Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
levesszük a CD borítását megnézzük milyen kapacitású biztosíték van benne.
Sajna nem vagyok villamosmérnök, ezért megkérdem, hogy egy biztosíték kapacitását hogyan lehet kimérni?
Egyáltalán, mitől van egy biztosítéknak kapacitása? A két végén az érintkezők valamiféle fegyverzetként működnek és valamiféle kondenzátor-szerű hatás alakul ki?
Ha a felépítéséből adódóan bipoláris kondenzátornak tekintjük a biztosítékot, akkor miért nem lehet fordítva ismét betenni az áramkörbe? Úgy tudtam, hogy csak az elektrolit kondenzátorok érzékenyek a feszültség polaritására, a bipoláris kondenzátorok nem...
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
hislah
aktív tag
"a komolyzenét nem kell szeretni, de HI-FI-t csak azzal lehet tesztelni"
Viszont ha valaki elkapja a fonalat és egy jó láncot épít otthon, akkor már bármilyen stílust élvezettel hallgathat. Ugyanis ilyenkor valaki a hangkeltő eszközök hangjába bolondul vele, de van akit elvarázsol a világ, ami megjelenik előtte.
Az egész egy hosszú tanulási folyamat. Sok alázat és idő kell hozzá, hogy beérjen a gyümölcse!
-
hislah
aktív tag
Kedves pechman8!
NA IDE FIGYELJ!
Halkan megjegyzem, hogy a sok ágáló és már-már ellenséges hozzád szóló fórumozók valóban nem hallottak még "audiophile" rendszert. Vagy igen, csak nem tudták értékelni annak minden apró részletét. Ez egy hosszú tanulási folyamat, amit csak otthon nyugodt körülmények között, talán évek alatt lehet elsajátítani.
Az általad leírt mások szerint furcsaságok, azok amik az audiophile érzést valóban jellemzik. A hangfalaknak el kell tűnniük!Mellesleg kíváncsi lennék a jó kínai árura is. Nem minden a külcsín és a jó belső elrendezés. Minden benne lévő alkatrész befolyásolja a hangját. Ezekből jó sok van benne.
Kellemes hallgatózást mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Ahhoz hogy ezek a dolgok teljesüljenek, a hallgatott felvételnek is el kell érnie azt a minőségi szintet. Már az analóg korszakban is készültek olyan felvételek, amelyek a stúdióban különböző szalagokról összevágott részekből állt. Nem hogy "tér", de még a zenész sem volt ott, mikor a "felvétel" készült.
Egyébként csatlakozok blattida válaszához.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Secretive
aktív tag
kezd eldurvulni a helyzet!
az első 10 soroddal egyetértek, a többin meg szarrá röhögtem magam!
nem, nem azért,mert még sosem hallottam jó rendszert, vagy olyat,ahol a dobos szaros alsógatyájának szétkenődése a széken ne zavart volna bele a hangképbe, hanem azért, mert:
-a hangfal sosem tűnik el, max. ha a zenekar elé áll és eltakarja, vagy nincs is hangfal, de akkor te állsz kint az esőben és hallgatod őket, mindenhonnan, hiszen a zenekarban lévő hangszerek is mindenhonan szólnak, nem a 2 első sztereódból. ha meg a zenekar elindul (te komolyan ilyen sok zenekari zenét hallgatsz?), akkor a hangok aztán jönnek mennek összevissza!
- te mégis honnan a batyúból tudod, hogy egy adott cintányérnak mégis hol kéne szólnia? mihez képest? a kinti koncerthez képest,ahol sosem ugyanazon a megszentelt ponton állnak a zenészek....vagy van egy stúdiófelvételed és csak és kizárólag ahhoz viszonyítod (totál helytelenül), hol ült a kedvenc kisdobosod,amikor püfölte a cineket?-belekalkuláltad az egészbe azt is, hogy a zenészeknek is lehet szar napja és sosem játszanak egyformán?
- én nem tudom, te eddig min hallgattál zenét, de az én rendszerem már 2 évtizede a zenészek súlyát (audiophileknek értsd: tömegét) is kiírja a kijelzőre (ami sajnos mindig más,ahogy öregszenek, egyre csak nő a súlyuk), nemhogy a magasságát!
-rengeteg szuvas fog és gennyes torok teszi tönkre nap mint nap a hangképet, illetve bocsánat, azt a hangérzetet,amit mindenki másképp él meg, akkor is, ha nagyszínpad előtt,akkor is, ha nagypusztában hallgat nagy vagy kis zenekart vagy akárcsak a kis kéglijében vagy nagy hifitermében.
- ha a jó hi-fi nem zavarja a szomszédokat,akkor k@rvára halkan hallgatod (miért nem eszel fel egy fejhallgatód helyette?), ha egy áriázó operaénekes nem kergeti halálba a szomszédokat,akkor szerintem meg épp sminkel....ha a te 'hifid' mellett teljes hangerőn tudsz beszélgetni,akkor az nincs több, 2x3 W-osnál, vagy a hifid a szomszéd házban szól.....stb. de maradjunk annyiban, hogy minden viszonylagos!
a rotelt én kidobnám a francba, és nem is erőltetném, vagy inkább nem egy kettőfeles gránittömböt raknék alá, hanem egy 80kilós régi malomi őrlökövet, de azt is a tetejére!
Ja és 'Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!'
elnézést, ha nem adtam sok hasznos tanácsot, csak futó észrevételeim voltak, a lényeget úgyis hamarosan 'megkapjuk' !
Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
blattida
nagyúr
Amiről Te beszélsz, az igenis van és létezik és egyáltalán nem kell hozzá iszonyat drága rendszer.
Csak mondjuk foglalkozni kell a forrás minőségével és a szobaakusztikával is.Minden rendszer tud zavaróan hangos lenni, ez nem csak minőség kérdése.
Az más tészta, hogy a jobb rendszerek nem válnak kiabálóssá nagyobb hangerő esetén sem (mert bírják szuflával és van dinamikájuk), ám ehhez is szükséges egy nem csengő-bongó-puffogó szoba.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külpolitika
- World of Tanks - MMO
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...