Hirdetés
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szurmais
csendes tag
Nekem azt mondja már meg valaki, hogy az oroszoknál, miért vannak 40-50%-os áron a szoftverek, mint itthon. Ja lehet, hogy ott nincsenek jogvédők?
Elgondolkodtató cikk. -
Candi
újonc
A cikket alapjában véve nem nagyon értem, nem igazán tudom megemészteni, hogy mi köze a torrentes rationak az okozott kárhoz. De ne is kezdje el senki magyarázni, mert nem is érdekel különösebben. Viszont pár gondolatom azért megosztanám a nagyközönséggel.
1. Egy előadó akkor kapjon pénzt a művéért, ha azt valóban elő is adja. Erre tipikus példa a zenész, aki akkor kapjon pénzt a művéért, ha koncertezik. Amikor nem koncertezik, ne akarjon pénzt leakasztani másokról. Egy szobafestő sem kap azért pénzt, mert egyszer kifestett egy szobát, és utána évekig otthon ücsörög.
2. A másolatok után egyébként se az előadónak járjon a jogdíj, hanem annak az emberkének, aki feltalálta a másolatkészítés lehetőségét.
3. Amelyik előadó nem akarja hogy másolgassák a művét, az eleve ne is csináltasson a művéről másolatot. Vagy csináltasson csak egyet, és tegye letétbe valamely erre alkalmas megőrzőhelyen, hogy az csak azt követően kerülhessen ki a nagyközönség elé, ha már ő képtelen arra, hogy a művét előadja. Ezzel együtt, ha egy zeneszerző digitális másolatot készít(tet) a művéről, akkor ezzel együtt vállalja azt is, hogy a művét mások is másolgatni fogják, ne akarja másra hárítani ennek felelősségét.
4. Számolgassunk kicsit, csak nagy vonalakban, közelítőleg: az adott mű minden egyes eladott másolata után az előadó kap 400 Ft-ot. További kb. 200 Ft-ba kerül a lemez, a tok, a papír és a tinta, valamint még 400 Ft az, amíg ez a pakk elkerül hozzám a nyomóüzemből. Ez így összesen kb. 1000 Ft. Vagyis a fennmaradó 2000 Ft-ot azok akarják velem kifizettetni és azok részére, akiknek gyakorlatilag se az előadóhoz, se a műhöz, se a mű másolatának hozzám eljuttatásához az égvilágon semmi közük sincsen.
Ez a fennmaradó 2000 Ft különböző, rajtam és az előadón kívül eső zsebekbe vándorol. Ám ebből a 2000 Ft-ból még két másik előadót tudnék támogatni, ha nem ezeket a bizonyos egyéb zsebeket kellene tömködnöm.
Akkor most ki is károsítja meg az előadókat? -
r3dsnake
nagyúr
Amiről írsz, létezik csak jóval olcsóbban. iTunes match 25$-ért 25000 trackért egy évre.
Tegyük fel van a vinyódon 25ezer track, belistázod itunes-ba, mindegyikből kicsíp egy darabot, azonosítja az eredetivel, majd az eredetit letöltheted, mintha megvásároltad volna. 256kbps aac asszem, de egy telóra elég az.
-
törölt tag
Nem tudom, a könyvbe pl. bele lehet olvasni elég jelentős részben, néha kifejezetten ezért vannak fólia nélküli példányok is kitéve a boltokba...
A szellemi tulajdon mértéke pedig pont annyi, amennyit a c-ből megkap a jogtulajdonos. Vagy még annyi se, a bontás részletes ismerete nélkül nem tudok erről nyilatkozni.
A zeneipar rottyon dumán inkább most röhögnék egy nagyot.
-
törölt tag
válasz
Dr. Romano #57 üzenetére
Tecső gyakorlatilag használhatatlan lett a jogkorlátozóknak hála, Németországban már trükközni kell, hogy bármit meg tudj nézni, zene téren. Olyat is, ami még csak kapni sem kapható errefelé.
-
Chamea2
tag
válasz
Lalikiraly #140 üzenetére
Nincs negatív diszkrimináció a tömegközlekedésnél/közternél, csak ott nincs kin behajtani az adósságot. Hajléktalan is viszi a Kürt utcába, a másiknál meg elévül, rendszeres szociális segélyből/családi pótlékból, stb nem lehet végrehajtani semmit.
Fiatal felnőttel meg azért szívóznak, mert óriási tévedés, hogy egy 18 év fölötti illetővel nem lehet csinálni semmit, ha nem dolgozik és adóssága van:
Rokonok eltartása()Csjt § 60)
Valakinek nincs piacképes szakmája, de már van 1Fiatal felnőtt meg ha nincs munkája és semmilyen ellátást sem kap, akkor gyakorlatilag cselekvőképtelennek minősíti a törvény annak indokán, hogy nem képes saját magát eltartani(az ügyeit nem tudja önerőből intézni(mert a tömegközlekedés, internet, postán való levélfeladás atb. nincs ingyen), enni nem tud(mivel a kaja nincs ingyen), stb.). Akkor a cselekvőképtelenség automatikus a PTK szerint, de javítson valaki, ha tévedek(bár lehet, hogy nem így van, de így logikus).
Akinek meg van rendszeres szociális segélye, az a fentebbi körökbe nem tartozik bele.
Ezt a témát itt le is zárnám.
"Tessék akkor tök egyszerű a megoldás, hogy ne legyen ennyi ingyenélő. Legyen egy állami kiadó."
Ebben egyetértek, de nem a kiadóval. Munkát kellene adni az embereknek, akkor majd nem lesz egy munkanélkülinek brahiból a teljes szobában szétdobált CD-i/DVD-i/HD-DVD-i illetve winchesterei tele illegális anyagokkal(amit persze másoktól kicsalt meg alkalmanként feketézett, stb. pénzekből szedett össze)(másik fórumot nem írok ide, mivel reklámozni nem akarok, de ott egy wifi szolgáltató embere leírta a lényeget). Nem egy olyan esetről tudok, amikor egy munkanélküli pótcselekvésként megállás nélkül, folyamatosan tölt, mint a barom. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szoba sarkában van egy számítógép külön erre a célra és éjjel-nappal csak és kizárólag ezzel foglalkozik.
-
-
bambano
titán
válasz
Lalikiraly #140 üzenetére
miért is nem lep meg egy lalikirály nikkű hozzászólás az állami kiadóról
-
Nade a tömegközlekedésnél nézzük már a negatív diszkriminációt miserint a kopasz nagyvadállatokhoz és a csövikhez és a cigókhoz nem szólnak a közterületesek, a rendőrök és az ellenőrök sem. Csak a fiatal gyerekekhez és nőkhöz túlnyomó többségben.. Bár az ilyen embert aki nővel és gyerekkel tud csak baszakodni, nem veszem emberszámba sem az biztos.. Szégyelje el magát.
A jogvédés megint egy dolog. Én inkább szellemi tulajdon védésként kéne erről beszélni. Tessék akkor tök egyszerű a megoldás, hogy ne legyen ennyi ingyenélő. Legyen egy állami kiadó. Az előadó beküldi az új lemezt, az állami kiadó meg piacra dobja és heló. Vagy az előadó megy koncertezni mint atomanti az ürhajóval.. És szépen ott a helyszínen a koncert végén árulhatja napestig a lemezét.
Namost ezekben az esetekben asszem sok ingyenélő mehetne haza és védhetné a nemlétező jogát... Az előadókat pedig az esetek 95% ában a kutya nem kérdezi meg, hogy az egészről mi a véleménye...
-
De akik ennyit "gereblyéznek" össze azok egyrészt pont letojják ezeket a bírságokat, vagy jól védve vannak, vagy éppen a háttérben megállapodtak a hatóságokkal, vagy éppen olyan hekkerek akikkel jobb nem kacérkodni. Van itt lehetőség számtalan. És a torrentnél vegyük figyelembe, hogy életben tartja a merevlemez az üres CD és DVD eladásokat. Avagy a hardver fejlesztési költsége, új server, vagy bármi hardver komponens. És biza abból baszott nagy pénz folyik be. Csak nem mindíg oda ahova ők akarják.
Most akkor megkérdezném, ahogy itt egy két kolléga felvetette az MP3 esetét. Mi a faszom jogon kérnek akkor pénzt egy MP3 akkal zenélő DJ től? Évi 120 ezer Forint asszem a tarifa... Na ott van a Jeszenszky féle csapat. Lehet érdeklődni hogy is van ez... Van a Youtube on egy elég tanulságos videócska róla...
-
Nem vagyok egy nagy jogvedo
, de erdemes vegiggondolni, hogy miert buntetnek mondjuk egy nagyerteku sikkasztast hasonlo buntetesi tetelekkel, mint mondjuk egy sulyos testi sertest, holott az elso esetben senkit nem er kozvetlen bantodas.
Vladimir (rt06) hozzaszolasa korul erdemes keresgelni: a buntetesnek nem az a lenyege, hogy az okozott kart megterittesek valakivel. Ugyanugy, ahogy a tarsadalomnak se lesz kozvetlenul jobb, ha egy gondatlansagbol elkovetett emberoles vadlottjat tiz evre berakjuk a bortonbe.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
philoxenia #107 üzenetére
Mivel nem rosszhiszeműen jártál el, ezért nem vonnak sztem felelősségre.
-
Raucher
tag
Itt viszont kb mindenki a hasára üt és ad meg különböző összegeket károkozás címen és nincs egy alap polgári jogviszony a jogkezelő és közted, a kirótt "büntetés" pedig nem a szerződésszegés miatt van.
Logikailag több hiba van a gondolatmenetben.
A tömegközlekedésen való feketén utazás büntetése is hasra ütéssel van meghatározva, köze sincs az okozott kárhoz. Ami ugye a jegy ára lenne, de a büntetés ennél jóval magasabb.
Sőt, a büntetés mértéke eltérhet a különböző tömegközlekedési szolgáltatásokon. Erről az utazás megkezdése előtt lehet tájékozódni, bár kötve hiszem, hogy a jegy nélkül utazó előre tájékozódna, az összegről.és nincs egy alap polgári jogviszony a jogkezelő és közted
Azzal, hogy használod a terméket, már jogviszonyba keveredtél. Az audiovizuális termékek esetében az eredeti jogviszonyt egy törvény módosítja, ami saját használatra megengedi a birtoklást, Magyarországon. (De szoftverek esetében már nincs megengedő kitétel.)
-
Chamea2
tag
OKOK, szerintem lehet hagyni ezt a kár dolgot, mert kíváncsi lennék, hogy például egy munkanélküli mennyi kárt okoz éves szinten az államnak átlagosan és ezt szorozzuk be 1 600 000 -el.
Ma voltam munkaügyibe pont és tesznek magasról arra, hogy ki miből él meg és ki hogy talál munkát magának(pontosan ezért nem keresek itt a PH-n sem csalókat, nem jelentem őket alapvetően és nem foglalkozom velük, mert ha nincs máshonnan jövedelme és esélye sincs dolgozni, pláne, ha szakképzetlen... - de ez más lapra tartozik). Na most: Ha nincs jövedelme, akkor kezdhetnénk azt firtatni, hogy mennyi CD-t/DVD-t/Stb. fog megvenni éves szinten, pláne, ha tartósan munkanélküli(vagy diák/gyesen lévő anyuka/nyugdíjas/sorolhatnám). A legnagyobb torrent fogyasztók pedig ebből a körből tevődnek ki(akik gyakorlatilag ráérnek, de fizetni nem tudnak érte), Magyarországon a dolgozó lakosság kb. 3 200 000 fő(ez a legutolsó infóm, amit tudok). Ha a torrentet és DC-t meg akarják állítani Magyarországon, akkor egyszerűbb művelet is van a lefoglalások helyett: adjanak mindenkinek napi 8 órás bejelentett munkát! Visszaállították a korkedvezményes nyugdíjat, de munkahely nincs. Ennyire egyszerű.
-
vadcoca
tag
A legtöbb mai zenét "kicsit" merész a Mona Lisa-val egy mondatban említeni.
Főleg, hogy az egyre könnyebb sokszorosíthatóság éppen a színvonal zuhanása felé hat. Kb.: ha ezt veszik meg, ezt kell "gyártani".Ugyanakkor van nagyon sok, korábban lehetetlen következmény: középtájon: A könyvnyomtatás hatásai a kultúrára.
Ma pedig már tényleg mindenki lehet (zene-, könyv-, akármi- )szerző, közzétenni csak pár katt. Csak győzze az ember kiválogatni.De legalább egyre jobban fejlődik a kritikai érzékünk.
-
-
sasa134
addikt
válasz
Cyberpunk #130 üzenetére
Nem védelmezem, csak erősnek érzem az ő álláspontjukat, érveiket. A büntetések mértéke más téma!
Azért a piac (habár lassan) alkalmazkodik: egyrészt mp3-ban megjelenő albumok, sőt, ingyen letölthető albumok sok zenekartól stb stb
Azért nem tudom, nekem is sok 'szürke' zeném van, de marha jó kézbe venni egy eredeti, szép kiadású CD-t és kirakni a polcra. Külföldön élek, szombaton Maastricht bolhapiacán vettem 10 euróért 7 eredeti, makulátlan állapotú CD-t. Letölthettem volna, de azt mondtam, 10 euróért ez semmi.
Majd csökkenek az árak amúgy is, mert nem normális, hogy 7-8000Ft-okat kérjenek el külföldi, szebb kiadású cuccért.. -
sasa134
addikt
válasz
philoxenia #120 üzenetére
Értem, nem vagyok álszent, senki ne higgye - nem erről van szó. De egy zenét megismerhetsz a youtube-ról, a rádióból, a myspace-ről , a zenekar honlapján található 0:30-as mini trackekből, az iTunes mintáiból stb stb
Szóval sok lehetőség van. Nem csak a kész produkció letöltése marad. Könyvet is csak a borító, meg a hátlap pár sora alapján veszel, az is "lutri"...Én azt próbálom érzékeltetni, hogy a szellemi tulajdon (m)értéke nem egyenlő egy Cd után esetlegesen járó 400Ft-tal.
Nyilán a sok tízezer dolcsis,eurós bírságok messze túlzók, de hát a zeneipar rottyon, példát kell statuálni. És van kin.
-
Zirowe
nagyúr
Bkv példája ott sántít, hogy a bkv és közted mindenképpen létrejön a polgári jogi jogviszony az utazás tényével, ha van jegyed, ha nincs.
Amennyiben nincs jegyed, úgy megszegted a szerződés feltételeit és ennyi a büntetés, előre meghatározva, aminek te tudatában vagy akkor, amikor eldöntöd, hogy jegy nélkül fogsz utazni.
Itt viszont kb mindenki a hasára üt és ad meg különböző összegeket károkozás címen és nincs egy alap polgári jogviszony a jogkezelő és közted, a kirótt "büntetés" pedig nem a szerződésszegés miatt van.
-
sasa134
addikt
Javasolni azt javasolsz akit akarsz, elolvastam, te is elolvashatnád az én írásom figyelmesebben, miszerint: "A baj itt az (és a jogvédők érvei itt erősek szerintem), hogy aki letölt, az majd nem fog elmenni mondjuk koncertre.."
Tehát én a jogvédők érveiről írtam. Te érved szerint a kár max 400Ft lehet (amit a MAHASZ valahogy kiszámolt...), ezért nem büntethető többre senki, mivel nem tud több kárt okozni.
Szerintem meg okoz több kárt.
Ha BKV-n jegy nélkül utazol (ingyen jutsz egy termékhez /szolgáltatáshoz/ mint letöltés esetében) akkor miért 8000ft a büntetés és miét nem csak a jegy ára?No, szia.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
philoxenia #120 üzenetére
Na ilyen szintű beleszólással elmehetnek a sunyiba. Mért nem köteleznek már egy kémprogram telepítésére ami folyamatosan jelent a RIAA-nak meg a többi jogvédő bandának az internetes tevékenységemről.
És ha én azt használom, akkor mi van megbüntet?
-
bambano
titán
"nem lehet erről könnyen beszélni, mert nyilván mindenki mást gondol": ezért is választottam azt, hogy a nagy torrentes vélemény és kérdéshalmazból egyetlen egyet feszegettem.
"Azt hiszem, ez a 400Ft-os "határ" egy végtelenül leegyszerűsített modellje a dolognak, ha az okozott kár értékéről beszélünk.": mi a probléma ezzel a 400 forinttal? ott van a mahaszos cikkben, hogy ennyi pénzt fizetnek ki a szellemi tulajdon tulajdonosának. tehát lehet, hogy nem ennyi az értéke, de biztosan ennyi az ára.
"nem fog elmenni mondjuk koncertre": minden mostanában publikált nem lefizetett forrásból származó statisztika az ellenkezőjét bizonyítja. javasolhatom neked is, hogy olvasd el a posztot, mielőtt reagálsz rá?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Bemegyek a jogvédőkhöz, csatlakozom a netre és szabad a vásár....
A németeknél csak kicsit erősebb a szűrő, mint Kínában:[link] Ott legalább böngészőt választhatsz.....
Ugye az IP nem bizonyít, csak ha őket támogatja...[link]
sasa134: Koncertre? Pont akkor megyek el, ha megismerem a zenét... Őket sem ismertem egyáltalán. Ha lesz koncertjük, sanszos, hogy elmegyek...... Jó számot sikerült választanom véletlenül, illik az itt tárgyalt helyzethez....
Hamarosan eljutunk oda, hogy egy komolyan a korral haladni akaró zenésznek költöznie kell valami offshore helyre, hogy szabadon terjeszthesse a saját zenéjét....
-
sasa134
addikt
Érdekes cikk, maga a téma is az. nem lehet erről könnyen beszélni, mert nyilván mindenki mást gondol, érez, más érdekek vezérlik, miközben véleményt formál.
De.
Azt hiszem, ez a 400Ft-os "határ" egy végtelenül leegyszerűsített modellje a dolognak, ha az okozott kár értékéről beszélünk. Nem vagyok jogász, de van olyan, hogy: szellemi tulajdon.
Ezek nem materiális természetű javak, pénzben nehezen mérhetők. A Mona Lisa értéke sem úgy jön ki, hogy 80x75cm vászon + 24 féle festékből 25 deka és kész.A baj itt az (és a jogvédők érvei itt erősek szerintem), hogy aki letölt, az majd nem fog elmenni mondjuk koncertre, tesznek így több ezren, ez kihat nyilván hosszú évekre, tehát hatványozottan károsítják a művész szellemi tulajdon 'alkalmazásához' fűződő jogát illetve csökkentik a bevételét. És ez már nem 400ft kár.
-
válasz
philoxenia #114 üzenetére
Proxy mögül nem megy?
Ki ne probáljam....
Digitális rádiót lehet halgatni? Vagy csak analogot nem szabad hangosan? Meg az nem szintén jogsértö? -
Drailas
csendes tag
Jó cikk, grt hozzá, én elolvastam.
-
total90
veterán
válasz
philoxenia #114 üzenetére
Akkor is megtalálnak
-
total90
veterán
válasz
Cyberpunk #102 üzenetére
Nem, az okés azért.
(#105) Edenyke
Azt hittem kapu, de azért ügyvéddel is utána nézettem és hát fizetnem kellett. Az most mellékes, hogy a feltöltő ingyen elérhetővé tette... olyat tett elérhetővé, amit nem lehetett volna és én meg leszedtem.
(#107) philoxenia
Na ja
(#103) ricsi99
Tudják és ellenőrzik is, ennyi. Egyszer beszoptam, még egyszer nem fogom.
-
-
-
Raucher
tag
válasz
philoxenia #96 üzenetére
A németeknél nagyon meg kell nézni, hogy mit és honnan. A felhasználónak kell mérlegelnie, egy adott hely korrekt vagy sem. (Persze a nagyok, youtube, yahoo, amazon ... rendben vannak.) Azt tudni kell mindenkinek, ingyen ebéd nincs, mint ahogyan ingyenes letöltés sem.
A 450 euró nem számolt érték.
Ez polgári törvénykönyv alapján pörgetett pénzbeszedés.
A jogtulajdonos jogi képviselője felderíti a jogsértést*, kideríti a jogsértőt, és kiküldi a számlát.Ha nem reagálnak rá jogerőre emelkedik, be lehet hajtani, háromszori fizetési felszólítás után, egy egyszerű eljárással.
Ha reagálnak a számlára, lehet ellentmondani, aztán a bíróságon folytatni, ha nincs megegyezés.(* Beállnak seedelni és rögzítik az IP-ket. Az ügyvédek egy része ebből él, a kiadók holdudvarában jogvédenek.)
-
Hiftu
senior tag
Figyelem!
Az érthetőség és kisebb bonyolultság miatt az alábbi példa egyszerűsítéseket tartalmaz!Vegyünk egy kitalált zárt rendszert 1.000.000 fővel és 50.000 termékkel.
Mondjuk 50.000 ember hozta be az 50.000 új terméket a torrent oldalra, fejenként 1-t.
Mindegyik terméket az összes felhasználó letölti.Ha a megosztó a bűnös, akkor 1.000.000 x 400 Ft a károkozása.
Ha a letöltő a bűnös, akkor 50.000 x 400 Ft a károkozása.Belátható, hogy a termékek fluktuációjával (mindig újabb jön, a régit már nem tölti le senki) a kár összege nő. (Tegyük fel, hogy mindig új -de már tag- ember hozza be az új terméket.)
A ratio állandó. -
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor tulajdonképpen az NDK maradt meg, csak nem a stázi a főnök, hanem a jogvédők....
tiborandras: Nézz szét alaposabban a gépeden és meg fogsz lepődni...
Kevés olyan tartalomsugárzás létezik, ami nem hoz létre cache fájlt a gépeden... érdekes ugye... mindkettő kes.. a cash is...
-
rt06
veterán
"Mi a bánatos francra alapozzák a soktízezer dolláros kártérítési igényeiket a jogvédők?"
egyszeru, veluk "fizettetik meg" az azok altal "okozott kart" is, akiket nem kapnak el, mindezt ugy beallitva, hogy osszessegeben ne erje meg
a buntetest ugy kell megszabni, hogy a lebukas eselyet es az okozott kart is figyelembe kell venni, s minel kisebb a lebukas eselye, annal nagyobb szorzot dobnak ra a buntetesre
mivel annak eselye, hogy egy torrentezot elkapnak meglehetosen csekely, ezert ez a szorzo ezesetben meglehetosen nagy, igy jonnek ki olykor csillagaszati esetek
-
-
vadcoca
tag
válasz
Tiszteletes #48 üzenetére
A plebs pedig vegye/töltse a szerzőtől, de legfeljebb a stúdiótól, minden plusz beiktatott lépcső nélkül TÖREDÉKÁRON.
Ne csak a plebs, hanem ***mindenki*** vegye a tartalomelőállító(k)tól, "töredékáron".
Aztán ha valaki úgy gondolja, hogy tesz még hozzá borítót, tokot, vonót és minderre lesz kereslet 3-4 ezer Ft-ért, hajrá.
De vegye meg ugyanonnan, ugyanannyiért mint a "plebs".Így pont ki lehetne számolni, hogy mennyi kárt okoztak a szellemi tulaj(ok)nak n db illegális letöltéssel. Az pedig, hogy valakinek nem éri meg a fizikai kiadással járó "előnyökért" ennyit fizetni, nehogy már kár legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Miért nincs igazuk a jogvédőknek a torrenttel okozott kár kérdésében?
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest