- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silavati
újonc
dr. Klemancsics hol "csontkovácsol"? Segítesz nekem, kérlek...
-
RexMaximus
senior tag
Réh ph-ztam és mivel összegyült elektronikai hulledéktól kell megszabadulnom, feljöttem
.
Egyben olvastagattam is ezt azt és megnéztem mi van a régi logoutos "blogokal" amiket követtem. Így jutottam vissza.
Kiváncsi voltam ki hova jutott el gerinc problemák terén is, amikor ebben szenvedtem sok emberrel beszéltem (írtam
) . De a magánblogokbol sok megszünt.
Nekem sikerült kimásznom belőle sőt ismét olyan mozgásnak hodólok mint tizen évvel ezelött. Viszont ha kimarad az edzés ami egyben rendben is tartja a problémás terültetett akkor kezdem érezni hogy valami nemjó. Persze nem is kíméltem, ülőmunka ezerrel néha álló - álló asztalom is van - Derekasoknak ismerős érzés. Májusban pár sérülést beszedtem - nem gernic - de semmi sulyt nem tudtam mozgatni szeptemberig, rehab alatt meg azért gyengült a hátam.
Ennyi.
-
biker
nagyúr
válasz
RexMaximus #337 üzenetére
óóó, köszi a kérdést
hát nem 100%, inkább csak 40-60% közt inog. jön a hideg, rossz pont, itt volt a 3 napos budatranspack, rossz pont, meg csak úgy is fájogat
bár újabban inkább merev, és a lábam fájIgazából elviselhető, de lehetne jobb is, mert mindig "izgulok", mi lesz. Főleg a kiállításon, utolsó nap 2x30perc előadást kellett tartani, én írtam, csak az én gépemen tökéletes (másnak nincs macje), muszály jól lenni és megtartani
Hogyhogy eszedbe jutottam, csak nem épp rossz a derekad?
-
ftc
nagyúr
Nem olavstam végig de ismerős tünetek...
nekem 1 az 1-ben ez van.... Okát kiderítették végre...Alulról a 4. s 5. csiglyám repedt...
-
kmisi99
addikt
Nekem is még egy éve (15 évesen) rendszeresen úgy fájt néha a hátam hogy ha lehajoltam majdnem összecsuklottam a fájdalomtól. Néha haverom rám állt jól kiroppant akkor nem fájt annyira mostanság már úgy hajlok mint egy macska gondolom a hátizmaimmal volt a gond. 10cm növés egy év alatt
-
xdx@
aktív tag
Hogy vagy mostanában biker?
-
Digital
addikt
Talán egy picit javult, ezt határozottan érzem, fel tudok állni szék nélkül,megyek pár száz métert egyhuzamban.
A háziorvosom hétfőn elküldött ismét az idegsebészetre. Egy barátom bent van, Prof Dr Barzó Pál műtötte, igaz neki nem sérve volt. Kértem hozzá időpontot, holnap 3-ra megyek. 10k az első vizit, viszont sokak szerint a prof a legnagyobb szaki a témában.
A múlt hét hétfőn lett a titkárnőtől időpont kérve, kedden hívott, hogyha nincs MRI-m akkor szerdán már mehetnék is csináltatniTavaly 5 hónapot vártam rá...
Tiszta para vagyok! Kíváncsi vagyok mit fog mondani
Úgy érzem a keresztcsontom környékén fáj, onnan megy le a jobb lábamba. Ott van valahol a 4-5-ös csigolyánál lévő sérvem,de ez picit mellette indul.Arra gondolok a sérv nyomhatja az idegpályát.
A múlt héten negyed órára beleültem a meleg medencébe, tornáztam picit, utána lényegesen jobb volt.
Fogyás folyamatban, 12 kg lement! -
biker
nagyúr
Hát, mitmondjak, sokáig is tarthat.
nem ijeszgetésként, de nekem ezeket mondták orvosok:
- 0-1 hónap: majd megjavul, pihenjen
- 1-2 hónap: 6-12 hét a javulás, menjen tornázni meg fürdőbe, minek műteni, várólista 2 év úgyis
- 2-3 hónap: biztos nem javul? nem csak szimulál?
- 4. hónap: kórházban: mire várt eddig, minek erőltette, a fürdő árt, meleg árt, mozgás árt, azonnal műtjük. 6. hónapban műtétSzóval ne arra hallgass, ki mit mond, hanem mit érzel
-
Digital
addikt
Szia!
És meddig tart ez az állapot?
A kezelés felénél tartok, van egy pici javulás, de a menés továbbra is nehézkes.
A neten olyanokat olvastam, hogy az isiász/ülőidegzsába néha 12 hét alatt gyógyul!
Néha szúr, belenyilal, ég a pirinforis-om.
Az úszás, bicajozás továbbra is nagyon jól esik! -
Digital
addikt
Szia!
A háton fekvést még nem nagyon kívánom, inkább ülök, mászkálok. Szerintem a jövő héten megpróbálom nyújtani a piriformis-om, most még pihentetem.
Ma már segítség nélkül fel tudtam állni a masszázságyról, a múlt héten még kellett egy pici segítség. Kiegyenesedve már sokkal jobban éreztem magam.
Nem tudom a három helyből hol nyomódik az ülőideg, fájdalmat csak a fenekemben érzek.
Szerintem gyulladás nincs, egy doboz cataflam-ot megettem, a végén csak a gyomrom fájt a gyógyszertől.
Tehát gyulladás esetén kell pihennem, amúgy mehet a mozgás, úszás, bicajozás? -
Eastman
addikt
!FINOMAN! elkezdheted nyújtani a piriformis (körtealakú) izmot. Katt!
De semmiképpen ne a derekat kicsavaró mozdulatokkal! Csak háton, egyenes derékkal a térdeden a bokád és egy törölközővel húzod magad felé a "jó oldali" térded. A derekad oldalra ne csavarodjon, a feneked ne emelekedjen fel a szőnyegről! Ha mostanság a gyógytornászhoz eljutsz előtte feltétlenül kérdezd meg őt a piriformis nyújtásról!Az ülőideg általában három helyen tud megnyomódni. Vagy a porckorong nyomja, vagy a piriformis feszülése, vagy a térdhajlatban a szék széle a sok ülés során. Lehet akár egyszerre mindhárom is a probléma "fenntartója". Leírásod alapján a derék-megfázás utáni fájdalom feszíthette be a farizmokat, köztük a mélyen elhelyezkedő piriformist.
Ha nincs gyulladás akkor a biker által is leírt mechanikus terápiák mehetnek.Gyulladás esetén gyulladáscsökkentő gyógyszerek, hűtés (csak a farizmokat, semmiképpen ne a derekat!) és PIHENtetÉS! Semmi bringa és szaladgálás!
Írj, ha elekadsz valahol!
-
Digital
addikt
Na megtörtént a kezelés!
A masszőr szerint ülőideg becsípődés lehet a probléma, ha be lenne gyulladva nem nagyon tudnék közlekedni. A fentebb említett csomót megnyomkodta, a kezelés után már picit jobban éreztem magam. A meleg fürdőt szerinte kerüljem, inkább úszni kellene.
De szeretnék már kilábalni ebből a nyavalyából... -
Digital
addikt
Örülök neki hogy jobban vagy!
A derekam nekem is hajlik, de a jobb farpofám borzalmasan görcsöl (fürdés közben érzek benne egy csomót, gondolom ez a begörcsölt izom lehet), és ez lesugárzik a vádlimba. Reggelente iszom egy magnézium pezsgőtablettát, most meg elmegyek masszázsra, kíváncsi leszek hogy fog viselkedniBiciklin semmi bajom.
-
biker
nagyúr
elvileg megnézi a leleteid, és annak megfelelő mozdulatokat fog tanítani, és általában kis csoportos foglalkozások szoktak lenni, pár fővel, ritka az egyéni foglalkozás közpénzen.
én amúgy egész korrektül elvagyok. van néha egy-egy rosszabb nap egy dolgos hét után, de sokkal jobb, mint korábban volt
-
Digital
addikt
Szeva!
Nem veszem a tanácsod b@sztatásnak, bizony nagyon elhíztam
!
Úgy érzem már el tudok majd menni a kezelésre, ma vettem is öt időpontot.
A tornáért majd külön kell beutalóért kuncsorognom, bárcsak már ott tartanék...
A TENS kezelést, gravitációs ágyat még soha nem próbáltam, emelgetni meg nincs szándékomban semmit.
A késtel szeretném kerülni még sokáig!
Amúgy hogy szolgál az egészséged? -
biker
nagyúr
szia
- először is még -20kg
nem b...tatásként, de kell, és kész
- nem ülni sokat, vagy térdeplőszék, vagy fitlabda
- torna. megfelelő, gyógytornász által összeállított!
- biza masszázs, meg TENS kezelés, ha nincs gyulladás, akkor fürdő
- gravitációs ágyaztán vagy segít, vagy szike
gyógyszerek nem segítenek, csak nem fog fájni annyiraderekat nem megfázítani! soha!
emeléshez fűző vagy súlyemelő öv -
Digital
addikt
UP!
-
Digital
addikt
Hali!
A problémám a következő:
Az L4-es csigolyámnál van egy gerincsérv, a lumbális szakaszon scoliosis. Idegsebész, ortopéd szakorvos szerint nem kell műteni, helyes testtartás, McKenzie torna.
Kb 3 hete szerintem egy hajnali kerékpározás alkalmával megfázhatott a derekamPár napra rá az ágyból felállás alkalmával nem tudtam kiegyenesedni, visszazuhantam az ágyba. Most 3 hétre rá már egy szék segítségével fel tudok kelni, viszont a járáshoz pár percet "tornáznom" kell. A dolog kellemetlenebb része, hogy a jobb oldali fenekem izmai görcsösen meg vannak feszülve, és ez lesugárzik a jobb lábamba. Kaptam medencefürdőt, orvosi masszázst (ilyen volt már 4 alkalommal karbantartás címszó alatt, de most nem kívánom olyan nagyon a nyomkodást, de szerintem az jót tenne neki
). Kaptam fájdalomcsillapítókat, izomlazítót (mydeton), és gyulladáscsökkentőt.
Nagyon kellemetlen, úgy megyek mint egy kérdőjel, aludni a bal oldalamra fordulva tudok. A tornát még soha nem próbáltam, viszont sokat bicajozom, ami jól esik. A nap folyamán sokat ülök, a testsúlyom 125kg, fogyókúra folyamatban, most -7 kg
Mit tanácsoltok, mit tehetnék az állapotom javítása érdekében? -
kmisi99
addikt
Nekem 15 évesen a hátam néha húgy fáj hogy ha lehajolok majdnem összeesek a fájlomtól! Ilyenkor jól kiroppantom ami tök jó aztán már egész jó!
-
nem_tom
őstag
Azt tudtam, hogy nagyon gyér a magyar egészségügy, de hogy ennyire. Egyre rosszabb dolgokat hallok/olvasok róla.
Amúgy, az ilyen magánvállalkozások, akár magánkórházak sokkalta jobbak, mint az alap. Csak pénzbe kerül az a baj, de általában megéri.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na gondolom dicsexem: 120kg falkon1 multifunkci 3 emelt+magasfoldszint este cubai tancosjany masszir kulonosebben nicns bajjom csak nemi izopmlaz /elzo nap[oban vlt gey ksi streszoldo fursigeles az azert sokat lensitett a derekamon, mert elotte huzott mint a fene/, kollega akivel vittunk masnap reggel nemi derekkiegyenesedesi goindokra panaszkodott ajanlottma neki is a leanyzot, de aszongya az asszony ne out vona:- )
udv
neduddki
-
PierNight
aktív tag
most bukkantam még csak erre a bejegyzésre..hát őszintén sok sikert a gyógyuláshoz..vagyis inkább úgy fogalmaznék a fájdalommentes derékhoz..
-
Karintia
újonc
S O S !
Örülök, hogy megtaláltalak Benneteket.
Kérem szíves segítségetek, minde okos tanács jól jön.5.éve szenvedek csípőfájdalommal és főleg farban jeletkező erős, izomlázszerű fájdalommal. Már megjártam kb.20 orvost, van 4-5 féle diagnózisom, de igazából tanácstalanul néznek a dokik, mert egyikre jellemző szimptómát sem produkálom.
Egy német nyelvű lapon találtam egy leírást, mely a "piriformis szindróma" tünetegyüttesét taglalja. Magamra ismertem benne.
Felvetettem hát az ortopéd dokinak, de azt mondja, ilyen betegség nincs, ez csak egy következmény. Mindez Ausztriában történt, Magyarországon azt sem tudták, miről beszélek.Itt olvastam, hogy Ti legalább hallottatok erről a szindrómáról, kérlek Benneteket, írjatok, kinek milyen tünete produkál, illetve mit tesztek ellene. Már, ha nekem is az van.
Köszönöm szépen.
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #299 üzenetére
I!
CubaiTancoslyany talakzoott gyogymaszor gyakorlati oktatojaval, ha nem lataserult lenne a srac akkor elmenenk ukran ketajtos szekrenynek is, sajnos gyakorlasra hijjab ajanlottam fel magam a lyanynak csopporttarsait kell nyunzi, pedig en sokkal jobb delikvens vagyok a Mesterm szeritn /mehogy keves ojjan szar van a vilgaban ami az en hatamon nincs:- ))) na jo kis tuzlasa oke/
udv
neduddki
-
-
-
Örni76
tag
Akkor tessék tornázni! Nekem ez vált be a legjobban!
Szörnyű most ez a derékfájásom, szinte állandó hasmenés érzésem van tőle, régebben is volt ilyen. Én már rég lógtam, mert a gép kint van a teraszomon és ilyen hidegben nem akartam használni, de ha azt mondjátok piriformisra is jó, akkor holnap adok neki egy esélyt
Egyébként mit lehet ezzel még csinálni? Hideg vagy meleg jó neki?Ehhez a székhez mit szóltok? Ma szétnéztem pár helyen és ez nagyon kényelmes volt:
http://www.jysk.hu/130/133/3638000/a/catalog
Számítógép elé keresek otthonra valami jó széket.
-
Eastman
addikt
válasz
neduddki #299 üzenetére
Én a kis masszőr haveromat képeztem ki a piriformisomon a göbök szétmasszírozására + Denevér Pad. Valamelyest jobb így a helyzet. Torna nekem is kellene nagyon. Begyűjtöttem 3 gerinctorna DVD-t, de még rajtuk a celofán.
Örni: Az eszközt még nem próbáltam.
Amivel a munkám során többször találkoztam, az a keresztcsont és a csípőcsont közti feszes izület gyulladása. Ez is okozhat kemény derékfájós tüneteket.
-
biker
nagyúr
üdv
változó, hogy mennyit. 2-8 órát
ha keveset, akkor egész jó, ha sokat, akkor rosszabb. de sokszor ettől függetlenül is lehet rosszabbami fájdalom maradt, az leginkább erősen helyi, adott izületi területen érzett szúró, néha kicsit kiterjedtebb égő érzés.
lábba nyilalló érzés nincs.
de szinte minden izületem rossz, a könyököm, térdem fáj, bokám, csuklóm ropogÉn is rengeteget sétálok, meg pl ma is megyek ráckevére ázni kicsit a termálban
és napi torna kellene, jó a heti 3 nagyobb, de a maradék 4 napon is kellene egy kicsit -
neduddki
nagyúr
HI!
Triggeres balcsukja kezdodo izomelhalas bal csukja bicep tricepsz megint mint 2 eve, de kineveltem az egyik doktorandusz kojjkot masszirozasra igy ket honap utan mar egeszen szepek az eredmeneyi:- )
hat 3-4-5 csigojja elmaszva, vissza kek tolni, de nem jutokel mestermhez, egyebkeni is mar megbolondulok egy jo massagert de a cubai tancoslyany eppen vizsgazik igy asztan csuszik meg egy piciudv
neduddki
p.s. szoval vidam a hejjzet:- )
-
Örni76
tag
Na, örülök, hogy jól vagy! És naponta mennyit szoktál ülni?
Én eddig egész jól voltam, heti 3-szor gyógytornázok itthon egy DVD-re (45 perc), nagyokat sétálgatok az itteni erdőben. Sokszor teljesen elfelejtettem már a derékfájást is. De kb. egy hete eléggé megfájdult a derekam és gyanakszom a körte alakú izom miatti ülőideg gyulladásra.
Próbálgattam teniszlabdával ezt a Dr. der+med módszert, végül is nem tudom, hogy mennyire használhat. A labda mindenesetre eléggé nyom
még azért folytatom a tesztet.
Eastman nem tudom hogy halad a próbálgatássalValamint tesztelem ezt a 135 fokban megdöntött háttámlás ülést, de úgy érzem ez meg a fenti gerinc szakaszra nem túl előnyös
a lapockák közötti részen érzek valami szúrást.
-
biker
nagyúr
Most vettem csak eszre. Erdekes ez az uj eszkoz. Nem nagyon tudom elkepzelni, hogy mukodik
En egesz jol vagyok tulnyomoreszt, de van egy alap izuleti fajdalom, ami megmaradt. Meg neha frontkor erosebb. De ezzel mar el tudnek lenni hosszu tavon is
Es ti?
-
Örni76
tag
Hello Mindenki!
Mi a helyzet erre felé? Mindenki jól van, hogy semmi hozzászólás nincs egy ideje?
Biker milyen a derekad? Remélem a gyógyulás útjára léptél már rég óta!Erről tud valaki valamit?
http://dr-dermed.hu/
Mivel ezeket a piriformis-szindróma tüneteket érzem magamon, ezért kérdezném, valaki használta már ezt?
-
biker
nagyúr
50 hét után ma leemeltem a 14kg-os bringát a fali kampóról, felpumpáltam, és elmentem 25 percet tekerni laza, kényelmes 15-20km/h tempóval.
királyság voltde nem akartam túlerőltetni.
-
biker
nagyúr
no, 22 nap orfi megvolt.
egyelőre úgy érzem, sokkal jobb, bár ugye a tornákat eltekintve, meg a napi budai sétákat, azért túl nem lett terhelve.
majd jövő hét meló eldönti, milyen lett valójában. -
neduddki
nagyúr
HI!
na hetfon de eppen indulas bukfurdore mire osszecsuklottam, a derakam nem tarott meg, hat mitne mondagy kellemes vot, kinzultalas mesteremmel, ennek eremeneyeknt felhvtam Imre bacsit /Kercselics Imre, aki akarja megtanja:- )/ megkertem, hogy szegye legyulladast derakamrol, ez volt 4 kor fel 7kor nemi segicseggel elsantikaltam kocsig, lenyomtam 210kmedt bukfurdoig, masnap szenvedes erre arra, de a furdes jot tett neki, csak mikro elkezdtem uszkani az huoztt vissza egy kicsit, majd szerdatol a hotel jakuzzijaban tolottem napi egy orat, meg fojjamtos vastagon voltaren kenes, mara mar ugy megyek mint uj koormba, na jo cipkedni meg nem tudok, de gond egy szal sem mesterem gyun csutorotkon iszt hejjreak, addig meg felhajtok egy pranas/siacus esmeros hogy mozgassa at egy aprokat, szoval csak eszembe juttatak az egik hogy nem kik annyit idegeskeni:- )
udv
neduddki
-
Örni76
tag
Túlaggódjátok a problémát. Nem azt mondtam, hogy a lábfejjel tartanom kell magam, hanem azt, hogy nem tudsz kicsúszni, mivel a lábfejed beakad. Átfodulni sem tudsz, mert alul kikötöd. De mind1, mindenki úgy csinálja, ahogy a legbiztonságosabb! Nem venném a szívemre, ha valaki miattam esne le a denevérágyról.
Huh, ez a tegnapi gyors 10 fokos lehülés nem esett túl jól, viszont ma meg alig fájt a derekam. Nem nagyon várom a telet, az az igazság. -
Örni76
tag
Szerintem nekem is olyan van mint neked. Nekem is ilyen rugós cuccot kell felhúznom, meg lehúznom, bedugnva egy kívánt lyukba. Szóval szerintem a lábfejed miatt nem tudsz kicsúszni, ha nem rögzíted szorosan. Persze első a biztonság, ha nem érzed anélkül jól magad, akkor ne erőltesd.
-
Örni76
tag
Ejnye, egyedül is bele tudsz feküdni, 30 fokos beállításnál nem fogsz lecsúszni róla lábrögzítés nélkül sem, de a 20 fok még jobb.
Na, a végén még kiderül, hogy csak tornázni kéne és egyből jobb a derekad?
Egyébként meg kell venni egy sörpadot, az egyik lábát behajlítva hagyni és ráfeküdni, kész az óccsó denevérágy! Plusz téglákkal még a szöget is be tudod állítani
-
Eastman
addikt
FIGYELEM ! FIGYELEM ! FIGYELEM !
Ha megtudom, hogy valaki a porckorongsérves gerincével vagy bármilyen gerincbetegséggel elkezd függőlegesen fejjel lefelé lógni, szörnyű haragra gerjedek!Bármilyen kérdés felmerül a témában, az jöhet privátban, vagy a cortgitarock@gmail.com -ra !!!
A fenti linken látható gyakorlatot egy egészséges sportember végzi. Másnak NEM AJÁNLOTT !!!
-
Eastman
addikt
FIGYELEM ! FIGYELEM ! FIGYELEM !
Ha megtudom, hogy valaki a porckorongsérves gerincével vagy bármilyen gerincbetegséggel elkezd függőlegesen fejjel lefelé lógni, szörnyű haragra gerjedek!Bármilyen kérdés felmerül a témában, az jöhet privátban, vagy a cortgitarock@gmail.com -ra !!!
-
biker
nagyúr
picit szarul
csüt-péntek-szombat még tök jól voltam, szombat délután kezdtem érezni a hidegfrontot, és most kicsit le is tört délutánra. Izomfeszülés, meg hasonlók.
De azért megvagyokcsak mikor tornáztatom, az első 1-2 mozdulatot nem akarja a lelkem, utána megyeget.
reggel meg start vissza, és még egy hét.gyakorlatilag azért jobb nagy átlagban, mint mikor bementem, de nagy csoda eddig nem történt.
-
biker
nagyúr
no, hétfőn 3. hét orfi, csak kibírjam azt a kegyetlen ágyat
-
biker
nagyúr
válasz
Szabolcs78 #261 üzenetére
Ehhez annyit tennek hozza, hogy mas egy egeszseges es egy izuleti betegseggel kinzott gerinc stabilitasa. Ehy beteg izulet egy guggolastol vagy hajolastol elmozdulhat, nem kell semmi durvulas
-
Szabolcs78
csendes tag
Sziasztok
Én gyógymasszőr vagyok, az egyik vidéki Fürdőn.
Sok ember köszönheti Dr. Klemencsics Zoltán orthopéd szakorvosnak, hogy nem kellett (fölöslegesen) gerinc-, stb műtétre menniük. Jó pár vendégem mondta, mennyire emberséges, korrekt, alapos. Ha a többi doki is kb így állna a vendégeihez, mint ő, kis országunk maga lenne az egészségügyi Paradicsom .
A vicc: gerincropogtatást én is tanultam, de sajnos, nem használhatom. Mivel nem vagyok orvos.
Így a maradék lehetőséget használom ki: akit lehet, hozzá küldöm.
Nem sok ember mer a gerinchez nyúlni, pedig rengeteget el lehet általa érni.
Évekkel ezelőt a seregben, aztán utána karateedzésen is fejnél fogva vagdostuk egymást földhöz. Soha, senki nem sérült. Talán ennyit a gerinc sérülékenységéről ... ;)
-
biker
nagyúr
No, hetvegere itthon vagyok, vegre rendes agyban alszok. Egyelore nem jobb a hatam, sot szerintem megfazitottam, de kitartok. Mondjuk mikor kap az ember egy nap 5 kezelest, nem ugral utana nagyon
meg az is erdekes, hogy semmi gyogyszeres kezeles, csak a varazslas megy. Jovo het rovid lesz es kemeny.
-
Eastman
addikt
Válasszuk külön a gerinc terhelését és nyújtását / lazítását.
Terhelés:
Nehéz fizikai munka, cipelés, görnyedve emelés, asszimetrikus terhelés, ülőmunka (órákon keresztül), vezetés és ide tartozik az izomfejlesztés akár terápiás jelleggel akár észnélkül.
Ilyenkor a csigolyák közti porckorongok összelapulnak. Ha valamelyik sérült, a terhelés irányának megfelelően irritálhatja az ideggyököket. Függőleges gravitációs erő állásnál, ülésnél mindig hat a porckorongokra.
Nyújtás / lazítás:
Függeszkedés, kemény alapon fekvés vagy bármilyen lazítás, pihentetés legyen ez akár mechanikai, akár izomlazító szer.
Ilyenkor az izmok engednek a feszességükből, a csigolyák picit távolodnak egymástól, a sérült porckorongok alakja közelít az egészséges felé, a sérv annyira visszahúzódhat, hogy a gyöki nyomás megszűnik.
--------
- Autóba ékpárna:
Az anatómiai görbület visszaállításában segít, rázkódást csökkent.
(De, függőleges terhelés ON.)- Asztalhoz labda:
A hátizomok fejlesztésben segít, mivel egész nap egyensúlyozol rajta. Ezen túl lényegében úgy viselkedik alattad mint egy hatalmas porckorong. Puhán ülsz 8-10-12 órán át és nem a kemény széken.
(De, függőleges terhelés ON.)- Térdeplőszék:
A helyes tartásban segít.(De, függőleges terhelés ON.)
--------
- Kemény alapon fekvés (feltett lábakkal, a térd alátámasztásával) leveszi a függőleges terhelést a porckorongokról. A hátizmokat pihenteti.
- A súlyfürdő, gerincnyújtás, lógás szintén leveszi a terhelést. A hátizmokat nyújtja.
A két utóbbinak véleményem szerint csak akkor van értelme (haszna) ha el tudsz lazulni, ki tudod kapcsolni a kontrolt az izmaid felett. Ha stresszelsz, feszesek az izmaid, esetleg fájdalom miatt kényszertartásba húzzák a gerinced, kb. fele akkora az eredmény vagy talán még annyi sem.
Összefoglaló lufi-szendvics példa:
-
biker
nagyúr
namost nem ertem. autob ekparna meg asztalhoz labda meg terdeploszek hogy az ivet megtartsuk, aztan masik akarmi hogy az ivet eltuntessuk??
-
Eastman
addikt
...attól még neked le kell szorítanod a földre a derekad...
Miért is? Ha tökéletesen ellazítod a hátizmaid, kiegyenesedik a derekad és szinte leérnek a padlóra az ágyéki szakasz csigolyáinak tövisnyúlványai, mindenfajta leszorítás nélkül.
Én így lazítok:
...annyi a különbség, hogy nincs mellettem Jean és kisebbek a melleim.
(#252) biker: Fel a fejjel!
-
Örni76
tag
Node ebben az ágyban éppen az a nagyszerű, hogy a derekadat a padhoz szorítja, akár akarod, akár nem. Viszont ha csak felrakod a lábad az ágyra, attól még neked le kell szorítanod a földre a derekad, ami mondjuk 1 órán keresztül elég sok odafigyelést kíván
Plusz a láb hátsó izmait is nyújtja, ami színtén fontos a megfelelő testtartás eléréséhez.
Próbáljátok ki, nekem most nagyon jól esett! Felfordítottam egy széket, a támlájára dőltem, lábaimat meg felraktam kb. fejmagasságba a labdámra (mint a gyógypadon). Vagy 2 órát gépeztem és nagyon jólesett a derekamnak. -
Eastman
addikt
Én ezt - mármint az ágyéki gerincgörbület kiegyenesítését - a fürdőkádban minden este a lábamat a csempére feltéve alkalmazom. ...+ a szobában lefekszem a gyapjúszőnyegre és a vádlim felteszem az ágyra.
__
[ ]I__\_o<--
...und:
+
...by Ikejja
[ Módosította: Foglalt név ]
-
Örni76
tag
Kár, az a kilátás pedig nagyon jó!
Ezek a kezelések hatottak már bárkinek is???Ehhez mit szóltok:
http://www.gyogypad.hu/
Most hasonló pozícióban vagyok egy felfordított szék és egy gimnasztikai labda segítségével és egész kellemes. Kár hogy ez is ilyen drága... Nos, vélemény?
-
-
biker
nagyúr
hat,amennyi kezeles itt lesz attól nem sok jot nezek ki
max ketnaponta minden
-
biker
nagyúr
Fél hatkor hivtak, hogy uresedes van az orfiban, hetfon tudok e menni. Hat persze
Szoval majd bentrol reportolok. Jol is jon, mert egyre rosszabb a derekam pedig csak fekves, seta es lagy torna. A logas jot tett neki.
Hasonlo erzes mint a mutet elott, es ez elegge idegesito -
Örni76
tag
Régebben találtam egy svéd tanulmányt a Youtube-on, érdemes megnézni, 1 perces:
http://www.youtube.com/watch?v=RqVvGxVgLKM
Az enyém egy egyszerű, 35 ezer forintos darab.
-
Örni76
tag
A mostani fiatalság már egyre elkorcsosultabb lesz...
Ha tudsz, és nem fáj, akkor nyújts, gyógytornázz, a hát- és derékizmok erősítése a legfontosabb!
Már írtam nemrég, hogy nekem is van denevérágyam. Én kb. 20-30 fokos szögben használom, néha érzem, hogy jobb lett, de csak pár percig, óráig hat. Ez sem csodaszer. Napi 10 percet szoktam rajta lógni. Azt írták, hogy napi 5-5 percet érdemes, mondjuk 5 percet délelőtt és 5 percet délután, lehet azt is kipróbálom majd.
-
Magnum_
nagyúr
ma beléptem a klubba. leszakad a derekam (23éves vagyok). szeptemberre van idöpontom korházi és magán ortopédushoz, de felkeresek egy csontkovácsot.
-
Örni76
tag
Hát, ha csak sima szivacs, akkor hogy a fenében tartja a levegőben a farcsontokat??? Hétfőre rendeltem egyet a gyógyászati boltba kipróbálni, kíváncsi vagyok ezek után...
Múlt év júliusi MRI-m van, ott egy 5 mm-es sérv van a szokásos ülőmunkával járó helyen, remélem azóta nem nagyobbodott... Bár alig ülök már.
Pont ezeket a nyújtásokat szoktam csinálni, meg persze izomerősítés, jó az a DVD, utána mindig jobban érzem magam kicsit. A legjobb a glutius maximust nyújtani, jó érzésMin vagyok túl?
Az évek alatt volt már SZTK gyógytorna, SZTK fizioterápia, aztán súlyfürdő, csontkovács, rohadt drága kiropraktőr, lábmasszőr (megjegyzem, talán ez volt a legjobb, de rohadt fájdalmas, ahogy masszírozza a lábat...) térdeplőszék, Togu ék alakú levegős ülőpárna, gimnasztikai labda, most itthon tornázom, néha úszom, gravyágy és sétálok, bicajozok. Masszőr is volt 2 hetente, de már nem tudom fizetni.
Nem hiszem, hogy Piriformis syndroma lenne, gondolom csak sima porckorong sérv
Gondolom a bicajozás okozta rázkódás sem tesz túl jót a porcoknak, csigolyáknakde hát imádok bicajozni...
-
Eastman
addikt
Helyi tüneteid vannak? Mármint az ülőcsont környékén?
Látatlanban igyekszem nem diagnosztizálni, de akár a m. piriformis feszülése is okozhatja. Google --> Képek --> Piriformis syndromaEz esetben nyújtani (gyógytorna) és lazítani (masszázs) kell a piriformist (körtealakú izom).
Az is lehet, hogy a leírt edzéssel kicsit túlfeszítetted ezt az izmot és ez (is) okoz galibát. Nekem bicsózás után szokott fájni a derekam jobban. Nyújtok és enyhül. Katt!
MRI-d van a prcksérvről? Milyen kezeléseken vagy túl?
-
Örni76
tag
Ez az Üljfit ülőpárna amit belinkeltél miből van, hogy levegőben tudja tartani a farcsontot? Tud valaki valami infót?
-
Örni76
tag
Köszi!
2 naponta tornázok 45 percet gerinctorna DVD-re, szinte minden nap sétálok 2-3 Km-t és biciklizek. 10 perc graviágy és néha úszás (nem mindig esik jól). Szerinted a csontos, nem igazán kipárnázott fenék fokozhatja a fájdalmakat? Már csak erre tudok gondolni. Nyomja az ülőideget ülésnél pluszban.
Biker mit szólsz ehhez a fincsi 10 fokos lehüléshez?
frankón fáj a derkam meg a lábaim.
-
Eastman
addikt
Hát - (ágyéki) - izmok erősítése és nyújtás ezerrel! Még mindig az izmok tartják össze a csigolyákat (
). Ha fejletlenebbek az izmok a szükségesnél "lötyögnek" a csigolyák, nincs meg a kellő stabilitás, könnyebben sérülnek a porckorongok. Márpedig az ülőmunka nem igazán izomfejlesztő.
Olvass vissza mind a három "derekas" írás hozzászólásaiban. Anatómiáztunk kicsit, úgyhogy láthatóak a "robbantott ábrák".
Kitartás, szeptembertől indul a
- Projekt!
Türelem, tornaterem!
Jobbulást!
Eastman
Biker:
-
biker
nagyúr
70 kiló
akkor neked nem mondják, fogyjál le
örök sláger.
Graviágy tényleg jó, csak sokszor este 10kor jut eszembe, ma se lógtamegyedül nem tudok a tartó miatt (nem tudom magamnak rögzíteni a lábam), párom meg 21h-kor ér haza.
Nekem is más meló kéne, csak nehéz, mert nagyon jó helyen vagyok. (ritka kimondani, de ez van)
-
Örni76
tag
Én 186 cm és 70 kiló vagyok, mégis porckorong sérvem van
Mostanában mindig fáj valamim, legtöbbször mindkét nagylábujjam úgy fáj mintha tőből le lenne törve. Most egy kempingszéket próbálok a számítógép előtt hátha bejön, de nem nagyon. Kb. 60 fokos támlabeállítással, levegővel felfújt ülőpárnával. Sokáig térdeplőszékkel dolgoztam, de most már a lábaim nem bírják az állandó hajlított pozíciót.
Mostanában úgy érzem jót tesz a graviágy. Együttérzek a melóval kapcsolatban. Én kiadványszerkesztő, grafikus vagyok, 10 év után nem bírta tovább a derekam. Múlt év júniustól betegállomány szeptember végéig, aztán januártól munkanélküli segélyazóta itthon vagyok. Teljesen más melót kéne csinálni, csak tudnám mit...
Tököm tele van már az állandó fájdalmakkal, és a legrosszabb, hogy még csak a 30-as éveinkben járunk, mi lesz később???
A Millgamma-h nevű vitamint ismeritek? Velem egész jót tesz és csak B vitaminok vannak benne. Növeli az izmok vérellátását és lazít is. -
biker
nagyúr
valami történt a napokban a derekammal
múlt hét vége felé kezdett fájogatni. gondoltam, a szokásos hétvégi gebasz. + fogorvosnál is jártam.
hétvégén volt torna, túra, pihi és fürdő is.
mára még rosszabb letthaza kellett jöjjek a melóból.
bizsereg, nyilall, és ha tornáztatom, ropog mint a fene. illetve érzem, hogy a mozgástere leszűkült.kicsit be vagyok most rezelve, és ideges is vagyok.
bár front van, tudom, de ez most erősebbMondjuk azt mondták előre, hogy az MR által feltárt spondylosis és arthrosis nem javítható, csak azt nem tudom, hogy ez okozza-e vagy a műtét maradéka, vagy mi? a hegesedésre gondolni sem merek.
(szép, 185cm-es valamikor 110 de már csak 95 kilós "állat" és itt sírdogál)
-
biker
nagyúr
ékpárna v.2.0 ennek mintájára meghekkeltem a saját ékpárnámat, és holnaptól tesztelem
-
biker
nagyúr
tanácsra kipróbáltam az ékpárnát a kocsiba. érdekes.
Az ülést le kellett engedni miatta, mert nem fértem el (185cm). a térdem továbbra is magasabban van, mint a csípőm, emiatt.
beülni nem könnyű, kiszállni sem, legalábbis nem könnyebb.
utazáskor billegek, mozgok, csúszkálok, tehát nem stabil, de nem fáj a derekam.Még ezen dolgozni kell, talán?
-
Eastman
addikt
Focizzanak nyugodtan. 2-3000 Ft egy fittball. Ha havonta veszel újat az sem sok az egészségedért. Próbáld ki szerintem, először otthon. Fontos, hogy megközelítőleg olyan átmérőjű legyen mint a mostani széked magassága.
Én továbbra is azt mondom, hogy nem kell nagy erő a gerinc húzásához. Nem kell meredekre vagy szinte függőbe állítani a gravi-ágyat. Sok szerintem a 60-70-80 kiló húzóerő. Hidd el!
Ahogy én érzem az enyhe fokozatos állításnál; lapos szög simán jó.
Az a roppanás nem hangzik túl jól.
#214: Sosem próbáltam még. Az elv nem rossz, + mindenki dícséri. Ennyit tudok róla.
-
biker
nagyúr
kollégáim a térdeplőszékem is tönkreteszik, szerintem kint fociznának a fit ballal
lógtam kicsit.
nekem ilyen szokott lenni:
elkezdek átfordulni. lassan, kb 1 perc alatt érem el a kb 30-40fokos szöget.
kb 10 foknál roppan egyet, mint mikor a csontkovács kihúzza a derekad.
lógva ellazul a hátam.
lassan, fokozatosan térek vissza, ekkor ok minden, de mikor az alap kicsit ferde állásból felegyenesítem magam, az rossz. ekkor roppan egyet ismét.
jobb lenne, ha nem csak 45 fokig lehetne vele egyenesbe állni, hanem függőig. -
biker
nagyúr
nem teljesen tértem vissza. nem utazok vidékre szerelni, és nem is szállítok, de az iroda 1 óra autóval, és ennyi vissza.
bent térdeplőszéken ügyködök, és sokat felkelek, sétálgatok.
utazni meg csak pest direkt környéke maradt.de lehet, ez is sok? de ha nem megy ez sem, akkor csak az újabb táppénz marad, vagy valami tök más...
de nem tudom, mi.lakáshitel van, muszáj pénzt keresni, és főleg találni is.
-
Eastman
addikt
Most még tesztfázisban van a dolog, ismerkedek az eszközzel.
Táppénz nincs. ...hosszú történet, de lényég, hogy nincs.
Egyébként - Veled együtt - jelenleg négy 30 körüli gerincműtött ismerősöm van. Mindenki végigment a "felírt" terápián. Fürdő, súlyfürdő, masszázs, gyógytorna, műtét, rehab. Csak panaszokat hallok.
...illetve, hogy "kicsit jobb". Én - mint mindig - mást szeretnék.
Tudom, hogy nagyon nehéz kérdés, és nem akarlak megbántani, de ha jól olvasom, lényegében visszatértél a korábbi életviteledhez. Pénzt kell keresni, fenn kell tartani a már kialkított életkörülményeket, előre kell lépni, tudom.
Nagyon sokat agyalok a megoldáson. Már kétszer majdnem masszíroztam itthon, de mind a kétszer úgy alakult, hogy elmaradt a munka. Talán nem véletlen. Át kell alakítanom úgy az életem, hogy vigyázzak is magamra viszont dolgozni is tudjak. Az tény, hogy ha nekiállok dolgozni, mindent beleadok és annyira belemélyedek, hogy sokszor túlterhelem magam.
Az idegrendszer a test működésének egyik alappillére. Két csigolya közt kilépő ideggyök beidegzi az adott szelvény szöveteit. A bőrt, a kötőszöveteket, izmokat, csontokat, ereket, belső szerveket. Ha nyomás alá kerül a kilépő ideg, rossz "jelet" közvetít amelynek nem csak zsibbadás a következménye, hanem hibás működés a beidegzett területen. Lehet ez akár belsőszervi is. Hozzáadva ehhez a folyamatosan jelenlévő tompa fájdalmat, egy általános rossz közérzet az eredmény.
Ez fokozatosan, napról-napra, "alattomosan" alakul ki. Meghatározza a mindennapokat.
De pénzt valahogyan kell keresni. Nem könnyű.
-
biker
nagyúr
no, az a lényeg, hogy használ
nekem az most a bánatom, hogy nem is emlékszem, hogy megterheltem volna. csak bejártam dolgozni, nem hajoltam, nem emeltem
olyan beton a derekam hogy csak na.
kb egyik napról a másikra felére szűkült a mozgástér.és a forgalmazói terveid?
most táppénzen vagy? -
Eastman
addikt
Nem jó hírek ezek. Nem is tudom, hogy mit lehetne tenni.
Közben nálam másodszor is megvolt a Denevér story. Az első alkalommal egy, korábban gerincműtött úr is felfeküdt az ágyra. Kívülröl néztem végig a kezelést. Jobban érezte magát miután leszállt az ágyról.
Az alapvető különbség a BatmanÁgy, a súlyfürdő és az egyéb gravi ágyak között, hogy itt mivel viszonylag kemény alapon fekszel, a lapockáid és a keresztcsontod is az ágyon vannak a természetes gerincgörbületeket nem befolyásolja a nagymértékben a nyújtás.
A fokról fokra állítás sem rossz. Először egy light-os vérnyomásnövekedés a fejben, enyhe szögben, majd beállítod magadnak a kényelmes, még nem fájdalmas szöget. Nagyon érdekes volt mert nálam kb +/- 2 fok eltéréssel már megjelent a fájdalom. Próbálgattam, megtaláltam a fájdalommentes, kényelmes pozíciót és alatta 2 fokkal illetve felette 2 fokkal már fájt.
Ja, az érzet, miszerint kb 10 éve egy "kavics" van a bal sarkam alatt, az első kezelés után három napra elmúlt. Azt hittem, hogy már soha nem fog eltűnni ez az érzés, ezzel kell együtt élnem.
Pénteken, a második kezelésnél teszteltem, és szerintem nagyon megdöntöttem. Kavics nincs, de most kicsit fáj a bal farpofámnál, keresztcsontomnál.
-
biker
nagyúr
mellesleg a derkam totál kész
már kellett bevegyek flectort, kenem mint állat, de semmi.
szúró, fájó érzés, mintha szorulna, ülés nagyon rossz, fekvés kevéssé, állás jobb, el is megyek kicsit sétálni, hátha.
reggel azzal keltem, hogy a jobb combom feszül, mintha izomlázam lenne, az se javul, gondolom lehet köze hozzá.
elegem van!!!!!!!!!!!!!! -
Eastman
addikt
DenevérPad megvolt.
...majd még írok egy rövid élménybeszámolót...
-
Örni76
tag
Nyugi, nekem is fájnak most a lábaim mint a fene, szerintem csak a hidegfront... Most vettem fel épp' a Kosmodisket, az általában hatni szokott.
Neked nem olyan a gravitációs ágyad, hogy ha a kezed mondjuk a fejed fölé emeled, akkor lemegy teljesen, ha csak a mellkasodra rakod, akkor nem annyira stb? Nekem nem kell leszállnom, csak máshová pozícionálom a kezem és előre vagy hátrabillen a fekvőfelület. Így ott marad, ahol éppen kellemes nekem
Nekem lehet, hogy a torna miatt is fáj, mert mikor hason fekszem és felnyomom magam két kézzel, úgy, hogy a derekam lent marad (jógában kobra), na attól mindig megfájdul, nem is csinálom többet. Most is hősködtem, mert ugye nem fájt semmim, gondoltam kipróbálom
de soha többet.
Melegfrontot! Uff
-
biker
nagyúr
légyszíves, fejtsd ki miért ne, mert eddig erről nem tudok, hogy ellenjavallt lenne, de ugye mindenki azt mondja, minden eset egyedi, és csináld, ami jól esik
szóval én csak gyűjtöm be az infókat, és mérlegelek.
ha adsz infót, tudom használni, miért ne.mondjuk a vezetés a legrosszabb neki, az már fix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mármint a derék, ami nem derék többé Valamikor 10+ éve kezdődött, kisebb nagyobb fájásokkal a derékprobléma.Mikor egy...
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Háztartási gépek
- Synology routerek
- BestBuy ruhás topik
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest