Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Szólánc.
- Amazon Kindle JailBreak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenwood: Kedvenc elektromos zeneim
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem csak az. Linux a kernel felépítése miatt boot-ol gyorsan. A monolitikus kernel tartalmaz, minden drivert stb. így elég ha az betöltődik utána gyakorlatilag csak pár dolognak kell. Ezért gyorsabb sokszor a Linux. A programok mérete is kisebb, sok program mindenestől pár száz kB vagy 1-2 MB, még sok Win-es társa több MB. Elég azokat összehasonlítani amelyik program mindkét platformra elérhető. De nem nagy probléma ez, meg a 2 OS felépítéséből adódik. Az biztos, hogy ahogyan többen is észlelik a Win több RAM-ot eszik ez tény. Persze lehet faragni belőle. A boot-időt még csökkenti, hogy nem kell tűzfal/vírusirtó/spyware.
Az Aero-t meg nem célszerű kikapcsolni, mert sok program ami már arra lett optimalizálva, grafikai bugokat produkál. pl. Winamp-nál is sok skin betűi olvashatatlanná válnak és csak lila pacák lesznek (Nem driver hiba, nV és ATI-nál is ezt produkálja.)
-
Ezt még érteném a nagyvállalatoknál, de a kkv-knál egyáltalán nem biztos, hogy van szakember, lehet, hogy ugyanúgy egy a kkv-szektorba tartozó vállalkozás menedzseli az informatikát, ahol szintén végesek az emberi erőforrások. Még egy nagy cégnél is hónapokba telik, mire minden egyes alkalmazással kitesztelik a frissítéseket, frissítőcsomagokat.
-
-
tuser
aktív tag
Mivel az adott rendszer minden komponense tökéletes volt mind a tesztek szerint, mind más rendszer effektíve futtatásakor előtte és azóta is, így feltételezhető hogy nem én tartozok a 90% -ba, inkább a mélyen tisztelt fejlesztők toltak el valamit ( pl. mit tudom én -TIPP, NEM BELEKÖTNI - nem készítették föl a 7 -et hogy egyszerre lehet a gépben SATA RAID, SATA-IDE kombó vezérlővel ). Ok, nem készülhetnek föl minden helyzetre, ez nem MAC. Ha ezt nem javítják ki, valószínűleg nem sok vizet zavar, annál inkább például az NFS sebessége.
Remélem sose lesz igazad, de általánosságban véve ( környezet, fórumok ( kérdések irányultsága, színvonala ), szervizelési tapasztalatok, ... ) elég jól meg lehet becsülni az arányokat.
Ok, én sem tudok ablakkeretet cserélni, de én nem is hiszem hogy tudok
#28 Psychonaut : Egyrészt ez az igazság, másrészt nem véletlen van mellette fél kiló smile + elferdített írás
-
Sweet Lou 6
addikt
Clean install után néztem (driverek voltak egyedül feltéve)
Egyébként már többen mondták, hogy feltűnően sok a boot idő. És gyanús a fájlmásolás alatti hangakadás is. Minden bizonnyal az nVidia chipsetdrivere lehet ilyen szar AHCI módban. De AHCI nélkül meg nem települ fel se a Vista, se a Win7, szóval muszáj AHCI módban futtatnom, és valószínűleg az NV driver miatt csigalassúak a fájlműveletek.
-
tuser
aktív tag
Mivel az átlag userek jeletős többség úgy áll a gépéhez, mint egy zuhanyrózsához. Megy/nem megy, ha nem megy, vesz újat/hív egy hozzáértőt. Most őszintén ... ugye te sem gondolod komolyan hogy józsibá' mucsaröcsögén elkezdi keresni hogy mitől nem megy az index ?
Bocsesz, én nem soroltalak téged sehova. De ahhogy kikéred magadnak hogy a winuserek >90% -a hülye a gépéhez, most én is kérjem ki magamnak hogy az ubuntut használók többségére ugyanez igaz ?
Nos mivel elég gyanús hogy a merevlemeznél áll le ( konkretice a partició létrehozása résznél ), első tippem vinyóhiba. Nem jött be ( SMART okés, durva írásteszt okés, más rendszer ( included Vista ) felmegy, ... ). Vezérlőhiba detto kizárható. Feltételezem a 7 -ben ütközik valamilyen keresztdriver, de ezt már nem az én tisztem kivizsgálni
-
tuser
aktív tag
Bocs hogy le mertem írni a véleményem, ezek szerint minden hírnél/cikknél csak isteníteni lehet ? Nem mondom hogy senki se ért hozzá, csak hogy a kritikus többségnek a "milyen géped" van kérdésre a válasza vindózikszp/viszta/hééét/..... . Ha te - mint gondolom hozzáértő - ezekhez sorolod magad, s nem a fenntartott 1% -hoz, te tudod
......
Én is láttam már futni nem egy A64 -en, de specifikusan erre a célgépre anno még az RC se ment föl belőle ( amúgy XP, Vista, Gentoo, Debian, SuSE, ... csont nélkül süvít ).
Rajtatok kívül a kutya se akar flémelni. Felhoztam egy elég zavaró hibát, s fűztem hozzá némi megjegyzést. Reménykedjünk, hogy az SP1 -ben már ezt is fixálják
#10 WonderCSabo : Kaptál rá választ, olvasd el mégegyszer
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog ALLY Z1 Extrem
- Új, bontatlan, iPhone 17 Air gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G // 256GB // Számla + Garancia //
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest