Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7671) sledgebandit


sledgebandit
csendes tag

Sziasztok!

Ha valaki tudna nekem segíteni, akkor azt megköszönném.
Adott lenne egy iPhone SE, ami kb 1,5 hónapja olyat produkál, hogy iszonyatosan merül. Megközelítőleg a felére - de inkább kevesebbre - esett vissza az akku kapacitása. Példa: Este 11-kor 41%-volt a töltöttség. Keltem 5-kor már csak 35%. Letöltöttem AM-on 2 albumot, 25 perc séta és zenehallgatás, beértem 5:50-re és már csak 32%. De otthon konkrétan lehetett látni, hogy egy album, 1% és még a 25 perc séta-zene alatt 1-et.
Most jön a csavar. A telefont tavaly szeptember 23-án vettem a "zibu" színű szolgáltatónál. Leejtve egyszer volt kb. 1 héttel a vásárlás után, de akkor is tokban, nem magasról, azóta is tökéletesen működött. Out of box iOS (9.3.3) - tudom, idióta vagyok, de mivel lehetőség van rá, hogy ne frissítsek orrbaszájba, illetve nem is igényeltem a legújabb fícsöröket, mert nem vagyok hard user, no meg egy tökéletesen működő rendszert minek elszabni, ezért idáig ez maradt. Battery life szerint 100%-os az akksi és 118 ciklust mutat, amit teljesen reálisnak tartok, mivel nálam 3-4 napokat is elkarcolt egy töltéssel.
Elkezdtem próbálkozni, mint a kiskutya. Töröltem le legutóbb feltelepített progikat, hátha az, de nem. Csináltam ki-be kapcsolásokat, resetet, nem. Akksi pihentetést, újra kalibrálást, nem. Aztán teljes gyári visszaállítást, majd új iPhone-ként beállítva és igen! Az első 9 órában 1%-ot sem merült, majd az első 24 órában is csak 15-öt az általam szokásos, nem túl mainstream használat mellett. Aztán szép lassan fölgyorsult ismét a folyamat az első mondatokban leírt értékekre. Most már ott tartok, hogy a visszaállításból fakadó kezdeti optimális működés miatt a hardveres gondot én kizárnám és csak 2 dologra tudok gondolni.
1: a meleg. Mivel nálam átlátszó, nem túl vékony tokban van állandóan és se otthon, se a munkahelyen nincs túl hideg, ezért relevánsnak tartom a hőmérsékletet. A Battery Life mutatott valamelyik reggel 31 fokos készülékhőmérsékletet úgy, hogy egész éjszakára ki volt véve a tokból.
2: Összeesküvés elmélet, de én az Apple-t ismerve nem tartom kizártnak, hogy valami kódocskát tettek az iOS-be, mivel "fogyasztói társadalom van, nem örökre alkottuk ezt neked, ezé' frissíccsé', mer az úgy lesz a jaó!"
Úgyhogy a kérdés, ki mire tippel? Mit tudnék még kipróbálni a frissítésen és a szervizen kívül?
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de eléggé idegesít a jelenség. :(((

"-Ez az igazi művészet! -Na meg a fröccsöntés! -Kadarkából jöhet?"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.