- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
rviktor25
tag
én is beállok az alulfeszelők mellé
Core2Quad Q6600@3ghz/1.2875V
játékon meg esetenkénti videokodoláson kívül szinte állandóan 2ghz/1.1625V -al megymivel nincs fogyasztásmérőm, ezért csak a proci által felvett áram különbséget tom^^
IDLE: 15W
PRIME-LOAD: 85Wez kb. 80-100W IDLE össz.fogyasztást jelent
ez PRIME-elve kb. 160-180W
és a 12V-os ágon lévő feszültségeesést figyelembe véve game-elve koxon kb. 380-400W xD -
Ste
addikt
-
Tom5
addikt
-
éN79
addikt
-
Robi BALBOA
őstag
Zsír a teszt! (Legalább már nem csak a tuningról van szó, szerintem az is fontos hogy egy proci alacsony feszen hogy muzsikál!)
UI: DIABLO2

-
Ste
addikt
#10-ben leírtam. nem az volt a célom, hogy idle legyen hűvös, hanem terhelés mellett is.
a cnq megfelel egy letöltőgép esetén, de 1V és 2000mhz jelen esetben jobb alternatíva, hisz nem melegszik még annyira sem, Hd megy rajta, sőt a Diablo 2 is hibátlan (bár kétlem, hogy 1000mhz-n akadna
)továbbá, ha hozzávesszük, hogy annó elsődlegesen filmnéző és netező alkalmasságnak indult, fontos volt, hogy kis házban is le lehessen hűteni a többi alkatrész fűtése mellett, azok melegítése nélkül.
nem ismétlem magam jobban, ezeket feljebb is leírtam
Reset Elek: pontosan, bár még lejjebb szorítottam a feszültségeket (és ugye mivel az rmclock nem szereti)
-
Reset Elek
aktív tag
Saját gépem: A64 3000+
C'nQ : alap: 1,45 V, 1800 MHz, min:1000 MHz, 1,1V
rmclock: alap: 1,25 V, 1800 Mhz, min: 800 MHz, 0,9 VValószínű ezért nem az AMD féle C'nQ-t használja.
Jah, és ha az alapfeszt elállítod, a C'nQ egy váltás után visszateszi a gyári értékre, azaz lőttek a túlfesz/alulfesz beállításnak.
-
twollah
nagyúr
Miert nem az AMD Cool 'n' Quiet opciojat hasznalod?
Nekem a 3800+os AM2esem 2400Mhzen uzemel 1.3660Vtal, ennek az orajelet lerantja 1000Mhzre es 1.1420Vra. -
Ste
addikt
tégla és félszuterén, ami a belső udvarra néz. szellőztetni kell, hogy meleg legyen, szal érdekes lakáska.
télen fűtés nélkül bizarr 14 fokig süllyed a hőmérséklet, nyáron szellőztetéssel melegszik 25 fokig kbnekem bejön, igazi legénylakás

bár egyesek szerint tényleg atombunker, az elnevezésre ráéreztél

-
G@ß!
őstag
-
Ste
addikt
-
NightLord
tag
Azért a 17 fokos szobahőmérséklet kicsit odab*sz o.O
-
Ste
addikt
-
törölt tag
jó látni hogy a 4-5-6 GHz-es célok helyett valaki így is próbálkozik. én alulfeszelve hajtom a procimat, és bőven jónak érzem, e6600 1.1V 1500MHz. ennél lennebb sajna nem egedig venni a shuttle deszka, de így is 60W körül eszik alapon, ami nekem már jónak tűnik, és a céljaimnak teljesen megfelel. jó kis írás hátha felkapják páran a fejüket rá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ste
addikt
régi barátokat mindig szívesen látok

a quad-od teljesítménye sem éppen amd-s
pár gondolat erejéig eljátszottam az ötlettel, hogy veszek phenomot, esetleg quad-ot, de annak semmi értelme nincs, hogy 3 mag mindig csak winrar-t vagy prime-ot futtasson.az elsődleges cél a kis ház miatti hűtéslimit csökkentése volt. jópár asztali kis kuckót végigköltöztem, s mindegyikben limitált volt a procihűtő mérete. az xp-120 pedig csak később került a kezeim közé (am2-es legfogató keret pedig mégkésőbb)
most hogy midi kuckóban landolt a vas, annyira nem lényeges, de a htpc divat miatt szerintem érdekes.a fogyasztásmérőd egyszer elhozhatnád hozzám is, kíváncsi vagyok

mv: mint írtam rmclock szerint 0,8V-on nekem is az lenne - ezt most fenntartásokkal kezelem - de a lap valamiért nem akar 1V alá menni (vagyis behalással jutalmaz ha nem kap dzsúszt)
-
mv
aktív tag
Üdv! Az én 4400+ -os Brisbane-m 0,95V-on, 2000MHz-en stabil.
-
éN79
addikt
A régi szép időket juttattad eszembe.
Írásodon felbuzdúlva gondoltam megnézem, hogy is néz ki nálam mostanság az ehhez hasonlatos dolog: idle 1,1V-ra levéve a feszültséget a Q9300-nak, 2GHz-en a fogyasztás 100-105W között van, 2500-on (6->7,5X) olyan 110W körül. Prime95-tel meggyepálva 150W a táp konnektorból felvett áramigénye.
A hőmérsékletről jobb ha nem írok, a Q nem éppen egy amd. :-) -
Ste
addikt
csak nem ilyen mértékben
a CnQ 1000mhz-re és 1.05V környékére veszi vissza a procit minimum esetén. személy szerint szeretnék érdemben bőven használható gépet összehozni kevés fogyasztással. a cikkben szereplő 2000mhz 1V-on azért kicsivel szimpatikusabb nekem, mint a natúr CnQa cikk érdemi része pedig az alulfeszelés hőtermelésre gyakorolt hatásával foglalkozik.
mindenesetre megtisztelő, hogy ezért regisztráltál

-
Zoli0726
aktív tag
Amit itt bioszban nyulkálással oldottál meg, azt már rég kitalálták, elég ha a cool & quiet be van bekapcsolva
, az automatikusan leveszi a feszt és az órajelet -
Ste
addikt
kicsit bővítettem, az írást, hogy kerekebb legyen. odakívánkozott még egy előtörténet, így talán érthetőbb a próbálkozás eredete, ami sokak számára ismerős problémát igyekszik orvosolni
-
Ste
addikt
sima kis mAtx giga lapom van, ami nem pont tuningra van kihegyezve. alap biossal kb engedi az órát állítani és kész. na ez azért nem teljesen igaz, mivel a frekvenciákat engedi állítani, csak a feszültség értékeket nem.
ez a mod bios adja a lehetőséget a feszültség értékének állítására, s ebben csak egy lehetőség van, ahol a procifeszt állíthatom. emlékszem, hogy a komolyabb lapokba (pl Dfi) is két helyen lehet feszültséget állítani. volt egy értékes és egy százalékos beállítási lehetőség, valamint a kettő kombinációja.
gondolkoztam lapcserén, de a sötét oldaltól kicsit tartok, a jelenlegi amd-s lapok közül viszont csak a 780as csipszetűek szimpatikusak, ráadásul abból is az mAtx-ek, mivel vga teljesítményt alig használok. viszont a mostani kis giga annyira jól felszerelt, hogy nem visz rá a lélek
majd talán ha már menni fog a hybrid boost, vagy hogy is hívják és halandó lekapcsolni a vga-t ha nem használom, akkor elcsábulok
amitől viszont elkanyarodtam: nekem 2 állapot is elég lenne: minimum és maximum (errre használtam korábban is az rmclock-ot)
érdekes azonban, hogy a régebbi verzió 0.8V-os minimumot, a jelenlegi 0.55V-os minimumot detektál / enged
-
HavocS
senior tag
-
ABnormal
őstag
próbáld ki az rmclock helyett a crystalcpuid-t,csak 3 lépcsőben tudja állítani a proci feszt és szorzót,de elég az,nálam 5X+0.8v,13X+1.175v és a max 15.5X+1.4v...
nekem jsw lapom van,ennek a biosában két helyen lehet állítani a procifeszt,ha nem auto-ra rakom hanem fikszálom bármilyen értékre akkor nem tudják a programok állítani xp-ből,lehet,hogy nálad is ez a helyzet... -
HavocS
senior tag
-
Depression
veterán
Tetszik az íràs.
Egy e-mailt megérne az rmclock készítőinek a kompatibilitási probléma, hátha a köv.-ben javítanak rajta. -
hcl
titán
Grat, jó kis cikk
És korrekt magyarászatok, bizonyítás.
-
Ste
addikt
-
HavocS
senior tag
RMClock jóság, kár, hogy sima Asus P5B-t nem hajt meg fesz szempontjából... pedig nem kellene ám egyfolytában 3 GHz-en mennie a C2D-nek...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- Diablo IV
- Gaming notebook topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Core2Quad Q6600@3ghz/1.2875V

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)