- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Minden elismerésem, gigászi cikk lett, gratulálok. Jól összeszedted a dolgokat.
Csak így tovább, és egy szavazat az év Logout cikkére
-
-
Wa2x_
veterán
Gratulálok ehhez a megacikkhez!
-
nemcso
őstag
-
Black-core
aktív tag
"Íme az újkori árát tekintve az egyik legdrágább kártya az ebben a cikkben bemutatott sorozatból: a GeForce 2 Ultra."
Mennyi volt az újkori ára? -
Zodicus
senior tag
Hatalmas gratuláció!!! Kegyetlen sok munkád lehet benne és remek teszt lett. Kössz még 1X
-
Rengeteg kártyából volt különféle memóriamodulokkal szerelt verzió, ezeket nem szedtem össze külön, mert nincs értelme... mindegyik típusból a legelterjedtebbet igyekeztem betenni. A gyári tuningos kártyákat (GLH) pedig pláne direkt nem tettem bele, mert azoknak semmi közük a referencia ajánlásokhoz, csak az egyes gyártók egyéni akcióinak számítanak. Ilyen alapon lehetne benne ASUS MARS vagy Ares is, ami szintén nyilván érdekes és jó lenne, de lehetetlenség beszerezni. Szigorúan csak a létező, referencia paraméterekkel rendelkező kártyákra koncentráltam, de még így is került bele érdekesség képpen pár egyedi modell, amik "szembe jöttek" a használtpiacon
-
fsb1000
nagyúr
Nettó hülyeség vagy nem olvastad a cikket.
A GW sok tipushoz csinált GLH verziókat a Giga meg SOC-ot amit lehet hogy mások szerint lenne érdemes kiemelni. Az EVGA-sok meg az ő extrém cuccukért reklamálhatnának hogy kimaradt. És így tovább.
Nem ezek a mellékszálak és gyártói egyediségre törekvések (értsd a legtöbb esetben szimpla OC+hűtő dizájn) jellemzik a VGA-k fejlődését, hanem a két fejlesztő cég párharca. A cikk erről szól, nem a GLH-ról. -
_Oscar
tag
Leginkább ref. verziókról szólt a cikk. A GDDR4-es 4670 még csak-csak belefért volna, de a 4850 GLH már biztosan nem. Ha az összes tuningos verzió benne lenne akkor kivonatosan is minimum 10x ennyi meló lett volna.
(Ja és a kedvenc kártyám a Gainward Rampage 700, alias 4870x2 Golden Sample Goes Like Hell!)
-
Redneck
nagyúr
Gratulálok! Időt és energiát nem kímélő igazán színvonalas írás. A kártyák beszerzését segítőknek is köszönöm hogy lett egy összefoglaló!
-
proci985
MODERÁTOR
-
csucsbicep
nagyúr
Nem semmi, amit letettél az asztalra. Jó volt nézni a régi kártyákat!
-
Balrog
tag
Még mindig keresem a számat az asztal alatt. Teljes elismerésem. Példamutató, hogy mennyi időt és energiát fektettél ebbe a cikkbe. Köszönjük!
Megvan ma este mit fogok olvasni. -
Nagynozi
aktív tag
Eszméletlenül tetszik ez a mindent összehasonlító teszt. Csak most tévedtem erre, de nagyon sok munkád lehetett benne. Gratulálok és örülök, hogy a jó öreg HD5850-em még mindig jó kártyának számít!
-
Gyuri27
félisten
4670 gddr4 ilyen is volt.
-
poli27
veterán
Nem semmi cikk lett gratula hozzá,sztem ezt több nagy fórumon megirigyelnék külföldön is
Még egy wiki cikk is lehetne vga evolúció névvel
-
_Oscar
tag
Gratulálok a cikkhez! Fogadd őszinte elismerésemet a munkád alaposságáért és minőségéért!
-
blaca83
őstag
Le a kalappal!!!
Komolyan mondom elképesztően profi munka nagyon részletes, nem nagyon találtam olyat ami kimaradt volna belőle!
-
japy
őstag
Ez a munka megér egy hatalmas elismerést!
-
Mi5i
aktív tag
Nagy tiszteletem a készítőnek, szuper lett. Mindig jó ilyen múlt/hőskorokat idéző írásokon végigmenni és újraélni azt, és hogy még szépen lassan át is hajlunk a jelenbe, frenetikk!
-
Anarkhon
csendes tag
Ez nagyon durva lett
Rég olvastam ilyen f*szát -
-
GardaY
tag
nagyon durva 65 oldal
gratula, biztos baromi sok munka volt vele. -
dangerzone
addikt
Tyűű, durva. Prohardver Oscar díjat neked!
-
madmaxxx
senior tag
Szvsz csak gratulálni lehet a cikkhez. Hatalmas gyűjtői munka eredménye. Minden elismerésem ezért a teljesítményért!
-
fsb1000
nagyúr
Épp most vásároltam fel az elérhető 6600GT-ket és valószínűleg a vele kb. egy szinten lévő ATI kártyáknak is ez lesz a sorsa hamarosan.
Persze én cikket nem írok a korai SLI/CF kártyákról, de érdekel, hogy a mai driverekkel és CPU-kkal miként viselkednek és a skálázhatóságuk maradt olyan gyenge mint az a korabeli 94'-95'-ös PH! cikkekben olvasható.Gondolkodtam, hogy megveszem az 7950 GX2-det 10K-ért meg egy másikat amit hírdetnek az apróban, de aztán letettem a QSLI-ről, mikor bacsis idevágó cikkét elolvastam és más netes forrásokból is az jött le, hogy nagyon macerás lenne a beüzemelése és még a régi QSLI technológiával működne.
Szóval szívesen olvasnék egy általad írt SLI/CF cikket.
-
-
-
-
-
dave666
aktív tag
Gratulálok a részletes bemutatóhoz
Nagyon szép, részletes.
Nagyon sok volt nekem is, jó volt ismét emlékezni a régi kártyákra
Köszi -
quailstorm
félisten
Igen, fix fordulatszám... Bár az minden nVidiára jellemző. EVGA precisionnel tolom fel. Ugyanis az egyetlen zalmanos kártyám, egy 8800GT 512MB, pont a gyári 30% miatt égett el 105°c-on... Azóta ha játszok, tekerem fel a fordulatot, és gépház oldal meg le, ha meleg van. Azt hittem olyan automata mint a CPU hűtése, aztán nagyon nem
Utána egy évet szívtam egy 9500GT 1GB de DDR2-vel, míg eljutottam a mostani, 810MHz-es 1GB GDDR5-ös GTS450-hez. -
BeerBier
senior tag
Csak egy apró észrevételem lenne..
A Sapphire Radeon HD 6750-es memória órajele gyárilag 4000 Mhz nem 4600..
Tudom hogy a gyár által megadott ajánlás 4600 mhz,de ezen kártya alapból 4000 Mhz-n jár.
(Onnan tudom hogy ilyen csücsül épp a gépemben) -
-
-
-
UnSkilleD
senior tag
hl1-ben nem processzorlimit miatt áll meg 72 fpsnél, hanem azért mert alapban az fps_max 72-re van állítva
-
-
TeeBee73
veterán
Még csak egy részét olvastam el, de hiányolom az 512bit-es 2900Pro-t a mezőnyből.
Egyébként, köszönöm a cikket, megérdemelte a címlapot! -
waithEard
őstag
Köszi a cikket, és a rengeteg munkát! Respect!
-
04ahgy
nagyúr
Nagyon szívesen. Jól esik a tudat, hogy egy csipetnyivel hozzájárulhattam a cikkhez! A HD2900 változatait illető megjegyzésemhez pedig: azért bátorkodtam megtenni, mert a csúcsszériában sehol nem volt ez megfigyelhető (ilyen mértékben). 9700Pro, 9800XT, X800XT, X850XT PE, X1900XTX, HD4870, HD5870, HD6870, HD6970, HD7970 is csak ~egyféle van, max eltérő a memóriaméret, némileg az órajel. De az eltérő memóriaméretű VGA-k nem különböznek a reftől oly szinten, mint a 2900XT esetén látható. A Sapphire GDDR3-as, egyslotos hűtésű HD3870-esét most inkább ne említsük, mert én szégyellem magam a gyártó helyett, ha rágondolok.
Ott volt még a Gainward HD4850 GLH, GDDR5-tel.
Legalább az felfele tért el.
Vagy inkább órajelcsökkentett HD4870-nek tekintsem és ismét sírjak?
A fentiek beszerzését és letesztelését természetesen nem várja el senki, csak beszélgetünk róla említés szintjén, nosztalgiázunk.
Jah, ha a csúcskártyákat szeretnéd multi GPU-val meghajtani, akkor van:
- 2x HD2900XT-m
- 4x HD3870-em
- 4x HD4870-emHGyu
-
Köszönöm ezt a kis cikket
Tényleg szuper összeálítás -
Speed®
titán
1-2 észrevétel, a folyamatos átnyálazás közben:
A Sapphire féle HD4850X2 fogyasztásban a 4850/512 CFX alatt maradt, anno mértem..szóval nem olyan szörnyű, sőt, bravúr, figyelembe véve, hogy 2x1GB RAM figyelt rajta..a hűtés hatékonyságától eltekintve remek kis kari volt.
Szintén gyártón belül, 5850 Xtreme, nem spórolás eredménye a kivitel, konkrétan a 6850 nyákját kapta meg, a ref. 5850hez képest +1 fázissal. Az más kérdés, hogy a sokadik kör 5850 GPU közül ki kellett fogni, ami jól ment, de nem 1 példány szaladt 1GHz körül..és a hűtés ebben partner volt, szóval összességében jó kis kari volt.
Olvasom tovább..
Ja, egyébként sokan ezt a cikket okolják a haldokló szerver témában
-
Laszmen
aktív tag
Gratulálok! Remek cikk,nem kevés munka állhat mögötte!
-
-
tasiadam
veterán
X1700FSC kimaradt
-
AMD Power
titán
Hatalmas, elképesztő és profi!! Nagyon szépen köszönjük!!!!
-
Fantasztikus teszt,mit teszt - tanulmány!
Minden elismerésem! -
-
-
-
-
-
nakos
senior tag
ISTEN VAGY!!!
-
politomi
tag
Minden tiszteletem a szerzőé!
Nem semmi munka lehetett ezt így és ilyen formában összehozni.
Vissza is jött egy-két szép emlék
Köszönjük! -
bonifa333
aktív tag
Szia!
Fantasztikus írás.
Nagyon összevág az eddig megjelent más írásokkal, amik kicsi mozaikokra bontják az általad felvázolt képet.Egy pici hozzáfűzni való: olvastam cikket a 9800 x2 és a 3870 X2 párharcáról.
Érdekes, hogy ott nem volt ekkora különbség a 2 kártya között.
Inkább bizonyos beállításoknál volt jelentős elhúzása akár a 9800 x2-nek, akár a a 3870 x2-nek. (ált 1980X1020-ál vagy fölötte, ott már kevés az 512 mb -1gb/2 )
Azzal magyarázták, hogy a driverek még nem optimálisak.Még egyszer tisztelet és köszönet az írásért
-
04ahgy
nagyúr
Radeon HD 4550 (MSI) - Ez a bekezdés azonban egy GIGABYTE VGA-t tartalmaz a képeken, és ilyen néven is hivatkozol rá.
HGyu
-
Twinsen2
tag
Több helyen írja GAI, hogy a csúcskártyák procilimitbe futnak így nem mérvadó... Ehhez képes egy I7-960-on tesztelt, ami azért ma sem szar. Szóval mondjuk egy i7-3940XM mennyit verne rá egy ilyen procira ? Azért valljuk be, elég kevesen vesznek 300 ezerért procit.
-
dredbiro
senior tag
Hát nem semmi munka lehetett ezt összehozni , ahogyan írtad több helyen a cikkben még mindig az államat keresem... Köszönöm szépen. Nem sikerült teljesen végigolvasnom, viszont kedvencekbe tettem,ha több időm lesz mint ma,bepótolom. Az Év Logout írása címre bátran esélyes, mégegyszer köszönöm szépen
-
04ahgy
nagyúr
Grat a cikkhez!
Az X1950XTX tényleg gyönyörű. A kedvenced, a HD2900XT is.
Kis kiegészítés: HD2900Pro három féle is létezett.
- HD2900Pro 512MB 256bit GDDR3.
- HD2900Pro 512MB 512bit (csak órajelcsökkentett XT, NYÁK ua.) GDDR3.
- HD2900Pro 1024MB 512bit (órajelcsökkentett GDDR4-es 2900XT).HD2900XT is három féle létezett.
- HD2900XT 512MB 512bit GDDR3.
- HD2900XT 1024MB 512bit GDDR3.
- HD2900XT 1024MB 512bit GDDR4.HGyu
-
marinea2
addikt
Köszönet a munkádért!
Minden elismerésem
-
Twinsen2
tag
Nagyon jó cikk, gratula.
1 észrevétel: a half-life 1 -böl van source-os verzio is, az teljesen jól skálázható, lehet inkább azt kellet volna választani a sima helyett. -
gmatti
csendes tag
Nagyon jó !
-
kovinor
csendes tag
Gratulálok és köszönöm szépen a múltidézést is. Egy Pentium 100-as volt Voodoo1 Diamond kártyával az első "nagy" gépem a 486-os után. Respect!
-
vinibali
őstag
az első oldalat még becsületesen végigolvastam de aztán elég lett
kb a kétezres években volt egy robbanás a Radeonoknál, ahol elkezdtek a kártyák valahogy kinézni. nagyon szép darabok voltak lefotózva, némelyik könnyet csalt a szemem sarkába
volt 9600-as passzív bordás Radeonom, ú de irgalmatlanul szép volt....
grat a cikkhez! -
szilagj
csendes tag
Nem kell túlzásba vinni a smileyt
[ Módosította: CoolMan ]
-
beefjeez
senior tag
Gratulálok.
-
subset
senior tag
Gratula !
Ilyet nem sokat látni az biztos, köszönjük szépen !
Jó volt nosztalgiázni, és viszont látni jó pár kártyát.
THX -
Hatvan9
senior tag
Még nem olvastam végig de előre gratulálok a világszínvonalú írásért.
-
brd
nagyúr
Elképesztő méretű munka, a legmélyebb tiszteletem a kitartásért!
-
sz.zoli25
aktív tag
-
KKK-007
tag
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest