- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
unrealnoise #179 üzenetére
Értem én! Csak az R9 390 cikkekben tele volt, hogy igazán i7 a trása, de ez ügyben természetesen nincs tapasztalatom.
Viszont ezt ma hallottam, elnézést kérek mindenkitől:
Miért jó az informatikusnak?
Mert az exe futtatható. -
Hunork
veterán
Nem lehet gond, nem hiszem el, hogy minden okés.
1. A te kártyáddal azért kellene menni a minden max-nak.
2. Driver probléma. Én csak olvasom, hogy vannak gondok, nem a Crimson van fent neked? Csinálj egy teljes driver uninstallt a DDU programmal, gép restart, és tegyél fel egy stabilat. De ez csak egy ötlet. -
Hunork
veterán
SSD ügyben egyetértek, csak szívtam a fogam most is decemberben, és inkább vettem az 1TB WD merevlemezt, kellett már nagyon, mindig kevés a hely.
Táp amúgy pont FSP, vagy XFX, vagy esetleg Be quiet. nyilván ártól függ, és a kábelezéstől, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen, szép legyen a ház belseje, takaros!
De ez az év terve, nyárra már okosabb leszek. (A hat hónapos tervem, hogy minden hónapban megpróbálok beújítani valamit. ) -
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz
Csapoati #152 üzenetére
Hát ez pontosan így van! És az is igaz, hogy a régi PC kuckó sincs már meg.
Van helyette webáruház, és kínos és hosszú gariztatás adott esetben.
(bár én ezt megúsztam, két dolgot cseréltek nekem, de még régebben, memóriát és CD olvasót, nem volt gond.)
Ja, és régen volt QBasic és a jó öreg Dos 6. Most meg mindenki ujjong, hogy a gép magától csinál mindent. Lesz is ebből galiba még egyszer... -
Hunork
veterán
Ó, hát elég részletes tesztet készítettem, nem is tudom, mit mondhatnék még.
Illetve az még a jövő, talán a hétvége, hogy megnézem a gyári boost órajelen, mit produkál, bár sokra nem számítok, pár fps nem nagy dolog. Ami tuti, hogy 1-2 évig FHD-hoz i5 mellé a 960 remek, bár a jövőt senki nem ismeri, így azt sem, mikor jön el az idő, mikor a 960 is maximum Medium-on tolja a játékokat.A 970 az bitang jó lenne, de elég drága szerintem. A 980 meg már olyan, hogy mellé tényleg egy i7 dukálna, megint csak szerintem.
-
Hunork
veterán
Nem háború ez. Eszmecsere.
Amúgy nem igaz, hogy nem hajtja ki, erre jó példa több játék is (GTA5, Batman...)
Többen is leírták, már nem az a fontos a mai GPU fronton, hogy hány bit, hanem maga a GPU felépítése. Így lehet, hogy a 380 nagyjából pariban van a 960-al, pedig ott 256 bit van. Akkor hogy is van ez?
Visszatérve: fontos persze, de nem a legfontosabb. És azt is kell nézni, hogy milyen célból készül a kártya, melyik vásárlórétegnek. Éppen ezért pl. teljesen felesleges egy R9 390 hasonlítás egy szinttel lejjebb, persze hogy hülyére veri mindegyiket. -
Hunork
veterán
válasz
zippofcy #132 üzenetére
Akkor CPU fronton előzlek, nekem 386DX40 volt az első.
Imádtam, nagy batár gép volt, a monitor pedig, ha jól emlékszem egy Axion, annyi áramot fogyasztott egy hónapban, hogy egy kisebb ország elvegetált volna belőle fél évig.
Aztán lett 486SX, utána egy csoda, amit már rég elfelejtettek, a Cyrix MII, aztán kis szünet, és az első Celeron, utána pedig Pentium 3, Pentium 4, Core 2 Duo...stb. Proci terén nekem egy Celeron 633 volt a menő, ugyanis az ment simán 900 MHz-en, nem kellett semmit matatni pluszban vele. (hűtés...) Na, ekkor volt a Savage is egy jó darabig. Aztán ATI kártyák jöttek (Rage 128, Radeon 7500, 9600XT), és az FX5200-től szinte csak NV kártyák szép sorban. Volt hogy egy év alatt teljes átalakulások voltak, amin nagyban segített egy PC kuckó, szinte mindig ott lógtam.
És nem vert anyagilag sem a földhöz. (igaz, a Pentium 4-et részletre vettem kompletten valami Sulinet akció keretében
) Most meg? Vár az ember, aztán kénytelen jó sok pénzért szinte mindent cserélni, és nem lehet akármit venni, annyi a selejtes gyártó. És a középkategória, na szerintem az lett felfelé tolva árszint szempontjából.
-
Hunork
veterán
válasz
zippofcy #127 üzenetére
"De aki régi motoros az még emlékezhet rá mekkora durranás volt 98-ban a Na Pali kastély az olcsó Celeron 300-akon amit felküldtünk 450 mhzre (mert a sokkal drágább PentiumII-kel ellentétben bírták) melléraktunk egy Voodoo2-őt és lestünk mint a moziban. 30+ fps simán megvolt, olyan látvánnyal amit addig (és még évekig) nem tudott felülmúlni semmi.
Pláne mikor beleraktuk a gépbe a S3 Savage-t és az S3TC patch-el a textúrák felbontása rögtön 4x-esére ugrott. Besza-behu volt"
Apám, letolom a gatyám!
Én emlékszem! Sőt, még arra is, hogy talán az S3 Trio volt, ahol plusz RAM modult vettem!
Milyen izgalmas idők voltak. A Savage volt amúgy az, amikor először toltam a Quake 2-t OpenGL-ben. Ha a számítógépházat vittem a cimborához, előtte gyúrtam kicsit, mert csak a ház üresen volt 20kg.
Istenem, annyira szép volt az a korszak!
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
Üdv Mindenki!
Egyrészt köszönöm, hogy ennyien olvastatok!
Másrészt azt is, hogy egy lelkes vita is kialakult, ami jó, mert ez viszi előbbre az emberiséget elviekben. Na jó, nekünk elég, ha a PH olvasóit.
Pár észrevétel tőlem:
(#96) távcsőves: Pont így elmélkedtem én is.Aztán az akciós 380X elfogyott, így maradt a sima 380 ellenében a 960.
(#109) Csapoati: Nagyon egyetértünk!
(#110) Tikakukac: Ez is fenomenális!
(#112) Peat: És neked is tök igazad van!
Driver fronton nagyon nem akarok beleszólni, de azt tudom, hogy régen volt AMD kártyám (több fajta is), és mikor áttértem NV oldalra, az addig akadozó játékaim megtáltosodtak. Persze ez régen volt. Pár éve csak azért nem váltottam át, pedig erős volt a kísértés, mert annyi gond volt a Rage-el. És hát én ID fan vagyok , így maradtam, akkoriban vételeztem be a GTX550Ti -t, és az sem volt rossz eresztés a maga nemében.
De a lényeg: ezerféle PC konfiguráció van, számtalan módon lehet összerakni egy gépet. Néha az alkatrészek párosítása nem jól sül el, abból is akadnak galibák. De végtére is mindenkinek a gyermeke a legkedvesebb. Hát igyekezzen jól nevelni, vigyázni rá. Tisztogatás (fürdetés), paszta csere (pelenkázás)...stb.
További jó eszmecserét kívánok!
-
Hunork
veterán
Szerintem nem kell egymással harcolnunk, remélem nem vagyunk AMD vs. NV klub!
Én is filóztam a 380 vagy 380X mellett. Előbbinél nem győzött meg, hogy 1-6 fps-el gyorsabb pár játék, a másik meg elfogyott, és jött a karácsony.
Azért is írtam a cikkbe a másik oldalt is, és az tény, hogy a 380X megelőzi. Mellesleg elég új darab, így részletes tapasztalatok majd csak most jönnek majd a használóktól. Nézem is a megfelelő topokit rendszeresen.
A 4GB meg nem felesleges egyáltalán, később is jól jön majd. Vagy a sokat emlegetett GTA5 és a legújabb Batman kellően bizonyítja a létezését. Az új GPU és a memóriakezelése meg szépen megbirkózik a feladattal.
szerk:
A teszt alatt is a fő célom az volt, hogy nem fps-vadász módszert alkalmazok, nem a maximum a lényeg, hanem a kérdés az volt, hogy VSync-off módban mekkora a minimum és átlag fps? Ugyanis EZ határozza meg, hogy milyen lesz a kártya teljesítménye folyamatos játék közben.Ezen a téren nem csalódtam.
-
Hunork
veterán
Hát írtam is, hogy pl az említett oldalon, de szinte a legtöbb esetben valami bika CPU - Memória párossal vágnak neki a tesztelésnek.
Pedig életszerűbb lenne, ha minden tesztelt VGA-hoz a saját CPU párját alkalmaznák teszthez, mert aki vesz egy k-s i7-et, az biztos nem áll meg a GTX970 alatt.
-
Hunork
veterán
válasz
balint107 #32 üzenetére
Üdv!
A cikk elején nagyon szépen és érthetően megfogalmaztam, hogy miről volt a váltás, így ehhez viszonyítottam. Ráadásul a tesztek többségéhez volt is valós mérésem. Mivel nem volt 760-as kártyám, így az nem is jöhetett szóba.
(Amúgy ma egy GTX760 60k körül van, és erősen filóztam hogy az lesz, de mivel nem csak 2GB memós volt, így inkább a jelenlegi mellett döntöttem. A másik kiszemeltem egy R9380X lett volna, de többe került volna. Bár mérhettem volna azzal is!
)
Én nem 80k-t fizettem a 960-ért, sőt, elég jó áron beszámították a 660-at. Így 50k-t fizettem ezért az Asus példányért.pendre54: Gratula, és szép eredmények!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nem veszem ki, mert pontosan ezt írtam két helyen:
"R9 380 sem tudja nagyon (mod) megverni az Nvidia közönség kedvenc megoldását, bár megszorongatja több esetben is. Ez a legtöbb esetben a játékfejlesztőktől függ, melyik GPU felé optimalizáltak jobban."
Aztán:
"Aki pedig a másik, azaz a Piros oldalt kedveli, és hasonló árfekvésben keresgél, az R9 380X mellett teheti le a voksát, ez a kártya az, amelyik megszorongatja, és több esetben megelőzi a GTX960 Strix változatát, átlagosan 70-80W többlet fogyasztásért cserébe."
Tehát a valóságot írtam le, NEM azt, hogy a 960 hülyére veri a 380-at, a 380X-et meg pláne!
Amúgy kb. 20, begyesen hazai és külföldi teszt alapján összegeztem. -
Hunork
veterán
válasz
MasterDeeJay #16 üzenetére
Nálam munka miatt és a fiam miatt
ez úgy történik, hogy egyszer bekapcsol a gép, és egyszer kikapcsol a gép egy adott napon.
Ezért választottam a Purple verziót, no meg azért, mert még a többi WD-hez képest sincs kanyi hangja. Nekem ez fontos, ha már egy nem noname házat vettem.
-
Hunork
veterán
Közben egy kis kiegészítés ide, majd lehet bedolgozom: az ÉN kártyámnál a venti kérdés úgy van megoldva, hogy az egyik ventilátor megy, és a másik kapcsol be, ha terhelést kap.
Plusz: a billentyűt már majdnem 6 hónapja használom, és még mindig rendben működik. Sokat is gépelek, a cikket is azon írtam.
-
Hunork
veterán
Örülök, ha a teszt és a bemutató tetszett!
Saját tapasztalatokat megosztani sosem rossz.
És valóban kimaradt egy szó korábban, mégpedig a többek által említett R9 380 passzusnál:"Sőt, a másik oldalról a hasonló árfekvésű, azonban 256 bites memóriavezérlővel rendelkező R9 380 sem tudja nagyon (mod) megverni az Nvidia közönség kedvenc megoldását, bár megszorongatja több esetben is."
Hozzáteszem, hogy a végén eddig is ott volt, hogy több esetben megszorongatja.
Ettől tény ami tény, közel azonos a tudásuk, kevesebbet eszik a 960, és a driver meghajtók terén is jobban állnak. Játékok alatt meg hol egyik, hol másik teljesít jobban, attól függ, melyik VGA gyártó nevével díszítették a játék dobozát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Miben rejlik a GTX960 ereje, népszerűsége? Hardver bemutató otthoni tesztkörnyezetben.
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest