Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) llax válasza t72killer (#950) üzenetére


llax
senior tag

Én sem értem, mi ez a gondolkodásmód. Mintha a kockázatcsökkentés fogalma és a COVID-19 veszélyei ismeretlenek lennének...

Annak a (példának vett) 25 ezernek a várható súlyosabb eseteire mennyi (szabad - az általános szükségleten felüli) kórházi ágy kell??? 3-4%-nak intenzív ellátás is kell... 25 ezret talán elbírna a teljes EU, de bármelyik, akár legnagyobb országának eü. rendszere fejre állna tőle (különösen akkor, ha nem egyenletes az elosztás)... Az olaszoknál már a nyugdíjas eü. személyzetet tervezik visszahívni dolgozni... Nagyvárosok kórházait néhány tucat életveszélyes állapotban lévő (+) beteg túlterheli, az intenzív osztályoknak nincs erre extra kapacitásuk, különösen nem a többi betegtől elkülöníthetően.

WHO ajánlás a maszkra. A fertőzött közelébe kerülő egészségesnek is ajánlja (nagyobb járványnál nem tudhatod, ki az). Az utca emberének semmi N95... (az maradjon meg a beteg torkában turkáló dokinak, tüdejét kiköpni készülő betegek között mászkáló ápolóknak)

Fertőtlenítőszerek: Még a (valódi) szappan is gyorsan roncsolja a koronavírus lipidburkát (fertőzőképesség szempontjából rosszul, viszont elpusztíthatóság szempontjából jól jön, hogy burkos vírus). Az alkoholos, klóros cuccok kifejezetten hatékonyak. Az ütősebb fertőtlenítők (többsége), amik nincsenek a boltok polcain, gyógyszertárakból, de még inkább orvostechnikai üzletekből (webshopokból) mindenféle papíros, recept, képesítés stb. nélkül kiadhatók az átlag civil számára is (Mo.-on biztosan).

A gyerekeid miatt izgulj a legkevésbé. Az eddigiek szerint az influenzánál is könnyebben átvészelik, egy egészséges felnőtténél is sokkal hatékonyabban reagál az immunrendszerük erre a vírusra. Még az asztmás társukra is csak mérsékelten lehet veszélyes.

(#952) t72killer válasza llax (#951) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az szép, ha a nyugdíjas eü-t behívják: ők ugyebár fokozottan veszélyeztetett kategória, sacc/kb 5% becsült mortalitással - és minden esélyük megvan a fertőződésre.

Nem a gyerkőc miatt izgulok, hanem az ex-asztmás anyukája és 80éves nagypapája-mamája miatt. A papa-mama látogatást egyelőre le is fújtuk.

Fertőtlenítő: feltételezem, hogy a szappan lemossa a vírust: végülis az a dolga, hogy minden szutykot leoldjon az ember kezéről... A szennyvízcsatornában meg nem hiszem, hogy sok esélye marad a túlélésre...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#953) llax válasza t72killer (#952) üzenetére


llax
senior tag

"feltételezem, hogy a szappan lemossa a vírust"

Nem csak lemossa. Ez a vírus rendelkezik egy lipidburokkal, amit legtöbb zsíroldó hatású szer károsít (pont ezért nagyon érzékeny az etanolra is). Fontos, hogy az a szappan nevű készítmény tartalmazzon bőven valódi szappant, vagy azt helyettesítő zsíroldó összetevőket is (az ilyen nagyon "sensitive" kategóriás cuccok nem igazán jók).

(#954) t72killer válasza llax (#953) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hátigen, a jó öreg lúgos szappan lenne az igazi:R.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#955) syberia válasza Lauda (#934) üzenetére


syberia
veterán

https://howbad.info/

(#956) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

A kép kakukktojás, de a dizájn ideillik :)
[link]

(#957) Fotonhámozó


Fotonhámozó
senior tag

Éjszaka óta nem írt senki... mindenki a Teszkóban van bevásárolni lisztből, cukorból, konzervből, bízva abban, hogy hétfő reggel nem lesznek üresek a polcok? Pedig előre meg lett mondva:

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#958) Meggyi001

Most hallgattam a híreket. Hát Olaszország elég lazán veszi, mintha azt mondták volna, hogy hétvégén lejár karantén az érintett területeken. Most már amúgy is mindegy, teleszórták Európát.

https://gamergep.hu/

(#959) kisza25 válasza Fotonhámozó (#957) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Volt itt egy illető aki kétszer lehazugozott, hogy azt mertem állítani, itt kapni mindent. Most jöttem a boltból:



[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#960) kisza25 válasza kisza25 (#959) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Máskor sincs több cucc, persze nem fotóztam le mindent, ez csak az akciós, de ahol lenni szoktak ott is tele vannak a polcok
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#961) llax válasza kisza25 (#960) üzenetére


llax
senior tag

Ennél sokszor egy mezei hétköznapon is hiányosabbak a polcok a legközelebbi teszkóban... Néha nekem kell kartonnal-zsugorral levenni a polc tetejéről. (némely termékkel akkor is így teszek, ha van a polcon, mert eleve annyit veszek - ha majd fogytán lesz, akkor újra annyit)
Viszont az is tény, hogy ha néhány "világvégére" spájzoló ugyanoda megy vásárolni fél napon belül, akkor ebből-abból látványosabb hiányok lesznek (néhány óráig, vagy ha mind kint volt, akkor akár 1-2 napig).

(#962) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Bocsánatot kért a koronavírus dél-koreai elterjesztéséért egy helyi gyülekezet vezetője"[link] - a digók mikor fogják beismerni, hogy összefertőzték Európát, és lehet az egész világot?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#963) kisza25 válasza llax (#961) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Ja igen, pillanatnyi hiány lehet, de azok amiket fotóztam szinte csak az akciós, a sorokban mindenből 10* ennyi volt és gondolom a raktárban is van és ez egy bolt volt az 5ből ami itt van 2km-es körzetben
Amúgy feltünően kevesen lézengtek a boltban és a gyerek orvosnál voltam 2x és egyszer voltak ott egy gyerekkel, hétfőn!!! Amúgy a rendelőt meszelték rendelés közben, nem tudom, hogy ennek van e köze bármihez, vagy esedékes volt.

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#964) cskamacska válasza Meggyi001 (#958) üzenetére


cskamacska
addikt

"Most már amúgy is mindegy, teleszórták Európát."

Csudát, most jön még a java. Múlt héten volt a Kölni karnevál, most van Valenciában a Fallas, fesztiválonként 1-2 millió ember bulizik a tömött utcákon.. alt="alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""" title="alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""""

Reuters - Carnival-going German couple contract coronavirus, authorities fear it has spread

Na, csak nem? Ki gondolta volna? :U

Február 28 - Coronavirus cases in the Valencian community have jumped to eight following the region’s first outbreak, largely due to travellers from Italy.

Kínaiaknak legalább annyi mentségük van, hogy tényleg nem tudhatták miféle-keféle ez a ragály. Most már tudjuk, és az Ojrópaiak SZÁNDÉKOSAN hülyék. :W

t72killer: "digók mikor fogják beismerni, hogy összefertőzték Európát"
Nem rajtuk múlott. Azért nem az a kaliber, mint mikor a japánok mérhetetlen h@ségükben direkt hazaküldték a fertőzötteket a túrahajóról.
Sőt, eddig egyedül ők rendeltek el karantént, miközben lehet már tucat másik gócpontja is, csak más országok még tesztelni sem akarnak..

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#965) Soulfly842 válasza kisza25 (#963) üzenetére


Soulfly842
addikt

Magyarország egyébként azért van szerencsés helyzetben, mert a fő élelmiszerek (liszt, palack. víz, ásványvíz, élesztő, stb, konzervek: ha a kevés külföldi kifogy, a fontosabbak Mo-ról pótolhatóak, stb) 80%-a Mo-ról származtatható hasonló helyzetben... Liszt pl. mindig lesz...

Azért itt is látható a mellékelt ábrán, hogy a lisztet már itt is csak gyors pótlásban raklapostól rakják központi helyre, mert nagy volt a forgási sebessége és nagy az igény is.

[ Szerkesztve ]

(#966) Rive


Rive
veterán

Továbbra sem értem ezt a liszt-dolgot. Magáncélra az egyik legkevésbé hasznos, legmacerásabb élelmiszer... Még akkor is, ha valakinek van kenyérsütője.
No mindegy :N

Hosszas tanakodás után a Párommal arra jutottunk, hogy mi is tankolni fogunk.
Mégpedig: teát, mézet, szörpöt: húsleves-alkatrészt és papírzsepit => mindent, ami ahhoz kell, hogy két hét nátha alatt ne kelljen boltba menni.
Liszt nincs a listán.

Ja, viszont macskakaja igen. Mer' a cic nem éhezhet, és a macskakaja a legnehezebb az egészből :))

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#967) Rive válasza cskamacska (#964) üzenetére


Rive
veterán

..Nem rajtuk múlott....

Neeeeem? A folyamatban levő velencei karnevál mellett egy köpésnyire felbukkan egy fertőző betegség ismerten súlyos következményekkel, és nem rekesztik be az egészet azonnal :F :W

Mondjuk ahogy írod, a németek is egykutya :U

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#968) kisza25 válasza Soulfly842 (#965) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Lisztet pont nem néztem/fotóztam :)

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#969) Soulfly842 válasza Rive (#966) üzenetére


Soulfly842
addikt

Szerintem nem csak kenyérsütőben nem túl bonyolult, anélkül is gyorsan megvan egy kenyér, egy cipó bármi.

Nekem most egyébként is tervezett volt egy komolyabb tankolás, hogy legyen alap élelmiszer. Ez nem csak a paranoia miatt, hanem figyelembe véve, hogy egy komolyabb húsáruházban negyedévente ezt mindig megtesszük (ekkor érkezik komolyabb mennyiségű SZÉP kártya, és van ahol levásárolható)... két fagyasztó tele hússal, ott tésztákat, egyebet is lehet venni. Max pár kiló liszttel (:P :D ) többet vettem .

(#968) kisza25
Erre már trollkodják is mindjárt, hogy látod-látod, azért nem fotzóta, mert

NEMVÓÓÓT! :D

Egyébként mondom, emiatt van, Mo-i források, készletek ezekre vannak - és ez az igazán fontos. Komolyabban - alapélelmiszerben - importfüggő országoknál ez nagyobb baj lehet.

[ Szerkesztve ]

(#970) kisza25 válasza Rive (#966) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Lisztből lehet csinálni egy csomó dolgot és szinte minden magyar ételhez kell.
Sűrített levesek, tészták (galuska, szaraz tészták, sütemények, piskóta, pizza, császarmorzsa...) mártások, főzelékek... nem csak kenyeret lehet csinálni a lisztből :U

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#971) nullpoint válasza Rive (#966) üzenetére


nullpoint
senior tag

Itt az ideje hogy cic önellátó legyen. Szépen vadásszon egérre meg galambra, verébre. Nehéz idők jönnek, legyen ő is aktív tagja a családnak. ;]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#972) kisza25 válasza nullpoint (#971) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

És a zsákmányát ossza meg ;]
A macska az egyetlen háziállat, aki ember nélkül is életben marad simán.

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#973) Silεncε válasza nullpoint (#971) üzenetére


Silεncε
őstag

Aztán majd vadászhat a családnak is, ha már nagyon meg lesznek szorulva

(#974) stvnppp válasza Rive (#966) üzenetére


stvnppp
senior tag

Amúgy milyen a macskából készült húsleves? Próbáltátok már, vagy ez lesz az első alkalom?

;]

[ Szerkesztve ]

(#975) nullpoint


nullpoint
senior tag

Tényleg, igazatok van. Meg kell tanítani hogy vadásszon tyúkot. Csak ne otthonról. :D

Aztán ha belejött akkor hozhat pulykát, libát, marhát.

A későbbiekben az ingó és ingatlan vagyonok megszerzésére is specializálódhat.

Már most érzem hogy cicben óriási lehetőségek rejlenek, amik kiaknázásra várnak, és a mostani helyzet kiváló táptalajt biztosíthat a tehetségének kibontakoztatására.

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#976) Soulfly842 válasza kisza25 (#970) üzenetére


Soulfly842
addikt

Há kenyér legyen, vörös-, lilahagyma, frissen kisült zsír a bödönbe meg bor a forralt bornak, oss' jónapot. Jöhet az a hóm' óffisz :D

Úgy is van egy csomó légkeverésen szárított habanero-m: na az a forralt borban majd megtisztít :D

Itt a messszi keleten már csak így megyene'. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#977) Rive válasza kisza25 (#970) üzenetére


Rive
veterán

Há' nemt'om. Nálunk az a kilós liszt a konyhában hamarabb molyosodik be, mint elfogyna: legtöbb rántáshoz fogy. Úgy számoltuk, hogy ha vennénk még egyet, azzal úgy nyár végéig be lennénk spájzolva :DDD
Teljesen képtelen vagyok megérteni ezt a liszt-mániát :N

Ui.: Wuhanban volt hiány nővérből, orvosból, gyógyszerből, kórházi ágyból - kajából és közműből nem. Node, nővérkét hirdetni még csak szexshopban láttam, nem hiszem, hogy jó ötlet lenne onnan spájzolni ;]

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#978) llax válasza Rive (#977) üzenetére


llax
senior tag

Nálunk az 10x1kg sem húzza túl sokáig. Rántások, palacsinta, lapcsánka, nokedli, sütemények-kalácsok, lángos, pizza, csipetke tészta stb...

(#979) llax válasza Rive (#977) üzenetére


llax
senior tag

Kajánál inkább az átmeneti zavarokra kell készülni (pl. valahol karantén bejelentését követő országos, pánikszerű vásárlás). Nem hetekre-hónapokra, hanem néhány napi + készletet fenntartva. (falun ez sokaknál még mindig adott, alapból...)

Ha odaér valahova a járvány, akkor az sem egy utolsó szempont, hogy mennyire rugalmasan tudod intézni a bevásárlást. Némi készlet segít a szabadabban megválasztható időpontban, kevesebb helyről vásárlásban (pl. tömeget és 100 helyre mászkálást kerülve).

(#980) PitLee válasza llax (#978) üzenetére


PitLee
őstag

Ilyenek ezek a mostaniak, azt kérdik minek a liszt, hiszen még kész gofrit is lehet kapni.
Az öreganyám meg azt kérdezné minek ez a sok kész termék amikor ott a liszt :DDD

Mai háziasszonyoknak már gyúródeszkájuk sincs, a mamáé meg anyagvastagságában elvolt kopva teljesen azon a részen ahol a tésztát vágta.

(#981) Soulfly842 válasza PitLee (#980) üzenetére


Soulfly842
addikt

Lá'jk :D

(#982) kisza25 válasza PitLee (#980) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Még szerencse, hogy szakács vagyok, az asszonyon múlna akkor tényleg nem sok lisztre lenne szükség:P

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#983) cskamacska válasza Rive (#967) üzenetére


cskamacska
addikt

Index - Az 1-es beteg története
Legelső koronavírusos beteget 20-án este fogták, erre 21-én tudtak volna reagálni.

Venice carnival canceled over virus fears
A karnevál 23-án lett lefújva, így 2 nap tökölés és emelkedő esetszám fért bele. Szvsz not great, not terrible. :)

These are the events cancelled in Italy over coronavirus fears
De azért ők legalább tanultak belőle.

Update from Italy: the economy is tanking, and regional governors are panicking
Viszont, mint a mellékelt ábra mutatja, a többi államban leprásaknak nézik őket érte. Pedig ojrópa más része is csak 1-2-3 hétre van a rábaszarintástól. :U

Lehet ezt úgy csinálni mint a Dél-Korea, meg a Szingapúr hogy mindenkit megtesztelnek aki csúnyán néz az orvosára, meg lehet perzsálkodni, hogy kussban ülünk míg a hullák nem szaporodnak. Ojrópa úgy néz ki még nem döntötte el melyiket választja. :(

És ha már Irán, némi összefoglaló hogy az aggódóknak nehogy leessen a vérnyomása és kórházba kerüljenek.

Terrible condition in Iran is untold. I'm a medical freshman in Iran

Coronavirus epidemy in Iran has past the crisis level. The country is imploding - law and order to disappear in the next days. A number of officials already died and mass infection among hospital staff and police forces reported.

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#985) Meggyi001 válasza Rive (#966) üzenetére

Egyetlen egy hibát vétettetek a számoláskor, és bár ne engem igazolna az idő, az az hogy két hetet számoltatok. Ez az egész nem két hét lesz, amíg neked majd a boltba kell sorba állni újra a betegek között. De ne legyen igazam!

https://gamergep.hu/

(#986) Polllen válasza Rive (#966) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nálam se nagyon van liszt, nem használom, de már a barátaim hasonló kérdését se értettem. Nagyon sok klasszikus ételhez kell. A szüleimnél is alap, h több kg van mindig.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#987) Rive válasza Meggyi001 (#985) üzenetére


Rive
veterán

Nem hiba. Szimplán csak nem arra az időszakra tervezünk, amikor egészségesek vagyunk (olyankor el tudunk menni a boltba), hanem arra az esetre, ha/amikor megbetegszünk. Átlag két hét kiheverni, hacsak ~ a második héttől kórházba nem kerül az ember - ezt pl. a boltba járkálás amúgy valeszeg elősegítené...
Ennek megfelelő a spájzlista is: nem birkapörkölt galuskával, kenyérrel slambuc mellé (adjunk a lisztnek :)) ), hanem kímélő kaja és folyadék.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#988) PitLee válasza Meggyi001 (#985) üzenetére


PitLee
őstag

Szerintem is kicsit tovább elfog ez húzódni mint 1-2 hét.

A jenlegi állás szerint kívülállóként úgy látom , hogy csak lassítani tudják a terjedését és közben reménykednek, hogy piacra dobják az ellenszert, egy ponton izolálni, megállítani nem tudják.
Ahogy te is írod a raktározásnak az is lehet a célja,
hogy amikor ideér a járvány és esetleg körül zárja a helyet ahol élsz,
de téged elkerült ez idáig a fertőzés,
akkor ne keljen sorba állni a pultnál miközben a hátad mögött köhécselnek...
Ilyenkor jobb otthon a 4 fal között és enni ami van.

[ Szerkesztve ]

(#989) Dr. Romano válasza PitLee (#988) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Reméljük addig a nátha ellenszerét is kifejlesztik ;]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#990) Nimrod


Nimrod
addikt

Itt mar nem igazan rohangalnak maszkban a nepek, nem tudom mashol mi a jellemzo. Bar amikor meglattam ma az utcan elgondolkodtam, hogy ez most egy kihagyhatatlan uzleti lehetoseg (resell), vagy csak emberi trehanysag. :U

(#991) JanR válasza Nimrod (#990) üzenetére


JanR
addikt

Itt?

(#992) Lauda válasza dugo_ (#665) üzenetére


Lauda
félisten

Közben frissítették a hírt és úgy néz ki, hogy nem pakolt le senki semmit, csupán a tv-t akarták ezzel megvádolni alaptalanul. Azért jó látni, hogy mire képesek az emberek még ilyen helyzetben is.

(#993) sittes79 válasza Vladi (#4) üzenetére


sittes79
addikt

Uh kemény ez a topik, kicsit túl van tolva, volt ilyen anno madárinfluenza és sars idején is?

Szóljatok majd ha olyan 1 milliárd lesz a fertőzött akkor veszek egy maszkot talán, de azt is mindek :)

(#994) Ribi válasza kisza25 (#960) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nagyon idő föggvénye, hogy mikor mennyire tudják visszatölteni a készletet.
Ha melóból hazafele tudsz leginkább vásárolni és akkor bizonyos dolgok nincsenek, akkor nehéz. [kép] [kép] [kép]
Husos pult ugyanilyen, krumpli alig valami.
Persze utána ha valaki el tud menni "értelmes időben", akkor nem ez a látvány fogad.
Utána másik boltban volt minden, csak hát reméled, hogy nem kell csalinkáznod ide oda.
Mi is otthon sütünk kenyeret 1 ideje, szóval nem egyesével ventünk volna lisztet mi sem. És nem azért mert pánik van, hanem mert most fogyott el a 10 kiló.

[ Szerkesztve ]

(#995) PitLee válasza Dr. Romano (#989) üzenetére


PitLee
őstag

Igaz, inkább védőoltás vagy mimanó :DDD

Szomszéd doki
Face link
Érdekes ez a könyökhajlatba hapci, én speciel már gyerekkorom óta inkább a póló, pulóver..ect alá tüsszentek ha hirtelen kell.

(#996) kisza25 válasza Ribi (#994) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Voltam múlthéten reggel, délelőtt, délután és este is. A szokásos volt mindenhol. Ez nem jelenti azt, hogy Bp is ez a helyzet, de itt sokan alapból egy hónapra vásárolnak mikor megjön a családi pótlék/nyugdíj/fizetés. Van sok kicsi falu Kaposvár és Lelle és Kaposvár és Boglár között ahol semmi bolt nincsen.

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#997) Hieronymus válasza PitLee (#988) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

" reménykednek, hogy piacra dobják az ellenszert"

Ellenszerre/gyógyszere nem lesz a közeljövőben. Védőoltás talán egy éven belül lehet.

De a vírusnak, legalább is a mai változatának mindenképp belátható időn belül vége lesz. Vagy a meleg idő teszi lehetetlenné a terjedését vagy körbeér az emberiségen és elfogy a fertőzhető gazdatest.

A kb 100 évvel ezelőtti influenza járvány kettő év alatt ért körbe a Földön és tűnt el nyomtalanul.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#998) sittes79 válasza Hieronymus (#997) üzenetére


sittes79
addikt

Hagyjuk már ezt a meleg majd megöli témát tájföldön 34 fok van és ott pusztulnak szerencsétlenek.

(#999) myckey válasza sittes79 (#998) üzenetére


myckey
veterán

Hála az égnek, meg egyebeknek....
Nem sok az elhalálozás Thaiföldön. ( 1 )
Vietnam és Malajzia -zero.

Nem kell ez sem....

ui
Regisztrált esetből sem sok van...

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#1000) llax válasza sittes79 (#998) üzenetére


llax
senior tag

A meleg lényegesen lassítja a terjedését. De az a meleg itt még nagyon messze van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.