- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flammeo
csendes tag
Mikorra varhato a teszt?
-
sagit
veterán
-
törölt tag
Nekem kell egy ilyen, de nincs Ennyi pénzem. Indítok egy adománygyűjtést.
-
erdoke
titán
Nézz meg egy ARM-os 10" tabletet akár 2560x1600-as felbontással. Amit rá terveztek, azt nem kell nagyítgatni. A pixel mapping pedig 4:1 is lehet, és akkor nem hogy rosszabb lesz, amit látsz, de a betűk simábbnak, jobban olvashatónak tűnnek majd.
Vagy nézd meg, hogyan működik az egész egy Retina MB Pro-n. -
Peter789
senior tag
továbbra sem értem... ha natívban próbáljuk használni akkor olyan bolhák a betűk és gombok a 13 colon, hogy el se lehet találni... ha "arra lett tervezve a rendszer" (átméreteződő gombok, betűk) akkor meg szintén minek a nagy felbontás, adtunk a xarnak egy pofont azzal hogy a nagy felbontásra ráerőszakoljuk az átskálázott alacsony felbontású tartalmat, még rondább is lesz tőle mintha natívan alacsonyabb lenne a fizikai felbontás is hozzá és 1:1 pixel mapping lenne...

-
erdoke
titán
-
Peter789
senior tag
Nem igazán értem ezt a felbontás-hajhászatot, én a W500 tabletem 10 colos 1280x800-as kijelzője alatt is 125%-on használom az asztalt, különben olvashatatlanul / megnyomhatatlanul apró lesz minden...

-
Reggie0
titán
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
-
Kapanyél
őstag
Az az 1TB/s az inkább 1GB/s lesz...
-
ng0ofy
KORREKTOR
Pl. Én 3 éve éle együtt egy 13,3 colos asussal és bizony nem keveset játszok rajta. Ha vérre megy, kérek kölcsön egy monitort, de egyébként elég ez...
Jónak néz ki ez a masina, ha nem ennyibe kerülne és nem lenne parasztvakítós a kinézete talán beneveznék rá, amikor majd lemegy az ára
Ilyesmit keresek, bár lehet, hogy jó lenne bele egy VGA pár milliméterrel nagyobb házban. -
hemaka
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
-
erdoke
titán
-
satz18
őstag
Nem gondolom, hogy fog vele játszani. De attól még lehet rajta filozofálni, hogy ha valaki vesz egy ilyet és játszani akar akkor miként tudja megoldani. Amúgy meg azért is téma a játék, mert a HD 5100-al szerelt gépek nem túl gyakoriak és bőven van róla mit megvitatni.
#46: nekem 15,6 FHD 125%-ban szintén nincs probléma, a steam kivételével minden tökéletesen látszódik, viszont 150%-ban már csúnya homályosak a betűk. -
Borote
addikt
Nem azért néz ki furcsán, mert rossz lenne a nagyítás, hanem azért, mert 3-szorosára lett nagyítva minden, és az 1600x900-as kijelző mindjárt csak 533x300 lesz effektíve

Legalábbis a Total Commander az nagyítható. Mást én most nem néztem.De az asztali gépem fHD-ját is 125%-on használom. Nekem eddig semmi gondom nem volt a Win DPI állító funkciójával.
-
Reggie0
titán
-
erdoke
titán
-
pilóta
nagyúr
-
satz18
őstag
-
Borote
addikt
"Igen, ennek a felbontásnak a kezeléséhez már Windows 8.1 fog kelleni, mert a Windows 8-ban (trükk nélkül) elérhető 150%-os nagyítása mellett is sasszem kellett a részletek kibogarászásához."
Milyen trükk kell hozzá? A sima Windows 8 (a képen is ez van, csak fent van mellé egy startmenü program is), sőt, még a Windows 7 is képes 150% fölé nagyítani:

Vagy valami nekem nem világos ezzel kapcsolatban

Mondjuk a Total Commander egészen furcsán nézed ki 300%-os nagyítással![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#40) pilóta: hogy kifejezetten játékra vegye valaki, szerintem az nem valószínű... Ennek ellenére nem értem, hogy ULV-be miért nem voltak gépesek az eDRAM-os Iris Pro-t tenni...
(#42) satz18: az vesz egy konzolt, oszt' kész

-
pilóta
nagyúr
Egyébként létezik olyan valaki, aki ezt játékra venné?

-
Ferkósza
tag
Hát igen, sajnos csodákat nem várhatunk (még)... Az 5200-as is "csak" kb egy GT 740M szintjén áll (és még ebben se lennék nagyon biztos), ergo az 5100-as csak alatta lehet. Ráadásul ezt az értéket is egy combos Clevoban, 47 wattos CPU-val hozta, nem alacsonyfogyasztású U-s procival. A nagyfelbontású képernyő meg mindennapi munkához szuper, játékoknál viszont nagyon megterheli a videókártyát, amint te is írtad. De maga a laptop az nagyon szuper, az tuti
. -
tixem
addikt
az árba az nvidia bögre is benne foglaltatik?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rudi
nagyúr
-
Reggie0
titán
-
sagit
veterán
Akarok egy ilyet! De sajnosm mire megfizethetô lesz nekem addig még eltelik 2-3 év...
-
lapa
veterán
http://adatmentes.kurt.hu/hu/arak
maguktól jönnek okoskodni. most, hogy többrendbelileg megaláztad magad leülhetsz.
-
janos1988
addikt
-
MaxxDamage
félisten
-
cowk
tag
-
cowk
tag
-
stratova
veterán
Egyre gondoltunk
Remélhetőleg már Windows is jól kezeli ezt.Nem rajongok az ultrákért, de ahogy ez fotón kinéz és amilyen élőben az U38N-volt, ha hozzám vágnák nem hajítanám vissza.

siti Dehogy. AMD-vel szimpatizálok, de sajnos Rudinak igaza van. Bár ebben szerintem nagyobb szerepe van a lassú RAM-nak (AMD LV / ULV-nél csak DDR3 1333 támogatott, Intelnél DDR3 1600) és a gyengébb CPU-nak. Hát amikor még egy modullal is jön a gép, jajj...
-
Drachoo
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
Szép / igéretes darab, várjuk a tesztet !

L
-
Retekegér
MODERÁTOR
-
janos1988
addikt
"1 TB/s-os sebességre képes RAID tömbre" - Aztán egy hiba és mehet a kürthöz.

-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
-
Zoli0726
aktív tag
Várjuk a tesztet
Nagyon nagyon brutál jól néz ki ez a gép, csak sajnos biztos nagyon maszatolódik és karcolódik az a fényes fedél. Kiváncsi vagyok mit produkál az az IGP. GRID2-vel lenne jó kipróbálni mit teljesít az amd-s apuk ellen, ugyebár abban az intelnek is benne volt a keze. -
szcsaba1994
tag
Ritka, hogy a VGA és a CPU is korrekt minőségű, de akkor a képernyő méretét kell szint alá csökkenteni? Darabonként max pár ezerrel lenne kisebb a nyereségük, de sokal jobb lenne bámilyen használatra.
-
Dyingsoul
veterán
Fedelét tekintve Zenbook helyett lehetne Mirrorbook is neve...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Narasim
aktív tag
13-as képernyő? arra felesleges játékot rakni. én pl megvakulnék egy óra alatt már ha ekkora képernyőn kellene fps-t játszani.
olyat miért nem tud valaki, hogy 17-es matt képernyő ips panellal, kb ilyen hardverrel?

-
siti
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
Nagyon szép masina. Kiváncsian várom a tesztet!
-
M@trixfan
addikt
Ennek a tesztjére nagyon kíváncsi leszek. Asus nagyon durván beindult az elmúlt években.
-
satz18
őstag
-
rudi
nagyúr
-
hemaka
nagyúr
Ekkora felbontassal kivancsi vagyok hogy fog megbirkozni a gep jatekok alatt.
-
rudi
nagyúr
Á, Intel az, csak elég gyalázatos a driver. Azonosító szerint 10.xx verzió van fenn és az megfelelő, de az Intel weboldalán elvileg van 15.xx, de az meg nem hajlandó lejönni.
De legalább a fájlnév és verziószám megvan, azok alapján jön is a driver a Softpediaról. És ahogy ezt leírtam, az Intel oldal is megemberelte magát, most versenyt tölt a kettő

-
plus44
veterán
-
lapa
veterán
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez aztán szép és jó masina!

Várós a teszt!
-
rudi
nagyúr
Na, egyelőre úgy viselkedik, mint egy AMD-s rendszer, nem hozza a várt IGP teljesítményt
Futok egy kört a driverekkel... -
autox3c
tag
Na ez jöhetne

Nem sorsoljátok ki?
-
erdoke
titán
1800 euró körül
-
macilaci78
nagyúr
-
satz18
őstag
Nem egy rossz cucc, a felbontás dicséretes. Személy szerint mondjuk egy 50U végű APU-t többre tartok, mivel ott 15 W a tdp és HD 5000 van, itt meg 28 as a TDP és 5100. És ezek azért elég közel vannak egymáshoz. Az 5200 lenne komoly előrelépés, de azt eddig még csak 47 wattos apuban láttam, ami meg ultrabookba nem éppen a legjobb döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Dell Latitude 7400 laptopok - Most féláron!
- Asus Zenbook 14X OLED AMD Ryzen 9 5900HX 16 GB LPDDR4X 4266 MHz RAM 1 TB SSD
- Magyar ! DELL LATITUDE 7420 2-in-1 14"iPS TOUCH / i7-1165G7, 16GB/512GB NVMe / irisXE TB4 +SZLA GAR
- ÚJ AKKU! ThinkPad X13 YOGA - 13.3" iPS érintős, i5-10310, 16 / 256SSD, WiFi6, TB3, uj.olv +SZLA GARi
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ilyesmit keresek, bár lehet, hogy jó lenne bele egy VGA pár milliméterrel nagyobb házban.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Remélhetőleg már Windows is jól kezeli ezt.