Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesWagner
csendes tag
Hmm... kihült a téma

-
JamesWagner
csendes tag
A meleg levegő kitágul, ezért a kevesebb hely miatt kiáramlik belőle
Majd ha lehül a meghajtó, a levegő visszaáramlik bele. Ez a nyomáskiegyenlítése. Nem én írtam hülyeséget, csak rosszul értetted
Ráadásl a meleg levegő felfele áramlik, a hideg levegő a meghajtóban alul besűrűsödik, nem engedi ki a meleget, hisz a meleg nem kifele áramlik. Egy igen csak durva tulnyomás fog kialakulni a meghajtóban. Ezen felül az elektronikát igen is így felesleges hőhatás éri, hisz a bent beszorult meleg levegő fűti a fémet, és ezeknél a HDDknél az elektronikai elemek befele fordítottak hogy kevesebb helyet foglaljanak, így azok közvetlenül hozzáérnek a fémhez, és melegednek. Így remélem érthetőbb volt számodra is 
-
JamesWagner
csendes tag
válasz
LackoMester
üzenetére
Frankó kis gépek voltak ezek, stabilak és tényleg visszaidézik a régi szép időket

-
JamesWagner
csendes tag
válasz
Pisztillus
üzenetére
Örülök hogy sikerült jó érzéseket felidézzek ezzel a kis cikkel
Nagyon jól esik, hogy megtérül az az energia amit belefektettem a megírásába
Jó érzés hogy tényleg valahol ezt a kis retro érzéseket fel lehet idézni, és a régi szép időkre gondolni
És támogatom a cikked megírását, remélem lesz kedved megírni, nagyon kiváncsi lennék rá! 
-
JamesWagner
csendes tag
válasz
FerroChrom
üzenetére
Köszi szépen
Igen, még beszerezhető hozzá minden, de teszem hozzá, külföldről olcsóbb hozzájutni ezekhez. Például itthon a legolcsóbb akkumulátor 26 ezer+szállítás, külföldről megvettem 17 ezerért szállítással!!! -
JamesWagner
csendes tag
válasz
orionstar
üzenetére
Tökmindegy hány oldalas modulokat pakolok bele, a lényeg hogy 32Mx64bit-es legyen, az tuti kezeli, minden bájtot be fog tudni olvasni a chipen. És épp ezért nehéz szerezni ilyen modult, mert csakis ilyen típus az amit visz, és sajnos pont ez a legdrágább, hisz ennek az előállítása a legdrágább, ráadásul szinte minden notival kompatibilis, így jó hogy drágáért adják.
-
JamesWagner
csendes tag
válasz
orionstar
üzenetére
Igen, a szívemhez nőtt
Én nagyon örülök hogy hozzájutottam egy ilyen készülékhez
De a bírtokomban van egy P1-es is, amiben 200Mhz S7-es processzor csücsül, és 30pin-es memória
Arról is majd írok egy cikket ha lesz kedvem
Egyébként kiderítem felismeri-e a 160 gigásat, holnap átviszem haverhoz, asszem neki 160-as tötyög a gépében, de majd keresünk winyókat, majd meglátjuk mit tud
Még arra lennék kiváncsi például hogy 512-es SD modulokall mit tud kezdeni
Majd azt is kipróbálom csak szerezzek valahonnan, mert elég necces, és kipróbálás nélkül nem akarok venni, az már drága mulatság 
-
JamesWagner
csendes tag
Hát egy aprócska falun lakom, igaz, itt minden van, és nagyon szép hely. Igaz, a Magyar Posta mind árban mind szolgáltatásban igen csak el van szállva, nevetséges hogy Angliából 1 fontért el tudnak valamit küldeni MO-ra. Igaz, a standart postai csomagok küldése javult a Magyar Postánál, 24 órán belül kivisznek valamit az ország egyik végéből a másikba, egyetlen feltétele hogy délelőtt add fel, és másnap tuti megkapja az illető.
-
JamesWagner
csendes tag
Jaaaj asse tutták miez dikk XD Mikor kihozta a postásnénink azt mondta hogy még sose látott külföldről érkező küldeményt, és hogy tegyem el a csomagolást mert lehet kelleni fog nekik valami ragasztgatásra, csak ők asse tutták mit kell vele kezdeni így azt mondták hogy tartsam meg XD
-
JamesWagner
csendes tag
Köszi
Egyébként nem nehéz, e-bay keresőjébe béírtam hogy soDIMM SD és szűkítettem a kört az európai unijó tagállamaira, hogy miért? Mert a tagállamokon belül nincs vám. Találtam is angliából, kb 2500FT/darab áron, 10 volt meghírdetve, abból kettőt vettem, és így a szállítás volt 1 font, azaz 320 forint. Tehát 2x256MB SD ramot szereztem szállítással együtt durván 5500 forintért, ráadásul paypallal fizettem, mert van számlám. Hihetetlen, de hétfőn feladták Notthingamben, és csütörtökre kézhez kaptam!!! -
JamesWagner
csendes tag
Igazad van, a 100W azért kissé túlzás, de akkor ebben nagyon benne vannak a laptopok
Egyébként jó kis géped van! Én a memóriát angliából az EE-BUY ról hozattam bele, direkt 32Mx64-es 256MB modulokat, és simán viszi a gépecske, persze úgy mindent véve átlagosan a rendszer és a progik mindannyian oly 300-350MB összmemóriát igényelnek, de hát ha már párban adták akkor megvettem
És teszem hozzá, feleáron beszereztem mint MO-n! -
JamesWagner
csendes tag
Így van! Amellett hogy halk, nagyon keveset fogyasztanak. Átlagosan 100W körüli. Így éjjel is mehetnek, tudunk aludni, számlát kíméli, és közben kiszolgálóként üzemel a háttérben. Ezt egy mai asztali PC-vel megcsinálni kissé költséges, és hangos (Persze ha nem használunk alternatív hűtési módokat) De akkor is ha kiszámoljuk, mire ráköltöm az alternatív hűtésre a pénzem, drágább mulatság az egész. Ráadásul egy kisebb laptopot nem annyira sajnálok mint egy jó konfigot, mert azért az állandó üzem igen csak megviselheti őket

Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- OTP Bank topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd ha lehül a meghajtó, a levegő visszaáramlik bele. Ez a nyomáskiegyenlítése. Nem én írtam hülyeséget, csak rosszul értetted
Ráadásl a meleg levegő felfele áramlik, a hideg levegő a meghajtóban alul besűrűsödik, nem engedi ki a meleget, hisz a meleg nem kifele áramlik. Egy igen csak durva tulnyomás fog kialakulni a meghajtóban. Ezen felül az elektronikát igen is így felesleges hőhatás éri, hisz a bent beszorult meleg levegő fűti a fémet, és ezeknél a HDDknél az elektronikai elemek befele fordítottak hogy kevesebb helyet foglaljanak, így azok közvetlenül hozzáérnek a fémhez, és melegednek. Így remélem érthetőbb volt számodra is
Azé köszi!