- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- svajcsik18: email csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zyzz
tag
Érdekel még valakit a honnan rendeljük a telefont téma?
A másik topic jobban pörög, ott olvashattok részleteket:
http://mobilarena.hu/tema/re_xiaomi_mi-2_lehetetlen_kuldetes/friss.htmlRöviden: DHL-lel ibuygou a legolcsóbb, ha megelégszel a hongkongi postával, akkor alibabán spórolhatsz még 6-7e Ft-ot.
-
zyzz
tag
válasz
®abstract® #57 üzenetére
Több helyről lehet Xiaomit rendelni, a nagyok közül a visszajelzések és az akciós árai alapján én is az ibuygou-t ajánlanám. Ott most a 32GB-os 440 USD + DHL (+vám+ÁFA...)
Én egy kisebb közvetítőtől rendeltem ennél is olcsóbban, de mivel még nem ért ide (kb 2 hét), ezért erről csak utána nyilatkozom. Ha minden rendben lesz, megosztom veletek is a kontaktot (alibabán találtam). -
zyzz
tag
Köszi a választ. Találtam egy jó forrást, vámot valószínűleg sikerül megoldani, de majd nyugtával dícsérem a napot (ha megérkezik a cucc).
Normál légipostával (China,HK) egy normális szállító sem hajlandó feladni az ilyen értékű telefonokat (végigkérdeztem).Kérdésedre: ha az S3 olcsóbb lenne mint M2, akkor a gari miatt S3-at választanám. M2 előnye számomra a mérete. Plusz párezer Antutu pontnak nincs jelentősége használhatóság szempontjából. M2 hátránya sztem: no NFC, no SD, esetleges zajszűrő probléma (nem általános, de olvastam róla több review-ban), akkuidő S3-é alatt, nem fejlesztenek rá alternativ ROM-ot (nincs nyilt forráskód)
-
zyzz
tag
Köszi, én is megtaláltam ezt a szállítót, sok fórumban hivatkoznak rá, megbízhatónak tűnik, az emailre is gyorsan válaszolnak.
Viszont az nem látszik a honlapjukról, hogy kötelezően gyorspostával kell rendelni (DHL, EMS, stb), ami minimum +22 USD. És ez csak a kissebbik gondom. Fórumbejegyzésekből arra következtetek, hogy a gyorspostával küldött csomagokat automatikusan vámolják is --> nem szeretném ráfizetni a +10% vámot és a 27% áfát is. Úgy már biztosan nem érné meg.
Erről van tapasztalatotok? Tényleg csak a normál postai küldeménnyel lehet elkerülni a vámot? -
zyzz
tag
A gyártótól való beszerzés sajnos meglehetősen nehézkes. Decemberben változott az értékesítés, az addigi sorsolós/pontgyűjtéses verziót felváltotta az, hogy a Weibon (kínai facebook-twitter keverék) óránként 2 db-ot lehet megszerezni - amiért meg kell küzdeni a telefonra éhes kínaiak ezreivel. És akkor is szükség lesz egy közvetítőre, aki kis hazánkba küldi a csomagot.
Másik alternatíva, hogy közvetítőtől megveszi az ember. Bár sok helyen írják, hogy rendelhető, szerintem kevés helyen igaz ez valóban, többnyire nincs "on stock". A teszt leveleimre eddig vagy nem válaszoltak a potenciális közvetítők, vagy aki visszaírt, az nem szerez be mobilt. Aki egy egyszerű kérdést tartalmazó emailre ilyen lassan válaszol, arra viszont nem szívesen bíznám a pénzem.
Akit érdekel a téma, azzal szívesen egyeztetnék tapasztalatokról, többen talán gyorsabban találunk megoldást.
A telefon tulajdonságairól: én még az NFC-t hiányolom belőle (bár jelenleg még nem lenne túl sok haszna).
A hívás alatti kattogás remélem nem szériaprobléma, eddig nem olvastam róla.Sajnos még ezt a kínai telefont is hamisítják, és a netes képek alapján olyan jól, hogy elsőre én sem mondanám meg melyik az igazi. Nem árt vigyázni... Közvetítőtől fotót kérni, a kritikus pontokat összehasonlítani, mielőtt továbbküldi.
-
zyzz
tag
Köszi a választ!
A gyártótól való rendelésnek utánanézek, vonzó az az ár...
Képernyővédő fóliát használsz? Ha bevált, tudsz esetleg ahhoz is linket / típust küldeni?Jópár tesztet végigolvastam az összes szóba jöhető versenytársról (beleértve az átlag felhasználónak ismeretlen többi kínai telefont is), és nekem is a Xiaomi a nyerő...
Mindenesetre ezeket hozták fel negatívumként a telefonnal kapcsolatban:
- érintőgomboknak nincs háttérvilágítása -> zavaró
- háttérzaj esetén a mikrofon zajszűrése nagyon lehalkítja a beszélő hangját is --> nehezebben érthető
- akku kapacitása kevés videolejátszásnál - kb 4 óra alatt lemerül (versenytársak tovább bírják)
Te ezeket mennyire tapasztaltad? -
zyzz
tag
Elég sokat olvastam utána a telefonnak és a beszerzési lehetőségeknek, úgy döntöttem rendelek Kínából, vállalva a kockázatot.
A többi fórumtárstól kérdezem, akinek van ilyenben tapasztalata: melyik webshop / forrás / taobao ügynök vált be nektek kínai rendelésre? Összegyűjtöttem egy listát a lehetséges közvetítőkről, de kevés megbizható véleményt találtam róluk. Egyébként eddig 388 USD a legolcsóbb ajánlat, amit találtam (China Airmail szállítással).Bazs, a te ismerősöd is közvetítőtől rendelte, vagy direktben a gyártótól? 2000 jüan elvileg a gyártói ár -> érdekelne, milyen forrásból lehet a legolcsóbban beszerezni.
Milyen tokot használsz / milyet ajánlanál hozzá?Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Néhány hete azon szerencsések közé tartozom, akik sajátjuknak mondhatnak egy Xiaomi MI2 telefont. Mivel sokan kértétek...
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest