Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) Balazska90 válasza kolopele (#1446) üzenetére


Balazska90
tag

Hát mi a probléma velük? Én nem látom hogy versenyképtelen cuccokat gyártanának..VGA felsőházban nincsenek ott jó ideje, ez tény.

(#1452) Kansas válasza kolopele (#1441) üzenetére


Kansas
addikt

Mutass már egy AMD alaplapot, légy szíves. Nem tudsz, mert az AMD nem gyárt alaplapot, tudtommal soha nem is gyártott.
CPU-t,VGA-t se gyárt, mióta eladta a GloFo-t.
Nincsenek feleslegesen túlfeszelve, vannak köztük amik nem lennének stabilak alacsonyabb feszen - ha a tied nem ilyen, örülj neki. Nem poénból állítanak be olyen feszt amilyet, nem azért, hogy téged bosszantsanak.

Az NV se poénból adja annyiért a kártyáit, amennyiért... teszem hozzá, ugyanúgy $499 és $699 az ára az RTX3070-nek és RTX3080-nak, mint az RTX2070-nek és RTX2080-nak volt, egy centtel sem lett olcsóbb... innentől az a kérdés, mennyivel gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#1453) green dude válasza Alogonomus (#1340) üzenetére


green dude
tag

Köszönöm szépen az érthető magyarázatot! :R

(#1454) Kaci84


Kaci84
őstag

B.: Ha Radeont veszel nem az AMD-t támogatod hanem saját magadat, ezt még mindig el kell valakinek magyarázni? Csak azt nem tudom miért ellenérv, hogy NV karikat árulok. Mivel azokat árulom és épp írtam is, hogy Nitro 57XT van a gépben lehet pont engem igazol, nem? Montam még, hogy tesztelgetek YT-re is ezért kell sűrűn váltanom.
Azt se mondtam nem lehet NV-t venni sőt elismertem az előnyeit. Csak attól még nem kell eltúlozni az AMD hibáit míg (ár)előnyeiről meg nem beszélni. Továbbá álszent is a dolog, mert a Radeon finomhangolásnál mindenki bele akar halni, miközben a CPU csoprtoban hetekig tartó hajtóvadásazt van az utolsó 1%-ért.

Kolopele: Ez sem igaz feltétlenül, mert a piac sokszor nem következetesen videlkedik. A teret nagyon el tudja hajlítani a marketing meg a sok reklám. Ha jól tévedek az utóbbi 15 évbe voltak nagyon jó Radeon termékek és akkor is az NV fogyott jobban. Pl.

9550,9600(XT),4850,7850-70-90, 280X-290-390, csak amiket én is használtam és sose volt velük gond. Ennek ellenére én legalábbis mindig azt halottam és olvastam, hogy az NV jobb és a játékok indításakor is a Mean to be played felírat köszönt rám.

(#1455) 2xar válasza Kaci84 (#1454) üzenetére


2xar
tag

Ez jó volt azért... Milyen jogon mersz te Nv kártyákat árulni, ha egyszer nem az van a gépedben?! :DDD Biztos a VW szalonban is az értékesítői állásinterjúra érkezőkhöz intézett első kérdés az hogy milyen autóval járnak. És ha nem mondanak minimum Skodát, akkor már küldik is el őket :))

(#1456) Kansas válasza 2xar (#1455) üzenetére


Kansas
addikt

Most viccelsz, de mikor az Amazon Web Services-nél voltam állásinterjún(kb. 2012-ben), úgy tukmálták rám a szolgáltatást, mintha igazából usert és nem admint keresnének... szóval van ilyen is.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#1457) edward2 válasza Gyuri27 (#1447) üzenetére


edward2
addikt

Ja nem kellett, mert jó esetben nagy ívben elkerülte a kártyát.

(#1458) joey04


joey04
titán

Azt hittem már vannak eredmények, azért is lett ennyi komment, de látom csak az amd tábor talált ide. :DDD

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1459) b. válasza Kaci84 (#1454) üzenetére


b.
félisten

Ez egy hülyeség és igen el kell magyarázni.
A megjegyzésem nem másnak szólt, csak annak, hogy neked ahogy láttam a hírdetéseidet kb úgy váltogatod a felsőkategóriás 300 ezres 2080 Ti kártyákat van pénzed szentimentális " támogassuk AMD-t hogy 2 év múlva jobb kártyát adjon nekünk" dolgokra, de ez a legnagyob hülyeség amit valaha olvastam hogy egy kapitalista profitorientált céget így támogassunk..( nem, nem érdekel a pénztárcád és nem akarok benne turkálni, elmagyaráztam mi volt a gondolatmenetem, ennyi)

Nem akarom tovább ezt a driveres marhaságot erőltetni,de teljesen igaza van kolopelének. Lehet azt mondani hogy nincs probléma, de van.
Általában azt látom, hogy akinek hibátlan évek óta az AMD kártyájuk azok erősen AMD fanatikusok, elég megnézni fenti pár hozzászólót és ha valaki azt mondja hogy problémás a driver az
1, Nv fan
2, béna és usererror az egész...
EZ nem azt jelenti, hogy csak AMD fanoknak hibátlan a gépe,de nagyon jól tudom pl schawo mit szenvedett, mert olvastam a topikokban, aztán ő minden ,csak nem AMD antifan.
kolopele pedig tudja én mit szoptam az 5700 karival decemberben , meg akinek eladtam az is, azt hiszem épp kommentelt is ide vagy hozhatnám példának morgyit aki inkább AMD -s mint Nv-s, most épp az 5600 XT kártyájával szív ( ott?)
Nem, nem user error 2x éve játszok Pc-n . Szóval jah majd támogatom akkor, ha arról szól hogy out of the box működik minden és 150 ezer forintért idegeskedés nélkül játszok, addig meg jó lesz 30 ezerrel drágábban az Nvidia.
Írom ezt úgy ,hogy remélem a Big navi jó lesz és nem azért hogy az Nvidia olcsóbb legyen, mert ez nem kenyér, ha nem telik rá nem veszem meg. Ha valamiről le kell mondanom akkor ez lesz az első.

2xar : jah és van egy olyan mondás is, hogy bort iszik és vizet prédikál. Talán érted mire gondolok.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#1460) Balazska90 válasza b. (#1459) üzenetére


Balazska90
tag

Tényleg van driveres gond. Bár a 20.8.3 elég jónak tűnik, nekem mióta ez van fenn (3 hete) nem volt wattman crash. De hogy miért nem tudnak olyat írni ami nem crashel, az jó kérdés.

(#1461) Kaci84 válasza b. (#1459) üzenetére


Kaci84
őstag

Kapitalizmus ide vagy oda a felhasználó a vásárlásával igenis beleszólhat a dolgok menetébe. Kétszereplős piacon igenis van létjogosultsága annak ha nem hagyjuk nagyra nőni az egyiket. Emlékszünk mi volt CPU fronot évekig? Ez nem azt jelenti, hogy mindenáron AMD-t kell venni akkor is ha nem jó vagy az egyénnek nem megfelelő. Meg azt sem, hogy általánosítunk és direkt túlzásokba esünk. Ha mindenki elhiszi akkor se vesz senki AMD-t ha tényleg jó, erre is volt nem egy példa. Én is kb. 15 éve annyira NV hívő voltam, hogy 16e Ft-ból Geforcot akartam mindenáron venni. Sokadik boltba amikor ugyanazt az Ati-t rakták le elém akkor kezdtem gyanakodni tán igaz lehet. Nevezetesen Abit Ati Redon 9550 CDT. Na ezel már ment 1024x768-ba az Undeground 2.

(#1462) Balazska90 válasza Kaci84 (#1461) üzenetére


Balazska90
tag

Én is abszolút NV hívő voltam, egészen addig amíg tavaly össze nem raktam a mostani gépemet, mert egyszerűen jobb választás volt az AMD (ár érték arányban). Proci terén is, VGA terén is.

(#1463) Balazska90 válasza Kaci84 (#1461) üzenetére


Balazska90
tag

Eszembe jutott erről a 9700 Pro..hogy agyonverte akkoriban a zöldet....

(#1464) Puma K


Puma K
veterán

Azt az elején leszögezem, hogy minden számítástechnikai eszközt azért veszek hogy használjam.

Anno GF 4 MX440, 6800GT, 7600GT és 7900GT után megnéztem egy HD 4850-et.

Az akkori AMD Athlon 64 3200+ Venice Socket 939-es procim mellett pörgettem a fent említett kártyákat.

Az akkori Acer X223w monitorom szélesvásznú volt 16:10-es képaránnyal, 22"-os képernyőmérettel és 1680x1050-es felbontással.

Az Acer monitor volt a 7600GT és a 7900GT mellett is. Hiba vagy bármiféle gond nélkül működött minden ahogy kellett.

Ezzel szemben... a HD 4850-el a gépben nem tudtam a monitor natív felbontását kiválasztani.

Minden más egyéb felbontás szerepelt a választható listában, de sem Windows-ból sem az akkor még Catalyst Control Center-nek nevezett ATI/AMD driver-ből. Driver újratelepítés vagy akár a Windows újrarakása sem oldotta meg ezt az akkori problémámat.

Írtam az Acer-nek egy e-mailt, hogy ezzel a helyzettel találtam szembe magamat mi tudok tenni. Azt felelték, hogy nagyon semmit. Mert ezt, azaz a monitor paramétereit a VGA kártyának kellene egymagában felismernie és kezelnie...

Ezzel vagy hasonló gonddal nem találkoztam a korábbi Nvidia kártyákkal.

Végül azt találtam anno megoldásnak a netet böngészve, hogy ez sajnos mint kiderült egy létező probléma az AMD VGA kártyákkal...

Ezért a feltelepített CCC fájljaiban kellett megkeresni adott .ini fájl-t majd adott részen bele kellett nyúlni és kiegészíteni a monitor natív felbontásával... majd csak ezután lehetett kiválasztani az általam áhított 1680x1050-es felbontást...

Ezt minden egyes Windows újrarakásnál vagy driver frissítésnél meg kellett tennem...

Egy idő után váltottam GTX 275-re és előző ATI/AMD driver radír nélkül,de friss Nvidia driver-el és még Windows újrarakást is mellőzve ugyan az a monitor... ugyan azzal a kábellel... hibátlanul működött. 1680x1050-ben.

Második nekifutásom az AMD GPU-kat illetően egy ATI Mobility Radeon HD 5470-el volt.
Adott volt egy LG LCD tévé 42"-on. Az egy akkor +250k Ft-os elég jó fajtájú tévének számított.

Adott volt a laptopom amiben az említett ATI/AMD GPU volt. Erre a tévére rákötve olyan pocsék minőségű képet adott HDMI-n hogy botrány volt nézni.

Próbáltam gépújraindítást, próbáltam akkor még mindig CCC driver-ből mindenfélét lépésenként állítani, de nem oldódott meg. A tévét is próbáltuk újraindítani (hátha) vagy a beállítások között átállítani hogy hátha ott kell valamit finomhangolni, de semmi változás nem történt. A kép pocsék maradt.

Nem sokáig volt nálam az a laptop... és lett helyette egy másik hordozható masina amiben Nv GT555M volt. Nos. Ugyan azzal a HDMI kábellel a tévén történő bármiféle állítás nélkül (a tévé nem kapott frissítést) a dedikált Nv kártyával elsőre ment a kép és a hang úgy ahogy kell.

A GT555M után ismét visszatértem az asztali gépek világába egy GTX 760-el és ugyan azzal a HDMI kábellel amivel előtte 2 évvel próbálkoztam ismét egy tévére kötve a gépet hibátlanul működött minden. Az a HDMI kábel azóta is megvan és teszi a dolgát.

A GTX 760 után volt GTX 1070, 1050 Ti, 1080 Ti és most kíváncsiságból egy RTX 2060-am van.

Lehet ez adott emberek szemében ez nem sok kártya, de én mint írtam használatra veszem a dolgaimat és nem problémák generálására amiket vagy meg tudok oldani vagy nem.

Mindezen saját tapasztalataim miatt és mert elköteleztem magamat a G-Sync-el az Nvidia mellett egy ideig eszembe sem jut AMD kártyát venni.

Ez a Nvidia vonal meg úgy mellékesen megemlítve az Intel is sokkal kiforrtabbnak avagy még plug&play-ebbnek (jahj de szépen hangzik) érződik szerelést követően a használatnál.

Azt viszont nem mondom, hogy ha most építenék gépet akkor is Intel-re tenném le a voksomat... most simán egy B550 chipsetes lapra és legalább egy Ryzen 3600/X-re mennék rá ha prociról van szó.

A VGA-nál meg lemondanék a G-Sync-ről ha adott áron olyan VGA-t tudna letenni az asztalra ami stabilan minimum 25%-al erősebb mint a korábbi 1080 Ti-m.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#1465) kolopele válasza b. (#1459) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ehhez nincs mit hozzáfűzni azt hiszem :N
Minden benne van.

(#1466) Steve_Brown válasza Puma K (#1464) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Ha jól veszem ki a szavaidból te egy rossz driver széria miatt vagy nVidiás már 12 éve?
Máig vannak emberek akik HD4850-et használnak csak azért mert a teljesítményük és a VGA kompatibilítása máig megfelelő. Nyilván árnyalja a képet, hogy nyitott vagy a másik cég termékeire még a mai napig is. De akkor is humoros. Bocsásd meg ezt nekem. :B

(#1467) schawo válasza Puma K (#1464) üzenetére


schawo
titán

Elég durva kompatibilitási zsákutcába keveredtél azzal a monitorral (nem tudom, hogy sikerült 2019-ben), pont ez a G-Sync modul volt az nvidia leggenyóbb húzása az elmúlt évtizedben, rengeteg lelkes usert sok pénzért megszívatva.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1468) Qtya123 válasza 2xar (#1450) üzenetére


Qtya123
őstag

Viszont az, hogy melyik gyártó ül a "trónon" nagyon kihat az alsóbb kategóriákba is.
Azzal, hogy az NV rendelkezik a top kártyákkal nagyon sokan a kisebb kártyák vásárlása esetén is az NV kártyáit választják. Nem az ár/érték aránnyal fognak foglalkozni, hanem az NV a top=NV kártyát veszek.

Ez akkor is jól látszott, mikor eladtam egy SAPPHIRE Radeon RX 480 NITRO+ OC 8GB kártyát 2019 augusztusban, illetve 2019 novemberben egy Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G kártyát.
Addigra már rég ki volt forrva a driver, nem terjedt róla semmi, hogy mókolni kell vele, mint a mostani 5xxx szériával. Ráadásul kicsit erősebb is volt a 480 a 1060-nál. BF5-re emlékszem konkrétan, ott ugyanazon beállítások mellett 10-15 FPS-el többet tudott.
Az amd kártyát 35ezerért hirdettem és adtam el, az nvidia kártyát 42ezerért. Mindkettő hamar elkelt, de az nvidia kártyára felrobbant privát üzenet szekcióm. Ahogy feltettem őrületesen sokan írták pm-ben, hogy vevők a kártyára. Mintha nem is tudom milyen kincset hirdettem volna. Az amd-re sokkal kevesebben írtak. Simán látszott az nv hype ezen a szinten is.

Amúgy ez a támogassuk, mert akkor fejlődik szerintem hülyeség. A kutya nem vett évekig amd processzort, mégis magukra tudtak találni a Ryzen kifejlesztésével. Sőt, ahogy írták is előttem, valószínűleg azért tudtak kilépni a bukdácsolásból, mert senki nem vette a terméküket és kénytelenek voltak lépni valamit, kerül amibe kerül.

[ Szerkesztve ]

(#1469) yericho800 válasza kolopele (#1384) üzenetére


yericho800
aktív tag

rendben köszönöm :K

R5 3600 4,2ghz -2x16gb tridentz neo 3600mhz - 3060ti ftw3 ultra

(#1470) BiP válasza Qtya123 (#1468) üzenetére


BiP
nagyúr

Annyira igaz ez a TOP termék erős marketingértéke dolog, hogy nem véletlenül vannak ott az autógyártók az autóversenyek felső kategóriáiban, pedig az utcai autónak nem sok köze van a versenyautókhoz. Mégis számít.

(#1471) syIex válasza joey04 (#1458) üzenetére


syIex
veterán

+1 :C

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#1472) Tomassy00


Tomassy00
senior tag

Amennyi off van már itt, lehetne ez egy off topic :U

(#1473) syIex válasza Tomassy00 (#1472) üzenetére


syIex
veterán

Amit meg kell mondjanak azt meg kell mondják, hiszen az úgy van általában..... :U ;]

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#1474) Puma K válasza Steve_Brown (#1466) üzenetére


Puma K
veterán

Tévedés, mert én semmilyenes vagyok.

Mint írtam rendszerint úgy szeretem használni a dolgaimat hogy nem kell külön köröket futni velük, hogy az esetlegesen felmerülő gondjait kiküszöböljem... én a fizetni-vásárolni szándékozó végfelhasználó vagyok nem a béta tesztelő.

Azt veszem ami adott áron hozza azt amire szükségem van. A gyakorlati használhatóság és problémamentesség számomra fontosabb mint hogy melyik színű gyártó elkötelezett híve legyek... mert egyiké sem vagyok.

Itt pénzről és gyakorlati használhatóságról van szó. Nem elvi kérdésekről.

Ahogy CPU-t 4 évre tervezek venni (és az előző 4790K-nál ez sikerült) úgy VGA-t legalább 2 évre szándékozok vásárolni.

Azért 2 év a VGA esetén mert ennyi idő alatt _ha_ van jobb ajánlat az újabb szériából, akkor az eredeti átlag adott 3 év garanciából van még 1 év amivel könnyebb eladni az adott kártyát. A korábbi GTX 760 2 évig volt nálam, az 1070 6 hónapig, az 1050 Ti meg szerintem 1 évig, az 1080 Ti pedig 2 évig.

Az Nvidia kártyáit jóval nagyobb számban vásárolják mint az AMD VGA-it. Ha a dedikált kártyákat nézzük akkor 80-20% körül lehet ez az arány. Ehhez képest a kisebb arányú gyártó termékeivel több hibát jeleznek vissza a felhasználók, mint a szélesebb körben elterjedt gyártóét.

Pedig nem egy kártyát használtam, nem egy fajta Windows-t telepítettem-használtam és nem egy fajta driver-t raktam fel. De egyikkel sem volt olyan gondom mint a két különböző AMD GPU-s termékkel.

Nem csak az én monitoromra volt jellemző ez a helyzet. A világ más pontján más emberek is tapasztaltak hasonlót, akik közül megtalálták ennek a megoldását...

Mint írtam is... egy újabb driver sem oldotta meg a problémámat. Minden egyes driver frissítés után kezdhettem a CCC matatásával.

A kártya teljesítményével meg voltam elégedve amíg használtam. Sőt annyira elégedett voltam vele, hogy kapott a gyárihoz képest egy komolyabb hűtőt is:

ezek nem az életem legjobban sikerült képei

(#1467) schawo:

A mostani monitorom 2018. óta van meg. A korábbi Acer X223w amiről szó volt meg valami 2005/2006-os vásárlás volt talán... és 2010-2012-ben adtam el.

Ha a monitorral lett volna gond akkor eladom már akkor mikor kiderült ez a gond. De mivel nem azzal volt a baj hanem a szoftveres bukfenccel ATI/AMD fronton így nem volt kedvem új monitor után nézni.

A HD 4850 után használt GTX 275 meg szintén gond nélkül tudta kezelni a szóban forgó megjelenítőt bármiféle általam történő buherálás nélkül.

A többit fentebb részleteztem.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#1475) MongolZ válasza Puma K (#1474) üzenetére


MongolZ
addikt

Ez azért mókás, mert nekem 4730-am volt (egy 4870, letiltva egy csomó mindennel), szintén 1680 x 1050 felbontású monitorom volt, és semmi probléma nem volt vele... Azóta volt nV és AMD kártyám is, igazából egyikkel sem volt probléma...

(#1476) worxland válasza MongolZ (#1475) üzenetére


worxland
addikt

Nekem is soxor nem ismerte fel az 1680x1050-es felbontást (HD 4850 és R9 270X), de mindig megoldottam 5 perc alatt. Nem ér az egész ennyi hozzászólást.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#1477) Alogonomus válasza Qtya123 (#1468) üzenetére


Alogonomus
őstag

"A kutya nem vett évekig amd processzort, mégis magukra tudtak találni a Ryzen kifejlesztésével."

Azért a Ryzen szekerét nagyon megtolta az, hogy lebukott az Intel az évtizeden keresztül tudatosan folytatott csalásaival. Valójában azokkal a csalásokkal tudta az Intel az AMD-t felülmúlni processzorteljesítményben az Intel Core architektúra bevezetésekor.
A Ryzen értéke igazából csak a második hullámként érkező Zen+ chipekkel tudott beindulni, de akkor is inkább csak azért, mert akkortájt derültek ki az Intel piszkos titkai, és a szükséges javításokkal az Intel rendszerek a CPU generációjától függően akár 80%-ot is veszíthettek a teljesítményükből.

Szóval CPU terén inkább csak helyreállt a 2006 előtti rend, mivel az Intel lebukott az illegális "doppingolással". Nem igazán az AMD gurított nagyot, hanem az Intel bukott óriásit.

(#1478) Kansas válasza Alogonomus (#1477) üzenetére


Kansas
addikt

Mondd, mit szívsz? ;] :Y

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#1479) duracell89 válasza Alogonomus (#1477) üzenetére


duracell89
senior tag

Huha, zavar a toronyban! ;]

(#1480) MegalodonS


MegalodonS
őstag

(#1481) arpi6k válasza MegalodonS (#1480) üzenetére


arpi6k
addikt

Több típushoz alapból csomagolnak tartót. (MSI gaming X trio)

Intel & ATI

(#1483) Black_Sheep válasza Alogonomus (#1477) üzenetére


Black_Sheep
tag

Ebből is látszik, hogy Magyarország jobban teljesít!!4!négy!
Már a sárga házba is bevezették a netet, gondolom valamilyen terápiás jelleggel használhatják a lakók...

(#1482) MegalodonS: én is a Zotac-ot néztem ki, de nem tudom, hogy itthon kapható lesz-e. Te hol tervezed venni?

[ Szerkesztve ]

(#1484) Steve_Brown válasza Puma K (#1474) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Amúgy ezt tökre átérzem. Most vettem egy AverMedia kártyát és nem működik az alaplapommal. Aztán most sírhatok az MSI supportnak, hogy a következő BIOS frissítésnél gondoljanak rám.

(#1485) MegalodonS válasza Black_Sheep (#1483) üzenetére


MegalodonS
őstag

Anglia,itt remelem rendeltek belole rendesen :F

Scan(itt van)

Ebuyer(itt van)

Novatech (itt meg nincs Zotac)

(#1486) Synaptic válasza MegalodonS (#1485) üzenetére


Synaptic
senior tag

Ja , van sok , Access Denied :D

[ Szerkesztve ]

Ryzen-7-3800x/Asrock x570SteelLegend/Asrock-PhantomGaming-6800Xt

(#1487) syIex válasza MegalodonS (#1485) üzenetére


syIex
veterán

Magyar árak meg mindig sehol, pedig két nap múlva elvileg már a 3080 elérhető lesz. :F

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#1488) Laraxior válasza syIex (#1487) üzenetére


Laraxior
titán

Örülj neki, hogy csak két nap... normális esetben Magyarország 50évvel van elmaradva... ;] :DDD

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#1489) MongolZ válasza Black_Sheep (#1483) üzenetére


MongolZ
addikt

Igazából sok helyen igaza van, a gyorsaság árán feláldozták a biztonságot, s ezt a kezdetek óta lehetett tudni, csak eddig nem bukott ki... A lefizetésekről, az undorító marketingről meg inkább ne beszéljünk.

[ Szerkesztve ]

(#1490) syIex válasza Laraxior (#1488) üzenetére


syIex
veterán

Jogos! :D
Igazából a holnapi tesztek döntőek nálam, hogy 90 vagy 80 legyen végül.
Meg persze, hogy mennyi lesz az áruk az sem lényegtelen, mert max 650-et szánok a 90-re. :U
De azért máskor már képbe szoktak lenni a boltok két napok start előtt nem? :DD

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#1491) edward2 válasza syIex (#1487) üzenetére


edward2
addikt

A külföldi webshopban ahol vásárolni szoktam hivatalosan egy szót nem ejtettek a 30as szériáról. Pedig ez a webshop minden újdonságot gyorsan fel szokott dobni és gyakori az előrendelés is.

Van egy érzésem ez ilyen AMD soft launch lesz. Karácsonyra lesz is készlet.

(#1492) MegalodonS válasza Synaptic (#1486) üzenetére


MegalodonS
őstag

Meg igen :Y

sylex1
Angol arak,( nem tudom, hogy veglegesek,bar ki tudja) :F

Asus GEFORCE RTX 3080 ROG STRIX GAMING OC - £848.99
Asus GEFORCE RTX 3080 ROG STRIX GAMING £829.99
AORUS GEFORCE RTX 3080 XTREME £799.99
Zotac GEFORCE RTX 3080 Trinity £649.99

[ Szerkesztve ]

(#1493) Black_Sheep válasza MegalodonS (#1485) üzenetére


Black_Sheep
tag

Overclockersen néztem én is: [link]
Azt nem tudom, hogy 2021.01.01 után milyen lesz a garanciális ügyintézés, ha megállapodás nélkül zuhannak ki az EU-ból. Ezért inkább itthonról vennék, ha lenne Zotac, az 5 év garancia elég csábító.

@(#1489) MongolZ: szerintem nagyon vicces, hogy milyen stílusban nyomja a kisarkított véleményét. Lehetne ezt másképp is, pl. így: [link]

(#1494) M.T. válasza MegalodonS (#1492) üzenetére


M.T.
senior tag

Szerintem az a Trinity se lessz 649 tuti, máshol lattam jóval drágábban

(#1495) Puma K válasza MegalodonS (#1480) üzenetére


Puma K
veterán

Nem kellenek ezek az alátámasztások... ezek csak újabb anyagpazarló és feleslegesen legyártott filléres kacatok amire adott haszonkulcs mellett egész jó kis pluszt lehet termelni ha külön adják el... ha meg a kártyához adják akkor csak egy plusz jóérzés, hogy de figyel ránk a gyártó... közben meg nem kell.

A kártya elbírja saját magát... a sarka meg azért hajlik le, mert a számítógépházban a PCI csatlakozókba szánt eszközök fizikai rögzítésre szánt füleinek tágabbra vágják a hézagot és emiatt elmászhat a VGA sarka.

Ha a 2-3 csavart ami a házhoz rögzíti az adott VGA-t adott sorrendben és adott erősséggel húzza meg az ember akkor bármiféle alátámasztás nélkül is egyenes lesz a VGA. Az meg a másik, hogy fektetett alaplappal-házzal szereljük a gépet...

Ha nem csavarozod oda a VGA-t akkor meg idővel ez történhet:

Az eddigi legnehezebb kártyám az a 1257 g-mos MSI Gaming X 1080 Ti volt és annak nem lógott a sarka.

A vélt probléma forrása a házban:

A magyarázat, személtetés és esetleges megoldás (ami szerintem nem szükséges):

How to fix video card sag FOR FREE! - videó

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#1496) kolopele válasza MegalodonS (#1482) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nekem is volt a 2080 Ti Trióban tartó.

(#1497) kolopele válasza Alogonomus (#1477) üzenetére


kolopele
nagyúr

80% - os teljesítményvesztés???? Ezt te lemérted, amit alá is tudsz támasztani? Játékok esetében átlag 5% a teljesítmény esés, ami aztán tényleg óriási, főleg egy 9900k esetében ( megnéztem elég sok játékkal így is, úgy is), ha meg még ki is kapcsolja az ember ezeket a felesleges javításokat ennyi sem lesz. Munka esetében jelent ez nagyobb esést, ott azért már előfordulhat 10-30% is, de ugye munkára Ryzent kell venni. :))Kihasználni ezeket a biztonsági réseket iszonyat nehéz, lényegében fizikai hozzáférés kell a gépekhez.

[ Szerkesztve ]

(#1498) syIex válasza MegalodonS (#1492) üzenetére


syIex
veterán

Nemetbe néztem én is, mert van ismerős aki kint dolgozik és oda tudom rendelni, de a garancia miatt nem akarom meg ugye azt haza kell kuldeni onnan ami plusz pénz. Inkább várok a magyar árakra aztán csak ki kerül a napokban hisz elvileg jön két nap múlva a 3080.

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#1499) MegalodonS válasza Black_Sheep (#1493) üzenetére


MegalodonS
őstag

Teljesen mind1 a vasarlas napja szamit a garancia es ha ott vetted akkor oda vonatkozik 5 even keresztul.

(#1494) M.T.
Ennyit irtak ki es gondolom nem veletlenul,de persze az ara valtozhat!

(#1495) Puma K
Koszi,nezem a videot amugy en is 2 csavart hasznalok,bar az en videkartyam azert nem ekkora :Y

(#1500) Laraxior válasza syIex (#1498) üzenetére


Laraxior
titán

Sokkal gyorsabb ha a boltot kihagyod az egyenletből és egyszerre a gyártóval rendezed a garanciális ügyintézést. Innentől meg olyan mindegy hogy hol vetted, ha a nevedre szól a számla :))

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.