Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szablya
aktív tag
A tudatos álmodás az álmodás egy fajtája, melynél az alvó személy tisztában van tudatállapotával, felismeri, hogy épp álmodik, és jártasságától függően bármely elemét befolyásolhatja vagy meghatározhatja. A tudatos álmot éber álomnak, tiszta álomnak vagy (az angol lucid dream kifejezésből) lucid álomnak is nevezik. Az éber álmodás egyaránt lehet spontán, vagy szándékosan előidézett élmény.
Nekem kiskoromban sok tudatos álmom volt, olyan szinten, hogy tisztában voltam azzal, hogy álmodom, viszont ez megijesztett, és menekülni próbáltam belőlük. Aztán persze rémálom lett az egészből, mert nem tudtam kontrollálni...
Most szeretném újra ezt az egészet, nagyon rég nem ismertem fel "belülről" egy álmot, ha pedig sikerülne kellő gyakorlatot szereznem, és irányítanom az álmokat, nagyon kellemes, esetleg hasznos (ezoterika) dolgot csinálhatnék az álmaimban, például együtt lehetnék a lánnyal, akit szeretek, Tyrael oldalán harcolhatnék a gonosz ellen, hatalmas pallossal, úszkálhatnék, stb
Persze ez nagyon magas kontrollt feltételez az álmok fölött. Már pusztán felfedezni a saját képzeleted (elméd?), az is egy élmény...A tudatos álmodás elsajátítására vannak gyakorlatok, praktikák, magyarul is sok dolgot találni

Ki álmodott már tudatosan spontán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Persze ez nagyon magas kontrollt feltételez az álmok fölött. Már pusztán felfedezni a saját képzeleted (elméd?), az is egy élmény...