Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7001) spawn21 válasza kali (#7000) üzenetére


spawn21
veterán

Ezért vettem Z2-őt ;]

[ Szerkesztve ]

iPhone 13p

(#7002) Rossi válasza tylerddd (#6997) üzenetére


Rossi
addikt

Nem fogok sem restore-t csinálni sem egyéb mókolást, nem azért váltottam androidról, hogy ezzel is bűvészkednii kelljen, hogy normálisan működjön.

Inkább eladom és veszek egy 6-ost. ;]

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#7003) kali válasza Rossi (#7002) üzenetére


kali
legenda

aztán a következő frissítésnél a 6-os esetén sem feltétlenül lesz jó a sima ráfrissítés, és teljes visszaállítás/restore kell...
ez nem mókolás, a tiszta alapot minden rendszer megérdemli, ha meg igényli, mert probléma van, akkor meg pláne nincs miről beszélni.

(#7004) Clain


Clain
tag

Sziasztok,

remélem nem alap kérdés, de mi szükséges a gyári független iphone-ok garanciáztatásához ?
hallottam olyat ,hogy elvileg már semmilyen dokumentum, mivel imei alapján működik

illetve azt hogy melyik országban vásárolt a telefon,hogy tudom kideríteni ? /gondolom a külföldön vásárolt készülékeket ,magyarországon nem szervízelnek/

köszi az inókat

(#7005) kali válasza Clain (#7004) üzenetére


kali
legenda

szia,

ideális esetben csak a készülék.
világgarancia van, de lehetnek kivételek, illetve kérhetnek papírt bizonyos külföldi szolgáltatós - de amúgy független - készülékekhez.

(#7006) tylerddd válasza Rossi (#7002) üzenetére


tylerddd
veterán

Ez messze nem mókolás. A felsorolt hibák pedig inkább egyediek (a hívásfogadáson kívül), nem számolt még itt be senki hasonlóakról, ami megint csak azt bizonyítja, h egy restore valószínűleg helyretenné. Egyébként én hetessel kaptam a telót pár hete, de iTunes-on keresztül tettem rá a 8-at. A 8.1 viszont ráfrissítéssel ment fel.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7007) Rossi válasza kali (#7003) üzenetére


Rossi
addikt

Beismerem némi logika van abban amit írtál... :DDD

És pontosan mi a menete egy restore-nak esetemben?

8.1 alatt iTunes biztnsági mentés számítógépre (opcióként itt csak az alkalmazások mentése választható), aztán telefonon összes tartalom, beállítás törlése, majd visszaállítás iTunesban?

Minden kép, kontakt, sms, iMessage, e-mail, e-mail fiókok, stb. visszajön?

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#7008) kali válasza Rossi (#7007) üzenetére


kali
legenda

munkaállomásra teljes mentés itunes alatt, vagy a felhőbe (icloud) utána szintén az itunes segítségével visszaállítás/restore, próba tiszta rendszeren, ha a hiba nem adott - kivéve a hívás fogadása után csörög/rezeg még 1 - 2 másodpercig, mert az marad -, akkor mentés visszaállítása, jobb esetben utána sem lesz hiba, de ha nincs szerencséd és a teljes mentés hordozza a hibát, akkor csak az segít majd, ha a visszaállítás/restore után nem állítod vissza a teljes mentést, hanem csak például icloud alól a névjegyzéket, naptárat...stb, de nem mindent, hanem csak azokat, mik nem vihetik tovább adott problémákat.

(#7009) Rossi válasza kali (#7008) üzenetére


Rossi
addikt

Köszi! :R

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#7010) Adorjanksz


Adorjanksz
tag

A külföldi - nem eus - készülékekkel óvatosan kell azért bánni, a világgarancia nem teljesen igaz, tudniillik, szerettem volna Amerikából rendelni egy készüléket, az apple Magyarország álláspontja az volt, hogy a következőket tudnom kell: csak apple storeból - megbízható forrásból vásárolt készülék esetén lehet érvényesíteni a garanciát, de azt is csak abban az esetben, ha a magyar szerviz engedélyt kér a kintiektől a készülék garanciáztatására. Arra, hogy "honnan" tudja az ember, hogy hol vásárolták, elég az IMEI szám..abból megmondják, hogy van -e sansz az engedélyre..

i6s

(#7011) Clain válasza Adorjanksz (#7010) üzenetére


Clain
tag

Viszont akkor az angol /UK/ független telefonokkal nem lehet probléma ezek szerint !?

(#7012) Clain válasza Clain (#7011) üzenetére


Clain
tag

"Szervizünk dímentesen vállalja a világgaranciával értékesített, rendeltetésszerűen használt Apple berendezések (kizárólag Magyarországon is forgalmazott típusok) teljes ügyintézését és javítását, amennyiben a gép vásárlását igazoló számla rendelkezésre áll." iSTYLE
akkor ezek szerint még sem elég maga a készülék ? :F

(#7013) Asbee válasza Clain (#7012) üzenetére


Asbee
veterán

Ez csak az iStyle hülyesége. Máshol beveszik.

(#7014) Vangelis válasza Adorjanksz (#7010) üzenetére


Vangelis
nagyúr

[link]

[ Szerkesztve ]

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#7015) kali válasza Clain (#7012) üzenetére


kali
legenda

ahány ház, annyi szokás, érdemes elolvasni minden apr kapcsódó szabályozását, mert eltérőek, arról nem is beszélve, hogy az apple ügyfélszolgálat más és más illetései sem egyformán tudják, szóval az a biztos, ami papíron van. a telefonos információ nem mindig mérvadó.
másik hivatalos apr; link

(#7016) Tibee86 válasza Clain (#7012) üzenetére


Tibee86
veterán

Amíg kit tudják olvasni a telefonból a serial számot nem kérnek ők se számlát, viszont ha nem, akkor kell hozzá a számla. Jah, és hivatalos, nem ilyen sufnigsm-es papírfecni.
Apple ügyfélszolgálata szerint ez teljesen rendben van, mivel vannak esetek, mikor az Apple bekéri a vásárlást igazoló számlát.

[ Szerkesztve ]

(#7017) tylerddd


tylerddd
veterán

Egy megjegyzés a "bejövő hívásos továbbcsörgéshez": nyomogattam az előbb a telót, jött egy hívás és ahogy a felvesz gombra nyomtam, azonnal megszűnt a csörgés, ahogy a csúszka elhúzásánál is kellene, h történjen.

Más: Kegyetlen merül ez a készülék. Nálam full fényerőn megy, folyamatos 3G (nálunk van lefedettség, nem tudom lekapcsolni, Telekomos vagyok) és wifi, push mindenütt és 15 perces fetch. Helymeghatározás szinte ki van lőve mindenütt, a rendszerszolgáltatásoknál is egyedül az iPhone keresésénél van értelemszerűen engedélyezve. A fenti beállításokból nem engedek, főleg ami az üzenetkezelést érinti. Fényerő minden telómnál fullon ment eddig, ezt sem adnám alább.

Na és akkor: ma reggel lecsekkoltam a maileket, ránéztem Instagramra, FB-ra, volt ugye egy fél perces beszélgetésem, kedvenc oldalaimat is megnéztem (PH és Gamer365) és pillanatok alatt 100%-ról 93-ra ugrott az akku. Készenlétiben ugyanakkor nagyon ott van, lehúzom a töltőről reggel hétkor és ha nem nyúlok hozzá mondjuk 11-12-ig, akkor is marad 100%-on. De ez, h elkezdem használni és gyakorlatilag zuhanórepülésbe kezd az akksi, elég gáz. Ezzel nem lehetne elmenni városnézésre mondjuk egy Google Maps segítségével, mert elvesznék a végén. :/

Azt se akarom elhinni, h az i6 sokkal jobb, mert amennyivel nagyobb annak a kijelzője és a teljesítménye, kb. ugyanezt tudhatja a nagyságrendekkel nem nagyobb akkujával. Esetleg az i6 Plus, ott azért a közel 3000mAh-es akksi nem lehet rossz.

Szóval ez így csalódás, pedig egyébként imádom a készüléket és a rendszert is. De elég cink, h azért nem használhatom a telót, h nehogy befürödjek vele az akku miatt?! Én külön akksit meg akkus tokot nem akarok hordani hozzá. i4S-nél anno nem éreztem, h ennyire merült volna, pedig azt is gyilkoltam rendesen, főleg ugye a vásárlást követően.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7018) Tibee86 válasza tylerddd (#7017) üzenetére


Tibee86
veterán

Pedig szerintem a 4S szintjét minimum hozza, de én jobbnak érzem. Majd jön mindjárt kali, és igazolja is linkekkel. :DDD
Szerintem a hiba a : full fényerőn megy, (illetve az iOS8)..

[ Szerkesztve ]

(#7019) kali válasza Tibee86 (#7018) üzenetére


kali
legenda

magas fényerőn nyilván jobban merül minden telefon, de a 4s üzemideje meg sem közelíti semmilyen szempontból az 5s-ét, ehhez nem kellenek a tesztes linkek.

(#7020) tylerddd válasza Tibee86 (#7018) üzenetére


tylerddd
veterán

Az a baj, hogy ha az én felhasználói szokásaim mellett (amelyek szerintem nem kimondottan a "folyton telefont ba**tatós" kategóriába esnek) ennyit tud, akkor mutathat akárki, akármit, nem lesz jobb az akkuidő és nekem sem lesz jobb :) Láttam én i5-öt és i5C-t rokon kislányoknál, rohadtul merülnek, mert folyton nyomogatják, de erre azért nem számítottam.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7021) SpongyaBob válasza tylerddd (#7017) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Egyértelmű a full fényerő miatt merül ennyire. Ugyanis a legnagyobb akku zabáló egy telóban még mindig a kijelző. :U Tudom más felhasználói szokások, de miért nem jó automatán? Sötétben vagy kevés fénynél nem égeti ki a retinád mikor fullon tolja a szemedbe a fényt a cucc? :U

5-6 óra óra használati időt hozok ki belőle, előző telóim meg sem közelítették ezt.

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#7022) tylerddd válasza SpongyaBob (#7021) üzenetére


tylerddd
veterán

Nem tudom, egyszerűen nem szeretem úgy, ratyi hangulata van úgy a kijelzőnek :) Olyan, mintha 50-nel tötyögnél egy olyan útszakaszon, ahol lehetne 90-nel is.

De a mai napon kipróbálom automatán. Az eredmény biztosan jobb lesz, de a fíling ... az nem lesz az igazi :DDD

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7023) Tibee86 válasza tylerddd (#7022) üzenetére


Tibee86
veterán

Ne is mondd.. Nincs is jobb, mikor éjszaka jön valami és meg akarom nézni, akkor kisüti a retinámat a max fényerő. ;]

(#7024) tylerddd válasza Tibee86 (#7023) üzenetére


tylerddd
veterán

Éjszaka én alszom, meg azok is, akikkel kapcsolatban vagyok. Éjféltől hajnali 5-ig egyébként is "Ne zavarjanak"-ban van a készülék, csak a "Kedvencek" hívhatnak.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7025) SpongyaBob válasza tylerddd (#7022) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Te tudod, de szerintem egyáltalán nem lesz ettől ratyi. :)

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#7026) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Ez a 8.1 ilyen nagyra sikeredett? 3,6 giga helyfoglalás ír rá a telefon. Vagy már ki is csomagolta?

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#7027) Tibee86 válasza tylerddd (#7024) üzenetére


Tibee86
veterán

Ha ez kevés neked, akkor sajnos marad valami hatalmas tepsi, azokba belefér nagyobb akku.
6S-ben bízom kicsit, hogy talán sikerül normális akkuval szerelni, ami röhögve kibír egy napot, de inkább kettőt.

(#7028) tylerddd válasza Tibee86 (#7027) üzenetére


tylerddd
veterán

Az a baj, h fizikailag nem fog beleférni abba se sokkal nagyobb. Konkrétan ugyanakkora lesz abban is véleményem szerint. Én a készülékek vékonyságát beáldoznám erre. Pazar, h ilyen vékony az i5S, az i6 pedig még vékonyabb, de az Xperia Z3 Compact-be (ami sokáig versenyben volt nálam az i5S egyetlen riválisaként a méret miatt) egy 2600-as akksi van, miközben 1mm-rel vastagabb az i5S-nél, magasságra és szélességre is elhanyagolhatóan nagyobb. Nem beszélve a nagyobb kijelzőről, amit kényelmesebb is használni.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7029) erdoke válasza tylerddd (#7022) üzenetére


erdoke
titán

Csak azt nem veszed figyelembe, hogy az 5/5S kijelzője full fényerőn lényegesen világosabb, mint az összes korábbi telefonodé. Magyarul egy értelmetlen rigolya miatt meríted a készüléket, mint állat. Az automata szabályzás többnyire teljesen jól működik.

A legjobb aláírás a héten

(#7030) kali válasza tylerddd (#7017) üzenetére


kali
legenda

az dobna még érezhetőt az akkumulátoros üzemidődön, ha 3g helyett lte hálón lógna a telefon, illetve adatforgalmazna, mert a 3g jobban szívja az akkumulátort.
én nagyon örülök annak, hogy a telekom jelentősen megdobta az országban az lte lefedettséget szűk egy hete, és nem csak a jobb sebesség és válaszidő miatt, hanem pont az akkumulátoros üzemidő tekintetében is.

(#7031) Tibee86 válasza tylerddd (#7028) üzenetére


Tibee86
veterán

Én is szemeztem vele mikor megjelent, de nem adnám oda érte az 5S-t. :N

(#7032) tylerddd válasza kali (#7030) üzenetére


tylerddd
veterán

Érdekesen alakult ez a Telekomos dolog, meg a lefedettség is. Itthon és ahol dolgozom, már nagyon rég 3G van tökéletes lefedettséggel. Egy tőlünk 5km-re lévő másik településen 3G sem volt eddig. Most, h nagyobb lett a 4G-s lefedettség, ezen a helyen lett LTE, a munkahelyem településén is, itthon viszont csak 3G van. Pedig reménykedtem, hiszen korábban is írtad itt, h az LTE nem szívja annyira. Kár, h ezeket a hálózatokat nem lehet külön kapcsolgatni a rendszerben. Azt se értem, h ez most iOS vagy szolgáltató függő, hiszen korábban linkeltek itt azt hiszem Telenorosok olyan képet, amin látható, h náluk külön kapcsolgatható 2G-3G-4G, bár ez sem mindegyik készüléken, a beszámolók alapján. Ugye függő-nem függő dolog itt nem játszik, mert ha jól tudom, a Telekomon kívül a másik kettőnél nem volt i5S. i4S-en én kinyomtam a 3G-t, mikor nem kellett a nagy netsebesség, mert a maileket vagy akár FB értesítéséket tökéletesen behúzta a lassabb nettel is.

@ Tibee86 Én sem cserélném le, mert ezen kívül maximális az elégedettségem, míg a Z3C-be azért bele tudnék kötni. Meg hát ugye azon nem iOS van, amit én megint csak nagyon kedvelek, ill. a köré épített Apple rendszert, lassan 4 éve.

Egy ellenérv az automata fényerővel szemben, mert most azon van: itt ülök a laptopnál, asztalnál. Kb. 50 fokos szögben látok rá a telefonra (mindig ugyanott van a teló ilyenkor). Jött egy naptáras értesítés, amit full fényerőnél láttam eddig, most fel kellett emelnem a készüléket. Bukta. Nem kaptam sérvet az emeléstől, de ne én alkalmazkodjak már a telefonhoz ... :DDD

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7033) kali válasza tylerddd (#7032) üzenetére


kali
legenda

szolgáltató függvénye, hogy milyen hálózati kapcsolók adottak, a telekom esetén nincs 2g kapcsoló, a telenor esetén meg valakinél van, másoknál meg nincs, náluk előfizetés/sim kártya függvénye lehet, hogy milyen szolgáltatós opciót tölt le és állít be a rendszer.

(#7034) br4adam


br4adam
aktív tag

Végre az iPad mellé vettem egy iPhone 5St. Kérdés... Hogy tudom azt beállítani, hogy ha csinálok egy képet a telefonon azt lássam egyből az iPad fotóim között? Fotostream be van kapcsolva.

(#7035) tarcsika


tarcsika
tag

Érdemes rá tokot és fóliát venni? Vagy nem olyan sérülékeny? Gondolok itt elsősorban a karcokra! Mert ha nem karcolódik könnyen, akkor nem csúfítanám el tokkal!

[ Szerkesztve ]

(#7036) lacy86 válasza tarcsika (#7035) üzenetére


lacy86
addikt

En most vettem egyet! ( nagyon jo :D )
[link]

(#7037) jófejsrác válasza tarcsika (#7035) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Egyelőre én egy bőrtokban hordom amiből ki-be veszem ha használni akarom fólia nélkül. Semmi baja, de üveg fóliát én is rendeltem hozzá.

Más. Nekem is megjelent ez a hívás bug, hogy lezárt képernyőn ha felveszem utána még csörög 1-2 mpig. Másfél hetes a készülék, de eddig nem volt ilyen. Túlélem, de irónikus hogy anno pont emiatt cseréltem le egy androidos telefonom :)) .

Kikapcsolható valahogyan hogy ha hívnak telefonon akkor az ipad ne csörögjön ki?

(#7038) tylerddd válasza br4adam (#7034) üzenetére


tylerddd
veterán

Beállítások/iCloud/Fotók: itt érdemes benyomni az iCloud-fotókönyvtár-at, még ha béta is. Nálam eddig működött + Feltöltés a Saját fotóstreambe + iCloud fotómegosztás. Nálam i4S-en remekül működött a fotóstream iPad 2 és retinás mini között is, aztán valami elsz**ódott és mai napig nem megy rendesen ez a funkció. A fent említett iCloud-fotókönyvtár viszont működik.

@ jófejsrác Beállítások/FaceTime/iPhone-mobilhívások, ott kikapcsolod.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7039) tylerddd válasza tarcsika (#7035) üzenetére


tylerddd
veterán

A csupasz érzés a legjobb, de érdemes védeni, én a kijelzőre mindenképp tennék valamit. Mégiscsak egy érintős készülék, az ember ott nem szívesen nézegeti a karcokat. Nekem hétfőn jön meg az OTAO X-Lambo üveg, kíváncsi leszek. A hátuljára sem árt egy matt fólia, észre sem lehet majd venni, mégis védve lesz a karcok ellen. Nekem van egy eredeti, fekete Apple bőrtokom is, ami elég drága, de szintén nagyon igényes cucc. Jó fogást biztosít, masszívabb is, mint egy fólia és előzetes félelmeim ellenére egyáltalán nem "tatás" a bőr miatt (én irtózom az ilyen beletologatós meg lenyitható elejű bőrtokoktól).

Talán a telefon oldalán, az éleken végigfutó, gyönyörűen megmunkált kis sávot félteném leginkább. Azon így ránézésre ha odakoppan valamihez, tuti látszani fog.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7040) br4adam válasza tylerddd (#7038) üzenetére


br4adam
aktív tag

Elég a fotostream, csak azért nem ment mert 20% töltöttség alatt nem működik ez a funkció :D

(#7041) jófejsrác válasza tylerddd (#7039) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Nana, kikérem magamnak, a belecsúszós szerintem igenis vállalható :D, - viszont a lenyitható elejű tokoktól én is irtózom - így legalább a telefon megőrzi eredeti küllemét. Az eredeti apple bőrtok nekem is tetszene csak valóban drága, de lehet elgyengülök majd idővel. Abban a bőrtokban rakható valamilyen dokkolóba?

Thx a "hívás kikapcsolás" választ, lehet placebo de hogy kikapcsoltam mintha nem lenne olyan "mértékű" a hívás bug.

[ Szerkesztve ]

(#7042) tylerddd válasza jófejsrác (#7041) üzenetére


tylerddd
veterán

Nem tudom, dokkolóval nincs tapasztalatom.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7043) tomcsi23 válasza tylerddd (#7039) üzenetére


tomcsi23
veterán

Ugye nem várod el az X-Lambotól, hogy az ne karcolódjon? ;]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#7044) tylerddd válasza tomcsi23 (#7043) üzenetére


tylerddd
veterán

Mert az össze fog karcolódni?! :F

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7045) tomcsi23 válasza tylerddd (#7044) üzenetére


tomcsi23
veterán

Nem zafírból van. ;) Nyilván ellenálló(bb) azért, de nem mindennek. Na meg nem is az a célja, hogy ne karcolódjon, hanem megvédje a kijelzőt.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#7046) tylerddd válasza tomcsi23 (#7045) üzenetére


tylerddd
veterán

Akarok rá tenni fóliát, biztos, ami biztos. Nem akarom, h összekarcolódjon, elég drága volt.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7047) tomcsi23 válasza tylerddd (#7046) üzenetére


tomcsi23
veterán

Mármint az x-lambóra egy fóliát? :D

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#7048) tylerddd válasza tomcsi23 (#7047) üzenetére


tylerddd
veterán

Ahan, miért?! Ma voltam a helyi papnál megáldatni a fóliát. Szóval tuti épségben marad a telefon, meg az X-Lambo is!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#7049) erdoke válasza tylerddd (#7048) üzenetére


erdoke
titán

Egy olcsóbb, fólia védő fóliát meg mindenképpen raknék rá. :K

A legjobb aláírás a héten

(#7050) Viktor0610 válasza erdoke (#7049) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

És én még azt hittem, hogy túlzás a kemény tokkal együtt használni a készüléket az övre csíptethető tokban. :D

(Más telefon, de ebből a szempontból mindegy. :D )

Samsung Galaxy A54

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.