- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"amúgy nagyobb profizmust várnék itt emberektől
visszaolvasva egyből az a válasz, h win-es játék csak windóz alatt megy és slusz-pasz amit én egyből tudok cáfolniérdemi segítséget kérek nem pedig sablon, használhatatlan válaszokat"
meggyütt a főnök, apercben álljon mindenki vigyázzba...
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #98 üzenetére
Nem tudom, hogy nálam mi volt a probléma. Talán az, hogy a Wubi által telepített, tehát nem igazán vérbeli Ubuntu volt a tesztalanyom.
Jó ideje kóstolgatom a dolgot, Vladi nem véletlen feddett meg. Ami viszont késik, az nem biztos, hogy feledésbe is merül.
Pillanatnyilag feladtam, de időm van bőséggel, és ha végigjártam a Windows majdnem összes verziója telepítésének, belakásának csapdáit, nem hiszem, hogy a Linux kifog rajtam.
Csakazértis alapon fel fogom telepíteni.Karinthy Frigyes szavait idézem:
"Szétszedem azt a farakást, kiszedem alóla a nyulat, és szétverem a fejét, azt a buta fejét, amellyel nem akarja megérteni, hogy csak meg akarom simogatni!"
Valahogy így. -
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #92 üzenetére
Egy próbát megér, ugyanis szeretném megszeretni a Linux-ot, és szeretném, ha ő is szeretne.
Újra csak köszönöm, mint ahogy bambano fórumtársunknak is, hiszen ha nem írja meg ezt a cikket, nem kísérleteztem volna.
Előbb, vagy utóbb, de átállok Linux-ra. Már csak az a kérdés, hogy mikor.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #91 üzenetére
persze
egyébként most lett publikus, hogy találtak egy 0napot a debianos mysql-ben. még egy szög a mysql koporsójába... -
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #88 üzenetére
igen, azért tereltem át a trollkodós topicba a kérdést, hogy elkanyarodhassunk
-
-
Speeedfire
félisten
Jogos, a mongoDB nem sql szerver.
Mindenesetre akkor sem megoldható a postgresql egyes tárhelyeken. Ahol most vagyok ott van, de havi 12k a tárhely 1gb, 5domain. Más helyeken 5k 3gb és 5domain, de ott csak mysql van. Szóval kompromisszumok vannak csak ismét. Amíg egy sima hobbi oldalról beszélünk ott nem éri meg azt a +7k csak azért, mert ott van más sql lehetőség is.A sebesség meg relatív szerintem, amíg a hdd a gyenge láncszem addig szerintem mindegy. De kicsit elkanyarodtunk, mert a biztonság volt az alapvető kérdés.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #82 üzenetére
Először is szeretném megköszönni, hogy törődtél velem.
Semmi hasonló nem mutatkozott, a Crossover pedig azt mondta, hogy megvásárolhatom 0 Dollárért. Regisztráltam szépen, aztán nem történt semmi.
Nos, mivel úgyis csak próba volt az egész, legyalulom. Már az is siker, hogy megtanultam NET kapcsolatot teremteni.
Nem adom fel, de most rápihenek kicsit a dologra.
Egyébként azon töprengek, hogy marad az XP, és erre telepítem a Virtualbox-ot, amelyen az Ubuntu fut majd.
Ehhez mit szólsz? -
bambano
titán
válasz
Speeedfire #84 üzenetére
a mongodb nem sql szerver, nem helyettesítője sem a mysql-nek, sem a postgresnek.
a gpl-es mysql-ben sokáig nem volt tranzakciókezelés (nem emlékszem, most van-e), ergo az nem adatbáziskezelő. szóval a három emlegetett cuccból egyedül a postgresql az, ami megfelel az sql alapú adatbáziskezelő fogalomnak.Azt külön nem értem, hogyha a sebesség meg hatékonyság kedvéért kihagyták a tranzakció kezelést, miért lett mégis lassabb, mint a postgresql, amiben van.
-
Speeedfire
félisten
Mert ez a legelterjedtebb sql a szolgáltatóknál. A legtöbb helyen csak ez van és kész. Nincs több választási lehetőség, pedig ha lenne akkor simán megismerkednék pl a mongoDB-vel is, mert sok jót hallani róla.
De amíg nincs saját VPS vagy netán sima co-location szerverem, addig az marad amit kapok. Vannak szolgáltatók, akik adnak lehetőséget más sql rendszerek használatára is, de azokat rendesen meg is kell fizetni.
-
bambano
titán
speedfire kollégával beszélgetünk a phpmyadminról, az a véleményem, hogy olyat ne rakjunk fel. egyrészt:
- annyi ismert bug van benne, hogy mindig keresik a keresőrobotok, és elég gyakran találnak is
- ezen keresztül rendszeresen felnyomnak webes alkalmazásokat.másrészt: a név végében van az, ami miatt ide hoztam a témát: myadmin. mysql admin. sosem értettem, minek használnak mysqlt, buta, lassú, mostanában a fejlődésével is gondok vannak, szóval minek? főleg, hogy ott van a postgresql, mint választási lehetőség.
-
válasz
Vakegérke #80 üzenetére
Nincs rajta a Wine támogatottsági listán :/
Ezzel próbáld megHogyhogy? hát valami hasonló nem jön fel neked?
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #79 üzenetére
Az Ubuntu nem csinál semmit, a Windows pedig (logikusan) nem talál semmit.
-
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #76 üzenetére
Köszi, már repülök is rá.
A kép alapján 11.10-es.
-
válasz
Vakegérke #74 üzenetére
Szia!
Oké! Az tök jó!
Istenem! Tényleg nem írtam, my badVan egy oldalsó paneled, ugye Ubuntu-n? Azon egy nagy Ubuntu logo.
11.04-en ilyen
11.10-en meg ilyen
Itt írd be a felső keresőbe, hogy terminál, s kattints rá az ikonra.Üdv. core2
-
Vakegérke
félisten
A sárga kérdőlejes cuccok:
1., Alapvető rendszereszköz.
2., Ismeretlen eszköz.
3., Videokártya meghajtó (vagy valami ilyesmi).A lemezmeghajtót ismeri, de az install CD-ken nem találja a meghajtókat.
A Wine korábban volt fent, de nem lehet teljes ablakban használni, ezért próbálnám ki most a Virtualbox-ot. Erre viszont Lenry azt mondta, hogy 3D nyista. Ha lenne, biztos indulna az a nyavalyás játék.
Ami azt illeti, a Wubi kedvcsinálóját kóstolgatom. Ha bejön, talán meg is maradok a Linux-nál.
core2: Pillanatnyilag XP-ről csevegek, de meg fogom csinálni amit javasoltál. Egyből jön is egy zöldfülű kérdés:
Hogy tudok a terminálba belépni?Egyébként nincs szaggatás, gyönyörűen pörög minden.
-
válasz
Vakegérke #70 üzenetére
Szia!
Na, akkor segítenék most, ha megengeded:
Milyen verziójú Ubuntud van most? 11.10?
A következőket terminálba írd:
Kaphatnék egy cat /etc/lsb-release majd egy uname -a és egy uname -r kimenetet? Kiváncsi vagyok mit ír.
Aztán a következő dolog ami érdekelne: Szaggatnak az ablakmozgatások? Ha igen, akkor adj ki egy sudo apt-get install mesa-utils Kérni fogja a telepítéskor megadott jelszavadat, ezt kell itt megadni. Nyugi, nem fogod látni a jelszót miközben gépeled, ez biztonsági okokból van így. Ez felrak egy csomó programot, ne foglalkozz vele miket, nekünk csak egy a lényeges...
Szóval: Miután végzett (tehát visszakaptad a parancssort, s tudsz bele írni) add ki a következőt: glxinfo |grep direct
Fontos, hogy minden parancsot úgy írj be ahogy az itt látható, különben nem fog működni.
Egyelőre ennyi, ha ezeket tudom, akkor tudok bővebb segítséget nyújtani.
A parancsok eredményét, az átláthatóság kedvéért kérlek, ide rakd: pastebin Itt nem kell mást tenned, csak beillesztened a kimeneteket, és rákattintanod a Submit gombra. Amit utána visszaad címet a böngésző a címsorban (pl. http://pastebin.com/2svWq5Bk) azt másold ide be.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vladi: Hehe, nekem a Fedorat hozta ki első helyreIgaza van
Üdv. core2
-
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #70 üzenetére
mikor ki van kapcsolva (nem "saved state") a virtuálgép, akkor a virtualboxban van "settings", amiben a v gép tulajdonságait állítod. azon belül "storage", és az IDE controllernél tudsz csatolni cd-t (van külön cd+ ikon).
egyébként nem nagyon értem miféle eszközök sárgák. usb-s cuccok?
szerintem a Sports Car GT elindul wine alatt (azaz ubuntuban). azaz sudo apt-get install wine, utána pedig a jobb gomb a setup.exe-n és "open with" "wine ...."
szerintem xp alatt nemigen lesz elég a 3d, bár van valami támogatás.
ja, ikonon jobb klikk és talán van "add to desktop". de nemtom hanyas ubuntud van, ezeket az új unitys bohóckodásokat nem ismerem.
-
Vakegérke
félisten
Már meg is van, köszönöm szépen.
Két problémám van még.
1., Hogy lehet rábírni a programot, hogy állandóan ott legyen a futtathatóak közt?
2., A virtuális Windows XP nem fogad el semmit, amit hiányol. Sárga kérdőjelek az eszközkezelőben, de hiába kérem az illesztőprogram frissítését, nem találja a drivert, holott a megfelelő CD a meghajtóban van.A második problémám a lényeges, hiszen egyetlen vágyam, hogy a Sports Car GT játékot futtassam.
Indításnál három opciót kínál fel.1., Software
2., Direct3D
3., 3Dfx VoodooAz elsőnél nem indul, a másik kettő szürke, tehát nem bejelölhető. A harmadik nem is poén, de a második már igen, hiszen csakis ezzel az opcióval hajlandó indulni a játék.
Rábírható a virtuális XP valahogy arra, hogy elfogadja a nem korrektül működő eszközök telepítő CD-jét?
-
-
Fedora-t mér nem ajánl senki?
Én nagyon megszerettem és már több ismerős gépén is lecseréltem az ubuntu-t rá
-
Értem az álláspontokat.
World Peace -
bambano
titán
én még nem láttam, hogy lenne ennyi esze, mert vagy pppoe-t próbál vagy wifit.
olyat nem próbál, hogy van a wlan kártyád, azzal megcsinálja a wifit, felmegy az ap-ra, utána ugyanazon a kártyán az élő wifis kapcsolaton keresztül megint elkezdi a hálózatot építeni, csak most pppoe-vel.erre egy jó megoldás van, network manager kuka, terminál, ifconfig.
-
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #62 üzenetére
azért egy 3 darabból álló karikának csak ott kéne lennie az asztalon (az ubuntu logonak). az a start. azon belül system tools --> virtualbox.
alternatíva: alt + f2 megnyom (ez a futtatás, mint winen a win + r), és virtualbox beír, majd enter.
@bambano: szerintem van annyi esze a managgernek, hogy ha "auto"-ra állítod a pppoe-t, akkor rápróbál amint van wifi. de el tudom képzelni, hogy akkor az meg egy másik helyen nem szép, pl küzd a mekiben mert adsl-t akar szintén a wifi felett.
szóval azért ennyire nem okos, de talán egy próbát megér. egyébként erre milyen b tervet tudsz? van valami intelligensebb kapcsolat-managger?
@Ringman: nekem 700 mhz 192 mb thinkpad t21-en vállalhatóan futott, ment rajta a divx, ilyesmi. persze az fullscreen 480p jutubnál már elhalt, de egyébként normálisan fog menni. én csak az esetleges virtuálgép miatt aggódtam. abevjava asszem megy édesanyámnál is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagyszüleimet Debian elé ültettem, igaz ők nem tudnak ennyit, csak neteznek vele.
Nálad:
-abevjava, erre akkor megvan a válasz, a sun féle javát pakold fel.
-email kliens, ügyfélkapu, netbank, ezek webes cuccok, egy Firefox v. Chromium minden oprendszeren azonos
-open/libre office, szintén minden asztali Linuxnál megvan, általában fel is van telepítve alapértelmezésben -
Ringman
félisten
Java Run Time (JRE) 1.6 apeh-es link
hup-on keresgéltem erről régebben, KAMi911 szokott foglalkozni ezzel.
szerk: erre kellene csak, amit fent is írtam:
email-kliens, abevjava, ügyfélkapu, netbank, pdf, openoffice
mindezt édesanyámnak kellene felhasználóként kezelnie. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Melyik java verzió kell hozzá? Pl. a Debianon alapból egyik sincs telepítve, más Linuxok meg gyakran az OpenJDK-t szokták felrakni, de azzal pl. nem megy a Minecraft.
Szóval a sun fél java csomagot javaslom felrakásra. sun-java6-jre, azt hiszem a non-free tárolót engedélyezni kell hozzá az etc/apt/sources.list fájlban.
Speedfire: akk. először a gépet kellene ott megnézni.
-
lapa
veterán
a netbank nem mindegy milyen. smart kártyás netbank pölö nem megy, mert nincs linuxos plugin rá.
akárhogy is, azért egy xp virtuális gép szerintem része az alapvető felszerelésnek. és bár magában az 512 bőven jó ilyen alap dolgokra, a winnel együtt az nagyon darálós lesz.
@bambano: szerintem a network manager leginkább verziófüggő lehet. korábban 10.04-en totál használhatatlan volt, hozzád hasonlóan jártam el. aztán mittomén egy éve újratelepítésnél adtam neki egy esélyt és tökéletesen kezeli azóta is a lant, wlant, adsl-t, vpn-t meg mobilnetet több carrierrel is. szóval valamit alkottak rajta, mert jelenleg teljesen korrekt.
az egyetlen bajom, hogy a keyring ami a wlan / wwan jelszót-pint tárolja nem nyílik ki smart kártyás auth-ra, jelszót kell pötyögni. persze ki lehetne nullázni, de nem lenne túl szép.
kár, hogy gps támogatás nincs benne, arra marad a wvdial (+ gpsd + tangogps) kapcsolgatni.
-
Xero
nagyúr
Én anno még a Debian 2 magasságában csöppentem a linux világába. Akkor nem nagyon volt miből válogatni, de amit lehetett kipróbáltam. Serverre akkoriban (és azóta is) Debian, desktopra meg kismillió más volt. Kezdetben Red Hat, aztán volt próba Debian, de nem jött be, majd jött a Mandrake, Suse, UHU, ubuntu és társai. Ami desktopra való azokat legalább 1-2 napra kipróbáltam.
Ezek után teljesen átálltam desktopon OS X-re, így nem volt már ilyen problémám. "Leveles CD-m" szinte az összes ubi kiadásból van. Talán valahol egy UHU is kallódik. Az utóbbi pár napban adtam egy esélyt a 11.10-es ubinak(több éve csak ssh-n láttam linuxot). Lehet azért mert kicsit próbált OS X-re hasonlítani, de nekem a unity lényegesen barátságosabb mint egy gnome vagy KDE felület (gnome párti voltam szinte a kezdetek óta gui vonalon). Sőt ha egy nulla km-es usert kellene leültetni gép elé OS X után az Unity lenne az első amire azt mondanám, hogy könnyen tanulható.
Egyébként a test nekem amit kidobott: Mint, Ubi, Kubi, Deb.
-
Ringman
félisten
viszont van egy gép (celeron northwood+512Mb ram), ennek elegendő lenne ezt tudnia:
email-kliens
abevjava - ezt sajnos mindig frissítgetni kell, meg letölteni nyomtatványokat
ügyfélkapu
netbank
pdf
openoffice
mindezt édesanyámnak kellene felhasználóként kezelniewinxp is tetűlassú (bár ezzel már boldogul), nem tudom valami linux jobb lenne-e rá.
-
rt06
veterán
szinten igy vagyok vele, asztali gepre szerintem nekem joideig marad meg a windoze
jelenleg munkam is megkoveteli (adobe software), illetve szoktam jatszani is, s lassuk be, ezen a teren a linux (barmennyire is allitjak egyesek az ellenkezojet) nem szerepel tul jol (mielott barki elkezdene gyozkodni, nem, nem akarok quake wars-sal, meg tokom tudja mivel jatszani - starcraft-ozni akarok, meg dota-zni, meg diablozni, meg killingfloor-ozni, meg cs-zni, meg ut-zni, meg millio olyan dolgot, aminek csak windoze port-ja van)emelle viszont van par sajat linux-os gepem (es nem sajat, de altalam felugyelt) is, amikre akkor sem tennek windoze-t, ha fegyverrel fenyegetnenek, mert arra, amilyen feladatok azon gepek latnak el, szamomra jobb valasztas a linux
-
bambano
titán
nekem nem a unity az elsődleges bajom az ubuntuval, hanem az, hogy mindenre csináltak grafikus wizzardokat, amiknek a jelentős része nem működik. tipikus példája a network manager. klikkelsz, minden szép és jó, majd egyszer eltűnik alólad a net, mert megint elkezdett okoskodni a wizard. és akkor kezdheted előröl a beákllítást, ahelyett, hogy a munkával foglalkoznál, ami miatt ott vagy.
nem véletlenül szoktam rá, hogy első mozdulattal kilövöm a manager daemont, akkor eltakarodik a taskbarról az ikonja és utána az van, amit mondok, nem az, amit találgat.
-
Nekem az tetszik, amikor valaki kijelenti, hogy 5-10 percig volt fent a gépén a Linux, de mivel nem tudott ez idő alatt megoldani valami problémát, letörölte a francba és visszatette a W-t.
De a W alatt is elpöcsöl minimum ennyit bizonyos driverekkel.
Csak az ott nem baj...1 hónapja teljesen letöröltem a W7-et a gépemről, azóta Ubuntuzok.
Előtte sosem próbáltam. Amire nekem kell, bőven elég.
(net, email, fotók és fájlok feltöltése tárolása, táblázatok, dvd írás, stb.)És ezekhez nem kellett "hegeszteni" semmit.
Minden drivert egyből felismert, bár ez így nem épp jó szó rá, mert nem dobta fel, hogy "helló, ezt ismerem, akkor telepítem", hanem telepítés és automatikus frissítések után minden működött.Nekem az Unity tetszik, de biztos azért, mert nem vagyok öreg motoros.
Akkor, lehet Én is utálnám.A Linux felé, pedig az Android terelt.
Annyira megtetszett, hogy gondoltam, adok egy esélyt neki.
Jó ötletnek bizonyult. -
Ringman
félisten
múltkor 0 linux tudással felraktam egy debian 6.0.3-at egy atom procis gépre, de a meglévő ntfs fájlrendszerű adat-hdd-m egyik partícióját istennek se akarta mountolni, valami hibaüzenetet írt ki, sajna már nem emlékszem mi volt az. majd nemsokára vmelyik disztrot kipróbálom újra.
ja a posztban lévő javaslat nekem a suse/ubuntu/mandriva hármast hozta ki 100%-ra, utána a fedora jött 95%-kal.
-
rt06
veterán
olyanokat irogat, hogy "software is like sex: it's better when it's free", meg hogy "a linux felhasznalobarat, csak megvalogatja a baratait", rendszeresen doballozik a fud kifejezessel, mikozbe o maga egyedul tobb f*ssagokat ir le, mint vitapartnerei egyuttveve, meg ilyenek
-
lapa
veterán
linux fanatistává akkor válik az ember, amikor rádöbben mekkora havajdizsi jedi mester lenne már, ha nem a birodalommal toszik egy évtizeden keresztül.
a feladata főleg a birodalommal toszó vaksi prolik és a birodalom alázása és az erre alkalmas lehetőségek céltudatos keresése.
én például írtam szkriptet, 5 percenként küld a rencer emailt minden flémgyanús topikról / posztról. érted egyszerűen több időd marad gyalázni ha nem kell keresgélni hol szólhatnál be.
-
Speeedfire
félisten
Szerintem mindenki használjon MAC-et.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó, azért kell persze, pl. bele kell erőltetni a Firefoxba legalább egy mplayert, hogy vigye a neten hemzsegő windows only videókat, de ezt pl. minden disztrón el kellett eddig játszanom. (KDE-s konqueror / rekonquer szerintem borzalom mint böngésző, de legalább a telepíthető kmplayerrel viszi ezeket a videókat, de az meg nem épül be másba...)
Linuxon legalább megoldható, Androidon nincs mód ezeknek a megnézésére. Pl. DunaTV videótár, meg ilyenek, mindegyik Windows only...
Speeedfire: troll mode OFF kérlek!
-
bambano
titán
válasz
Szten Márs #31 üzenetére
valóan nem vélemény volt, hanem beszólás.
-
rt06
veterán
válasz
Szten Márs #31 üzenetére
sokkal jobb, a felhasznalokat minositette nulla ismerettel a hata mogott
-
Lenry
félisten
ki mondta, hogy imádat?
ezt használjuk, ezt szeretjük. te a Windowst használod és azt szereted? akkor te most Windows-imádó vagy?(#26) CPT.Pirk a Chakra-t még akkor használtam, amikor még csak egy KDEmod volt Archra, aztán kitalálták, hogy ők most külön folytatják, én meg visszatértem az alap KDE-re.
maradt valami az Arch életérzésből? -
lapa
veterán
én annyit tudok mondani, hogy az első, énláma által használható linux az ubuntu 8.10 volt. látszott rajta, hogy még messze van a híd, de egy alap megbízhatóságot mindenképp nyújtott.
aztán lett 10.04 lts, és az is maradt. nem tudom elbarmolták-e, de teljesen normális és messzemenően stabil. van, hogy heteket megy mindenféle szerver meg desktop dologgal, még sose volt olyan érzésem mint winnél 1-2 hét után (2003 szervernél is), hogy jó, most akkor tisztasági restart. nem feltétlen win hiba miatt, valami app vagy driver is lehetett rakoncátlan épp.
szerintem ott rontották el, hogy az lts-eket meg a köztes "public preview béta"-kat ugyanazon a néven nevezik. ez szerintem elég nagy taktikai hiba, lehetne most egy egekig magasztalt "winrőlváltós lts linuksz", meg a mazoknak a többi kiadás, amiről az átlagember nem is hallana.
a 10.04 megüti az előd 2003 szerver szintjét. pedig azért drákói szigor van, 10.10 tesztelésnél 2 fájlkezelő-halál elég volt a "nem nyert" plecsnihez.
elterjedt is, meg relatíve sok backport is van rá.
-
kmisi99
addikt
Valahogy sose értettem ezt a linxuot körül vevő imádatot. Világ életemben windowsos voltam linuxot is csak kb 5 perc erejéig láttam. Egyszer lehet kipróbálok egy linxuot de mivel most a játékos korszakomban vagyok esélytelen hogy használjam is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még senki nem említette, így:
- friss KDE-t akaróknak és, kezdőknek is simán ajálnható a Chakra Project. [link]
-
aag
őstag
...vihar egy pohár vízben? Nem volt ilyen szándékom. Kiszállok!
-
Lenry
félisten
persze ez nem kezdőknek való.
kezdeni tanuljon meg valami máson.(#22) Vakegérke Virtualbox. bármilyen op.rendszer, ablakban. 3D nem lesz. minden másra jó.
-
Vakegérke
félisten
Értem, köszönöm a választ.
Elkanászodtam, kérdeznék még valamit.
Próbálgattam az Ubuntut, de ugye nem elég a jóból, Windows is fusson a keretein belül. Telepítettem valamit, ha jól emlékszem, Wine volt. Csalódtam. Teljes méretű ablakot nem tudtam beállítani, pedig arra vágytam.
Lehet, hogy én voltam lökött, és mégis megjeleníthető teljes képernyőn a Windows? -
Vakegérke
félisten
Az UHU-Linux szóba sem került. Annyira nem jó?
-
Fooler89
őstag
"kulcsszavak: » linux » anyádcsata"
Ubuntuval az is baj, hogy a fél évente kiadott verziók mire kezdenének valami alakot ölteni jön egy új verzió, új csomagokkal a Debian unstableból. A mintre valaki tud valami rosszat mondani?
Speeedfire: Akkor arch linux
MOD: gyakorikerdesek.hu is sok jó gondolat van. Főleg ha sima gépre tesszük a linuxot.
-
Fooler89
őstag
válasz
Speeedfire #15 üzenetére
És ubuntuban ez meg van oldva?
-
Fooler89
őstag
válasz
Speeedfire #13 üzenetére
Szívni ati driverrel? [link]
rt06: Kipróbáltam az oldat, az ubuntut 100%-ra hozta ki a kubuntut már csak 95%-ra.
Mert az kezdőknek nem ajánlottHa jól tudom abban még több a gui konfigurálás.
-
bambano
titán
fedoraban még mindig sendmail van?
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #6 üzenetére
kb. mindent elbarmoltak benne, amit a debianban rendesen megcsináltak. a határidő nyomása alatt meg csak hulladékot tudnak összerakni.
-
Z86
őstag
Jól nyomjátok. 7 hsz. alatt annyi már kiderült, hogy az Ubuntu a tuti, de amúgy annyira nem az.
Inkább elolvasom a linkelt cikket. -
Fooler89
őstag
"Ti most melyik linuxot ajánljátok asztali gépre desktopként internetező-amatőrnek?"
-
Speeedfire
félisten
Nekem az 10.04 LTS ubival nem volt még gondom.
A sima kiadások viszont tényleg kukába valók.
-
EczkE
veterán
-
válasz
Speeedfire #1 üzenetére
Az ubuntuval inkább csak megutálni lehet a linuxot, olyan bugos.
-
rt06
veterán
hardened gentoo /w selinux, grsec, pax, es egyeb finomsagokkal (na jo, mondjuk kezdonek, desktop-ra, internetezni nem, arra valoban inkabb ez a basszuskulcsos linux jo)
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #1 üzenetére
ubuntut csak ellenségeknek
-
Speeedfire
félisten
Ubuntu, fedora, linux mint ha kezdő az illető
Debian, arch ha már jártas a dolgokban.
Csakis gnome ablakkezelő, ha újabb gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest