatot, ahogy a nagy csoportok imakönyveiben elkántálják.
Mondjuk azzal, hogy ezt leírtam ismét egy felesleges információval terheltem pár ember agyát.
-
janeszgol
félisten
Na, ez azért felkeltette az érdeklődésem. Én, mint nagy IT-s mindig is úgy voltam vele, hogy információfüggő vagyok, és az tök jó, tök normális, és kérem ide.
De így ahogy leírtad bizony ez marhaság. Nem kell mindent tudni, nem kell mindenről tudni. Az albérletemben nincs TV előfizetés, csak net. Tök jó.
Bizony ettől a sok mindentől (pláne a gyilkosos dolgoktól, illetve hogy lószart nem tesz a rendőrség a cslaádon belüli erőszak ellen, az állatkínzás ellen) tartsa magát távol az embr. Attól még el lehet menni tüntetni a családon belüli erőszak témában, vagy az állatkínzás témában, de nem kell ezeket lesegetni napkon át a neten, a TV-ben. -
Eastman
addikt
Emlékszem amikor E. A. először megjelent a híradóban, a tv képernyőjén. Igazi üde szín volt, gyönyörű, kellemes nő, "szerelmesek" voltunk belé, állt a cerka, beszélgettünk róla. Nézd meg szegényt miután évtizedek óta folyik át a szr az agyán. Nem mondhatjátok, hogy a tengernyi negatív információ nincs hatással a testre és a lélekre.

-
sztanozs
veterán
Ez egyáltalán nem volt OFF - teljesen igazad van, és ráadásul a témához is csatlakozik.
Én igazából nem tudom eldönteni, hogy ez jó-e vagy rosz. Egyrészt rossz, mert sokkal több depressziós ember van, a másik oldalról viszont egyértelműen jó.
Eddig nagyon sok olyan eset volt, hogy kis közösségek azért néztek el szörnyűségeket, azért búltatták a kegyetlenkedést, mert tisztában voltak vele, hogy soha nem fog kiderülni.
Mára ez már nem lehetséges, szinte mindenből hír lesz azonnal, nem lehet elbújni - és ez szerintem jó.
Kérdés, hogy ezt a sokkot túléli-e a társadalom, és megússzuk-e az információ-szabadság miatt a kulturális dekadenciát, mert a bezárkózódás ennek a melegágya. -
törölt tag
Ez nagyon is igaz, ipari mennyiségű totálisan felesleges információ pörög át az embereken, de akármennyire is keveset van használva az internet a fos mindenképp beömlik. Ha én nem netezek akkor valamelyik munkatársam vagy rokonom fogja elmesélni, hogy mi történt a nagyvilágban.
Le kell kattanni a kütyükről, de ennél is fontosabb, hogy az embernek ki kell építenie a saját mentális erődjét, hogy a szart ami mindenképp beömlik a világból képes legyen ignorálni. Ez nagyon nehéz, mert bár sokan azt hiszik ignorálják a dolgokat, de valójában tudat alatt formálja őket is ugyanúgy. -
Eastman
addikt
Szóval szerintem van a világban valami, ami nagyon nem jó irányba megy, és ez mindannyiunkra hatással van.
Sajnos elég komoly merítésem adódott ebben a témában. Egy kedves keramikus művész barátom az elmúlt kb. tíz évben otthon alkotott, jógázott, meditált. Havi 2-3-4 alkalommal együtt dolgoztunk, ipari-alpinkodtunk, besegítettünk egy közös barátunknak. Tehát ismerjük egymást, sokszor mélyen beszélgettünk. Mindenki szereti a nyugalmáért, higgadtságáért, bölcsességéért, a mértéktartásáért, a tartásáért.
Ezidáig nem volt mobiltelefonja. Aztán fél éve egy okostelóval kezdett. Aztán fészbúk. Aztán mára sikerült egy nyugtalan, néha barátságtalan, néha kellemetlen emberré válnia. Téma lett közöttunk ez a változás. Láttam, hallottam, ahogy a két legjobb barátom üvölt egymással munka közben, a munkaterületen, egy irodaház tetején. Korábban ez elképzelhetetlennek tűnt közöttük.
Jelenleg olyan mennyiségű és témájú információt ereszt át és fogad magába, amire bizton állíthatom, hogy nincs szüksége. De nekem sincs, és szinte biztos az, hogy Nektek sincs.
Mi közöm is lenne ahhoz pl., hogy madmadsen ezer kilométerekre tőlem tengeralattjárót épített, majd azon megcsonkított, megbecstelenített, majd megölt és feldarabolt, a tengerbe dobált egy nőt és aztán hazudott??? Mit adhat, javíthat, építhet az én életemen ez a tény? Mivel tölthetne ez fel? Engem, a családom, a szeretteimet, a barátaimat? Érthetetlen és felzaklat.
Ez szerintem a "démoni" működtetés. A mai kor szelleme. Itt, közületek, az olvasók közül valakinek szüksége van ennyi erőszak és gyilkosságábrázolásra? Ez lett mára a látványosság? Szerintem borzasztó, és nagyon nyugtalanító. Tényleg meg szeretném érteni azt, hogy kit és miért tölt fel az erőszak. Legyen az valós, ábrázolt, vagy verbális.
Szerk: OFF.
-
sztanozs
veterán
Igazából sajna nem csak az online tér lett ilyen - én is észreveszem magamon. Na jó, igazából a párom hivta fel rá a figyelmemet többször is a héten, hogy olyan negatív vagyok, mint egy hőkamera érzékelője - és hogy igazán nem érti, miért pont őt cseszegetem, ha nincs is vele semmi bajom.
Szóval szerintem van a világban valami, ami nagyon nem jó irányba megy, és ez mindannyiunkra hatással van.

-
Bog
HÁZIGAZDA
Jó, a szakdogám Delphiben írtam, de hát nem mondhatom egy kifinomult alkotásnak, csoda, hogy elért egy SQL táblát és meg tudta jeleníteni
Viszont igazából utáltam programozni, volt egy félévi beadandó, hogy csináljunk egy torpedót, gondoltam, hogy most megmutatom, három napig írtam megállás nélkül Pascalban, grafikus volt, kezelte a SoundBlastert, animált a menü, meg még cheat is volt benne, meg highscore tábla, oszt mire végeztem vele után pont annyi ideig fájt a fejem egyhuzamban, ameddig csináltam.
Kösz, de kösz nem. -
Goose-T
veterán
-
hcl
titán
-
angyalpc2
aktív tag
nagyon egyszerű a helyzet
Szét esik a társadalom dolgozó, güriző, kilátástalanságba, szürkeségbe, tévelygő rabszolgákra(és azt hallgatják hogy dolgozz mert akkor jobb leszmajd eljutsz a mi anyagi szintünkre) és a (rohadtul nem értem miből élnek) életművész celeb rongyrázó kőgazdagokra felső rétegre, high life-ra.
a kettő nyilván feszültséget szít.
ÉS ekkor már nem nézik azt, hogy ki hogy jutott hozzá (középréteg sok spórolás) ahhoz az anyagi dologhoz. -
Eastman
addikt
...szerintem a XXI. századi zene és film (is) zavart és zavarodott. Ezért hívom „terápiás művészetnek”. Kvázi a belső szrt kiadni, felokádni, lehetőleg a másik nyakába borítani. És/vagy jól eladni. „Add el jól magad! Legyél valaki!” ...mondja a kalmár-guru. Fillérekért, bármi áron.
(...)
Mia pornószínésznő lett, de már megbánta. A családját is, őt is életveszélyesen megfenyegették. Könyörögve kéri a zinternet népét, hogy töröljék le az összes videóját. Oké, - mondja a gyártó - de hát anno kifizettünk. Elolvastad, aláírtad. Emlékszel? Eladtad a lelked, már megtörtént. Vissza akarod csinálni? Mindennek ára van. Nem tudtad? Nem mondták? Hol voltak akkor a szüleid? Hol voltak a nevelőid, a tanáraid? Jaaa, hogy ők ott voltak a lelkedben, az elmédben, csak te nem voltál ott, te nem voltál akkor otthon!? Hogy' emlékszel, pisztolyt tartottak a fejedhez, hogy térdelj le az öt háromlábú elé? Így jártál. Könnyek, jogvédők, szegénynők, szemétférfiak, elnyomás, lettájfóón. Unalmasan kiszámítható.
Kösz, ki akartam már írni magamból. -
hcl
titán
-
hcl
titán
" Ez bennem tényleg mély nyomot hagyott, hogy ez ennyire nem egyértelmű? Hogy ez tényleg különleges? Hogy az a default, hogy ha X cég visz valahova, akkor X cégről nem írunk semmi rosszat?"
Az alapvető műveltség hiányában fura, hiszen aki nem tud róla, annak elképzelhetetlen az, hogy az újságírás nem irodai vagy szalagmeló... Akármit csinálok, ott lyukadok ki, hogy az oktatás nagyon fontos lenne a világban. -
South Velen
addikt
-
hcl
titán
-
Eastman
addikt
...azért hoztam fel a szimfónikus zenét példának, mert az akadémikus hangszeres tudás elsajátítása és annak művelése, közösségben történő gyakorlása, majd átadása egyértelműen szellemi út. Valamiféle a jelent láttató metszet, a jövőt láttató tükör is lehet. Ez most kb. ilyen. Hogy' érzed? Mennyire nyit feléd, mennyire nyitott? Mennyire old, mennyire oldott? Mennyire nyugtat, mennyire nyugodt?
-
kemotox
addikt
-
Eastman
addikt
Igazad van. Kozmosz - Okosak földje...
...én a
vicc -belpolitikával semennyire sem foglalkozom. Pici dióhéjként, nagy oldalszelekben úszunk a világpolitika öles hullámain. (Magyarország aranykora, dominanciája, szava és véleménye- 1490-ig, I. Mátyás haláláig -1492-ig, a magyarnál „olcsóbb” és több, a „spanyol” arany Európába tódulásáig tarthatott. Addig lehettünk nagy nép, nagy nemzet. Szomorú ezzel szembesülni, de így van. A két dátum közelsége sokak számára nem egyértelmű. Tény, hogy azóta nem mi „adjuk a bankot” az öreg kontinensen. Ennyi.) Ebben a kalmár világban csak az lehet hangos aki tőkeerős.A szegény, szegény csak erőtlenül másolja a hangadók dominanciáját. A neten ezt egy darabig név nélkül is meg lehetett tenni. Generációk már ebbe a hangzavarba születtek bele. Egyelőre a zavar és a zavarodottság jellemzi a XXI. század hétköznap(i emberének nap)jait. De miért és kinek jó az, ha össze vagy zavarodva? A „korszellem” teszi ezt velünk vagy korszak alkotó szellem(iség)?
Hasonlítsd össze a XVIII., a XIX., a XX és a XXI. századok klasszikus zenéjét. Káosz a mai akusztikus-hangszeres „komoly”zene. Abszolút tükrözi a lelkek erózióját.
-
UnA
Korrektor
Ne vedd bántásnak, de pont a napiszar volt az egyik alapja a mai troll hozzáállásnak.
@kemotox: így megy ez

-
South Velen
addikt
Szerintem 10-15 év alatt jelentősen leromlott az egész netes közösség.
Régen volt egy külön hangulata a "net"-nek, ma már szürke hétköznapjaink alapvető eszköze.
Régen a napiszaron nevettünk azokon a selejteken, akik ma "influenszerek" többszáz ezer követővel.
-
hcl
titán
Akarok már írni én is erről régóta, csak nem tiszta még. Nem hiszem, hogy maga a net okozná, hanem az egész társadalom bizalmatlanabb. Pedig voltak régen is pl. hatalmas átverések, de mostanra valami ipari mennyiségben folyik. Ugyanakkor hihetetlen mértékű az individualizmus; csak az én van, és nem csak a közösségi oldalakon, hanem mindenhol ez látszik. Senkit nem érdekel semmi, senki nem akar foglalkozni semmivel, csak az ő érdekei teljesüljenek.
Könnyű ezt a netre fogni, csak nem attól van. -
Bog
HÁZIGAZDA
Én nem a filmekre kenném (innen csak egy lépés az FPS-ekre kenni), hanem inkább arra, hogy bármi probléma van, akkor valaki más a hibás, olyan nincs a politikai kommunikációban, hogy hát lehet, hogy mi is elcsesztük és BOCS (vagy hát jobb helyeken szokás lemondani), hanem az van, hogy kenjük másra, de rögtön úgy, hogy azt a mást kötelező is legyen gyűlölni. (Egyszer volt egy nemszándékolt "elkúrtuk", meg is lett az eredménye, azóta itthon ilyesmi fel sem merült, hogy bocsánat, hibáztunk.)
És ez a mást hibáztatunk és gyűlölködünk mentalitás tök könnyű út ahelyett, hogy esetleg mi változtassunk valamin, szóval ezt adaptálni a legegyszerűbb. -
törölt tag
Szerintem ez a mentalitás nem függ össze az egyébként nyilvánvaló görcsös ellenségkép gyártással amit itthon csinálnak. Ez világ szinten létezik, nem most futott fel a sok, erre specializálódott oldal és fórum ugye nyugatabbra se, 4chan és társai. Ezek az emberek jellemzően inkább esportként tekintenek erre, szórakozás, hobbi. A maradék meg a gyártók által generált önigazolási kényszer rabja, csak nem írhatod le hogy az iphone/samunote/xiaobármi valamilyen téren akár csak egy kicsit is nem tetszett, vagy gyengébb mint a random bármelyik társa, mert azzal az ő tökéletes, racionális döntését kérdőjelezed meg. Nyilvánvaló hogy mindenki aki mást mond mint ő az egy semmirekellő bérenc.
Ez a folyamat egyébként már elég rég elkezdődött, sokáig nem is regisztráltam be de rengeteget olvastam a ph-t, 10+ éve viszonylag fix számú, értelmes, szakmailag is értelmezhető ember kommentelt leginkább, és volt értelme mindenféle mélyvíznek tesztekben is. Mára meg az oldal is nőtt, a látogatóbázis is hígult, aztán megy a sírás hogy vga limites procitesztet a népnek, mert az mutatja meg igazán hogy nem kell a drága proci semmirese, átverés az egész.
Ez egy ilyen dolog, egyébként én tényleg tartom, hogy ha lenne a prémium tagság mellé ilyen jellegű content is, amit egyébként nem írnál meg public-ba mert minek, az mehetne oda. Te is kiírhatod magad, szűkebb körnek érhető el, jobban kontrollálható, és extra tartalmat kap aki hozzájárul.
-
Eastman
addikt
Örülök, mert jól összefoglaltad. "...van egy általánosan emelkedő feszkó a társadalomban, az tisztán látszik." A sok f@sz film miatt van ez, amik átmossák az agyat. Úgy tudom, hogy száz évekkel ezelőtt nálunk, a Lángoktól Öleltben nem volt jellemző az, hogy férfiak hétköznapi konfliktushelyzetben ököllel egymás arcába ütöttek volna. Becsületsértést követően egymás között párbajoztak ugyan, de csak az első vágásig, az első vérig. F@szomtarantino, divatalpáriság, swartzwaldrambó, madmadsen, többihülye aki a beteg filmektől, a terápiás-, beteg elmék által kiokádott "művészettől" izmosodott és hangosodott meg. Erőszak, ölés, fizikai és verbális agresszió, gyilkolás percenként. Bajkeverés. Középiskolás lányok, kötőszóként
bícs -"ribinek" nevezik egymást, az anyjukat legcizik, lekrvázzák úgy szólnak egymáshoz, úgy hízelegnek. Tíz meg tíz etnográfiai könyv elolvasása után mondhatom, ennek nálunk semmi nyoma, semmi hagyománya. Emlékszem kilencvenre; más, jobb életet akartunk, velem együtt Ti is mást akartatok. Ezt akartuk? Álljon itt egy elmélet 1999-ből, ha úgy tetszik; a múlt évezred utolsó lehellete, amíg még itt állhat. Médium, média, mágia.Gyönyörű válaszokat rejt Svédország elmúlt nyolcvan éve.
-
törölt tag
-
kuntics
aktív tag
A való életben is egyre több a negatív ember ( nem csoda, megy az uszítás mindenhol) az internet meg már szinte alapjog, ide is elérnek az állandóan panaszkodók/problémázók. Itt név nélkül, büntetlenül lehet szidni mindent és mindenkit, sokan szerintem ettől többnek is érzik magukat. Volt egy generációváltás, ez a rosszabb oldala.
(Sok év után elgondolkodtam új telefonon, régi se-t váltottam volna az újra. De már az első pár kommentben csak a kulturálatlan fikázás ment, hasznos infót meg bogarászni kell a hozzászólások között)
Pedig mennyire szerettem az ilyen plusz tartalmakat! A telefonos cikkek olvasásával már 5-6 éve leálltam, de a barcelonai meg egyéb blogokat szívesen olvasgatom (főleg, ha egy törzsolvasói játék miatt ötször is el át kellett nézni
) -
bacsis
Közösségépítő
-
batyuska100
senior tag
-
Tuomas
addikt
Hát igen... Mit is lehetne ehhez a bejegyzéshez írni.
Úgy gondolom, hogy az itt leírtak nem PH!-s sajátosság, hanem egy egyre növekvő alap társadalmi probléma.
Azon túl, hogy uszítanak a politikusok, uszít a média is (nem rátok gondolok). Emiatt egy olvasói réteg, már mindenhol ebben a tudatállapotban leledzik. Egyre több helyen azt látni, hogy tegyél keresztbe a másiknak, nyomd fel a másikat, oltsd le a másikat.
De ilyen emberek voltak, vannak és lesznek is, maximum nem kerültek ennyire reflektorfénybe, mert most úgy tűnik, hogy ez a divat, és csak ennek köszönhetően tudnak érvényesülni.
Ők ebben fogják megtalálni az önigazolásukat, és nap végén szummázhatják, hogy "ah de jó volt ez a nap, sikerült beszólnom pár embernek..."De!
Véleményem szerint nem ezeknek az embereknek kellene a kedvére tenni azzal, hogy beszűkítitek a tartalmat, vagy magatokat és nem is miattuk kell elkedvtelenedni.
Nem az ilyen emberek miatt kell a bakivideókat, az élménybeszámolókat, és úgy alapból a cikkeket kitenni, hanem azon (remélhetőleg még) többség miatt, akik értékelik a produktumot.
Mert ha bezárjátok a bazárt és elveszitek pl a kommentelési lehetőséget, vagy kevesebb kulisszák mögötti tartalmat raktok be, stb, azt igazán csak az fogja megérezni, aki azért jár ide, hogy segítséget kapjon, hogy közösséghez tartozzon, nem pedig az, aki bomlasztani jár ide. Ők csak egy újabb önigazolást fognak kapni, hogy "hát igen, én megmondtam, nekem lett igazam..." -
TheMarci
addikt
-
törölt tag
-
JoeYi
őstag
“The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter.” állítólag Churchill
Szerintem régen fiatalabb volt az átlag olvasótok, az internet hajnalán inkább csak mi, akkoriban "kockáknak" csúfolt réteg tudtunk számítógépet/internetet kezelni és a fiatal kockák se nem megkeseredettek, se nem buták nem voltak. Most meg már a társadalom minden rétege itt van, mert mobilja mindenkinek van.
Egyébként van sok tanulmány arra, hogy az átlaghőmérséklet növekedésével nő az agresszió és a bűnözés. Szóval nem elég, hogy 80IQ-s mefáradt és irigy emberek is kommentelnek, de a klímaváltozás miatt a normálisabbak is túlreagálnak dolgokat.
Kitartás és köszi minden kontentet, képzeld oda a lájkot minden szakmai és kirándulós cikkeitek alá!
-
janeszgol
félisten
Nem tudod megjavítani. Ez ilyen. Az online "újságok" még rá is játszanak, direkt olyan témákkal hozakodnak elő, amiről tudják, hogy majd összegyűlnek fikázni alatta az emberek, de legalább jön a kattintás. Ilyen mostanában a tanár vs szülő (általában a tanárokat védem), ilyen most a The Last of Us 2, ilyen a motorosok vs mindenki más, autósok vs mindeni más, és még lehetne sorolni. Direkt erre építenek a szolgáltatások, a hírportálok.
FB ismerősök. Már többször leírtam itt, hogy ugyan úgy szétválasztotta az embereket (sőt, jobban!), mint ahogy az ember szeret csoportosulni a közvetlen környezetében is.
-
kemotox
addikt
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Bog
HÁZIGAZDA
Keletre

Apáti elsősorban, de Hegyesden is él egy nagyon jó barátom, ott is sok időt töltök. Meg Diszelen a Vörös Lóban, meg Gyulakeszin a Baknál, de múltkor Hegyesdről sétáltunk át (és vissza) a Von Beöthy pincészethez, ami veryverynagyon recommended, ha jársz a környéken. Egész tavasszal oda-vissza jártam a 77-es úton, hát ami ott volt Tótvázsony után (helló, ott van egy golfpálya is) színorgiában, az beszarás volt minden egyes alkalommal.Shit, erről a környékről is írhatnék egy blogsorozatot, mert hetekre elég látnivalót ad, ha tudod, hogy merre menj... na, még egy projekt
-
Bog
HÁZIGAZDA
LOL!
Ez amúgy tök jó volt, mármint mindkettő.
Programozó a szakmám, szerinted mennyit tudnék vele keresni, ha a Turbo Pascal az egyetlen nyelv, amit ismerek?
Und jahwoll, tökre nem hiszti akart lenni, hanem inkább rádöbbenés, hogy anno még szívesen mentünk át személyesbe, mert nem voltak olyan kommentek, amilyenek most. És ez elmúlt, hiányzik és sajnálom. Ez minden.
Hogy a Bogutazik milyen elcseszett módon hiányzik, mármint az utazás, az tényleg egyéni fájdalom és direkt nem is sírok miatta publicban, mert enélkül tényleg lehet élni és az meg milyen gyenge dolog, ha valaki nem tud a seggén maradni egy évig csak azért, mert hozzászokott, hogy utazgat. Miközben még mindig van lefoglalt szállásom Velence mellett, amit már kétszer toltunk arrébb, plusz januárban azt hittem, hogy iszonyat jó dealt ütöttem le a jövő évi CES szállásra Vegasban valami akcióban, de hát azt is a jelek szerint dobhatjuk a kukába. De pont tudom, hogy most az a helyes, ha ezeket elengedem, Tapolca mellett sem szar a kertben egy nyugágyban feküdni, amíg nem esik a fejemre a cserép
Egyébként meg tisztán látszik, hogy egy logout blogra az a kommentelői banda verődik össze, akik régen a tesztek alatt voltak jelen, és igen, titeket szeretlek baromira, épp ez olyan állati kontrasztos a dologban.
Egyébként a meló még mindig tök jó. Most írom a Redmi Note 9S cikket, azt hittem, hogy kissé unni fogom, de igazából még mindig nem. Amióta vannak e-autók, azokat mind imádom csinálni, szóval kontentet létrehozni még mindig remek érzés. De az én napi melómnak ez amúgy csak egy apró szelete, mert amúgy meg inkább az van, hogy ezzel tárgyalok, azzal beszélgetek, ennek küldök ajánlatot, a másik pedig épp megint össze akar veszni, mert szerinte túlságosan negatív volt a cikk... mondjuk úgy, hogy egyszerre 10-15 potenciális vagy meglévő partner nyavalyáival kell foglalkozni, ami nyilván ezzel jár és nincs is vele semmi bajom (mármint ha nem számítjuk, hogy kevesebb anyagot tudok megírni), hullámvölgybe akkor kerülök, amikor minden erőfeszítés dacára mondjuk nullszaldós egy év. Volt már ilyen párszor, az a full mélypont, plusz most épp nincs is ilyen aggály (pedig jól beszartam, amikor beindult a covid), talán pont ez a kovidálás serkentette fel a gondolatot bennem abban, hogy mintha eltűnt volna az a közösségi élményfaktor a dologból, ami olyan sokat adott.Bocs, még egy hozzátoldás: néha úgy elmesélném, hogy mondjuk egy Honor-Mobilarena együttműködés hogyan jön létre és mennyi erőfeszítés, kapcsolatépítés és szerencse van benne, csak már nem tudom megítélni, hogy mi számít üzleti titoknak és mi nem, szóval nem kockáztatok. De annyit biztos megosztható, hogy az egész indult X évben az MWC-n, amikor a Huawei akkori marketingese összeismertetett a Honor regionális PR-osával (aki egy tündéri kínai csaj), aki félig felvetette, hogy esetleg lehetne a Mobilarena a Honor fő médiapartnere, aztán úgy hozta valami randomgenerátor, hogy Varsóban volt egy előbemutatója valami tök másik telefonnak, de a Honor központ is ott volt (akkor még, most már Prága) és addig kavartam, amíg sikerült összeszerveznem még egy személyes találkozót, ahová már konkrét tervvel mentem screenshotokkal és aktivitásokkal, ezt prezentáltam angolul mintegy másfél órában, tetszett nekik, de persze nem velük kellett szerződni, hanem valami lengyel ügynökséggel, akiknek megint elölről kellett kezdeni az egészet, aztán menet közben nyilván kiderült, hogy tök más a mi elképzelésünk arról, hogy mikről vagyunk egyáltalán hajlandóak írni, satöbbi, satöbbi, szóval hmm, ha időtávokat nézek, akkor az első felvetés és a konkrét együttműködési szerződés között eltelt másfél év, és ez csak egy gyártó...
-
andor80
senior tag
Másik meg prosztóknak írni?
Zenélgetek rengeteg suttyóval hoz össze a sors de eszembe nem jut ,hogy ezeknek zenélni hanem megmutatni nekik,hogy mégjobb leszek lebiggyeszteni a pofájukat
És főleg azért zenélek mert ha kevesebben is vannak néha buli után odajönnek dumálgatni mennyire sokat számít nekik a muzsikánk.
Bakker te is kapod a szeretetet egy csomót sokszor megvédenek kiállnak melletted a a fórumon elismerik a munkád.
NEKIK csináld!
Vagy ne mert nagyon az jött le ,hogy szar a "meló"....
Főleg ha melóként tekintesz már rá.
Nem tudom mi az eredeti szakmád de menj el benne dolgozni 2 évet,hogy nem vagy semmyilen szinten góré csak alkalmazott.Az hátha felfrissít.Hú fosúl érzem magam mert nem bántani akartalak inkább lelkesíteni csak nem a lelked cirogatásával hanem asztalra csapással.
Szedd össze magad nem méltó hozzád! -
andor80
senior tag
Most mi van?
30 éve a kocsmában is megjelent egykéthá.."türhő"
Ettől még eszembe se jutott a bezzeg anno
Hiszen a tőlem idősebbektől is mindig ezt hallottam és már akkor sem értettem.
Mindig lesznek suttyók mindig voltak de bakker internet korában élsz.Persze,hogy többel találkozol.
Régen ehhez kellet dizsi meg krimóba azelött táncmulatság azelőtt kávéházak azelött templom...... barlang...
,,,,,tábortűzSzerintem öregszel és és az ingerküszöböd zuhant.
Szóval OK Boomer látom most te is megpróbáltad levezetni a feszkót.

Bocs főnök de ez most csak fusztrált hisztiként jött át!
Ne szégyeld amid van megdolgoztál érte .
De azt is vedd számításban,hogy miért visszás ez a posztod hiszen bog utazik stb másnak meg most a covid miatt gyerekének kennyérre se jut nemhogy tapolca mellett nyugodt biztos megélhetés jó levegőn.Nem a legjobb időben időzített post volt ez és akkor finom voltam.#regenmindenjobbvolt , # tempban , bezzegenidomben ,#ezekamaifiatalok #vilagfajdalom
Üdv egy türhő!

-
törölt tag
Én is évekkel ezelőtt észrevettem ugyanezt, amit te most blogban. Addig volt jó igazán netezni amíg nem eresztették rá a népet mindenestől, okostelefonostól, mobilnetestől, wifistől a digitális világra. Nem is emlékszem már, talán a W995 volt az első Wifis telóm, akkor még elég szépen szűrt volt a világháló a hülyéktől.
Nekem se véletlenül van már itt vagy az ötödik fiókom, mert mindig megtelik a f, a hócipőm és törlöm magam, idő kérdése és végleg. Sajnos ragad a bunkóság és a mocskolódás a jókra is, magamon is tapasztalom, hogy idővel belefáradva én is elkezdek hasonlóan viselkedni, védeni magam a saját eszközükkel.Melyik település Tapolca mellett?
-
menledge
senior tag
Igen, teljesen igaz.
Webshoppal is foglalkozom munkám során... és eszméletlen, hogy egy egyszerű megrendelést, hány ember nem tud leadni.. és nem idős nénikről-bácsikról beszélünk...
batyuska100
Hát figyelj, ez részben pedig igaz, mit is kellene odaírni?. Főleg, ha ennyit tud ő is "odaböfögni".. persze az más ha valamit részletesen kifejt, leírja normális módon, de ez nem az a szitu.
Én nem reagáltam rá, mert minek!? Az ilyen egy vagy szimplán buta, vagy direkt trollkodós suttyó ember, akivel teljesen felesleges kommentháborúba kezdeni. A vége, csak, hogy még jobban felidegesít, ő meg vagy röhög a markában, vagy téged néz teljesen hülyének, mert nem érti a dolgot.
-
batyuska100
senior tag
-
Castell
aktív tag
Nem csak a neten megy a trollkodás, szemétkedés, hanem a való életben is. Mondhatni azt is, hogy napról-napra rosszabb. De nem csak rosszindulat van, hanem az elbutulás és vészes méreteket ölt. Nagyon sok ember elvárja, hogy helyette gondolkodj és old meg a dolgait, és a legkisebb fáradtságot sem veszi, hogy utánanézzen valaminek. A harmadik eset a befolyásolhatóság, ami szintén egy emberi negatívum. A kivételek száma pedig egy folyamatosan csökkenő tendencia.
-
menledge
senior tag
Hmm, milyen érdekes, pont most tapasztaltam meg ezt picit a saját bőrömön. Persze látom, mi megy sokszor a különböző kommentszekcióba, ezért nem is szoktam már csak ritkán hozzászólni egy egy topikhoz, témához, stb.
Lényeg a lényeg, visszatérve a saját friss tapasztalatra, hobbiból utazós vlogokat csinálok, semmi extra, semmi reklámozás, viszonylag kis (pár százas) nézettséggel. Van egy hazai aquaparkról egy pörgős csúszdázós videóm, most az útóbbi hónapokban "felkapott" lett, és elég hamar elért 1-2 ezres nézettséget. Van pár like, egy dislike és tegnap érkezett a második komment hozzá, megörültem, hogy valaki ír valamit... hát hamar lement a mosoly az arcomról. Egy rövid mondtad volt. "Hát ez mekkora szar, nagyon unalmas, ennél sokkal jobb videót lehetne csinálni X aquaparkról." Semmi kulturáltság, semmi kifejtés, csak így ennyit otthagyott, és persze a második dislike-ot. Akkor volt még hasonló érzésem, amikor publikáltam egy X hosszú videót, és X/5 idő telt el kb. és már volt egy dislike...
Ilyenkor picit elmegy a kedvem az egésztől, de aztán mégis újra csinálom, egyrészt a magam szórakoztatása miatt, másrészt, ha már 1-2 embernek segítek vele, szórakozást nyújtok neki, már megérte, El tudom képzelni, nagy üzembe, ahogy Ti csináljátok, ez milyen érzés tud lenni. Sajnos egyre jobban erre felé tendál az online világ, de hát majd csak lesz ez is valahogy a jövőben.

-
TheMarci
addikt
Ez amúgy tök szomorú, így belegondolva, meg leírva látni. Mobil teszteket habár nem olvasgattam, de az utazós, személyes dolgokat mindig szívesen. Meghívásos Happy Mobilarena 2 blog legyen, ahol a fizetős tagok olvashatják a beszámolókat, személyesebb írásokat.
Amúgy ez a vicc jutott eszembe róla:
-Mi egy angol?
-Egy angol az egy gentleman.
-Mi két angol?
-Két angol már egy klub.
-Mi három angol?
-Három angol az egy világhatalom.-Mi egy német?
-Egy német az egy Herr.
-Mi két német?
-Két német már egy dalárda.
-Mi három német?
-Három német együtt már egy világháború.-Mi egy francia?
-Egy francia az egy Monsieur.
-Mi két francia?
-Két francia az egy szerelmi viszony.
-Mi három francia?
-Három francia az ideális házasság.-Mi egy orosz?
-Egy orosz az egy goszpogyin.
-Mi két orosz?
-Két orosz az egy kolhoz.
-Mi három orosz?
-Három orosz egy rablóbanda.-Mi egy magyar?
-Egy magyar az egy úr.
-Mi két magyar?
-Két magyar három különbözű politikai nézet.
-Mi három magyar?
-Olyan nincs, mert az egyik vagy sváb, vagy zsidó. -
kemotox
addikt
Tükörbe mikor néztél? Miközben írtad ezt a kommentet?
Én emlékszem mikor full indokolatlanul elhordtál drogosnak. Szóval ha nem tetszik ez a magyar hagyomány, akkor hajrá, te pont azok között vagy, akik tehetnének ellene, hogy így legyen. Te pontosan az az ember vagy, akinek árad a cinizmus, a flegmaság, és a megkeseredettség a kommentjeiből. -
batyuska100
senior tag
Sajnos én is néha belefutok ilyen emberekbe, pl. volt hogy kiraktam egy képet facera és jöttek az irigy emberek, meg a név nélküli anyázók, hogy ők dolgoznak és nincs idejük kikapcsolódni.
Hülyeségnek tartom a választ ilyen kommentekre, inkább kapnak egy röhögős smilet.
De azért magamban jól elküldöm őket a 3,14csába -
Samus
addikt
Anno a Mobilarena miatt regeltem, imádtam a cikkeiteket, anno az első okostelefonom is hosszas vivódás és cikkeitek átnyálazása alapján választottam ki (sajnos nem volt lehetőségem több típust végignyomkodni).
Azóta inkább a Logout a fő oldalam, de a Mobilarénás cikkeket máig olvasom, és meghatározónak tartom.
És Bog, én szeretem az írásaid, mindet. A kedvenceim a régiek ugyan (a dugulásos EPIC), de mindegyik, a képes utazási beszámolók, és a Bog utazik sorozat is.
Mindig mindenhol lesznek ilyen emberek, a net mostmár eljutott mindenhova. Én most már csak azt remélem, hogy aki beszól, annak tényleg erre áll fel, és azért csinálja. Az R8 ügynél valaki azt nyögte be, hogy reméli egyszer mindenkinek lesz lehetősége beülni egy ilyenbe, és kilencvennel menni... A szokásos. Mikor motorost lőnek 180 felett, akkor is benyögi mindenki, hogy motorral nem lehet lassan menni. Tudod, az R8-ban sincs fék, és a gázpedál is bináris...
-
Narxis
nagyúr
Ez így igaz, rengetegen itt vezetik le a stresszt illetve "visszaadják" azt ami őket a való életben éri, ez különösen igaz Magyarországra ahol az uszítás, cinizmus, gyülőlködés hagyománnyá vált.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Apollyon
Korrektor
A szólásszabadsággal nincs baj, ennek fényében a rég feledésbe merült "netikett" nem betartásával inkább.
-
aprokaroka87
nagyúr
Sajnos sokan az interneten vezetik le a napi stresszt, de úgy hogy azzal másoknak is ártanak.
+ sokan azt hiszik hogy az internet = Szólásszabadság hatalma.
-
Apollyon
Korrektor
Nagyra nőttetek ti is, és bejöttek a tömegek.
Már nem igazán olvasok mobilarénát, talán két kezemen meg tudom számolni hányszor egy évben. De anno miattatok regisztráltam ide, meg sokáig elolvastam az összes cikket meg híreket.
Volt mobilarena találkozó is, én csak az elsőn voltam 2009-ben, valami budai pubban voltunk a margithídtól nem messze, és a HTC Hero volt a sztár aznap este.)
Csocsóztunk is, te Bocha-val voltál én meg Bolondemberrel aki aznap este lett moderátornak kinevezve, és épp, hogy elvertünk titeket csocsóban, és kaptunk ajándékba egy gravírozott Mobilarena kulcstartót, a mai napig megvan.) Meg beszéltünk az élet nagy dolgairól stb., ez elég frankó volt, meg személyes és klassz.Ma már azóta gondolom megtöbbszöröződött az olvasótáborotok, tesztelőtök is több van azóta (?), meg most már nem csak telók vannak hanem pár más dolog is = mégtöbb tömeg. Így kevésbé is lehet személyesnek lenni.
Másrészt az egész világra rá lett eresztve az internet – vagy inkább az egész világ az internetre (fenti link), és szinte mindenki kényszerűen használja, a vallások helyét átvették a márkák, ez ellen felesleges szembeszállni, de túl lehet rajta nézni.
Mindenesetre köszi a régmúlt időszakot, klassz volt.)
-
D1Rect
félisten
Nem egészen értem, hogy mi a baj.
Az, hogy minden hülyének van internet?
Vagy az, hogy meguntad a melót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Saros (PS5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Projektor topic
- E-roller topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Azokat a műsorokat bármikor vissza tudnám nézni esti tv helyett 

)

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Régi szép idők, a Vertu tesztekkel meg az első, még igazi kínai próbálkozásokkal, Bog felejthetetlen tesztjeivel