Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19151) eladogeppc válasza nkmedve (#19150) üzenetére


eladogeppc
veterán

Akkor az én szememmel van a baj, én látok. Nekem is van egy Tab S2-esem. Iszonyatos színei vannak.
T715

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#19152) jófejsrác


jófejsrác
senior tag

Szerintem ne offoljuk szét samsung témával a topicot :)) .

Inkább mit szóltok ahhoz, hogy jövő héten elvileg felfedik lesz új SE készülék. Iphone 7 belsővel, módosított kijelző és kávával. 5S után egy ilyenre váltani szerintem tökéletes választás lenne. Magam részéről, kár hogy én minap vettem egy 7-es készüléket :B

[ Szerkesztve ]

(#19153) .Szaki. válasza jófejsrác (#19152) üzenetére


.Szaki.
addikt

Én látok buktatót ebben a dologban, de maga az elképzelés tökéletes. Megkönnyítené a döntésemet jövő nyárra, hogy cseréljem-e le az 5S-t, vagy ne, mert valami eszméletlen mennyire gyönyörű azon a videón az "SE 2". A tudása számomra tökéletesen megfelelne, a forma hibátlan, mindezt Face ID-val, A10-zel, OLED kijelzővel, de biztosan nem tudná $450-ért adni az Apple. Illetve tudni tudná, inkább úgy fogalmazok, hogy hülye lenne ennyiért adni.

Szóval én két dolgot tudok elképzelni:

Vagy kapunk ismételten egy 5S házba burkolt SE-t, 4" IPS-sel, Touch ID-val, A10-zel, immár min 64GB-os tárhellyel $450-ért, vagy pedig megvalósul az, ami a videón szerepel, de szerintem az ~ $800-ról indítana.

A kijelző mérete pedig továbbra is kérdéses, én úgy gondolom, hogy egy 5S méretű házba egy 4,7-5"-os kijelző egy kézzel még kényelmesen használható lehet, viszont valaki írta az ottani fórumban és ebben van némi igazság, hogy nem lehetett sehol sem olvasni kis méretű OLED panel gyártásáról.

(#19154) b.kov válasza .Szaki. (#19153) üzenetére


b.kov
senior tag

Én úgy gondolom, hogy a Face ID, illetve a kávanélküliség jövő szeptemberig az X kiváltsága maradt. Fura lépés lenne az Apple-től szerintem egy alacsonyabb kategóriába szánt (legalábbis az SE-ből kiindulva) modellbe olyan feature-öket rakni, amiket még az iPhone 8/8 Plus sem kapott meg, mindezt olcsóbban. :F

Ha mégis jön ráncfelvarrás, akkor úgy gondolom, hogy inkább marad a design, és megkapja a kötelezőket, amik kimaradtak az SE-ből (2nd gen Touch ID, jobb előlapi kamera, esetleg jobb kijelző, talán 3D Touch, Taptic Engine). Mondjuk nem tudom mennyire lennének vevők az emberek egy még mindig 5S design-nal kiadott telefonra, hiszen tényleg gyönyörű, de az már 2013.. :))

(#19155) Diokhan válasza jófejsrác (#19152) üzenetére


Diokhan
addikt

Azért tettem offba mindet, és mégis meg lett válaszolva minden kérdés. Ha még ez is bantja a szemed, az mar nem az en bajom. Emellett pedig az iPhone alkatrészeinek nagy részét a Samsung gyártja, szóval csak az a kérdés, hogy mi van a telefonra írva. :)

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19156) b.kov válasza Diokhan (#19155) üzenetére


b.kov
senior tag

Azért az utolsó mondatod kicsit erős.
Az iPhone X kijelzőjét is a Samsung gyártja, mégis állítólag nem sok köze van az S8-hoz, vagy akár a többi Samsung modellhez. :P

Az más kérdés, h valszeg az S9-be is hasonlóan jó, vagy mégjobb kijelző fog kerülni valószínűleg.

(#19157) .Szaki. válasza b.kov (#19154) üzenetére


.Szaki.
addikt

Igen, így valahogy, ha megint egy az egybe ugyanúgy néz majd ki az SE, mint az 5S, akkor viszont én nem lennék vevő, mert én továbbra is tartom, hogy a telefónia legszebb mobiljáról beszélünk, hiába '13-as, de kétszer egymás után ugyanazt a formát nem venném meg, kibontásnál sem lenne, meg szerintem használatnál sem feltétlen lenne meg az az értés, hogy új telefont fogok a kezemben.

(#19158) b.kov válasza .Szaki. (#19157) üzenetére


b.kov
senior tag

Pont ezért nem cserélem az 5S-emet SE-re, pedig egy időben nagyon bennem volt. De egyszerűen legyen már az új telefonom tényleg ÚJ. :D

(#19159) .Szaki. válasza b.kov (#19158) üzenetére


.Szaki.
addikt

Pontosan. Ha legalább egy minimális változtatás lett volna rajta, akkor még azt mondom, hogy elgondolkodtató, de így nem. Ezért is örülnék ennek a koncepciónak, ennél tényleg érzem azt, amit az 5S-nél éreztem. Kár, hogy feltehetőleg csak egy álom.. :D

(#19160) nkmedve válasza .Szaki. (#19157) üzenetére


nkmedve
őstag

Én is valahogy így vagyok vele. ha egy kicsit változtatnak a dizájnon akkor érdekelni fog, de ha ugyan az lesz a ház megint akkor szerintem inkább egy i8-ra leszek vevő.
Azt hozzáteszem, hogy az edge to edge kijelző kizárt szerintem (és nálam az egy nagy negatívum is lenne) de ha akarnak, egy kicsit tudnak faragni a kávákból és TouchID-t is meg tudják tartani.

(#19161) b.kov válasza nkmedve (#19160) üzenetére


b.kov
senior tag

Kíváncsi lennék egy ilyen hibrid megoldásban én is. Bár azt sem tartom valószínűnek, hogy a Touch ID máshogyan lesz megoldva. Szerintem minden ilyen nagyobb változtatás a nagytesókat fogja érinteni inkább, és ha valóban marad az SE vonal, akkor pedig ezek a modellek fognak felzárkózni folyamatosan, de sosem hozva bármi egetrengető újítást.

(#19162) jófejsrác válasza Diokhan (#19155) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Pont nem neked szántam :))

(#19163) .Szaki. válasza nkmedve (#19160) üzenetére


.Szaki.
addikt

Igen, az iPhone 8-cal én is szimpatizálok, kíváncsi vagyok mennyire fog esni az ára a jövőben. Kérdés, hogy mennyire fog elavultnak tűnni ez a forma a szememnek 2018-ban, amikor már inkább elterjednek a káva nélküli telefonok.

Az edge to edge kijelző egyébként (mint ami pl az S8-ban van) el kell ismerni, hogy iszonyat szép, viszont nem praktikus. Most két haveromnak is lett S8-a (az egyik egy i4-ről váltott, a másik pedig S7-ről), nagyon jó kézben tartani, jó a fogása is, nagyon szép a kijelzője, igazából még az olvasó sincs olyan idióta helyen, mint ahogy az ember gondolná, abszolút megszokható, de használat közben engem bizony zavar az oldalra lefolyó kijelző. Szóval ha a praktikumot is figyelembe vesszük, a jól használhatóságot, akkor a X féle kávanélküliség az, ami reális, még ha sokan azt is állítják, hogy valójában nem is kávamentes.

(#19164) Diokhan válasza jófejsrác (#19162) üzenetére


Diokhan
addikt

Elnézést kívánok :DDD

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19165) Tiger. válasza .Szaki. (#19163) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Az x egy vicc.

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#19166) b.kov


b.kov
senior tag

Ahhoz képest, hogy mennyire nem akartam SE-re cserélni, sikerült most eMag-on behúzni egy Space Gray 32Gb-osat 80 ezerért. :D A sors akarta így, szerencsére a mostani 5S-emet el tudom passzolni egy ismerősnek 45-ért, illetve a gyári bőrtokomat is megtartom. Ennyit talán megért, most 2 évig megint nyugiban lehetek. :)

(#19167) .Szaki. válasza b.kov (#19166) üzenetére


.Szaki.
addikt

Na tessék, eltelik egy nap és máris egy SE-t használsz.. :))

Gratula hozzá! :)

Tiger.

A X annyiban tényleg vicc, hogy ahogy olvasom a topicját bőven van gond vele, és ez egy ilyen terméknél megengedhetetlen. Tényleg nem értem hogy lehetséges az, hogy amikor debütált a Note 8 a topicja annak is televolt hibás telefonokkal és most a X is. Könyörgöm 300 Forint fölötti értékű készülékekről beszélünk, ez egyszerűen megengedhetetlen. 80-90-ért is elvárnám már azt, hogy ne legyenek ilyen problémák egy új telefonnal..

[ Szerkesztve ]

(#19168) b.kov válasza .Szaki. (#19167) üzenetére


b.kov
senior tag

Köszi. Jövőhéten megérkezik valószínűleg. :D

(#19169) jenei1994 válasza b.kov (#19168) üzenetére


jenei1994
addikt

Grat!

Nekem is lassan váltani kéne. :K De lehet várok még 1 évet :) 1 éves az 5s -em,

[ Szerkesztve ]

(#19170) nkmedve válasza .Szaki. (#19163) üzenetére


nkmedve
őstag

Én most fotós cuccra költöttem a pénzem (amit eredetileg i8-ra szántam), úgyhogy egyelőre marad az 5S (új akku van benne, és már amúgy is megszoktam 4 év alatt :D ). Talán majd néhány hónap múlva amikor kijön az SE 2, akkor ismét elgondolkozom a váltáson, de az is lehet, hogy megvárom az i9-et.

Az ilyen lehajlított Edge kijelzők nekem sem jönnek be (ezért is esik ki a Samu telefonok tekintetében, pedig amúgy az S8 nem lenne rossz). Kinőttem már abból, hogy az ilyen haszontalan "parasztvakító" ficsőröknek bedőljek. Az X kijelzője talán jobb lenne, de az nekem már messze túl nagy, ott az egykezes használat (amit az 5S-ben nagyon szeretek) teljesen kizárt.

(#19171) b.kov válasza jenei1994 (#19169) üzenetére


b.kov
senior tag

Köszönöm. :D
Én is kb 1 éve használom, és egyébként többször megfordult már a fejemben a csere, de valahogy mindig lemondtam róla, mivel tényleg a mai napig megállja a helyét (az én felhasználói szokásaimnak megfelelően).
Viszont ezt a mostanit nem tudtam kihagyni. :N

(#19172) .Szaki. válasza nkmedve (#19170) üzenetére


.Szaki.
addikt

Nekem még majd eldől, ha lesz csere, akkor az jövő év szeptemberében lesz esedékes, akkor lesz 2 éves az 5S, na meg azon is múlik, hogy milyen egyedi ajánlatot fogok kapni és mire. Egy ilyen SE-re vevő lennék, mint a tervben szerepel, ha nem lesznek olyan hibái, mint a X-nek, mert akkor nem kell. Az i8-cal kapcsolatban is ez lesz, megnézem a topicját, hogy mennyire megbízható és szintén az ár fog dönteni.

Elsősorban azért lenne jó a csere, mert az 5S-nek az iOS 11 az utolsó rendszer, amit megkap, a biztonsági frissítések, stb-k miatt meg nem utolsó szempont ez. Az i7 lenne igazából anyagilag a legjobb választás, de ott megint ez játszik, -1 év frissítés a 8-cal szemben. De egyelőre tényleg tökéletesen kiszolgál az 5S, szóval nem fogok belehalni, ha még +1-1,5 évig kell használnom. :)

b.kov

Legalább más a színe? ;]

[ Szerkesztve ]

(#19173) b.kov válasza .Szaki. (#19172) üzenetére


b.kov
senior tag

Igen, eddig aranyat használtam, szóval legalább lesz egy kis változatosság külső téren is. Egyébként is jobban tetszik a fekete, csak anno Silver/Gold között választhattam. :D

(#19174) .Szaki. válasza b.kov (#19173) üzenetére


.Szaki.
addikt

Akkor így inkább meglesz az “új telefon érzés” :)

Aranyból nekem most az i8 tetszik nagyon, még férfiként is lehet bevállalnám, ha telibe az lenne..de úgy, hogy elöl fehér nem az igazi. :D

(#19175) Tiger. válasza .Szaki. (#19167) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Pontosan, én ha választanék akkor iphone7, jól néz ki, a hátulja fém, gyors és még egy jó darabig az lesz, sztereó hangszórók, ip67 sztem ennyi bőven elég, az x meg az arcfelismeréssel fog majd bebukni, főleg nyáron.

[ Szerkesztve ]

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#19176) minek?:S


minek?:S
őstag

Üdv! Hogy tudok új AppleID jelszót csinálni?

Addig eljutottam, hogy smsben küldenek egy kódot, beírtam, gépről is meg telóról is.. egyik után sem történt semmi.

Lehet, hogy hülye kérdés.. de sose volt még iPhoneom.

Üdv.:M.

(#19177) Diokhan válasza minek?:S (#19176) üzenetére


Diokhan
addikt

Elvileg úgy működik, ahogy mondtad.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19178) minek?:S válasza Diokhan (#19177) üzenetére


minek?:S
őstag

Csak mert utána tényleg semmi, sem email, sem több sms nem jön.. nem tudom mit tehetnék még.

Üdv.:M.

(#19179) Diokhan válasza minek?:S (#19178) üzenetére


Diokhan
addikt

És nem változik meg a jelszó, vagy el sem jutsz odáig, hogy be írd?

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19180) minek?:S válasza Diokhan (#19179) üzenetére


minek?:S
őstag

Csak ennyi: Elfelejtett jelszó --> Telszám --> SMS-ben a kód --> Kódot beírom-->Küldünk SMS-t.

Ezután kakukk.

Üdv.:M.

(#19181) Diokhan válasza minek?:S (#19180) üzenetére


Diokhan
addikt

Biztos, hogy jó a szám formátuma?

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19182) minek?:S válasza Diokhan (#19181) üzenetére


minek?:S
őstag

Hát, ha tudnak kódot küldeni, akkor jónak kell lennie nem? Vagy a kettő független egymástól?

Üdv.:M.

(#19183) Diokhan válasza minek?:S (#19182) üzenetére


Diokhan
addikt

Igaz, jogos. De nem értem miért küldene másodszor is sms-t. Szerintem kérdezz be az iPhone topicba, nekem nincs ötletem.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19184) minek?:S válasza Diokhan (#19183) üzenetére


minek?:S
őstag

When your account is ready for recovery, we will send instructions to +36 30*****79. Ez van egy fehér hátteren, semmi link vagy gomb, semmi sms vagy email vagy valami.

Üdv.:M.

(#19185) Diokhan válasza minek?:S (#19184) üzenetére


Diokhan
addikt

Sajnos fogalmam sincs, hogy mi a baj.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19186) scabi78


scabi78
senior tag

5S-t használok és úgy vettem észre, hogy lassabb a készülékem, mint a kettővel ezelőtti frissítés előtt. Több időt kell várni az alkalmazások megnyitására. Ez érzéki csalódás vagy más is tapasztalt hasonlót? Vágom, hogy egy 4-5 készülék lassabb, mint egy újabb, de én a 2-3 hónappal ezelőtti állapotra gondolok.

Tiszta Windows, rendes ház!

(#19187) Diokhan válasza scabi78 (#19186) üzenetére


Diokhan
addikt

Hányas ios van rajta?

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19188) .Szaki. válasza scabi78 (#19186) üzenetére


.Szaki.
addikt

11.1.1-en nem tapasztalok ilyet, tovább pedig nem fogok már frissíteni, mert ez most tökéletes, a 11.1.2 pedig inkább a X-nek kellett.

(#19189) scabi78 válasza Diokhan (#19187) üzenetére


scabi78
senior tag

11.1.2

Tiszta Windows, rendes ház!

(#19190) scabi78 válasza .Szaki. (#19188) üzenetére


scabi78
senior tag

Nekem egyik frissítés nem hiányzott... csak meguntam hogy folyton szól a frissítés miatt.

Tiszta Windows, rendes ház!

(#19191) Diokhan válasza scabi78 (#19189) üzenetére


Diokhan
addikt

Azzal már nem is lesz gyorsabb sajnos.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19192) sebijani1982


sebijani1982
senior tag

Sziasztok!

Párom anno vásárolt egy voda függő Iphone 5s készüléket, magánszemélytől.
Csak egy töltőt és a készüléket kapta meg anno.
Felmerült az igény, hogy függetleníttetni kellene. A voda boltban leráztak azzal, hogy kellene az eredeti vásárlás adata, hogy milyen szerződéssel és ki vásárolta...

Milyen legális megoldás létezik még a készülék függetlenítésére, a fentiek tudatában?

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#19193) Diokhan válasza sebijani1982 (#19192) üzenetére


Diokhan
addikt

Semmilyen. Csak a szolgáltató tudja hivatalosan függetleníteni, az pedig nem teszi meg addig, amíg nem bizonyítod, hogy Te vásároltad a készüléket.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#19194) .Szaki. válasza scabi78 (#19190) üzenetére


.Szaki.
addikt

Nekem kellett, az előző verziókkal voltak gondjaim. A 11.1.2-t kétszer kérdezte, hogy felteszem-e, mondtam, hogy nem, azóta nem nyaggat vele.

(#19195) C.Brigante


C.Brigante
veterán

11.2 tapasztalat ha mar felrakta valaki..?

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / 

(#19196) -secret- válasza C.Brigante (#19195) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Most jelent meg, max az animáció gyorsulást lehet ennyi idő alatt észre venni.

(#19197) sanyi15


sanyi15
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy készüléket az ismerősömtől. A telefon hibátlan abszolút sérülésmentes.

Az akkumulátort kicserélték már, viszont olyan baja van a telefonnak, hogy néha magától újraindul.

Én az akkut újra kicseréltettem, de a probléma nem szűnt meg.

Valakinek valamilyen ötlete van?
Előre is köszi!

(#19198) C.Brigante válasza -secret- (#19196) üzenetére


C.Brigante
veterán

azert a merules is megfigyelheto szerintem :)

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / 

(#19199) Tibee86 válasza C.Brigante (#19198) üzenetére


Tibee86
veterán

1-2 órája kiadott frissítésnél?

(#19200) C.Brigante válasza Tibee86 (#19199) üzenetére


C.Brigante
veterán

Mar tobb ora is eltelt, es most? :D

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / 

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.