Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
Hello, még egy kérdésem lenne. Ha rezisztív a kijelző, akkor gondolom műanyag az előlap. Na ez mennyire sérülékeny, mennyire nyomódik be (rugalmas) használat közben? Most kijött pár új modell és találtam egy nagyon szimpatikusat CTab MP. Ha kapacitív lenne, gondolkodás nélkül megrendelném. A multitouch nekem nem hiányzik, csak jobb lenne az üveglap a kijelző előtt.
De lehet hogy jobb lenne várni még egy kicsit, csak ne tudom mikor jön ki egy kapacitív, 7"-os, min. Cortex A8-as, hdmi-s tablet nagy akksival és Android 2.3-al
.
-
Gusztáv
addikt
A 800x600 felbontás mennyire gáz a marketről letöltött programoknál? Ez nem épp egy szabványos felbontás.
-
smkb
őstag
"Az aPad A8, amely a maga 800Mhz-es Freescale I.MX515 Cortex™-A8 processzorával a piacon a legerősebb"
Ez sajnos szimplán nem igaz...Samsung S5PV210 (Galaxy S pl)-el is bőszen szerelik (Herotabok kapacitív és rezisztív kijelzővel pl.) a kínai tableteket, ami bőven erősebb, mint a Freescale IMX 515-öt (imageon z430 gpu), főleg a gpu tekintetében (SGX540), ami az IMX 515 egyik gyenge pontja, de ugyancsak erősebb ennél az Amlogic AML8726 Cortex A9 maggal és brutális Mali 400 MP gpu-val, de a Rockchip RK2918 is. Ezek mind kínai (shenzeni) tabletgyártók által használt csipek.Az IMX 515 tán sosem volt a kínai tabletek közt sem a legerősebb SoC, mert vele egyidőben jöttek a piacra a Samsung csipjével gyártott termékek is kb azonos áron. Személy szerint én kizárólag az S5PV210, RK2918 és Amlogic AML 8726 közül választanék, főleg ez utóbbit.
-
Flash86
tag
Áhh egy telefon nagyon max 1 év, 2 évre nincs az az isten hogy aláírjak bármelyik szolgáltatónál... 1x megtettem, soha többé!
-
rizso
addikt
Mostanában egyre többet jár az agyam azon, hogy lecserélem a Defy-t egy 30-40k körüli tablet+"gombos telefon" kombóra...
-
Saccco
nagyúr
Hm... sztornó a sok oldal között benéztem.... nem kapacitív hanem rezisztív...
-
Saccco
nagyúr
Kár azért a rezisztív kijelzőért...
Viszont most keresgéltem kicsit és találtam egy ilyet:
ePad 10" tablet:
- 1GHz
- 512 RAM
- 4GB ROM + sd max 32ig
- 10" @ 1024*600 & kapacitív
- Android 2.2
ééés mindezt 35k Huf-ért... (189 usd, free shipping) -
RROD360
tag
Amúgy még Magyarországon nem kapható ?
-
RROD360
tag
Egész jó
csak idegenkedem a rezisztív kijelzőtől
-
@Jocó@
tag
Köszönöm a gyors összefoglalót!
Tetszett a cikk.
Valóban lehetett volna még pár szót írni a kijelzőről, meg az árakról, de a kínai hardware generációk összefoglalása feledtetiApropó, van valakinek tapasztalata ilyen ebay, alibaba és társairól táblagép rendeléssel?
Kihozza egyben a postánk, vagy csak több darabban? -
Ahh köszi, közben találtam külföldi videót róla és adnak hozzá USB adapter kábelt. Egyébként ezek alkalmasak arra, hogyha HDMI van és összekötöm az LCD vel akkor egy filmet ott lenyomjon? Meg nem kevés egy 4 órás üzemidő egy ilyen tabletnek? Nem ismerem még őket, most kezdem felderíteni itt mik a lehetőségek. Nagyon gondolkoznék egy Galaxy Tab on de iszonyat ára van.
-
törölt tag
dealextreme szerint 4200mAh-ás aksi van benne (és csak 130 dodó)
-
válasz
Lalikiraly #57 üzenetére
A töltője (az enyémnek) egy sima tápcsati, amilyen régebbi Nokia telókon, stb. van. USB-ről nem tölt.
Pendrive-okat kezelnek, amin nincs USB aljzat, azokhoz adnak USB adaptert, amivel rendes USB aljzat kerül rá.A jobb cuccokon szokott leni HDMI kimenet, de azok drágák.
-
DemonDani
addikt
3G-t ismeri vagy nincs benne simkártya luk?
-
Nekem a felvetésem az lenne, hogy a töltő milyen hozzá? Milyen kábel jár hozzá?
És mi az áramfelvétele neki? Amúgy nekem bejön totálra... Az USBs eszköz szatlakoztatás? Gondolom pendrive. Én sajna nem vagyok az Android ban otthon. Miket tudhat még kezelni? Esetleg a fő csatlakozón keresztül monitor kimenet? -
Leslie82
csendes tag
Csak halkan jegyzem meg, hogy a ZT-180-as első variációjához is január óta van 2.2 Froyo....cikkírás előtt tessék pontosabban góglizni
-
simonzé
addikt
Nincs ezen mit vitázni, akinek nem tetszik, ne vegye. Én a ZT-180 után most várom az új Superpadomat, majd jelentkezem ha megvan.
Sok értelme valóban nincs egy tabletnek, mindenre van nála jobb. Van jobb cucc netezgetésre, filmnézésre, játékra, akku üzemidőre, könyvolvasásra, zenehallgatásra, hírolvasásra. De mégis olyan mint a svájci bicska - mindent tud, csak kicsit kompromisszumosan.
Nekem azért tetszik a tablet, mert 20-30k-ból megvan Az egyetlen alternatíva a netbook, amiből egy értelmesebb darab 50-nél kezdődik használtan, 75-nél újonnan - és az is kompromisszumos, + aktív hűtésű. A tabletet viszont tudom használni az alvó gyerekem vakargatása közben (szereti na!) hiszen semmi zajt nem kelt sem a hűtése, sem a gépelés. Tudok rajta éjszaka is olvasgatni, híreket nézegetni, ott van a tévéműsor is, a gmail is, a gyerek meg imád rajta játszani. Út közben mesét nézhet rajta, ha kell besegít a GPS, odaérkezve még netezgethetek is, de ha kell hazacsörrentek a családra skype-on. És még az aksi is bírja. Jó a tablet, de semmiképp sem főgépnek. Ha elfogadod a korlátait, nagyon megszereted.
Jó cikk, drakulálok! Képernyőfelbontást írtál? -
Remus389
veterán
Ezeknek nem sok értelmét látom. Egy 1-1,5 éves csúcstelefon kenterbe veri. Ennek maximum a nagyobb kijelző előny(már akinek, és amihez), de cserébe szarabb is a minősége. Árban annyit, mint egy hálózatfüggő vadiúj csúcs "mobil-PC.
két különböző kategóriájú eszközt próbálsz hasonlítgatni
ennyi erővel a Ferrarit is összevethetnénk a Land Roverrel
azt is mondhatjuk hogy de gagyi a Ferrari mert elakad a kátyús utakon és még ráadásul drága
vagy más szemszögből, de gagyi a Land Rover hisz múltkor a versenypályán a Feri lenyomott a Ferkójával
nem lehet összevetni a táblagépet az okostelefonnal se, hisz lehet te élvezettel nyomkodod a pici kijelzőt, míg egy rossz szemű/vastag újjú ember sokkal boldogabb egy tablettel
a lányok testi erejét se vetjük össze a férfiakéval
más kategória a kulcsszó
egybként tetszik ez az olcsó tablet, lehet veszek egy ilyet vagy egy használt ipad-et, újonnan 33 ezer vagy használtan 85 ezer, nem biztos hogy 50 ezret pluszt megér az alma
-
hohoo
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
Átnyálaztam megint az írást, és beismerem, hogy talán túl hamar írtam a le a ketyerét 140 dodóért, my bad
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég korrekt tabletnek tűnik főleg ha az árát is figyelembe vesszük.
-
Na igen, még mindig nem tudom, hogy pontosan mi az az ePad nevű csoda, amit hibásan vettem
Az Apad-ra, és a Zenithinkre hasonlít...
De ha feltámasztom (talán meg tudom flashelni) akkor 1000Ft-ból lenne egy Androd tabletem
A cikk pedig jó összefoglaló, több hétnyi fórium olvasgatás után hibát sem találtam benne.
-
-
Boxi88
őstag
Érdekes masina, ezt semmilyen formában nem tudnám hasznosítani az életben, ebből az érdekes méretből adódóan...
-
-
whitezo88
nagyúr
4 GB tárhely? elég karcsú. a rezisztív meg ehh. bár ennyiért érthető.
meg nem értem miért poén külsőleg, meg névre is lemásolni az iPadot. én égnék, ha valaki meglátna: jéé van egy ipadod, de király! ja, ez nem is az csak vmi ripoff... -
caizzz
senior tag
Jó cikk, jó cucc, ennyiért főleg. Viszont hemzseg a post a vesszőhibáktól, meg is fájdult a fejem.
-
hoffman_
nagyúr
-
Gusztáv
addikt
Ez nagyon felhasználás függő. Pl tablet nekem max arra kéne, hogy otthon, ha csak híreket, vagy fórumot akarok olvasni, facebook-ra ránézni akkor ne kelljen odaülni a gép elé. Nekem pont ezért nem is kell többmagos csoda. ezért nem is szánnék rá nagy összeget, ennek meg igen kellemes ára van. Eszembe nem jutna egy tablet-el mászkálni, ahhoz nagy.
A telefon más téma, én tök jól elvagyok a havi 500 megás csomaggal, kb havi 5000 a számla. Plusz aki valamilyen céges dolgozói csomagban van (és elég sok ember van ilyen) az az ilyen komplex csomagokban nem is tud telefont venni. És amikor telefon vásárlásról volt szó, inkább rendeltem ebayről függetlenül egy androidos telót, mint hogy a szolgáltatónál vegyek, pedig eszemben sincs csomagot váltani. Nincs is annál szebb amikor a 2 éves hűségre vett telefon 1 év után megdöglik és csak 1 év garit adnak rá.
-
-
hoffman_
nagyúr
Amúgy ha már olvasgatás, akkor csakis Noteslate. 100$, wifi, és többet jegyzetet se kell vennem
-
effendi2
tag
válasz
Menthirist #30 üzenetére
"tudtommal nincs benne az ebook reader definíciójában az e-ink kijelző"
Nyilván nincs. De az e-book reader, mint a neve is mutatja, egy e-book reader. Tehát alapvetően olvasásra való. Minden más csak úri huncutság. Teccikérteni? :-)
Szóval aláírom, hogy egy tabletet sokkal több mindenre lehet használni, de az e-book reader mint célhardver sokkal jobb arra az egy dologra, amire kitalálták. Ezért mondtam pár hsz.-el lejjebb, hogy nincs értelme nagyon összehasonlítani.
-
hoffman_
nagyúr
Az hogy tabletnél nincs, az nem az én hibám, hanem a szolgáltatóé. (nincs
- felülről a 4-ik mező) Alapvetően én ki vagyok békülve a 3,7"-el, nagyon kényelmesen elolvasgatok/fórumozgatok rajta. Persze lehet, hogy más nem, ezt nem is akarom firtatni
-
Djuree
félisten
28k a desi meg a galaxy? el vagy te tévedve de nagyon
a havi 10k-s előfizut ne vedd ide, mivel a tabletnél nincs ilyen...
van ezeknek létjogosultságuk, pl. aki nem szeret olvasni egy kis hangyafasznyi képernyőn, meg ide-oda görgetni egy netes oldalt a nagyítás miatt. és ki szeret? talán te? nem hinném
30k-t simán megérne nekem, igen sokat olvasok/netezek...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Elpresidente #32 üzenetére
Így értem.
-
válasz
Menthirist #30 üzenetére
azért a linkelt reader nem egy "hatos busz"...
-
naponta olvasok kb 1 órát, de az, hogy ettől függetlenül sok másra is jó (a kindle azért annyira nem sok dologra), az azért eldönti nálam... ha CSAK olvasásra kellene, akkor persze e-ink, nekem is tetszett nagyon a képe... de napi 1 óra olvasásra és ezen felül sok másra nem vennék kindle-t...
amúgy miért ne lehetne?
pl ezzel az ebook readerrel miért ne lehetne? tudtommal nincs benne az ebook reader definíciójában az e-ink kijelző... egyetértek hogy sokkal jobb CSAK olvasásra, de ettől vannak más lcd-s readerek is... -
hoffman_
nagyúr
válasz
Brutális eb #27 üzenetére
Próbáltam érvekkel alátámasztani, nem várom el, hogy igazat adj. Ha csak a fröcsögést látod, az a te bajod.
-
válasz
Elpresidente #23 üzenetére
azért sok helyen van már wifi, egyetemen, kávézókban, stb...
-
effendi2
tag
válasz
Menthirist #21 üzenetére
"vannak ugyanúgy lcd képernyős ebook readerek is (amik szemnek kellemetlenebbek és milliószor többet fogyasztanak, de gyorsabbak, színei vannak, stb...) "
Ha OLVASNI szeretnél, arra az e-ink jó, az lcd nem (mindkettőt próbáltam, mielőtt Kindle lett belőle). Az, hogy színes, max akkor érdekes, ha képregyényeket olvasol. :-)
"szóval össze lehet hasonlítani ezt azokkal..."
Persze, meg a hatos busszal is. :-)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Menthirist #20 üzenetére
sajnos a hasonló, "mit nekem a 2 év" gondolkodás miatt van ennyi bedőlt hitel is...
Ez nem igaz
Ebből lehetne szép, hosszú disputát csapni, szerintem itt hanyagoljuk
A sok bedőlt hitel a buta(naiv), megvezetett, illetve előre nem gondolkodó ember miatt van. A mi oldalunkról persze, és ugye ott a "másik oldal".
Szabesz:
Ebben viszont nem gondoltam bele, ez korrekt érv.
Elpresidente:
Azt hogy ki mennyit beszél meg szerintem nincs összefüggésben a telefonnal.
Ezt nem értem, már hogy ne lenne összefüggésben. A tablet otthoni netezésre való használatát tényleg nem vettem teljeskörűen számításba, ebben az is szerepet játszhat, hogy nem túlzottan szimpatizálok velük, mert felesleges kategória, pl. az említett otthoni felhasználatra. Tapiztam én már otthon iPad-et is, azon kívül, hogy piszok jól nézett ki szerintem, és minőségi volt, öröm volt tapogatni, semmire se volt jó.
-
Elpresidente
tag
Szerintem két különböző dolgot hasonlítasz össze. A havidíjas ár akkor lenne fair összehasonlítás, ha a tablet is lenne ilyen konstrukcióban. Sok embernek elég a wifi, nem kell 3G, mivel otthon használja, asztali pc helyett, vagy mellett.
Azt hogy ki mennyit beszél meg szerintem nincs összefüggésben a telefonnal. -
azért hasonlítottam ebook readerhez, mert egyrészt én a nagyobb kijelző miatt elsősorban arra használnám, másrészt pedig mivel vannak ugyanúgy lcd képernyős ebook readerek is (amik szemnek kellemetlenebbek és milliószor többet fogyasztanak, de gyorsabbak, színei vannak, stb...) szóval össze lehet hasonlítani ezt azokkal...
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Menthirist #17 üzenetére
Kinek a pap, kinek a paplan. Nekem 10k, és kihasználom, késedelem nélkül. De még mindig nem értem, hogy mi ez a ragaszkodás ahhoz a 2 évhez. Itt mindenki 3-4 havonta vált csomagot, illetve szolgáltatót, vagy mi?
-
effendi2
tag
válasz
Menthirist #8 üzenetére
Jó ára van, az tény, de e-book olvasóhoz hasonlítani hülyeség. Köze nincs a kettőnek egymáshoz. A Kindle-n egyszer-kétszer neteztem, hogy kipróbáljam milyen. Az e-ink "válaszideje" miatt nagyon nem jó.
Viszont legalább annyival jobb olvasásra. Egyáltalán nem fárasztja a szemet, és nem mellékesen napi 1-3 óra használattal vígan elmegy egy hónapot. -
2 éven át vállalod, hogy egyrészt náluk maradsz, másrészt pedig hogy fizeted (késedelem nélkül) a havi 10k-t, benne 1 giga adatforgalommal (utána lassulsz)... nem mondod le, nem válthatsz olcsóbbra... ennyi időre hitelt sem veszek fel, nem még hogy ilyet...
ha meg csak 1 évre vállalod, akkor már megint 1,5x-ese az ára...
hát bocs, ha nem gondolom komplettnek ezt az elképzelésedet így...
mellesleg havi 3k-t fizetek, és mégis keményen kihasználom a telefonom tudását...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Menthirist #11 üzenetére
2 éves hűség benne van, ezt takarja nálam a szolgáltató-függés. A havi 10k pedig 10k, aki 0-24ben akar netezni, emailt szinkronizálni, kihasználni ezen kütyük tudását, annak igenis ára van. 3G modul nélkül ezek a szarok itthon nem sokat érnek. És nem mellesleg, aki ilyen telefont használ, azért az nem napi 3x4 percet telefonál, 2 bejövő hívással. 10k és pont.
Überoff: nem teljesen mindegy az a 2 év hűség? Ha már egyszer használni akarod a készüléked, netalán találsz is egy optimális csomagot mellé, akkor mi a fenének ragaszkodunk a függetlenséghez? Ha pedig lejárt a két év, akkor lehet függetleníteni a telefont(legálisan) kedved szerint, illetve fizetni tovább a havi 10k-t, mert kihasználod.
Gusztáv:
Ha havi 3-5 ezer forintos telefonszámlát akarsz fizetni, illetve mellőzni az internetet, akkor ezeket a telefonokat nem neked találták ki. Arról nem is beszélve, hogy ha havonta másik szolgáltató kártyájával akarod megtömni.
btw. majdnem egyet értek azzal, hogy csalóka, de ha jól nézem ebben nincs semmilyen 3G vagy GSM hálózat, tehát eleve felesleges szolgáltatókkal érvelni. Ez egy plusz többlet a telefonok javára(gyakorlatilag zéró kompromisszummal).
-
Gusztáv
addikt
Azért nem rossz dolog a jó betekintési szög. Azért pl a telefont én nem merőlegesen szoktam nézni, hanem kicsit megdöntve kb 110-120 fokba. de pl ha jön egy email azt simán el tudom olvasni úgy is, ha előttem van az asztalon, nem kell felé hajolni (amoled kijelzője van, gyakorlatilag nem változik a képe). A Blackberry-nél kimondottan zavar, hogy nagyon gyorsan elmásznak a színek. Egy tabletnél is esélyes, hogy nem kézben fogja az ember, hanem előtte az asztalon van, és akkor egyből megvan a 120 fok.
-
-
hohoo
senior tag
A betekintési szög tökmindegy egy tabletnél, telefonnál, mivel mozgatható.úgy is szembe tartjuk (egyébként normális ember monitorral is szembe ül), csak sznobkodásra, e-penis növelésre jó a betekintés szög. Az érintésről volt szó, olvass.
Amúgy jól látom hogy gps megint nincs?
-
-
hoffman_
nagyúr
Vegyük egynek az enyémet, példának okáért. (természetesen rengeteg alternatíva van) HTC Desire 28 ezer forint, és a kisebb kijelzőt leszámítva csak többet tud mint ez. Ugyanilyen a Samsung Galaxy S. (az első hozzászólásomban is kihangsúlyoztam a függőséget, de ez manapság nem túl nagy probléma)
-
hát szállítással is olcsóbb, mint a gt540-em volt
mivel sok pdf-et olvasok telóról, ezért nem lehet rossz ez sem... noha telefon és gps benne, igen sok dolgot át tud venni sokaknak, olcsón... pláne ha tényleg 140$ + szállítás...
pl én tényleg olvasásra, útközbeni filmnézésre valszeg simán használnám... pláne hogy egy tft-s ebook reader ára körül van, és jóval többet tud nála...
-
amúgy betegek ezek a készülékek... tegra2 procis tablet 1 giga rammal ~450$ (85k)... a duplájáért mérik máshol
-
hoffman_
nagyúr
Ezeknek nem sok értelmét látom. Egy 1-1,5 éves csúcstelefon kenterbe veri. Ennek maximum a nagyobb kijelző előny(már akinek, és amihez), de cserébe szarabb is a minősége. Árban annyit, mint egy hálózatfüggő vadiúj csúcs "mobil-PC."
-
Mazsika
őstag
35 ezerért már nem is rossz... főleg ha tényleg akadásmentesen lehet rajta netezni!!!
-
Két fontos dolog azért kimaradt,a kijelzöröl nem esett egy szó sem,mennyire jó a betekintési szöge,mennyire érzékeny az érítésre.No meg az ára,az sem mellékes.Maga a cikk ettöl eltekinte kifogástalan,nagyon jók a képek,csak gratulálni tudok hozzá
-
ebay-en sok helyen samsungot írnak, még akkor is, ha erre keresel... én 140$ körül láttam az ankaka.com-on...
http://www.ankaka.com/apad-a8-android22-tablet-pcmidflash101-wifi-8-touch-screen-1-ghz-arm-cpu-512mb-ddr2-ram-1080p-multitask_p47756.html -
Oldmobil
aktív tag
válasz
Menthirist #1 üzenetére
Én is kerestem az árát, aztán meglestem az eBayen, 180 usd azaz kb. 33 eFt szállítással együtt. Nem is vészes...
-
és mennyi az annyi? vagy csak én csúsztam el felette?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest