Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
Én +10 éve linuxot használok, de ez az írás most frankón kínai volt nekem.

-
sonar
addikt
Én annyit tennék még hozzá, hogy a password file-ok szerkesztése sima szövegszerkesztővel tilos, mert közben más programok módosithatják és ha rámentünk akkor azzal haza lehet vágni a rendszert.
Szerkesztés előtt lockolni kell a file-t erre tökéletesen alkalmas a vipw -
0xmilan
addikt
A live linux jelszó elfelejtés miatt eléggé overkill, amikor egy kis grubos mókolással root shellt kaphatsz.
-
De, népszerű, bár nem is pont ezt vitattam.
Viszont mi van a többivel? Itt is az van, mint a legutóbbi címlapos írásnál, csak nem annyira vészes a helyzet. Annál is Linux-ot írtak a címbe, de kifejezetten az Ubunturól szól.Csak halkan kérdem, akkor a Linux az az Ubuntu? - költői kérdésnek szántam persze
-
(Megjegyzés: az mkpasswd egy crypt(3) front end.
A népszerű Ubuntu disztribúción a whois csomag tartalmazza.)Ez picit nem egyértelmű. Volt értelme így külön megemlíteni a népszerű Ubuntu-t?
Laikusként simán jön a kérdés, hogy és a többiben milyen csomag tartalmazza? Nem lehetne valahogy úgy említeni, hogy az Ubuntu/debian alapú disztrók....bár meg kell hagyni, igen jó érzés ezt így olvasni:
a népszerű Ubuntu......

-
ivana
addikt
Én a kézzel való átírás helyett inkább chroot-tolnék a live rendszeren. De ez ízlés kérdése

-
BoB
veterán
Nyitó
Ha valaki szakmai pontatlanságot vél felfefezni, szóljon és javítom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont mi van a többivel? Itt is az van, mint a legutóbbi címlapos írásnál, csak nem annyira vészes a helyzet. Annál is Linux-ot írtak a címbe, de kifejezetten az Ubunturól szól.