Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Remus389 válasza Tibee86 (#949) üzenetére


Remus389
veterán

Akkor sikeresen kiválasztottad, azt a hozzászólásomat, amikor pont az iOS felől érdeklődök.

Ehhez csak gratulálni tudok.

Különben eddig nem kaptam rá választ milyen funkciókban nyújt többet, hmmm nagy a csend. Kijelentés az van, de válasz az persze nincs. Pedig őszintén érdekel. Ja most látom, van mégis valami válaszféleség. :)

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#952) kchris78


kchris78
veterán

Abszolut off de szerintem ezek az arak azert irritalnak sok embert mert:
- minden statisztika mutatja a ketteszakado tarsadalmakat, kozepretegek csusznak le, a gazdagoknak meg sosem kerestek annyit mint most (friss info pl indiaban a teljes jovedelem 1x% helyett 23%-at teszik zsebre)
ezt szerintem az emberek is latjak es erzik.
- a kialakult hatalmas multik milliardos nyeresegeket tesznek zsebre, de: a relative jol fizetett mernoki-vezetoi reteg mellett az "egyszeru melos"-bol kisajtoljak az utolso centet is, kozben adot se igazan fizetnek (Der Spiegel evekkel ezelott elemezte a dolgot)
A telefon meg mivel mindenkinek van, es az apple is szem elott van a portaloknak meg jo clickbait cikk alapanyag, sokaknak szem elott van ez az arazas illetve tendencia, hogy par eve belefert a csucs mostmeg mar annyira nem, illetve ennyit mar nem er kategoria.. kozben jonnek a jelentesek hogy a ceg bevetelenek tobbtiz szazaleka tiszta nyeresegkent csapodik le. erdekes kerdes hova vezet ez a folyamat.

(#953) Pano


Pano
addikt

Az a baj, hogy a téma amit itt folyamatosan feszegettek egymás között, teljesen olyan, mint ha politikáról vitatkoznátok: Mindenki csak hajtja a saját nézeteit és megpróbálja meggyőzni a másikat. Az ilyenekben kompromisszum soha nem születik és csak akkor ér véget, amikor valamelyik fél kifárad.

(#954) Remus389 válasza kchris78 (#952) üzenetére


Remus389
veterán

Pont ilyen okok miatt tört ki a kommunizmus anno. Csak akkor az volt a különbség, hogy a szegények éheztek, meg fáztak meg rongyos ruhákba jártak, ma meg az a problémájuk hogy nem fussa a csúcs 570 ezres ájfónra, csak egy Androidra, pedig előbbi 0.2 mm-el vékonyabb és 3%-kal jobb fotót csinál. Brühühü, cry me a river.

Ilyenért pedig nem lesz kommunista forradalom, ennyi eszünk csak lett már. :)

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#955) Gicz


Gicz
addikt

Elég érdekes volt végigmenni a hsz-eken :D szeretem az ilyen olvasmányos hitvitákat :D

Én 2009 óta használok iPhone-t, volt 3G, 3Gs, 4, 4S, 5, (5S kimaradt) 6 plus, 7 plus, X.
Mellette használok talán 2011 óta macbookot, most epp egy 15”rmbp. 1 éve Watch-ot is...

A plus méret érdekelne, és arra szamitottam, hogy az Xs lesz 900, a max pedig 1000 dollar.
Még abból az időből jövök mikor a 200e listárú 4S-t 2 év ikon 200 elofizuval (4990ft) 124990-ért lehetett elhozni. Most ott tartunk, hogy a listár 400-440e, és egy 5 ezres elofizura semmit nem kapsz.

Szükségem lenne dual simre ( magán hello data, céges voda, és egy teszt Digi simem van).
Ennyi év iphone es Apple ökoszisztéma után gondolkom egy note 9-en. Hardveraprón újakat lehet kapni 250e körül, vagy oneplus 6T októberől 600 eur környékén. ( igen nekem nagyon jól jönne sokszor egy kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, otthon sokszor kikapcsolom a passcode-ot mert idegesít hogy a felvillanó telefont fel kell emelnem és magamfele fordítani, hogy lássam ki írt. Nem a kajapénzből venném az XS maxot, még mielőtt valaki beleköt, csak már kezdem úgy érezni hogy ha maradok iphone user, akkor 5 év múlva egy hasonló topikban azt fogom olvasni, hogy az alapmodell 1500 dollar, és itthon a plus size 600 ezerről indul.

Jack csati nem érdekel, egy sennheiser in ear wirelesst használok megjelenése óta, nekem többet nem kell jack csati ez annyival kényelmesebb.

Szóval most megy a gondolkodás, hogy mi legyen, nem tetszik, hogy elindultunk onnan, hogy 600 dollar volt a listaár és most már 1100, nem akarom tovább támogatni az apple-t a folyamatos áremelésben :( pedig imádom a macbookom, a telefonom is, szeretem használni, de lassan már elég lesz belőlük ( mármint a cég árpolitikájából)

Ennyi pénzt talán akkor mondanám, hogy nekem megér, ha ez lenne minden szempontból a legjobb, tehát lenne benne egy A12 proci 6-8GB ram ( tudom h elég a 4 is stb de akkoris, ennyi oenzert ferjen bele) p20 pro szintű kamera, note 9 kijelző, 4-5000 mah akksi, szoval a piac tobbi készülékéből a legjobb domgok.

[ Szerkesztve ]

(#956) Gicz


Gicz
addikt

Kifutottam a szerk idobol... nagyon kellene rá nekem usb-c, és hogy férjen bele a dobozba a 1100 dollarert minimum egy ipad töltő.

(#957) #72042496 válasza Gicz (#955) üzenetére


#72042496
törölt tag

"otthon sokszor kikapcsolom a passcode-ot mert idegesít hogy a felvillanó telefont fel kell emelnem és magamfele fordítani, hogy lássam ki írt"

Apple-nél nem tudom hogy van, de droidon ilyesmire találták ki a Smart Lock funkciót, azon belül a Trusted devices, illetve Trusted places listát: [link]

Samsungnál (S8+-t használok, de a Note is biztos ilyen) elég megnyomni a kijelző alját, és felold. (Sokszor a zsebemből kivéve akaratlanul feloldom sajnos. Remélem, hogy a kijelzőbe épített olvasókkal nem járok majd így.)

[ Szerkesztve ]

(#958) Remus389 válasza Gicz (#955) üzenetére


Remus389
veterán

Mondjuk a jack csatis dolog azért.

Ennyibe kerül: [link]

Engem pl soha nem zavart a vezeték, egyszerűen nem, és nem kell tölteni. Én most egy Senneheiser MX 475-öst használok és 8000Ft volt kb. [link]

Szóval zsebbenyúlós azért ez a dolog. Jó, mondjuk lehet a 60 ezres Sennheiser talán jobb hangminőséget is ad, mondjuk nem próbáltam így nem tudom, az agybadugósakat nem szeretem, tehát nekem pont az lenne a kényelmetlen.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#959) Gicz válasza Remus389 (#958) üzenetére


Gicz
addikt

Igen zsebbenyúlós, tény. De ez megint olyan, hogy kinek mi tetszik, mi fér bele, mi éri meg. Eddig is sennheiser fulesket használtam, volt amlyiket 5 évig úgy, hogy minden nap elovettem, osszetekertem, 3x ki lett mosva veletlen a zsebemben es nem tört meg a csati se, madzag se stb. Szóval a márka engem meggyőzött, hangzásra bejön. Ha ugy nezem, hogy ezt is 5 évig használhatom minden nap, akkor nekem megért ennyit :)
Plus, mikor vettem, tavaly oktoberben talán, nem nagyon volt más ami itthon kapható nyakpántos, ilyen minőségű füles. Nálam 10-12 órát elmegy egy töltéssel, egyáltalán nem bántam meg, ha belefér az ár, nagyon ajánlom megvételre.

[ Szerkesztve ]

(#960) joey04 válasza Gicz (#955) üzenetére


joey04
titán

Az a baj, hogy sokan az itthoni árakból, meg abból indulnak ki, hogy régen volt 1 iPhone és kész. Azóta sok dolog változott. Infláció, harmatgyenge forint, egyebek. A modelleknél meg az látható ami pl a Samunál is. volt az S széria mondjuk egy árazással, ami a csúcs volt, aztán jött a note széria mint új csúcs, magasabb árazással. Na ez van most az Applenél is. Az az iPhone ami szokásos új iPhone, az most az XR. Ez 750 dollár. Egyébként a csúcskészülékeik között is csak itthon nagy a különbség, a full kiadás, vagyis az 512-es xs max csak 200 dollárrral drágább, mint az 512-es Note 9. Egyébként iPhone X is van már hónapok óta (tehát nem most, hogy kijött az utód) aprón új, 255-ért. A mostani áraknál mindenki a gumicukor drágább végét látja, ami 1450 dollár, de ott a másik vége, ami meg 450 dollár. Aki nem kar többet költeni, az is vehet továbbra is az iPhone-t, aki viszont tud és akar is többet költeni, azok is kaptak egy opciót.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#961) Remus389 válasza Gicz (#959) üzenetére


Remus389
veterán

Igen nálam is példásan bírják a strapát.

Jó pelda arra, hogy van hogy a drágább az olcsóbb.

Ez főleg akkor jön ki amikor olcsó Sony füleseket vettem, kb 3havonta halkult el az egyik fele, tök idegesítő volt (valószínűleg vagy megtört a kábelje, vagy a hangszórónál a forrasztás engedett el, de inkább az előbbi). Amióta Sennheisert veszek, azóta nincs ilyen gond, ütöm vágom és bírják! És nem mellesleg jól is szólnak!

Az aprón most néztem, van egy szép fekete iPhone X 190 ezerért. Na az megéri. Hirtelen én is megrendültem egy pillanatra, talán kéne.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#962) Gicz válasza joey04 (#960) üzenetére


Gicz
addikt

Igen a gumicukor. Én szeretném megvenni az aktuális csúcs szériát ( tehát nem az 512Gb édekel, mert nekem bőven eleg a 64 is, hanem csak az, hogy az aktuális legjobb proci, legjobb kamera stb)

2011-ben az aktuális csúcs szériást (iphone 4S 16gb) amerikaban 600-ert listázták. Most az aktuális csúcs szériát ( XS max 64Gb ) 1100-ért.

Tehát ha “ugyanazt” szeretném megvenni az most 600 helyett 1100. Az én szemszögemből ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#963) Gicz válasza Remus389 (#961) üzenetére


Gicz
addikt

Hangzásilag jobb igen, ettől is drágább. Nekem pedig pont az agybadugós kell, előtte azt vettem észre, hogy egyre hangosabban hallgatom a zenét az utcán, hogy elnyomjam a zajt, és hosszútávon ez elég káros lett volna. Jöttek az agybadugósak - igen kicsit kényelmetlenebb volt, de megszoktam mert sokkal jobb volt, hogy nincs utcazaj, és fele olyan hangerő is elég :)

[ Szerkesztve ]

(#964) joey04 válasza Gicz (#962) üzenetére


joey04
titán

Értem ezt a szemszöget, csak nem helyes. Bejött egy új, drágább kategória. Ennyi. Ahogy a smaunál anno a note, csak az Apple ezt később lépte meg. Vagy hamarosan jön a következő példa, a hajtogatható samu 2000 usd feletti árral. Ott is azt mondod, hogy 2x annyi lesz a samu csúcs az előző évhez képest? Mert ugye a Note is 1000-ről indul.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#965) Remus389 válasza joey04 (#960) üzenetére


Remus389
veterán

Az az iPhone ami szokásos új iPhone, az most az XR. Érdekes, H. András pont az ellenkezőjét mondta amikor kijött az X.

Az "X" az a nagybetűs iPhone és a 8 az ilyen olcsósított verzió.

Én Handrás-nak adok igazat, az XR nem a nagybetűs iPhone, hanem az olcsósított, Kínába, Indiába (Magyarországra ;] , ja de nem mert itt inkább providentre is megveszik) szánt változat.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#966) Gicz válasza joey04 (#964) üzenetére


Gicz
addikt

Igen, total igazad van, ez a szemszög nem abszolút értelemben vett “helyes” ezért is írtam, hogy az én szemszögemböl :) és ezert is fejtettem ki fentebb, hogy nekem mikor érné meg ( ha epp mindeből ez lenne lenne a csúcs - p20 pro kamera 4000 akksi, 20W gyorstoltő 8gb ram stbstb, szóval ha érezném azt h igen, ez annyival több, hogy megéri ( nekem ).

(#967) joey04 válasza Remus389 (#965) üzenetére


joey04
titán

te inkább elemezd a márkát amiről írsz, mert úgy látom 7 év alatt sem tanultál semmit.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#968) Viszlát válasza Gicz (#962) üzenetére


Viszlát
addikt

És mi a jó abban, hogy egy ilyen valóságtól elrugaszkodott mesterséges gondolatmenet mentén akarsz vásárolni? Tényleg nem értem, A fejlődés az, hogy most 449 egy sima 7-es, amivel mégis többet kapsz, mint anno a 600-ért a 4s-sel. Az egyszerűen nem életszerű, hogy mindig többet akarunk ugyanannyiért.

Azt meg nagyon sokan elfelejtik, hogy a most eladott készülékek bevételeiből vannak finanszírozva a jövő fejlesztései, valahol emiatt is elkerülhetetlen az áremelkedés, hiszen minél inkább csúcsra járatsz valamit, annál nehezebb továbbfejleszteni, annál többe kerül. Eszem ágában sincs mosdatni az Apple-t, de a jelenlegi pénzügyi berendezkedés törvényszerűségeivel szembeni ágálás nekem szélmalomharcnak tűnik.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#969) Remus389 válasza joey04 (#967) üzenetére


Remus389
veterán

Szánalmas ez. Ez neked ennyire fájt? Hihetetlen, még el is mentette magának, valamit csak tudok :) Sírtál vagy szétverted a monitort, hogy ez ennyire megmaradt neked? :)

Ahelyett hogy érdemben válaszolnál Handrás kijelentésére, ami szerintem sokkal valóságközelibb mint a zavaros fejtegetésed :)

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#970) doooo válasza Remus389 (#969) üzenetére


doooo
veterán

Valószínűleg a napokban keresett rá (mert valamelyik új iPhone topicban már felemlegette, és mondta, hogy majd megkeresi). Vagyis nem mentette le 7 évvel ezelőtt. Mindettől pedig még lehet, hogy nem mondott olyasmit, ami nem igaz.

[ Szerkesztve ]

(#971) Remus389 válasza doooo (#970) üzenetére


Remus389
veterán

Nem baj, beleégett ez már az agyába.

Így kell az Apple fanatikusokkal elbánni.

Talán még a halálos ágyán is felemlegeti :)

Ez is egy fajta győzelem.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#972) joey04 válasza Remus389 (#969) üzenetére


joey04
titán

nem fájt, bár sírtam, de a röhögéstől. nem mentettem el, szimpla fél perces kugli keresés volt a nevedet és annyit írtam be, hogy plasztik mac. de fontosnak tartom, mert ez nálam annyit jelent, hogy egyáltalán nem kell adni a szavadra, mert nem vagy képben azzal kapcsolatban, amiről írsz. Volt hasonlód valamelyik Intel topikban is, az is megmaradt a fejemben, ott is nevettem, hogy szakértesz a proci híreknél (is), pedig... :) Handras véleményére meg mit reagáljak (pláne neked :D )? Pont előtte írtam le erről a véleményem. Ha nem raktad össze buksiban arról nem én tehetek. Új, drágább széria, ennyi. Ahogy samunál bejött a note új, drágább szériaként, és már nem az S széria a csúcs. vagy ahogy jön majd a hajtogathatós cucc, ennél is jóval drágábban. Mellesleg ahogy mondtam, kint nincs nagy különbség árazásban, 200 dodó a különbség csupán a fullos kiszerelésnél. szóval még a konkurenciához mérten sem mondhatni, hogy sokkal drágább lenne. Továbbiakban ne válaszolj kérlek, mert én sem fogok neked, így csak koptatod a billentyűzetet. :R

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#973) Gicz válasza Viszlát (#968) üzenetére


Gicz
addikt

És mi a jó abban, hogy egy ilyen valóságtól elrugaszkodott mesterséges gondolatmenet mentén akarsz vásárolni? Tényleg nem értem, A fejlődés az, hogy most 449 egy sima 7-es, amivel mégis többet kapsz, mint anno a 600-ért a 4s-sel. Az egyszerűen nem életszerű, hogy mindig többet akarunk ugyanannyiért.

Részben egyetértek, nem várhatjuk el. De most egy 55" 600e forintos LG OLED jobb képminőségű mint egy 5 évvel ezelőtti 55" 3 millió forintos LG OLED. A gondolatmeneted alapján ennek a "többet érő" idei TV-nek akkor 5millióba kéne kerülnie, hiszen nem várhatjuk el, hogy többet kapjunk ugyanannyiért, pláne nem olcsóbban. Vagy 10 éve emlékszem otthonra 300e volt egy 42" LG LCD, most 300e-ből már 55"-60" is kijön jobb minőségben.

Ha most 449 dollárért is megéri nekik árulni az iphone 7-est, feltételezem 2 éve is megérte és nem lett volna minuszos.

Azt meg nagyon sokan elfelejtik, hogy a most eladott készülékek bevételeiből vannak finanszírozva a jövő fejlesztései, valahol emiatt is elkerülhetetlen az áremelkedés, hiszen minél inkább csúcsra járatsz valamit, annál nehezebb továbbfejleszteni, annál többe kerül. Eszem ágában sincs mosdatni az Apple-t, de a jelenlegi pénzügyi berendezkedés törvényszerűségeivel szembeni ágálás nekem szélmalomharcnak tűnik.

Az évek folytán folyamatosan növekszika profit, növekszik a pénzhalom amin ülnek. Vagyis jóval több folyik be mint amiből a fejlesztéseket finanszírozzák, különben nem növekedne extrém mértékben a pénzkupac.

Tudom lerágott csont de szubjektíven nekem az az érzésem, hogy régen még inkább "a legjobb" terméket akarták megteremteni, mostanában medig a "legtöbb hasznot hozó" terméket akarják létrehozni.

[ Szerkesztve ]

(#974) Remus389 válasza joey04 (#972) üzenetére


Remus389
veterán

Na látod ez a különbség köztünk te nem fogsz válaszolni, még a Handrás véleményére sem.

Különben amit leírtál, úgy írtad le, hogy az igaz, pedig nem az, csak így is lehet nézni, meg úgy is ahogy Handrás és sokan mások látják. Sokan úgy látják hogy az olcsósított verzió nem az igazi, de mindegy.

Én meg most válaszoltam. Örülök hogy így beleégett ez az agyadba, csak rémálmaid ne legyenek a plasztik macbook prokról. :)

Ja és ez a lekoptatós szöveg, hogy ne válaszolj, ez a gyenge vitaképességű emberek végső menedéke. Szóval ehhez is csak gratulálni tudok :)

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#975) Viszlát válasza Gicz (#973) üzenetére


Viszlát
addikt

Ó ha ez ilyen egyszerű lenne. :)

A példa amit felhoztál jó (bár sántít, mert egészen más felhasználási mód és piac), mert rávilágít ennek az egész csúcskészülék témának a másik oldalára is. Az LG OLED első próbálkozásainál felmérték, hogy ennyibe kerül az előállítás az akkori eszközökkel, ennyit fogunk körülbelül eladni belőle, tehát ennyiért kell adjuk, hogy egyrészt behozza a befektetést, másrészt megteremtse a további fejlesztésekhez a tőkét. Akármelyik telefongyártó csúcskészülékeit azért kaphatjuk meg ennyiért, mert az a bizonyos várható eladási szám jóval nagyobb mint egy OLED tv esetén.

Úgy érzem, hogy neked alapvetően a kapitalizmussal van gondod. Mivel nem karitatív szervezetről van szó, számomra ebben semmi megrökönyödtető nincs.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#976) Gicz válasza Viszlát (#975) üzenetére


Gicz
addikt

Tény, nem vagyok egy gazdasági édeklődésű, sőt, a kögazdaságtan órán épp csak átvergődtem (vill mernök vagyok). Nekem ez kicsit olyan, mintha lenne mondjuk 2 milliárt forintom mert nyerek a lottón, veszek egy házat, 3 kocsit, nem kell dolgoznom, a hobbijaimnak és a csaldnak tudok élni, és még mindig maradt a bankban mondjuk 1700 millió (amiből lakásokat veszek vagy épp amit kell, hogy ne cska a bankban üljön) már mindenem megvan. Innen én nem értem, hogy hogyan tudnék boldogabb, "több" lenni, ha 1700 millió helyett mondjuk 5000, vagy 30000 millióm lenne a bankban :))

(#977) joey04 válasza Gicz (#976) üzenetére


joey04
titán

Viszont azt akkor sem értem, hogy miért gondolkodsz az árazás miatt a váltáson? a note 9 1000, xs max meg 1100. akkor a samut támogatod az áremelésben. igazából ebből a szempontból mindegy, mert mennek egymás után. Szürkén meg az apple is jóval olcsóbb, én sem veszek soha hivatalos áron.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#979) Gicz válasza joey04 (#977) üzenetére


Gicz
addikt

Én sem a hivatalos áron szoktam. A tapasztalatom alapján a max nem fog kijönni úgy sem 350 alatt.
Igazából ha a oneplus 6T jön és 3 dolgot hoznak bele ami nekem hiányzik a mostaniból ( előleapi ujjlenyomat -ez eddig 100% h jönni fog, 4000mah akksi, és stereo, jobb minőségű hangszóró) akkor az hivatalos úton 580 euróért, valsz a legjobb választás lesz nekem. Majd az idő eldönti. Azt is simán elképzelhető forgatókönyvnek tartom, hogy veszek egy note9-et, vagy oneplust, és 2-3 hónap után lecserélem egy Max-ra, mert nem fog bejönni fő telefonnak. Szerencsés helyzetben vagyok mert mobilszolgáltatónál dolgozom, és mindeféle telókkal játszhatok, és használhatom cégesként, most épp S9+. De úgymond "fő" telefonként a 3G óta iphone-om van.
Amúgy azt sem értem, miért nem fért bele a nyomorult kétoldalas sim minden max-ba miért cska kínába.... miért kell e-simezni itthon. Azt pl most nem is tudom, hogy telenor és voda támogatja-e.

[ Szerkesztve ]

(#980) joey04 válasza Gicz (#979) üzenetére


joey04
titán

utolsó mondatból legalább kiderült, hogy a harmadiknál dolgozol :DDD

btw még az Apple-nek is engedélyezni kell majd valamikor a jövőben. [link]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#981) carl18 válasza Zjunior (#978) üzenetére


carl18
addikt

Ö arra gondolsz hogy aki nem teheti meg is megveszi részletre, csak hogy verje a mellét vele.

De igen számít ki mennyit szánsz rá, valaki 50-et valaki 500-at. De arra mindegyik elég hogy fusson a messenger meg a instagram :)
ZJUNIOR MIcsoda név ;]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#982) DaveNo1 válasza Viszlát (#968) üzenetére


DaveNo1
veterán

Nem az amerikai árak szálltak el durván, inkább az európaik, és azon belül is a magyar.

Ha 5-6 évvel ezelőtti árakat nézzük nincs kétszeres különbség az amerikai árak között, miközben nálunk háromszorosára emelkedett körülbelül. Igen ebben benne van az áfaemelés + a forint leértékelődése.

Amúgy ebből már nem a jövőbeli fejlesztéseket finanszírozzák, mert annyi készpénz tartalékuk van, hogy simán megtehetnék, hogy lejjebb vigyék az árakat, csak minek, amikor ennyiért is meg fogják vásárolni az emberek. Valószínűleg az 1 eladott készülékre jutó profit soha nem látott mértéket fogni a következő 1 év folyamán.

You are not prepared.

(#983) Gicz válasza joey04 (#980) üzenetére


Gicz
addikt

haha, nem :D igazából a negyediknél ;)

(#984) carl18 válasza DaveNo1 (#982) üzenetére


carl18
addikt

+1 Valóban nem a jövőbeli fejlesztések miatt vannak ilyen árak, ez már szimpla profit maximalizálás. Ha ilyen áron is veszik, nem fogják olcsóbban adni. Ha megnézzed évről évre drágábbak az Apple részvények, távol vannak attól a fent maradásért emeljenek árat.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#985) Zjunior válasza carl18 (#981) üzenetére


Zjunior
veterán

Orulok h tetszik;)
12 evvel ezelotti nevem.
Carl az olyan magyaros walking deades...:DDD

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#989) Remus389


Remus389
veterán

[link]

Szerintem a csúcs az simán 600.000 felett lesz, még tesznek rá egy kis extraprofitot.

Ez is érdekes: [link], lehet az lez a jövő hogy összehajtod, zsebreteszed, előveszed kihajtva akkora mint egy kis táblagép, otthon pedig dokkolóba és van egy asztali PC-d.

Kivéve azoknak akiknek kell a processzorerő: főleg gamereknek de professzionális felhasználásra is.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#990) Jegesmaci81 válasza joey04 (#972) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Nem mindegy, hogy honnan van az árképzés? Ennyi és kész! Mindenki eldöntheti hogy kell vagy sem. Lehet ezt csűrni csavarni de minden gyártónál ugyanaz a fontos! (A PROFIT) Minden más csak mellébeszélés. Az apple egy életérzést is próbál adni a termékéhez meg elhiteti veled hogy több vagy mint a másik akinek nincs. Lássuk be, hogy manapság minden objektív teszten fej fej mellett haladnak a nagy gyártók termékei. Mint már fentebb írtam nekem bizonyos szempontból jobban tetszenek az új iphoneok az x-től felfelé. Elkezdtem érdeklődni felőle és rájöttem hogy talán váltanom kellene mert amire én használom arra talán jobb megoldásokat kínál mint az android.Jövő hónaptól kipróbálom és ha beválik örülök, ha nem akkor meg kicsit majd szidom az Apple-t és igyekszem megszabadulni tőle. Persze mivel minden elektronikai cikk vásárlásom 1000x megrágok így remélhetőleg nem nyúlok nagyon nagyot mellé.

(#991) ollie válasza Remus389 (#989) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Kár, hogy olyan írta a cikket, aki nem ért a matekhoz, a nagyságrend szót teljesen rosszul használja.

Más:

Az iPhone-osokat kérdezem, hogy még mindig egyben cserélik a telefont, ha hibás, és nem javítják?

***

(#992) Gicz válasza ollie (#991) üzenetére


Gicz
addikt

Nekem egyben cserélték tavaly a 7 plust.

(#993) CptAdamica válasza Jegesmaci81 (#990) üzenetére


CptAdamica
veterán

Annyira bírom ezt az életérzéses szöveget. Mindig ők jutnak róla eszembe, ami számomra inkább szánalmas, mint inkább egy életérzés. :D

Megyen!

(#994) -secret- válasza ollie (#991) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Pár esetben javítanak de szerintem az esetek többségében cserélnek.

(#995) Remus389 válasza CptAdamica (#993) üzenetére


Remus389
veterán

Jaj, ezekkel ki engem kergetni a világból. :D

Ennek a youtube video komment részében írták, hogy 2 évig Szibériában kéne szenet bányászniuk, akkor talán helyrerázódnának ezek. De az is lehet, hogy menthetetlenek.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#996) lugosi válasza ollie (#991) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Van már néha, hogy javítják nálunk, sajnos sokan visszaéltek a cserével, de jellemzően még cserélik.

(#997) Jegesmaci81 válasza CptAdamica (#993) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Háát én ezt még nem láttam de ha előbb megmutatta volna valaki akkor biztosan nem csak most gondolkodnék iphoneon hanem már rég az lenne! Amúgy ha beszerzem, miben fognak javulni a képességeim? Miben leszek jobb/ügyesebb? :D :D :W

(#998) Remus389 válasza Jegesmaci81 (#997) üzenetére


Remus389
veterán

Tessék, csak erős idegzetűeknek: [link]

Szívből kívánom, hogy a gyerekeid ne ilyenek legyenek, ha megnőnek.

Az alul lévő kommenteken viszont jókat lehet derülni, kész felüdülés a video után.

kovbandi82 Miről beszélsz? A Mi8 145 ezer FT! Az új ájfón meg 400-500 ezer változattól függően!

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#999) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Látom megint kell a modiknak takarítani lassan.
De egy magánvélemény, amit tudom lefikáztok de nem érdekel:
Nem sok szerintetek kiadni 600-700 eurókat egy O+-ért vagy egy Mi8-ért, Mix2s-ért, aminek a szervízháttere ugymond kérdéses ha kintről rendeled, az oprendszere finoman szólva problémás, főleg a Xiaominál a frissítésekkor vannak gondok.
A Huaweinek meg könnyű jó kamerát belepakolni, ha a designre nem költenek, a rendszerre se sokat, elég a Miuit lekoppintani. Vagy senkinek nem tünt fel az Emui-Miui hasonlóság?
Mindegyiknél tele vannak a topicok a problémákkal, ezeket nem hozzátok ide? Szerintem az a balfácánság, aki 100000 Ft felett kintről rendel telefont. Szerintetek akik Iphonet vesznek. És ennyi. Én se megyek oda röhögni rajtatok egy elkúrt frissítéskor, Tibis húzzatok vissza a topicotokba sírni a garancia hiánya meg egyébb gondokhoz. Esetleg a Xiaomisok próbáljanak netet osztani hospoton keresztül, nem mindenkinek megyek manapság.
A X megjelenésekor mindeki fikázta, azóta tele van a piac hasonló, vagy ugyanolyan kinézetűvel. A Miui sokban hasonlít az iOS-hez. Szval valamit csak tud az Alma.

[ Szerkesztve ]

(#1000) kovbandi82 válasza Remus389 (#998) üzenetére


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

145000 nem sok? 1 évig volt Mi5-öm, addig nem oldották meg, hogy a képstabilizátor rendesen működjön, hogy menjen a hotspot, hogy rendesen lehessen videót felvenni vele. A frissítések bugisak voltak, rendszeresen túlmelegedett stb stb
Na az a pénzkidobás.
A Mi5 előtt megszámolni nem tudom hány egyébb Xiaomi....ugyanezek a gondok.
Mióta Iphonem van gondom nincs. Na ez minden pénzt megér :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.