Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
& (#23) Apollyon & (#24) Chaser
Mélységesen egyet tudok érteni veletek.
Nagyon elment a világ a külsőségek felmagasztalásának irányába, csak az a fontos az emberek nagy részének, hogy mit mutat kifelé - csilli-villi ájfón az van, de hó közepén kenyérre már nincs, tuningbömbi: "tőccsed meg kétezeré"...
Pedig ugye, valójában a belső számít. Legjobb példa erre a hűtő, teljesen mindegy, hogy néz ki kívülről, az számít, hogy mi van benne!
Nekem példának, okáért Beko hűtőm van. Szerintem lassan 5-8 éve teszi a dolgát, probléma nélkül.Egyébiránt van amiben én is a drágábbat veszem, pl. cipő. Mert ott azért valóban igaz legtöbbször, hogy a drágább jobb minőségű. Mondjuk, ellenpéldám is van. Cirka 3-4 éve kellett vennem gyorsba egy bakancsot télen, beugrottam kínaiba, levettem a polcról, fizettem talán 7 ezret. Azóta is köszöni jól van, pedig nyűttem rendesen. Ellenben a 20+ ezres Nike kosaras csukámon a ragasztások 2 év után elengedtek...
Szóval, nem nagyon lehet már bízni a mai fogyasztó társadalom termékeiben. Jön egy új gyártó, jó minőséggel, jó áron, beetet 2-3 szériával, aztán szépen adja le a minőséget, vagy az árakat emeli. A régiek meg.. meh.
De, minden szinten és hogy ne csak kézzelfogható termékek legyenek említve, "kedvencem" a Blizzard, hova süllyedt az évek alatt. Hála az Activision-nek.
-
Nohiszen.. Két opció volt ugye.
Ad1.: Várok ~fél órát => iszok kávét
Ad2.: Nem iszok kávét.Pár nap múltán, vettem kutyulósat.

Nem is érdemes benézni oda, de lassan valóban semelyik spec. topikba..
Ha, a bármire általad rászánt összeg háromszorosát nem vagy hajlandó elkölteni, akkor tökéletesen mindegy mit veszel, az úgyis csak egy vacak.
Egyébként, ez nem csak PH! betegség. De, attól még egy sz*r tendencia. -
Apollyon
Korrektor
"Hallottam hírét a topiknak, de még nem mertem beleolvasni,"
Már az összefoglaló sem kíméli a usert: "Nem is a csoda gép számít, hanem frissen, maximum pár hete pörkölt és frissen, általad őrölt kávé. Amíg az nincs, örömünnep sincs, csak egy fekete, koffeines lé, amit mindenki kávénak hív."

-
Ó, igen. A gázon felejtett kotyogós tipikus esete.

Általában ez a user-error adott okot a készülék cseréjére..
Tavaly mikor új kecóba költöztem, első időkben se tűzhelyem, se elektromos kávéfőzőm nem volt, ellenben a kávéra, mint olyan, meg igény lett volna.
Nos, kandallóm van. Kotyogósom van. Az a fél óra meg belefér, mire ott lefőtt a kávé.
Azóta én is elektromossal oldom meg, mondjuk csak egy kis alap készülékkel. Ugyan nézelődtem itt aKávésbarista-topikban, de onnan hamarost távoztam is, miután elolvastam, hogy nagyon alsó hangon 50.000 jómagyar forint alatt ne is álmodjak kávéról, azokkal csak híg mosogatólevet lehet előállítani.
-
Az is jó móka lehetett, gondolom nálad a konyha festése került előrébb.
Régebben én is az ősmagyar kávéfőzővel állítottam elő a nedűt, de az indukciós főzőlapommal nincs baráti viszonyban a jó öreg szerkezet. Semmit nem hajlandó neki kikotyogni...
Egyszer sikerült nekem is megjárni a kotyogóssal. Valahogy ferdén tehettem rá a gázra vagy túl nagy láng volt, mindenesetre sikerült megolvasztani a műanyag fogantyúját. Amit csak akkor realizáltam, amikor már hozzásegített a kezdő tolvaj karrierhez, eltűntetve pár ujjlenyomatomat, miután rámarkoltam... -.-
(#2) doeeg:
Úgyúgy!
(#3) rdt89:
Ez így is van. Mármint, miután lenyeltem az első kávét és kezdenek felébredni a reflexeim is.
Jelen esetben csak néztem a lassított felvételt és közben párás-csipás tekintettel búcsúztam a kedvenc kávéspohárkészletem utolsó előtti darabjától...

(#4) Apollyon:
Nálam az ébredés utáni rutin:
Még az ágy szélén ülve kortyolok, a mindig odakészített vízből. Kikászálódok, egy csésze tea. Reggeli. Aztán jöhet a kávé. Csak sajnos az utóbbi időben, jobbára a tea helyett is kávét iszok. Vissza kéne állni."Lehetőleg műanyag- vagy papírpohárból."
Miért abból?
Jómagam a szörptől kezdve, a kávén át, a pálinkáig mindent üveg vagy porcelán(nak mondott) alkalmatosságból fogyasztok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix SCAR 17 prémium gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3080, karcmentes állapotban
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával
- MacBook Air M4 13" 16/256GB 2028.07.24. iSTYLE jótállás 21 töltés
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- ASUS ROG Zephyrus M16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest