- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
válasz
SztiviVander #3999 üzenetére
a 8" gerilla teljesen jó a 7" asusra. lötyögös. sajnos a 7es a sarkoknál túl passzentos, és könnyen lehet a gépet karistolni a zippzárral..
-
SztiviVander
addikt
válasz
atiiika #3997 üzenetére
Idehaza én nem láttam a gyári asus tokon kívül normálisan méretezettet. Viszont itt ajánlották EZT és EZT, ezeket meg is vettem. Ez első egy kicsit keményebb anyag, a tab pedig műanyag fülekbe pattan be. Ennek ki van vágva rendesen még a hangerő gombok környéke is. A második puhább anyagból van, kellemesebb a fogása, ami begofja a tabot az is olyan puha anyagból van mint a többi rész. Ennél a hangerő és bekapcs gombokat kicsit macerásabb megnyomni. Mindkettővel megy a transcover funkció. Én most a másodikat használom, az első tartaléknak el van rakva. Kb. 2 hét alatt megjött mindkettő, ha nem sürgős akkor én nem vennék ilyet itthon 3-4x -es áron még akkor se ha lehetne kapni.
-
atiiika
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen HD 7-es tab-om.
Tudtok hozzá ajánlani valami használható tokot? (belföldről, max 5-6e. környékén)Köszi!
-
pelenka35
őstag
Sziasztok
Állandóan azt írja a tabletta hogy nem tudd bejelentkezni a gmail fiókokba. EZ miért van? -
csucsotke
aktív tag
válasz
SztiviVander #3994 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Ennek fényében nyugodtan választom 5V, 1A-t.
-
SztiviVander
addikt
válasz
csucsotke #3991 üzenetére
Az a 12V azért nem hangzik túl jól
nekem 5V/1A -es duino van már vagy 4 éve, még mindig pont elég a telefonhoz (aminek 1.5A-es a gyár töltője) és ehez a tabhoz is. Persze nem tölti fel fél óra alatt, de ez nem is cél. A gyárinál kicsit lassabb töltés (persze a ló másik oldala sem jó, pl gyári 1,2 helyett 500mA) pedig kevésbé stresszeli az akkut. Olyan meg nincs hogy túl erős, ha 5A-es töltőt veszel az sem fogja 5A-el tölteni az akkut, akkor is kb akkora áramot vesz fel a tab a töltőből mint amekkora töltőt a gyártó ad hozzá.
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Olyan autós(szivargyújtó) töltőt keresek, ami garantáltan nem fogja hazavágni a készüléket. A gyors töltés nem érdekel, főleg biztonságos legyen, de azért töltsön is valamit.
A tablet hálózati töltője 5.2 V és 1.35 A.
Ez az elképzelésem.a.) 5V,2.1A-----nem jó, túl erős, tönkreteszi
b.) 5V, 1A-----ez a jó, mert tölt is azért, de óvatosan
c.) 12V, 2.1A--- megfőzi az akkumulátort.Jól gondolom, vagy bármelyik jó lenne, esetleg inkább a 2,1A-osat vegyem, mi a véleményetek?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Most vettem egy ilyen táblagépet, viszont amikor wifi-vel szeretnék kapcsolódni akkor azonosítási hibát ír ki és nem tud csatlakozni. Jelszót nem ütöttem el. Jelszó nélkül kapcsolódik rendesen. Találkoztatok már ilyennel? Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
disy68
aktív tag
válasz
Dimitry06 #3985 üzenetére
Megnéztem, bár nekem a nova prime van (fizetős verzió), de ez is azt mondja, hogy az áttetszó értesítési sáv csak 4.4-es Android -tól működne. Kis keresés után úgy tűnik a 4.4-es api-ban már van ilyen lehetőség, a korábbiakban még nincs. Egyes Samsung és Sony készülékekre is megoldható 4.4 alatt, de erre a készülékre komolyabb változtatások nélkül nem (root, apk decompile, szerkeszt, recompile).
Tehát röviden, nem
-
patow
senior tag
Hd 7 tulaj voltam és nemrég váltottam hd 8-ra ,Keresek hasonlóan erre a készülékre váltott fórum társat akivel tapasztalatot lehetne cserélni.
-
disy68
aktív tag
válasz
Dimitry06 #3977 üzenetére
A gyári launcherrel voltak problémák korábban is másoknál (váratlanul leállt üzenet), lehet ez is ilyen és szimplán csak szar a launcher. Én nem használom, ezért nem tudom ez egyedi probléma-e vagy általános.
Én a launchert mindig cserélem, jelenleg a Nova vált be nekem, azzal tehetsz egy próbát. Az tud olyat is, hogy másik launcherből átveszi a beállításokat (kezdőképernyők, rajta lévő ikonok, widget-ek), így a váltás elég egyszerű.
-
Dimitry06
csendes tag
Mért kezd el a launher laggolni, hogy ha átállítom a betűméretet normálról nagyra? de csak álló módban, fekvőben nem lagggol.
-
crane75
senior tag
Sziasztok, létezik olyan gomb kombináció, amivel screenshot-ot tudok készíteni?
-
pro96
tag
üdv! Túl vagyok a gariztatáson, ma kaptam vissza a tabletet. Fals érintéseket produkált, ezért kicserélték a kijelzőt, 26 nap alatt. Bekapcsoltam, wifi csatlakozás után kiírta, hogy új frissítés áll rendelkezésre. Ezt örömmel nyugtáztam, majd letöltöttem playről egy alkalmazást és ekkor váratlan események indultak el! a kezdőalkalmazás leállt felirattal találkoztam, okéztam, újra az előbbi hiba, okéztam és ez állandósult is! Gondoltam, hátha segít az előbb említett renszerfrissítés, ezért elindítottam annak telepítését.... azóta ezt csinálja, fekete háttér előtt android animáció, próbálja a frissítést telepíteni... ennek 2 órája
ebből újra szervíz lesz, szerintem!
-
SztiviVander
addikt
válasz
Rigormortiis #3966 üzenetére
titanium backup. először lementesz vele mindent, aztán törlöd ami nem kell. így nem fogod megszívni ha mégis kiderül hogy valamiért kell a törölt app.
-
canniball
nagyúr
válasz
Rigormortiis #3966 üzenetére
Ha leszeded őket sanszos hogy (amennyiben lesz) a következő rendszerfrissítés nem fog települni.
-
Rigormortiis
veterán
Miután rootoltam, hogyan tudom legyalulni a sok nem használt, előre telepített szemetet? Kell hozzá vali külön app vagy simán lehez, mint bármi mást?
-
g@bo
nagyúr
urak, a gépben lévő PowerVR SGX544 és a mali400mp2 teljesitményben hogy viszonyul egymáshoz?
-
Dimitry06
csendes tag
Köszönöm még 1x, a hasznos választ, az a program arra jó hogy tudjam frissíteni gépről a készüléket.
És várható hogy lesz rá 4.3 vagy 4.4 KitKat? -
SztiviVander
addikt
@qwertly: framaroot, letölt, telepít, futtat. kb hetente le van írva itt a topikban, úgyhogy ezt már biztos meg is találtad. supersu-ban mindig is volt teljes unroot, letörli magát és volt root nincs root. Moon+ meg passz, nem használom. Fizetős app? Ha igen megvetted vagy tört? Ha tört akkor nem kell csodálkozni. Keresgélj guglin hátha van másnak is ilyen problémája.
@Lasliegrand: na akkor legalább valami kézzelfogható értelme is van a frissítésnek
@Dimitry06: gyárilag nincs újabb, CM alapú főzött romokból sincs tudtommal olyan ami stabil szintre elkészült volna (félbehagyta aki csinálta). USB driver (illesztőprogram) van hozzá az asus oldalán, de szerintem az említett sony-s cucc nem egy illesztőprogram. Ha valami pc suite szerű dologra gondolsz olyasmi nincs fent az asusnál. Mondjuk nem is tudom az mire lenne jó, utoljára nokiánál használtam ilyet (és akkor se szerettem). Ha pc-ről akarod buzgálni akkor pl airdroid, de lehet hogy a myphoneexplorer is működik vele.
-
Dimitry06
csendes tag
Sziasztok.
Ehhez a készülékhez nincs 4.2-él újabb szoftver?
Illetve, az Asus-nak nincs valami illesztőprogramja, mint pl a Sony-nak a PC Companion?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Lasliegrand
tag
Egy kis érdekesség az új frissítésről:
Olvastam, hogy sok MemoPad HD7 felhasználó volt eddig hozzám hasonló helyzetben a Bluetooth billentyűzetekkel (ha kb 10 percig nem használjuk, elfelejti a tab és hiába írja ki újabb használatnál megint, hogy "csatlakoztatva", nem reagál semmire a rebootolást követő újra csatlakoztatásig).
Örömmel konstatáltam, hogy ez a frissítés végre kijavította ezt a hibát. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnám rootolni ezt a tabot?és ha rootoltam akkor miképpen lehet eltüntetni ha gond van vele vagy ellehet egyáltalán?Másik ami idegesít a telefonon szintén adroid minden gond nélkül betudok online könyvtárba lépni a Moon+ readerel ugyan ezen beállítást használva nem megy szerver hibával kidob még a böngészőn keresztül sem tudok.
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
az asus mempoad hd 7 /kék, annak matt a háta/ és a lenovo a7-50l (3500fl [link]) között dilemmázok, a lenovo most 35000 az asus 39900.
mindkettő 4 mag /mali vs povervr/, ips panel, azonos felbontás, lenovo kisebb akku.elfogulatlan döntés? melyiket érdemes?
-
zsola32
őstag
az enyém meg kezd belassulni, akad néha, mikor lapozom az oldalakat.
a képernyőzár feloldásnál is ugyanez a helyzet.
pedig nem nagyon van tele programokkal, kb, 20 játék van rajta, és néhány alkalmazás.
a belső tárhyelyemen is van még bő 8 giga. -
taknyí
senior tag
válasz
DoItYourself #3953 üzenetére
Lehet, típushiba lesz?
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #3942 üzenetére
Nem a mintával volt gond, hanem elromlott az erintőképernyő, csak a felső harmadban érzékel, de ott is össze-vissza. Megnézem mennyi garancia van rá.
-
taknyí
senior tag
Tapaszralt valaki olyat, hogy nem érzékeli az érintőpanel néhány helyen a tapizást, meg pl a szóköz érintésre a mellette levő .-ot adja be, illetve a kék gyertyalanggal nehezen tudom navigálni a megfelelő helyre a cursort? Attól tartok szervízbe kell vinnem 1 év hasznalat utan...
-
patky77
csendes tag
Sziasztok,
Érdemes ezt a mostani új frissítést feltenni? -
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
A legutóbbi frissítés már tudja kezelni az OTG-t? Pendrive-ra gondolok elsősorban. -
tpeti78
senior tag
válasz
Lasliegrand #3943 üzenetére
Beállítások - A táblagépről - Rendszerfrissítés
-
Lasliegrand
tag
Nem tudja valaki, hogy frissíthetem manuálisan az op rendszert? Legutóbb, mikor kaptam értesítést, nem értem rá telepíteni, meg limitált netet is használtam, így ki X-eltem... Azóta nem tudom újra előhozni. :/
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
elfelejtette a fiam a lezáró mintát. A factory reset-en kívül van más mód a feloldásra?
-
snake65
csendes tag
Sziasztok!Olyanban kérném a segítségeteket hogyan lehet más recoveryt feltenni amivel zip-es romokat lehet feltenni?angol leírást és annak magyarosítását találtam az unlock bootloader recovery használatához,de miután betallózom a filet és rádugom kikapcsolt állapotban a tabot egy picit dolgozik majd hibaüzenettel leáll.más ötlet?köszönöm
-
SztiviVander
addikt
válasz
mastodon #3936 üzenetére
fene tudja hogy van bekötve az Y, talán az aljzatos kábelnek is mindegyik ere be van kötve, akkor viszont az egér a PC-vel meg a tablettel is össze lesz kötve és lehet hogy kap áramot csak épp nem tudja hogy melyik eszközhöz csatlakozzon. vagy pedig ahoz kevés a PC pár mA-ja hogy a perifériát is meghajtsa plusz még töltse is a tabletet. de a tök tudja hogy mi az igazi oka, és mivel sose akarnám a PC lfsz portjáról tápellátni így nem is érdekel annyira hogy kinyomozzam
-
válasz
SztiviVander #3926 üzenetére
mert az volt közelebb!
Mi a magyarázata, hogy a PC-vel lehet tölteni, de ilyenkor nem ad áramot?
Köszi, a lényeg, hogy töltővel megy az egér!!! majd készítek fotót, hogy mindenkinek egyértelmű legyen ezentúl.
-
iff
senior tag
Sziasztok! A legutóbbi frissítés óta olyan mintha nem kapcsolna le a wifi. ?? (de hálózaton meg nincs, és a felső ikon is azt mutatja, hogy ki van kapcsolva)???
A kis kimaradt résznél, kikapcsoltam. Azt vetem észre, hogy valami hangot adott ki, és megnéztem az előzményeket. Eddig frissítés előtt ha lekapcsolódott a wifi, akkor ténylegesen lekapcsolt.
Egyszer frissítéskor a hangjával volt gondom, a rendszer visszaállítás segített. (harmadikra) -
disy68
aktív tag
Már nem tudtam szerkeszteni, tehát a recovery-be lépni úgy lehet, hogy kikapcsolt állapotban a bekapcs és hangerő le gombokat nyomva tartod, amíg bejön egy kis menü, itt a hangerőgombokkal tudsz mozogni, a bekapcs gombbal kiválasztani. Itt válaszd ki a recovery mode-ot, ekkor megjelenik egy droid figura kis felkiáltójeles háromszöggel. Itt nyomsz egy bekapcs gombot és a recovery-be kerültél.
Egy kis szemléltető videó.
-
disy68
aktív tag
válasz
snake65 #3931 üzenetére
Első körben, ha van még garancia az eszközre, akkor az lenne a legjobb, ha garanciába visszavinnéd, előtte ments le róla mindent, amire szükséged lehet.
---------------A jelenségnek lehet az oka az, hogy a /etc/hosts fájlban van egy ilyesmi sor 74.125.93.113 android.clients.google.com (az IP cím lehet más). Amikor csatlakozna az eszköz az autentikáció és egyéb folyamatok miatt a google szerveréhez, akkor ezt használja, viszont az IP cím már valószínűleg nem él.
A megoldás, hogy ez a sor elé kell rakni egy kettőskeresztet # - ezzel kikommenteled a sort.
Lépések:
- Ezt leszeded, telepíted, rootolod az eszközt - egyszerű cucc.
- Ezt leszeded, telepíted, elindítod.
- A balról előjövő menüben beállítod, hogy root eléréssel rendelkezzen, engedélyezed a jogot a felugró üzenetben.
- Megnyitod a /etc/hosts fájlt, és kikommenteled a fent említett sort (#-et írsz elé)
- Elmented a fájlt, újraindítod az eszközt.
- Ha most se lenne jó, nézd meg megint a hosts fájl-t benne van-e még a # a sor előtt.-- az utolsó lépésnél nem vagyok biztos, hogyan kell a recovery-be lépni, majd megnézem --
- Ha benne van és még mindig nem jó, akkor töröld a hosts fájlt (előtte csinálj róla mentést), majd a recovery-ben egy cache és dalvik cache törlés. -
kpal
nagyúr
Remek teszt
ez pont árban a közép út .
-
snake65
csendes tag
válasz
SztiviVander #3927 üzenetére
2014.07.09. 20.18 BE VAN ÁLLÍTVA
-
snake65
csendes tag
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.memopad 7 nem enged be a google fiókomba.Nem megbízható kapcsolat a szerverrel szöveggel nem enged be.Új fiókot se enged csinálni.Pc-ről be tudok lépni a google fiókba.Ötlet??THX
-
Még mindig OTG!
Vettem Delock Y adat és tápkábelt (65306) meg a szükséges apa-anya átalakítókat és összekötöttem, vele egy egeret a tabletet meg egy számítógépet, de nem működik az egér.
Ezek szerint a számítógép nem ad elég áramot és egy USB akku pakkot vagy töltőt kellene rátennem? Akár egy Nokia USB töltő is jó lehet?
köszi -
disy68
aktív tag
Miracast a technológia neve, a hol és mennyi részére keress rá. Én egy erre képes tévével próbáltam a dolgot és nem volt túl meggyőző, elég nagy volt a késleltetés (egy teszt hasonló tapasztalatokkal). Ahogy olvastam a késleltetésre nincs felső korlát a szabványban, ezért előfordulhat jobb és rosszabb implementáció.
A kapcsolathoz nem kell router, a két eszköz közvetlenül kapcsolódik a saját wifi chip-jük segítségével.
Az általam próbált összeállítás játékra teljesen alkalmatlan volt, még a böngészés közben is zavaró volt, hogy gördítek egyet és egy fél másodperces csúszással (köbö) láttam a tévén az eredményt.
Filmet nézni viszont remek volt.Nem tudom mi lenne a fő felhasználás, de érdemes lehet kipróbálni valahol - akár egy media marktban egy miracastre képes tévével - és utána dönteni, érdemes-e beruházni egy ilyen kütyüre.
-
guyver
senior tag
láttam videón, azt a tartozákot, amit a tv-tre kötnek és akkor átküldi a tablet képernyőtartalmát a tv-re, vezeték nélkül. annak mi a neve és hol lehet kapni? vagy nagyon drága?
-
taknyí
senior tag
válasz
Obi Wan #3911 üzenetére
Nálam akkor csinalta ezt, amikor túl sokan voltak egy wifi csatornán. Át kell állítani, hogy másik csatornán üzemeljen. A tabodra rakd a Android Wifi analyzert , nézz ki egy csatornát, ahol egyáltalán nincs senki, vagy a legkevesebben, ezen az oldalon be tudsz lépni a számítógépen, felhasználó : admin jelszó : user, utána felül rámész a Wireless fülre és a channel számát átállítod arra ahol nincsenek, vagy a leg kevesebben vannak majd apply és kész.
-
HofEE
csendes tag
Helló Fórumozók,
Van egy kis, najó igazából nagy, problémám a MemoPad-emmel. Már egy ideje játszotta a kütyü, hogy random véletlenszerűen újraindul minden előzetes jel nélkül. De ezt még egy ideig el is viseltem, pedig gondolom ez sem teljesen normális és elég idegölő ha épp valami fontosat csinál az ember és pukk mindent kezdhetek elölről.
Tegnapelőtt megpróbáltam frissíteni a szoftverét, megjött a kis értesítés, hogy új rendszerfrissítés érhető el, rányomtam kis android logó telepítőcsíkkal szépen végigment azóta pedig nem kapcsol be egyáltalán a cucc. Konkrétan olyan mintha nem tudna bebootolni, de megmondom őszintén nem értek annyira hozzá. Kijön az Asus logo látszik ugy 10 mp-ig aztán fekete képernyő és újra az egész. Ezt egy napig csinálta tegnap aztán lemerült az akksi. Kikapcsolni nem tudom, gombokra nem reagál, ötlet?
Készítettem egy videót is szemléltetésképp:
https://www.youtube.com/watch?v=ZzYUj6eJYsk
-
sutilowits
csendes tag
Sziasztok!!
Érdeklődnék hogy valaki használt e a MemoPadjához ilyen átalakitót és hogy müxi e vele a masina??
Itt a linkje : http://www.ebay.com/itm/NEW-Micro-USB-OTG-SD-TF-Card-Reader-Writer-HUB-MHL-To-HDMI-HDTV-TV-Adapter-/281277965149?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cables_Adapters&var=&hash=item417d79235d
-
Obi Wan
tag
Sracok! Hatalmas segitsegre lenne szuksegem!!! A tabletem nem tud wifire lepni, semmilyenre, az osszes kerult rossz minosegu internetkapcsolatnak van elkonyvelve....
Ujrainditva, statikus ip re allitva volt, semmi eredmeny! A jel jo de megis semmi... milehet a baj??? -
patow
senior tag
Köszönöm a válaszokat , feltettem a flash t de valóban nem indul vele. Más az asus billentyűzetnél hogyan lehet eltüntetni a billentyűzet felett felugró betű sort.
-
disy68
aktív tag
Hivatalosan nincs flash player 4 fölötti androidra - sőt semmilyen jelenlegi mobil platformra. Van pár böngésző, amibe integrálták a flash támogatást. Én a boat browsert használom, az pl. ilyen. Azonban azt figyelembe kell venni, hogy a platform nem támogatott hivatalosan és semmi nem garantálja, hogy menni fognak a flash-t igénylő tartalmak. Ahogy néztem az atv-n lévő videók a fent említett böngészővel nem is mennek. Lehet ajánl valaki más alternatívát, de szerintem nem nagy az esély, hogy másnál ez másképp működne, mivel ezek a böngészők is a legutolsó kiadott flash verziót használják, de lehet megéri próbálkozni.
-
canniball
nagyúr
Ugyanúgy mint PC-re erre is fel kell tenni a Flash Playert.
torok6!
Épp a minap néztem, pont így jártam én is vele, aztán amikor este sikerült csatlakozni akkor kiderült hogy nincs frissítés. A Padfone-hoz vagy melyikhez jött nemrég update, gondolom amiatt vannak leterhelve. -
torok6
aktív tag
Van valami frisités a tablethez? mert ha rámegyek akkor azt írja ki hogy a hálozat foglalt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 64GB Wifi Tablet 24 Hónap Garanciával
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest