- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Namelesske #88 üzenetére
jaja, az igazi programozó úgyis csak parancssort használ
viccen kívül, topikhoz általában kapcsolódóan: erős vassal tényleg gyorsabb az xpnél a win7. a jobb erőforráskihasználás jó dolog, a cached memory is. azért vettem, hogy használja a gép, ne azért, hogy csak álljon
viszont 64biten olyan 6 giga fölé nálam sose ment a foglalás.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Namelesske #56 üzenetére
Aha csak az elkerüli a figyelmedet, hogy a hivatalos csomagkezelőbe csak ellenőrzött csomagok kerülnek. Amint találnak vírust el is bukik és soha az életbe nem kerül be. Ez nem torrentsite, itt nem lehet feltölteni a programokat csak úgy a vakvilágba.
Az interneten lévő .deb (vagy akármi pl. .rpm) csomagokért meg senki sem vállal felelősséget.
Más részről nem kevés ember (~programozó) azokat a programokat továbbfejleszti, szerkesztgeti így a gyanús kód elég hamar kiderülne és eltávolításra is kerülne.Szóval lehetne próbálkozni csak nem jönne össze.
Ezt nem flémkeltésnek szánom, de légyszíves hülyeségeket ne írjunk már csak úgy.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Namelesske #88 üzenetére
Az aerót gyenge gépeken bizony télleg ki kell kapcsolni, hogy normálisan fusson a Win.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Namelesske #76 üzenetére
Nem tudom mikor lesz negyven update plusz egy Service Pack egy időben, de telepítettem már életem során SP-t, és nem lassult be semmi utána. Nem, ne fogadjunk.
-
5h4rK
tag
válasz
Namelesske #75 üzenetére
Nem akartam ebben a topic -ban ilyesmirol írni, mert semmi köze hozzá, de te egyszerűen túl sok baromságot hordasz össze. Nézz már körül! Mi újdonság lehet egy disztribúcióban? Az esetek döntő többségében új Linux verzió = új kernel + frisebb software -ek. Nem a Canonical írja a Linux-ot hanem csak egybeszedi a kernelt + programokat, módosítja egy kicsit ( config fájlok helyett GUI -t használ stb ) és kiadja. Vedd sorba a programokat amik a 8.04 -ben voltak, aztán Help -> About és jegyezd fel a verziót, majd pedig nézd meg pl. a 9.10 -ben.
Pffff -
bobsys
veterán
válasz
Namelesske #76 üzenetére
es mi lassulna be?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Namelesske #69 üzenetére
Dehogy lassul be... a kezdeti telepítés óta az összes tetves frissítés fel van téve, és semmit nem lassult november eleje óta, de a Win7 topikban sem hallottam senkitől, hogy erre panaszkodott volna.
Mellesleg Vistánál sem tapasztaltam ilyen belassulást soha. -
ntomka
nagyúr
válasz
Namelesske #69 üzenetére
Azért van. A hardver támogatás jelentősen javult, gyorsabb is lett a rendszer összességében, és egyre több a next-next-finish jellegű megoldás, ami a többségnek azért kell (a win is ezzel hódított teret). De attól még, hogy neked nem szimpi a linux, nem kéne leszólni. A win egy oprendszer a linux rendszerek is megint egy, ráadásul teljesen más filozófiára építve, és disztribúciónként is másak. Így eleve alaptalan az olyan összehasonlítás, hogy egyes verziók mennyit fejlődtek a winhez képest.
-
válasz
Namelesske #64 üzenetére
Sto?
Mit nem lehet önállóan feltelepíteni? Miért ugyanaz a 10.04, mint a 8.04? Jöhet privátban is, hogy ne itt offoljunk, esetleg az ubuntus topicba...
-
Lenry
félisten
válasz
Namelesske #64 üzenetére
nem az Ubuntut kell alapul venni.
hanem pl a Debiant, meg a Red Hatot, meg a Fedora-t. azok stabil, nagyvállalati környezetbe tervezett, komoly disztrók.
az Ubuntu tök jó ahhoz, hogy megismerkedj a Linux-szal, áttérj Windowsról, de aztán úgyis keresel egy másikat. -
oO7
őstag
válasz
Namelesske #60 üzenetére
Hát azért egy Win7 SP1 -es hír topic-ját úgy kezdeni, hogy "Majd ha minőségileg egyáltalán megközelíti más rendszerek szintjét"...
És a többi hozzászólása sem sokkal értelmesebb amennyire olvastam... -
tuser
aktív tag
válasz
Namelesske #56 üzenetére
Azért az "írjál egy másik OS-t magadnak." és a "fordíts magadnak modult" között van némi különbség
. A Ms jókor volt jó helyen, ettől függetlenül kétlem hogy ekkora lenne a részesedése ha még a főiskola/egyetem szinten is "A Windows mesés világa" című könyv a forrás ( gimmnázium, általános részről ne is beszéljünk ). Már bocs, de ha te nem vagy annyira fogékony a témára és legalább 11 éven át ezt nyomják a fejedbe és a kutya se említi meg hogy van ám más is haver, te vajon mit választanál ?
És igen, van Linuxra írt vírus, de mivel azoknak kicsit több jogosultság, egységes UI környezet és nem mellesleg marinéne pre-alpha 0.0.0.0.0.0.0.0.1 kéne a futáshoz, így gyakorlatilag esélytelen. Vagy nincs jogosultsága, vagy más libek kellenének még neki, vagy minimum marinénének feltűnik hogy a szokásos mondjuk Agua téma helyett Keramik -el próbál egy okét kicsikarni
. Tudom, a windows előnye meg épp az egységes környezet ( báááár ... ott is tud meglepetést okozni egy régebbi .NET hiánya
) .
-
tuser
aktív tag
válasz
Namelesske #43 üzenetére
Úgy kezeli ahhogy kell = van hozzá driver, vagy a dózered is úgy szopja ki a kisujjából és ha nem ismeri a cuccost próbál kompatibilis módot találni
?
Spec. az Xorg -al nem tudom mi bajod van/volt. Ha oda beírsz egy 1920x1200 -es felbontást, akkor azt megpróbálja megetetni a vidkártyával, ha nem megy neki, visszadob, oszt' csókolom. Ezt pl. 7 alatt se nagyon tudod állítgatni, csak az ismert szabványokat látod a legördülő listában, nem bírsz belefirkálni.
-
tuser
aktív tag
válasz
Namelesske #37 üzenetére
Egyetértek, pl. a 7 csak nézett mint Rozi a moziban az alaplapi hangkártyámra, míg Debian alatt alapból ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Mikrotik routerek
- Gitáros topic
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Garmin Forerunner 205/305 töltő / dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest