Hirdetés

2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) freeknight


freeknight
(őstag)

Fontos dolgok maradtak ki a listáról, ráadásul naivan feltételezi, hogy lesz csapvíz és elektromos áram.
Én erre a bevásárlásra már a vuhani karantén kihirdetésének másnapján sort kerítettem, nevezettek paranoidnak, de eddig úgy tűnik igazam volt. Amúgy se árt, ha vannak itthon alap dolgok elraktározva. Szerencsére mivel gyorsan kapcsoltam van is itthon 300 db maszk, bár kb semmit nem ér, de erre még kitérünk.

A legfontosabb a víz. Ne pazaroljátok a pénzt ásványvízre felesleges. Egyszerű ballonos víz italnagykerből, de szerintem még ez is túl drága, egyszerűbb venni pár műanyag hordót és teleengedni csapvízzel (amíg van), a vidékiek (szerencsére mi is azok vagyunk) még szerencsésebb helyzetben vannak, kb mindenkinek van kút, szóval a víz nem probléma hosszú távon sem. Az elektromos szivattyúkkal vigyázzatok, ha nincs áram, a kútból se fogsz tudni vételezni vizet. A kútvíz az ország nagy részén fogyasztható, de sok helyen nitrit tartalmú, gyerekek és csecsemők esetén maradjatok inkább az ásványvíznél, hiába drágább.
Napi 3 liter vízzel érdemes számolni per fő, ugye ivás mellett enni is kell és tisztálkodni.

Élelmiszert el is kell tudni készíteni. Ezért legyen elraktározva gázpalack. Én 2-t vettem, bár mi is vezetékes gázt használunk. Vigyázzatok, más csatlakozó kell a vezetékes és a palackos gázhoz! Elektromos sütő/főzőlap kb ócskavas lesz egy pandémia esetén, érdemes elővenni a pincéből a régi gázsütőt. Én is így tettem, takarítás után tökéletesen működik. Ha nagyon nincs más, szerezzetek be egy tábori gázfőzőt, ez panelben is kivitelezhető. A lényeg, hogy vizet forralni MINDIG TUDJ!

Élelmiszerlistád jó, bár ha nem fogsz tudni sütni, akkor érdemesebb konzervből illetve előre elkészített tartós kajából betárazni. Fagyasztót nem igazán éri meg feltölteni, bár reménykedhetünk benne, hogy enyhébb hatású járvány lesz és lesz áram. Én ajánlom még a rizst, nem romlandó, és egy tábori gázfőzőn is elkészíthető, sokáig el tudsz rajta lenni.

Vitaminok, immunerősítők hülyeségek, ezekre nem pazarolnám a pénzt, nem ezek fognak megvédeni a vírustól, hanem ha nem mész ki, és nem érintkezel senkivel. Ugyanígy a maszk sem ér semmit. Egyszerűen csak maradj otthon, ha feltélten ki kell mozdulni de nincs maszk, tökéletesen megteszi egy arc elé szorosan tekert sál is.
Hosszú távú járvány esetén azért pár doboz multivitamint el lehet spajzolni, ha kell, az egyhangú étkezés mellett is be tudj vinni a szervezetedbe minden ásványi anyagból valamennyit. Aki valami gyógyszer folyamatos szedésére szorul, az gondolkodjon előre, és tárazzon be belőle!

Fertőtlenítő szer kelleni fog, ez a hypot jelenti, minden mennyiségben. Szerencsére csak 150 forint literje (most még), szóval be lehet belőle tárazni 20-30 litert is. Ez nagyon nagyon kelleni fog majd, főleg, ha neadjisten megfertőződik egy családtag, ezzel lehet fertőtleníteni a közös helységeket, a wc-t, stb.

A listát természetesen a végtelenségig lehet bővíteni, minden csak akarat és pénz kérdése.
Lehet paranoidnak titulálni, de a járvány haladása és a különféle országok rá adott reakciói eddig engem igazolnak, és inkább vagyok paranoiás, mint hogy 1-2 hónap múlva verekedjek egy hiperben 2 csomag virsliért egy potencionális fertőzöttel :)
Nem árt felkészülni. Jegyezzétek meg, nem a járványtól kell félni, hanem a széleskörű pániktól.

(#2) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Bagót eldobni még most, immunerősítő vitamindús étrend, rendszeres szauna...

#1: +1. Mi sajna városban vagyunk panelben - igaz, kicsi város, de szvsz a panelból vhogy ki kéne menekülni. Sajnos, ha beüt a krach, valszleg a katonaság körülzárja az érintett területeket, én meg nézzem végig, ahogy a családban szépen végigmegy:W. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy alakul majd az első Európai karantén sorsa, tartok tőle, hónapokig lesz bezárva a nép, amit nemigazán visel jól a modern ember.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) Tibiajax válasza freeknight (#1) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

kapsz egy nagy +1 -et, kiérdemelted.

de szeretnék most a jövőbe látni valahogy, csak legalább egy pillanat erejéig, vajon mi fog történni. lesz-e ebből tényleg valami hát...eléggé rossz

Szép jó estét Torrente, nektek is gyerekek.

(#4) Vladi válasza freeknight (#1) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

"Fontos dolgok maradtak ki a listáról, ráadásul naivan feltételezi, hogy lesz csapvíz és elektromos áram."

Kicsit túlszaladtatok már itt fantáziával. :DDD Vagy túl sok posztapok filmet néztek. Vagy túl keveset.
Egyébként néha mintha már várnánk a következő világégést, hogy reseteljük a civilizációt. :F

"z elektromos szivattyúkkal vigyázzatok, ha nincs áram, a kútból se fogsz tudni vételezni vizet."

Hát dehogynem. Lecsatlakoztatot ról a szivattyút és.... emelgeted fel - le - fel - le... rejszmesterek előnyben. :DDD

"Elektromos sütő/főzőlap kb ócskavas lesz egy pandémia esetén,"
Hogy mivan? Paksot szerinted csak úgy lekapcsolják a főkapcsolójával? :F

[ Szerkesztve ]

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#5) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Kicsit azért elgondolkodhatnánk. Pl: vásárolj be 60-90 napra élelmet. :F 30-40 évvel ezelőttig erre nem kellett felszólítani a lakosságot, egyszerűen gondolkodtak ennyit előre és volt. ma már teljesen leszoktak az emberek az előre gondolkodásról, tartalékok képzéséről.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#6) muszurkefal


muszurkefal
(tag)

Mi ez a nagy pánikhangulat kérem szépen? :DDD
Minap Index főcím: újabb 2 halálos áldozat. Az egyik 88, a másik meg talán 84 éves volt.
Mint minden vírus, ez is elsősorban a gyengébb immunrendszerűekre veszélyes, idősek, gyerekek, betegek. Legalábbis a halálesetek közülük kerülnek ki többségében szerintem.

Vuhan esetében is tudni kellene a terület átlagos halálozási adatait viszonyítási alapnak.

Mellesleg:

"A vírusok terjedési képességét az úgynevezett reprodukciós indexük alapján határozzuk meg. Az esetek halmozódása és szóródása alapján kiszámolták a koronavírus reprodukciós indexét is, 2,6-ra jött ki, vagyis egy fertőzött átlagosan 2,6 fogékony embernek adja tovább a kórt. Könnyebb elképzelni, hogy ez mit jelent, ha tudjuk, hogy az influenzavírus reprodukciós indexe 1,8-1,9 körül van, a nagyon fertőző kanyaróé viszont 20. Ennek a koronavírus a közelében sem jár." Qubit

Origin: Laszas

(#7) Meggyi001 válasza freeknight (#1) üzenetére

Hm...teljesen igazt kell adjak neked, mert ezt érzem én is, amit leírtál! Jól tetted, hogy így rá tudtál készülni. Az én asszonyom is pont olyan, mit a leírtakban. Csak a pénzt nézi. Mondtam is neki én is, hogy ha menekülni kell akkor miattuk fogok meghalni, mert ő nem tud futni az anyjától, mert bevárja, én meg ugye őket várom, és ezért én is velük halok :D

(#6) muszurkefal:

"Minap Index főcím: újabb 2 halálos áldozat. Az egyik 88, a másik meg talán 84 éves volt.
Mint minden vírus, ez is elsősorban a gyengébb immunrendszerűekre veszélyes, idősek, gyerekek, betegek. Legalábbis a halálesetek közülük kerülnek ki többségében szerintem."

Ez így igaz! DE! Én még nem szeretném elveszíteni a drága kis mamámat és a papámat, egy hülye vírus miatt, amikor még élhetnének pár évet. Úgy látszik neked nincs idős szeretted.

"Vuhan esetében is tudni kellene a terület átlagos halálozási adatait viszonyítási alapnak."

Bizony, hogy kéne tudni. De ehelyett mit hallasz Dél Koreáról is, meg Olaszból is? Hogy már meg is haltak az első betegek! Azok pedig nem a betegség első fél napján halnak meg. Minden ország takargatja a fertőzötteket, különösen most Irán és Kína! És ezért lett baj. Ja, és jobb félni és megelőzni, mint megijedni!

Nem beszélve a gazdasági helyzetről: le fog állni minden! Munka, termelés, stb.

""A vírusok terjedési képességét az úgynevezett reprodukciós indexük alapján határozzuk meg. Az esetek halmozódása és szóródása alapján kiszámolták a koronavírus reprodukciós indexét is, 2,6-ra jött ki, vagyis egy fertőzött átlagosan 2,6 fogékony embernek adja tovább a kórt. Könnyebb elképzelni, hogy ez mit jelent, ha tudjuk, hogy az influenzavírus reprodukciós indexe 1,8-1,9 körül van, a nagyon fertőző kanyaróé viszont 20. Ennek a koronavírus a közelében sem jár." Qubit"

Ha nem fog mutálódni! És, tegnap mondták, hogy egy kínai a rokonától 34 nap után kapta el, mással nem érintkezett!

[ Szerkesztve ]

»» Huawei • P Smart Z 4/64 «« »» Huawei • P20 Pro 6/128 «« »» LG • G2 2/32­ «« Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#8) samujózsi


samujózsi
(tag)

Azért ez már a pánikkeltés kategóriának tűnik.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#9) Meggyi001 válasza samujózsi (#8) üzenetére

Bocs, de nem mi keltjük. Hanem a kormány híradója, tegnap esti, parancsolj: [link]

Nekik mond, hogy ne keltsenek pánikot.

»» Huawei • P Smart Z 4/64 «« »» Huawei • P20 Pro 6/128 «« »» LG • G2 2/32­ «« Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#10) muszurkefal válasza Meggyi001 (#7) üzenetére


muszurkefal
(tag)

Eltaláltad, nincs idős szerettem, mert már mindenki meghalt. :R

Oké, akkor mind meghalunk.

Én azt látom csak a magyar meg nemzetközi médiában is, hogy mindig kell valami aktuális, amitől rettegni kell, hogy pörögjön a gazdaság. Migránsok, Soros, ebola, most ez, nyárra meg majd megint kitalálnak valamit gondolom, amit jól fel lehet fújni.

Hány halálos áldozat is van Kínában eddig? Nem követtem. Talán 2000 a hivatalos adat? De ha 20000 is, könyörgöm, egy 1.2 milliárd fős országról beszélünk. Arányok.

#11: azért félreértés ne essék, én sem akarom hogy világjárvány legyen itt, csak szerintem a nagy médiafigyelem már elbagatellizálja az egészet.

[ Szerkesztve ]

Origin: Laszas

(#11) Meggyi001 válasza muszurkefal (#10) üzenetére

Jó, hát esélyes, hogy mi nem halunk meg, de nekem nem hiányzik betegnek lenni, hetekre kiesni a melóból, stb. Meg a többi f@xság ami ezzel jár. Pedig tuti van ellenszer is, sztem... Az anyjukat már ebben a hülye pénzorientált világba.... (minek olvastam el ezt a blogot? Most dühös lettem...grrrr....)

90000 -ből 2500. De nem ez a lényeg. Hanem hogy minden egyes élet számít. Minden élet fontos.

[ Szerkesztve ]

»» Huawei • P Smart Z 4/64 «« »» Huawei • P20 Pro 6/128 «« »» LG • G2 2/32­ «« Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#12) freeknight válasza Vladi (#4) üzenetére


freeknight
(őstag)

A paksi erőmű pontosan addig fog működni, amíg a reaktor üzemeltetői úgy nem döntenek, nem szeretnék elkapni a vírust, és otthon maradnak a családjukkal.
Figyelj, én egyáltalán nem várom a világvégét, és nem katasztrófafilmet nézek, hanem híreket olvasok. Olaszországban van 70 fertőzött, a boltok már ki is fosztva. Pénteken még semmi baj nem volt, most meg már karantén, katonaság, kijárási tilalom az érintett városokban.
Mondom, én nem verekedni szeretnék majd a kajáért, hanem inkább betáraztam itthon alapvető dolgokból.
Hát igen, régen ugye az ember magának megtermelte a kis ennivalóját, az áramot meg max világításra és tévénézre használta. Nagyanyámék idejében is ez volt, de talán még a szüleim is 30 évvel ezelőtt el tudták volna magukat látni hónapokig. Akkoriban a fő funkció a létfenntartás volt (ugye a földművelés ezt a célt szolgálja). Most már az evés mellett kell az autó, nyaralás, mobiltelefon, számítógép stb. Ehhez pénzt kell keresni, ami földműveléssel nehéz.

Tibiajax: köszönöm. Én is nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz. Nagyon remélem, április környékén ez is felszívódik, mint egy szimpla influenza, ha már folyton ahhoz hasonlítják.

t72killer: sajnos a városi ember egy járványnak (és a hatásainak) sokkal jobban ki van szolgáltatva. De még mi vidéken is. Nekem sincs semmi állatom, semmit nem termelek egy-két konyhafűszeren kívül a kiskertben. Ilyen esetben a legjobb valami elszeparált farmon élni :)

(#13) alimanjanos


alimanjanos
(újonc)
LOGOUT blog

Helló, nem veszekedni ám, nem ezért osztottam meg. Csak kulturáltan srácok! De tény, kezd elfajulni a helyzet....

(#14) samujózsi válasza Meggyi001 (#9) üzenetére


samujózsi
(tag)

Ilyen szemetet nem nézek.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#15) alimanjanos válasza samujózsi (#14) üzenetére


alimanjanos
(újonc)
LOGOUT blog

Bocsánat, hogy megkérdezem, és tényleg csak az érdeklődés a szándékom. A hivatalos magyarországi híradó miért "szemét"? Nem értem. Vagy csak úgy mindegyik híradó szemét?

(#16) Stylerr válasza freeknight (#1) üzenetére


Stylerr
(őstag)

Hu, azért ez elég sötét így. Mármint úgy tűnik, hogy te konkrétan a legrosszabbra készültél fel. Szerintem azért nem lesz ennyire drámai a helyzet.

Activision ID: Imperialz95#2455044

(#17) samujózsi válasza alimanjanos (#15) üzenetére


samujózsi
(tag)

A propaganda az szemét. Ha mindez közszolgálati adón megy, duplán az.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#18) Viktor77 válasza alimanjanos (#15) üzenetére


Viktor77
(félisten)

Nem magyarországi híradó, hanem fidesz propagandahíradó. Na, ezért szemét. De ebbe itt sztem ne menjünk bele.

Some people move on, but not us ... not us

(#19) nevemfel


nevemfel
(tag)

Túl van bonyolítva. Spájzolj be magadnak enni-, innivalót, és tisztítószereket. Ez szinte minden válsághelyzetre érvényes tanács. A szájmaszkok állítólag nem sokat érnek, vírus ezeken átjut. Inkább a gyakori kézmosás ajánlott, illetve az, ha el tudod kerülni, hogy használd a "közösségi" kapaszkodókat, pl. a BKV járatokon.

Bob Sugar keres a másik vonalon, ő frankón lelkesedne.

(#20) freeknight válasza Stylerr (#16) üzenetére


freeknight
(őstag)

Az a vicc, hogy egyáltalán nem készültem fel durván. Felhalmoztam pár alap dolgot, de ezt az átlagember is meg fogja tenni az első magyar járványgóc kialakulása után. Annyi a különbség, hogy nekem majd nem kell megverekednem a kajáért.
Ha meg nem lesz semmi... Hát akkor mindent el tudok használni később is (talán a hypot nem, de abból 30 liter volt 4300 ft. Bagatell összeg, és jólesik a tudat, hogy van) , kidobott pénz nem lesz.

[ Szerkesztve ]

(#21) villamos


villamos
(őstag)

Belinkelem ide is, ha nem gond...
Zállatorvos:
[link]
Szépen, érthetően elmagyaráz mindent. Mi ez? Mit csinál és hogyan? Mit lehet tenni ellene? stb...

[ Szerkesztve ]

az idők szavára hallgatva, március 30-án a fürdőkádat televettem benzinnel. Na az agyam, az mindjárt lelökte a szíjat, képzeld el, ott a kádban a benzin, gondold el. Jajj! Anyósom meg leengedte, azt hitte, öblítővíz! Hogy nem szakad rá a... Leengedi a benzint!!! Úgy sajnáltam, hogy nem gyújtott rá.

(#22) Soulfly842


Soulfly842
(őstag)

Javasltam a moderátoroknak, hogy tekintettel arra, hogy Olaszországban már több, mint 135 beteg van, s brutálisan kilőtt az esettek száma, ezért nyissunk egy erre vonatkozó fórum részt.

Javaslom, ha nem túlélési készlet, hanem általános információ, akkor vonulunk át ide :)

[link]

Valószínűleg rövid időn belül brutálisan megnő majd a hozzászólások száma is. Itt már valószínűleg egész európa méginkább érintett lesz (10 város van lezárva most, rövidesen valószínűleg Milano-t is lezárják, és ami a legdurvább: a velencei karneválon is volt diagnosztizált eset, amit idő közben le is fujtak ). Ha már most 135 beteg, akkor ha figyelembe vesszük a lappangási időt, mennyi lehet a valós pár napon belül?:

[ Szerkesztve ]

(#23) Lauda válasza alimanjanos (#13) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Hát te meg kinek a klónja vagy? Amikor 5 perces újoncok jönnek idióta topikkal és utána még csitítgatja a népet, az pöppet fura.

[ Szerkesztve ]

(#24) alimanjanos válasza Lauda (#23) üzenetére


alimanjanos
(újonc)
LOGOUT blog

Nem vagyok klón, csak kicsit nehezebben megy az internet világa. Ez vagyok én: Alimán János. A hardverapró miatt regisztráltam, akarok venni dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#25) Eastman válasza alimanjanos (#24) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

-

Kétféle ember költözik lakásból kertes házba. Az egyik pihenni szeretne, a másik flexelni szeretne.

(#26) cskamacska válasza freeknight (#1) üzenetére


cskamacska
(addikt)

"Lehet paranoidnak titulálni"

Preppingnek hívják, és egy hobbi. :)
r/preppers

Nálunk nem nagyon elterjedt, mert Magyarországon legdurvább megrázkódtatás ami érhet, az egy 4 órás áramszünet, vagy hogy egy-egy útszakasz járhatatlanná válik akármi miatt és +20 kilométert kerülni kell. :) Amerikában, ahol a szélsőséges időjárás pár évente a komplett környéket eltüntetheti házastól-mindenestől, sokkal nagyobb tábora van.

Így készülj a háborúra blog

Az hogy a világvégét váró dilisek is beleesnek a csoportba, az már a műfajjal jár. :))

Amúgy az MRE (katonai / katasztrófavédelmis konzerv kaja) kóstolgatás is egyfajta mellékága ennek.

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#27) samujózsi válasza cskamacska (#26) üzenetére


samujózsi
(tag)

Csak az a baj, hogy ha elegen vannak és van rá pénzük, akkor elég gyorsan kifosztják a boltokat, lásd karácsony előtti állapotok.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#28) Meggyi001 válasza samujózsi (#27) üzenetére

Igen, és a többi "normálisnak" nem marad semmi :((

A katonai konzervkaja nekem tuti kedvenc lenne :K

[ Szerkesztve ]

»» Huawei • P Smart Z 4/64 «« »» Huawei • P20 Pro 6/128 «« »» LG • G2 2/32­ «« Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#29) nevemfel válasza cskamacska (#26) üzenetére


nevemfel
(tag)

Nálunk nem nagyon elterjedt, mert Magyarországon legdurvább megrázkódtatás ami érhet, az egy 4 órás áramszünet, vagy hogy egy-egy útszakasz járhatatlanná válik akármi miatt és +20 kilométert kerülni kell.

Íme a példa arra, ahogy visszaüt elképesztő civilizációs fejlettségünk. :D
Nugyat-európában sem jellemző ez az attitűd, ők pár évtizeddel előbb tapasztalhatták meg ezt a jelenséget. Az Usában is nagy területi eltérések lehetnek aközött, hogy valaki Texasban vagy Arizonában a sivatagban él egy lakóautóban, vagy mondjuk Kaliforniában, egy nagyvárosban, valami felhőkarcoló tetején.

Bob Sugar keres a másik vonalon, ő frankón lelkesedne.

(#30) D3D11


D3D11
(újonc)

Gyönyörű gyerekek vagytok, tényleg. Ez komoly hogy senki nem veszi észre a szándékos pánikkeltést?

1. A legtöbb ember NEM hal bele. Akik belehalnak azok idősek és / vagy jellemzően más betegségük is van egyszerre.

2. 60 millióan élnek olaszországban és 50-en betegedtek meg, amiből 2 halott van, akikből legalább az egyik idős volt és beteg. EZ a pánik oka? Szerintetek hanyan halnak meg naponta autóbalesetben? Hát egy kicsivel többen. Kéne pánikolnunk az autók miatt?

3. A hiradóban kizárólag rossz hírek vannak, azok is eltúlozva, ha még nem vette volna észre senki azóta, hogy van hiradó a világon. Azok az emberek akik rá vannak függve a pánikra elmebetegek, akik szeretnek mindenhol világvégét látni és saját magukat nagyon okosnak mutatni, hogy ők bizony kikerülik és jajj dejó. Rádásul ezek az emberek jellemzően kommunisták akik alig várják hogy a kapitalista "világ" összeomoljon, mert csúnya globalizáció, miegymás. Ugyanezek az emberek terjesztették / terjesztik az Y2K-t, a globális felmelegedést, a jégkorszakot, a meteorzáport, az atomháborút, meg amit akarsz. Itt nem a vírus a veszélyes, hanem ezek az elmebháborodottak.

4. A stressz, pánikkeltés gyengíti az immunrendszert, ezért azt javaslom, hogy ahelyett hogy meghalnátok minden nap, inkább szakítsátok meg a kapcsolatot az ilyen emberekkel kb. örökre.

(#31) samujózsi válasza D3D11 (#30) üzenetére


samujózsi
(tag)

#8 :U :K
A senki az erős túlzás. :D

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32) t72killer válasza D3D11 (#30) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

"60 millióan élnek olaszországban" - na ez épp elég baj. Ebből hánymillióan szokták elkapni az influenzát? Nna, ha nem elővigyázatosak a népek, kb annyi fertőzöttel lehet számolni.

Ja, nem halsz bele. De élvezed az intenzív osztályt/durvább tüdőgyuszit? Ha beragadsz egy Vuhan-szintű katlanba Magyarisztánban és csak 1x kell újraéleszteni, megbízol a magyar eü képességeiben, ahol ráadásul az átlagéletkor igencsak a veszélyeztetett korosztályt fedi le?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#33) Meggyi001 válasza t72killer (#32) üzenetére

Na hát ez az. Pár évet lehúztam a szekszárdi kórházban, kicsit durva volt.

»» Huawei • P Smart Z 4/64 «« »» Huawei • P20 Pro 6/128 «« »» LG • G2 2/32­ «« Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#34) Eastman válasza D3D11 (#30) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

...2 halott van, akikből legalább az egyik idős volt és beteg.

Eszerint a szüleid, nagyszüleid fiatalok és egészségesek. Öröm hallani.

Kétféle ember költözik lakásból kertes házba. Az egyik pihenni szeretne, a másik flexelni szeretne.

(#35) LaciCRM válasza freeknight (#12) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

nem katasztrófafilmet nézek, hanem híreket olvasok

sejtem melyiket

XDDDDDDDDDDDD

itt vagyok olaszországban. Mondd már meg hol vannak kifosztva a boltok, mert én tegnap vásároltam be milano mellett. Előtte velence mellett voltam. Ott is volt étel meg ember is. a gyárak is működnek mert fuvarozunk. Nincs leállva semmi.

Rettegjetek csak nyugodtan, én hálistennek most rászántam magam hogy törlöm a fb.omat, plusz ide se nagyon járok már fel a sok gyökér miatt. Szerencsére a valóságban még nyugalom van. Rettegjen nyugodtan az internet ( fb nyiregyen hallottam csoportban egy nyugger 2 hete : ki lehet még menni a koronavírus miatt a piacra ? ;] )

[ Szerkesztve ]

A madár az ász.

(#36) LaciCRM válasza D3D11 (#30) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

(egyik reggel online hallgattam a rádiót mert érdekelt hogy mizu ezzel a pánikkeltés dologgaz, azaz konkrétan meg akartam számolni hányszor mondják ki a .... virus szót: 7. hétszer. És ez még enm is a legdurvább propagandaadó volt)

A madár az ász.

(#37) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

MINDMEGHALUNKKORONAVIRUS!

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#38) LaciCRM válasza twollah1976 (#37) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

mindenki, meg a többiek is

A madár az ász.

(#39) Vladi válasza LaciCRM (#38) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

mindenki is

klasszikust helyesen idézzed. :DD

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#40) freeknight válasza LaciCRM (#35) üzenetére


freeknight
(őstag)

Legyen neked igazad :R

(#41) cskamacska válasza LaciCRM (#35) üzenetére


cskamacska
(addikt)

alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#42) démosthenés


démosthenés
(csendes tag)

Ha menni kell akkor menni kell... :))
Attól hogy bespájzoltok és rettegtek, ugyan úgy elkaphatjátok (valószínűleg el is fogjátok) ha kitör a vírusjárvány ezt a betegséget, ezen kár idegeskedni (na jó mazochisták előnyben:D ) a korábbi járványok is bebizonyították (spanyolnátha, Tbc, kanyaró , pestis stb) hogy nem lehet elbújni előlük.
Ja és nem csak idősek estek áldozatul :K

(#43) LaciCRM válasza freeknight (#40) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

ó de kár, akkor nem tudom meg melyik bot van kifosztva :((

A madár az ász.

(#44) t72killer válasza démosthenés (#42) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

De, el lehet bújni: elmész 100km-re a legközelebbi lakott területtől. Szibériában kivitelezhető. Annakidején a pestist is meg lehetett úszni önellátó tanyákon. Ez jóval kisebb arányban öl, mint a pestis. Ha nincs normális EÜ (milliónyi fertőzött esetén szvsz még a svédeknél sem lesz), akkoris életben marad kb 80%.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#45) freeknight válasza LaciCRM (#43) üzenetére


freeknight
(őstag)

[link]
Képekről biztos megismered melyik bolt az.

[ Szerkesztve ]

(#46) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Most már csakazértis be fogok vásárolni pár tartós dolgot, mert abból kiindulva, hogy a fél éve 25 forintért árult szájmaszknak most 3-500 forint darabja (!) - ahol egyáltalán kapni még - valószínűleg pár héten belül már egy nyomorult kukoricakonzervet sem kívánhatok majd meg, vagy nem ehetek egy jó csilis babot, mert ki lesz fosztva a konzervosztály, és amúgy is 1500 forint lesz egy darab.

Egyébként ha már filozofálgatunk, abba érdemes belegondolni, hogy mi minden terem meg itthon február környékén, és hogy amikor az exportőröknek dönteni kell, hogy tényleg el akarják-e küldeni ezt a szállítmányt Magyarországra, vagy inkább megtartják, mi lesz az első dolog ami az eszükbe jut... :U :P

[ Szerkesztve ]

El Hopaness Rom Tic || "Success is my only motherf*ckin' option, failure's not" - Eminem || "I feel bad about the bad things, I feel good about the good things. But I wouldn't change a thing." - Dave Grohl

(#47) t72killer válasza doeeg (#46) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Jó alibi lesz asszonynál, amikor veszek 5 kiló jóféle csokit ;] - kár, hogyha rászabadulok, nem lesz igazán tartós :(.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) kovbandi82


kovbandi82
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem raktározok. Kipakolom az első adandó alkalommal az összes gyógyszertáat, aztán ami kell, elcserélem gyógyszerre :D

(#49) t72killer válasza kovbandi82 (#48) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Hong-Kongban a wc-papírból lett keményvaluta. [link]

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) Tüzi válasza freeknight (#1) üzenetére


Tüzi
(addikt)

A probléma csupán annyi, hogy:
1: vírusról van szó, fél év, és lecseng.
2: a szokásos, évente megrendezésre kerülő influenza partyban többen halnak meg mint ebben fognak összesen.
3: autóbalesetben is többen halnak meg egy évben mint ebben fognak összesen
4: banális dolog, de épületekben a lépcsők miatt többen veszítik életüket, mint ebben összesen fogják.

Ez a koronavírus most felkapott dolog, az éves influenza pedig tervszerűen jön, az miatt nem pánikol senki.
Erre a közösségi média még rá is játszik, sztori, lájk, és nézettséggyűjtésre tök jó.

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.