Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
BT fülesekről csak pár szót: a tömörítés veszteséges az átvitelnél (kivéve aptX), tehát itt már lesz minőségromlás, illetve a fülesben van a DAC és az erősítés is, ami szintén elég olcsó és egyszerű, lévén a fülesek árkategóriája is az. Ha vezetékes minőséget vársz tőlük, akkor csalódni fogsz, mert azoknál érezhetően gyengébbek, kiváltképpen ha normálisabb forrással rendelkezel (közép vagy felsőkategóriás telefon normális DAC-kal, erősítéssel). Ha így is oké, akkor érdemes próbálkozni, csak azért írom le ezt hátha nem tiszta és ne érjen csalódás.
-
Dave™
nagyúr
válasz herdsman12 #471 üzenetére
Szia!
Nem bonyolítom, zenével járatom. Az elején mindig belehallgatok hogy halljam nyersen milyen, sok minden tetszik úgy is, van ami nem, de utána mennek jó pár órát magukban, aztán onnantól hallgatom. Van aminél érezni javulást, van ami - számomra legalábbis - nem nagyon változik, de ezekre külön nem nagyon érdemes szerintem kitérni, mert múló állapot. Fejhallgatóknál sokkal jobban éreztem amúgy a bejártás hatását, fülesnél szerintem nem olyan látványos. Eddig a legdurvább a CKR9LTD volt, az a "meh"-ből váltott "azannyába!", máig nem tudom hogy csinálta, lehet a 2x2 driver miatt van, de bármi másnál (nem csak kínai) sokkal kisebb volt a változás. Ami még látványosabb volt, az a KZ ANV, ha jól rémlik, de ezek nem szoktak nagyon megmaradni, csak ami tényleg drasztikus (lásd fentebb).
-
Dave™
nagyúr
Ide is visszanézek, mert jól el is felejtettem a második cikk miatt Szóval örülök, a kis Awei nekem is nagy kedvenc, és bár a minőségbiztosítás eléggé problémás ahogyan a sok példa mutatja, hangban nagyon túllépi az árát. Örülök, hogy bevállaltad másodszorra is, nekem ha elsőre rossz lett volna lehet nincs kedvem hozzá még egyszer, de bátraké a szerencse
-
Dave™
nagyúr
válasz Donki Hóte #424 üzenetére
Ha elolvastad a fenti cikket, amihez kommentelsz, ott többször is kiemeltem, hogy az illeszték (gumiharang) az egyik legfontosabb tényező és jelentős mértékben befolyásolja a hangot a formája, anyaga, belső átmérője Ez az ami rendszeresen elég kevés hangsúlyt kap, pedig nagyon is fontos megemlíteni.
-
Dave™
nagyúr
Nem szoktam zajos környezetben használni, de szerintem közepes lehet e téren. Megjegyzem majdnem minden fülhallgatón (amivel találkoztam) van egy kicsi nyílás, csak ezen kettő is. Alapból középmagas emelése van, néhol zavaró is tud lenni, a mélyek a háttérben, a középtartomány hangsúlyos. Az említett nyílást letakarva meg kiegyenesedik a karakterisztikája, a mélyek előrébb jönnek, a középmagas emelés pedig jelentősen lecsökken. A szellős, légies hangot nem nagyon tudom máshogyan leírni, ha hallottál már ATH-AD700, AD900 vagy ezekhez hasonló AT fejhallgatót, akkor tudod miről van szó. A zártak máshogyan szólnak. De mivel kifutott modell, így már nem is annyira érdekes.
-
Dave™
nagyúr
válasz kisdeme85 #351 üzenetére
A gumiharangosakra (IEM) is lehet tenni olyan szivacsos illesztéket, foam eartip és hasonlókra érdemes rákeresni. A Comply T400 az egyik legjobb, ennek "utángyártott" változata is megtalálható Ali-n. A szivacsosakkal az a gond, hogy elnyelik a hang egy részét, a Comply-félék viszont belül szilikonok, kívül habszivacs, így nincs ilyen probléma velük.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz Plazmacucci #322 üzenetére
Tegyél rá szűkebb illesztéket.
-
Dave™
nagyúr
Fejhallgatóból sokkal nehezebb olcsón jót alkotni, mint fülesből, legalábbis eddig még nem volt meg az áttörés. Ha olcsón szeretnél jót, akkor régebbi "legendás" darabokat érdemes vadászni, ha vigyáztak rá akkor nem nagyon lehet vele gond. Ilyen pl. több régi nyitott vagy félnyitott AKG (K240, K4-500 stb.), Sennheiser HD540, 56X, 580 stb.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Köszi, de az igazat megvallva már alábbhagyott az érdeklődésem, a kis kalandnak hála találtam két remek fülest (KZ-ANV és CKR9LTD), amikkel tökéletesen elégedett/elvagyok. Ahogyan korábban a fejhallgatókkal is, úgy most a fülesekkel is elértem valamit ami tetszik, elégedett vagyok vele és ott megállok. Ha van kedved írj róla, és beleszerkeszthetjük ebbe, hogy egyben legyen!
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz Donki Hóte #281 üzenetére
Van rajta egy kis nyílás hátul, tehát elvileg nem zárt most sem, de elvben segíthet a flexen ha megfúrod, igen (én elöl tenném, és a lehető legkisebb nyílást, amit csak tudsz, szerintem ott érne is valamit), a hangja pedig szinte biztosan változik tőle, hogy milyen irányban az pedig előre nem látható, valószínűleg vékonyabb lesz tőle, több magassal (általában ilyen hatása van a nagyobb nyitottságnak). A drivert szerintem felesleges félteni a flextől, nekem évekig volt használatban egy ennél flexesebb Xears, a mai napig működik (bár egy ideje már nem használom). Elég olcsó ahhoz, hogy ne fájjon pótolni, ha tönkremenne. Sokat segíthetsz vele, ha óvatosabban helyezed be (és még akkor amikor nem megy a zene).
-
Dave™
nagyúr
Annak sok a mélye, de a magasai nem túl agresszívek, tehát ne várd, hogy "harapjon". Van egy kölcsönkérős lehetőség most a füles topikban, nézd meg, érdemes lenne élni vele szerintem.
xemelon: "Igazából nem értek hozzá, csak azt néztem, hogy melyikkel tudom kedvenc zenéimet akár több órán keresztül is hallgatni."
Kb. ennyi a lényeg, ennyire bőven elég érteni hozzá A HDS1-re már más is mondta, hogy hasonló az Aweihez, ennek fényében megértem, gondolom driver flex sincs a KZ-vel, meg persze sokkal kisebb is.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz dajkapeter #275 üzenetére
Természetesen a V-s szűrővel értettem, a tesztben írtam is, hogy a másik lineárisabb, bár a magasakban az is emel. Viszont analitikusabb, sterilebb hangja van, amit valaki vagy szeret vagy nem, de ez is nem is ide tartozik. A lényeg, hogy ha egy fülhallgató lineárisabb átvitelű, az nem azt jelenti hogy nincs mélye meg magasa, vagy rossz. Ezen ment a "vita", miszerint az Aweinek nincs mélye, meg magasa, ami nem igaz. Ezzel szemben az igazság, hogy viszonylag lineáris, némi mély emeléssel, meleg hanggal. Erre bátorkodtam írni, hogy zenei, és ár/értékben kiemelkedő, amit a jelek szerint úgy kérnek rajtam számon, hogy nekik a V karakter a preferenciájuk, erre írtam hogy ha tudjuk mit várunk el, akkor úgy keressünk, elektronikushoz pedig az ED9 jó példa és jó választás. Jazzhez, akusztikushoz szerintem az Awei akkor is jobb, ha az ED9 lineárisabb csövét használjuk, mert az túl analitikus, az Awei melegebb, természetesebb hangú.
-
Dave™
nagyúr
Úgy érted nincs kiemelve a mély és a magas, mert akkor ez kb. helytálló, bár mélyekben van némi emelés. Ez így valóban homogén, és általában véve ez az ismérve egy jó hangkeltőnek, mert kb. úgy adja vissza a zenét, ahogy azt felvették, lekeverték. Ha kiemelt mélyet, illetve magasat szeretnél, azok a V karakterű fülhallgatók, mint pl. a KZ ED9. Mondjuk Jazzel, bármi akusztikussal borzalmasan szólna egy ilyen, ahhoz pont sokkal jobb az Awei, de elektronikushoz jobb választás lehet az ED9, ha szereted ha ki van emelve a mély és a magas (sok zenében a lényeg pont a középtartományba esik, pl. vokálok, azokat egy V fülessel kapásból el is nyomod). Általában a lineáris, kicsit melegebb tónusú hangra mondják, hogy zenei, mivel az hat természetesnek, kellemesnek. A V karakternek ehhez köze nincs, ami mondjuk nem gond, csak akkor tudd, hogy mit keresel és úgy keresd.
-
Dave™
nagyúr
válasz Donki Hóte #260 üzenetére
Mint egy durcás kisgyerek, pedig valószínűleg a te példányod a hibás... Írj az eladónak, hogy hibás, vagy könyveld el a ~900 Ft-os veszteséget.
-
Dave™
nagyúr
válasz Donki Hóte #253 üzenetére
Amit referenciának írsz 100 dollár, az Awei 3, ezt remélem te sem gondolod komolyan, hogy utóbbinak jobbnak kellene lennie, másrészt nem tudom milyen az ízlésed, de az Awei kifejezetten zenei hangot produkál, lágyabb magasakkal, ugyan kevésbé feszes mélyekkel, de van belőle rendesen. (Lehet nem zár rendesen nálad, vagy lehet a ragasztás némileg elengedett és ott ereszt). Ha annyira borzasztónak hallod lehet hogy hibás, de mindent a helyén kell kezelni, 3 dollárért nyilván nem váltja meg a világot, de tartom hogy ár/értékben nagyon nehéz megfogni.
-
Dave™
nagyúr
válasz Donki Hóte #251 üzenetére
Szerintem nincs fake, max. hibás. Mi nem tetszik a hangjában? Hátha tudok segíteni.
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #248 üzenetére
Amikor linkeltem még 500+ darab volt kiírva. Akkor nem valós a hirdetés sajnos.
-
Dave™
nagyúr
Volt honnan meríteni...
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #243 üzenetére
Parancsolj. Igaz nem 10 dollár, de az egyszeri alkalom volt. Ennyit is vastagon megér, feltéve ha ugyanolyan mint az enyém (kép alapján ugyanolyan).
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Ide is bemásolom, amit a füles topikba írtam az ANV-vel kapcsolatban:
KZ ANV update: Ez ugye egy in-ear-be oltott Earbud, mert 14mm-es drivere van, és a személyes kedvencem a teljes KZ felhozatalból (amiket hallottam legalábbis, ami azért nem kevés), toronymagasan. Nos kezdett picit fárasztani a középmagasa (tüskéje) hosszabb távon, ezért gondoltam megnézem nem lehet-e valamit tenni vele. A szűkebb illesztékekkel visszább lehet ugyan fogni, de úgy a tér is kisebb lesz meg kevésbé lesz élénk, levegős a hangja, és a mélye sem olyan szép úgy, csak több, szóval az nem jó irány. Láttam már korábban is, hogy két helyen is nyitott, alul, és elöl, és jött az ötlet, hogy lezárjam valamelyiket. Ez utóbbit leragasztva valami hihetetlen hogyan szól. Eddig is a kedvenc KZ-m volt, magasan kilógott a mezőnyből (köze nincs a többi KZ-hez hangra, azoknál sokkal élénkebb, nyitottabb, "fejhallgatósabb"), de inkább különleges, levegős, nyitott hangja volt, mint hosszan hallgatható "midnenes". Így viszont minimálisan ugyan kevésbé szellős, de továbbra is rendkívül tágas (az ATE-nél is tágasabb), maradt közel olyan részletes mint volt (igazából a kiemelés részleteivel lett kevesebb), viszont a lényeg: sokkal kiegyenlítettebb lett, a mély előrébb került, nincs a háttérben, még feszesebb, sokkal nagyobbat üt, a középmagas pedig hátrébb ment, így már kb. lineáris a hangja, brutális térábrázolással és levegős hanggal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy borzasztó érzékeny a megfelelő illesztékre, az átlagnál sokkal jobban, nekem a Rock Zircon "hybridje" jött be talán a legjobban (de a lényeg, hogy tágasabb legyen), ezzel gyakorlatilag konkurencia az Alis CKR9LTD-nek is, ami ugyan még mindig jobb valamivel, de közel van hozzá, és némileg hasonlóképpen is szólnak (illesztékfüggő erősen). 10 dollárt fizettem érte, de még a CKR 55 dolláros árán is jó vételnek tartanám, egyszerűen fantasztikus. Látom vettek többen is itthonról, remélem olvassák ezt és kipróbálják amit írtam, mert valami elképesztő mit számít ez az apróság. Nem véletlen nem adtam el ezt korábban sem a tizensok fülhallgatóból, ott is megvolt benne a potenciál, de ezt a hangot nehéz elhinni...
szerk: azt még külön illik megjegyezni, hogy minőségre és anyaghasználtra is bőven a mezőny fölött áll a KZ fülesek között, nomrális, nem merev vastag kábel, vastag csatlakozó masszív törésgátlóval, tökéletesen kidolgozott fém ház. -
Dave™
nagyúr
válasz norbert1998 #237 üzenetére
Ha idővel tönkremegy a flex miatt, könnyű pótolni Örülök hogy tetszik, szerintem is remek hangja van minden szempontból.
-
Dave™
nagyúr
válasz DemonDani #223 üzenetére
Alakul. Az értékét nehéz meghatározni, a 10 USD amiért én vettem vicc kategória, mert pl. az én ízlésemnek a teljes KZ palettánál jobb a hangja, de még az 55 dolláros CKR9LTD mellett is tud olyanokat, amiket az nem. De lesz akinek vékony lesz, vagy túl világos. Persze illesztékkel sokat lehet finomhangolni rajta mint írtam, de nem mindenki olyan kísérletező és kitartó, mint én
-
Dave™
nagyúr
Na akkor most jól ellentmondok magamnak, mert megfelelő illesztékkel akár még annyit is megér az ANV, csak pár feltételnek kell teljesülnie Ahogyan a beszámolóból is kiderült, az ANV-nek nagyon különleges, szellős, élénk hangja van, tényleg az AD900X ami fejhallgatóban a párja lehetne. A gond ezzel az, hogy néha karcos, fárasztó tud lenni, a mélyek pedig némileg a háttérben, ezt viszont mostanra sikerült elég jól kompenzálni egy megfelelő illesztékkel. Ami a lényeg: legyen szűk a cső átmérője, így csökken a magasak mennyisége és nő/feszesebbek lesznek a mélyek, plusz lehetőleg legyen merevebb anyagú, és minél hegyesebb formájú/nagyobb, hogy kellően mélyen tudjon zárni, szigetelni. Így bizony sokkal szolidabb lesz az a bizonyos középmagas emelés, és a mélyek is előrébb kerülnek, nagyot dobva az összképen. Van jó pár olyan szám, amit ezzel a legnagyobb élvezet hallgatni, főleg akusztikus, vokálos zenék, a vokálok hihetetlen transzparenciával szólnak, tényleg hallani kell. Arra nem bíztatok senkit, hogy vegye meg 37 dollárért, de aki kedveli az AD900X karakterét, az nyugodtan lecsaphat rá, mert még annyiért is remek vétel (plusz persze legyen türelme megfelelő illesztéket vadászni, mert rengeteget számt hangban).
-
Dave™
nagyúr
Az ANV nem ér annyit, én 10 dollárért vettem, annyiért remek vétel. 50 dollár körül már sokkal jobbat is lehet venni, az ANV pedig inkább különleges, egyedi, mint objekítven nagyon jó. Az ED10 általános értelemben jól teljesít. Amúgy Aliexpress leginkább, és kitartó keresgélés, mert állandóan változik.
-
Dave™
nagyúr
Az nekem kimaradt, amikor rendelgettem még nem volt kapható, de lehet majd teszek vele egy próbát, ha tényleg hasonló csak jobb, akkor remek vétel lehet annyiért.
Bár mintha valahol V karakternek olvastam volna, ami nem lenne túl jó, az Aweinek kellemes, lágy magasai vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én nem találtam olyan KZ-t, ami közvetnel konkurencia lehetne az Awei számára. Van "jobb" KZ, igen, de teljesen már karakterek többnyire, tehát elég nehéz összehasonlítani. Aki meleg "zenei" hangzást keres, annak szerintem remek választás.
Nekem pedig nem volt rajta többlet ragasztó, sőt, az egyik oldalon semennyi sem
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nálad van a hiba, beírod a keresőbe hogy Awei Q9, fent sorba rendezed ár szerint és a legolcsóbbat választod, jelenleg 2.86+1.05 szállítás. TN általában mindegyik mellé jár, én az ingyenes postát szoktam választani.
Saint_: earbud passz, a másikra itt a válasz, a headset hangerőt kell 124-ről 160-ra módosítani (a linken 150 van, de az másra vonatkozik).
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nálam ugyanez van, pedig van sokkal jobb fülesem is, de nehéz letenni, annyira kellemes karakter Örülök, hogy megerősítetted a jelenséget, ezek szerint nem én vagyok defektes hogy jobban tetszik a "gyengébb". Ennyiért tényleg mindenkinek kellene vennie egyet, legalább hallanának valami kevésbé sterilet is (a fülesek és fejhallgatók többsége steril hangú szerintem, az egy kisebb csoda hogy ez ennyiért ennyire "egyben van", gondolom inkább véletlen, mint tudatos tervezés eredménye).
Jó zenehallgatást mindenkinek!
Ui: írhatnál a Muláról, nekem az kimaradt.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz tothmaxy182 #183 üzenetére
Az Awei bejáratás után szerintem simán lenyomja az ED10-et (is). Hiába jobb az ED10 felbontásra, meg feszesebb is a mélye, az Awei hangja sokkal zeneibb, lágyabb, szellősebb, tágasabb térrel. Persze ez nagyrészt ízlés dolga, de megfelelő zenékkel/füllel párosítva az Awei bitang nagyot szól. Az ED10-nek inkább technikai hangja van, elektronikusra mondjuk nyilván az lesz a jobb, az Awei hangszeres zenével domborít Örülök, hogy szeretitek őket, ez az ismeretterjesztés volt a cél
szerk: azért ne értsen félre senki, objektíven/technikai szemmel az ED10 a jobb, de nekem sokkal jobban bejön az Awei tonalitása, szerintem sokkal zeneibb, így hajlamos vagyok neki elnézni ezt-azt
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ChrisDzsi95 #171 üzenetére
Ez így nem jó, mert nyitott lett, jelentősen megváltozik a hangja és a zajszűrése is sokkal kisebb lesz. Ha megvan, ragaszd vissza, ha nincs, akkor valamit ki kell találnod oda.
-
Dave™
nagyúr
válasz ChrisDzsi95 #167 üzenetére
Pillanatragasztóval, én a Loctite Super Attakra esküszöm Minimális mennyiség kell rá, összenyomva tartod kb. 1 percig, hagyod pihenni egy fél-egy órát aztán már csak kalapáccsal tudod szétverni.
Aki Aweit vesz: 1) bejáratás után fog igazán jól szólni, 20-30 óra. 2) Mindenképpen nagy belső átmérőjű illesztékkel használjátok, a gyári jó.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem mindenkinek azzal kellene kezdeni, mert 1) baromi olcsó, tehát gyakorlatilag minimális kockázatot képvisel, 2) még a kínaiak között is kiemelkedő az ár/érték a hangját tekintve 3) alapvetően mindent jól csinál, elég kiegyenlített hangú, mélye is van rendesen, de nem esik túlzásokba, a szokásosnál nagyobb tere van, meleg tónusú, nem fárasztó. Cserébe lehet, hogy meg kell ragasztani egyszer, amikor elenged a gyári, de ez szerintem bőven belefér. Meg van egy kis driver flex, de az sem vészes
-
Dave™
nagyúr
válasz ChrisDzsi95 #161 üzenetére
Csillapodnak a magasai valamennyit, de ez picit élénkebb, agresszívebb hangú füles, ha a lágyabb magasakat szereted (és nem gond, hogy meleg hangú) akkor az Awei-t tudom nagyon ajánlani, 900 Ft és nagyon túlmutatnak a képességei az árán.
-
Dave™
nagyúr
Rossznak biztosan nem rossz. Egy picit nyitott ED3-asnak néz ki. De szerintem hamar esni fog az ára közel a felére, szóval nem érdemes kapkodni A KZ ontja magából a jó hangú füleseket, mindig ilyesmi áron nyitnak, aztán szépen lekúsznak 10 dollár alá.
A kínai marketingesek meg mindenfélét összehordanak, nem kell komolyan venni semmi ilyesmit
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Szia!
Gratulálok hozzájuk! Az EDR1-et rendesen be kell járatni, utána csillapodik a mélye, tisztul a hangképe, jobb lesz érezhetően. A Fuqing sokkal inkább V karakter, annál nem éreztem ilyen evolúciót, de majd meglátod magad is hogy mi a helyzet Érdemes mindkettőhöz szélesebb belső átmérőjű illesztéket használni, csak sajnos az EDR1 csöve kicsit vékony, így arra nem passzol minden. A JBL azért is lehet halkabb, mert kisebb az érzékenysége. De ha tisztítani szeretnéd: alkoholba mártogatott fültisztító pálcika, és ezzel finoman megtisztogatod a rácsot. Nekem ez bevált régebben.
Ja és a kék a bal, a piros a jobb
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #146 üzenetére
ED10/11 ugyanaz csak más a színe. A QKZ az nem KZ gyártmány, bármi lehet. Az RS1 meg réginek tűnik, és nem rémlik hogy bárhol is az ajánlottak között láttam volna.
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #144 üzenetére
Hirtelen csak abból tudok fehéret Illetve nem, a KZ-HDS1-ből is van, és bár azt nem hallottam, kicsi és mindenki dícséri. Vegyél olyat
-
Dave™
nagyúr
válasz Tomi0703 #139 üzenetére
Hangra bármikor az Aweit választanám, de lehet hogy más hangra is az EDR1-et. Az EDR1 populárisabb hangú, meleg, telt, lágyabb. Minőségre sokkal jobb, mint az Awei, mind a kábele, mind a háza. Nincs driver flex sem, bár kábelzaj igen. Mondjuk Awei-ből kettőt is tud venni 2k-ért, az is megfontolandó Én személy szerint Awei-t vennék, de súlyozd a fentiekkel, mindenhol próbálok objektív maradni, azért mondom hogy nem biztos, hogy másiknak is az lesz a jó, ami nekem.
-
Dave™
nagyúr
válasz Tomi0703 #137 üzenetére
Szerintem rosszul kerestél. Próbaképpen megnéztem az ED3-at, EDR1-et, mindkettő van annyiért, amennyiért én vettem. Ha botfülű, akkor kényelmesebbet válasszon, pl. EDR1-ből van olcsón mikrofonos, és kellően kényelmes is, hosszan hallgatható hanggal. Az Awei szerintem nagyon jó, hangra jobban szeretem, de picit kényelmetlenebb, meg ott a driver flex is.
-
Dave™
nagyúr
válasz takacsbotond #135 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem őket, de nem is ez a jó megközelítés, mindegyiket a hangja alapján kell megítélni, az ára egyébként sem feltétlen mérvadó, ugyanazt meg tudod venni 10 meg 30 dollárért is, akkor ez most olcsóbb vagy drágább lesz? Első körben döntsd el, hogy kiegyenlítettebb, vagy V karakterisztikájú fülest keresel, ehhez szerintem minden segítséget megadtam, aztán utána lehet finomhangolni a keresést a továbbiakkal.
-
Dave™
nagyúr
Felszabadult még a KZ ATE is, akit érdekel.
-
Dave™
nagyúr
Visszakaptam a Xears-t, az vihető, ha valakinek kell és nem tud/akar Aliról rendelni. Emlékeztetőképpen a hangja inkább meleg, nagy térrel, szellős, remek feszes mélye van, közepe nincs a háttérben, a magasai inkább lágyabbak, gyakorlatilag olyan mint egy tökéletesre polírozott Awei Közben rájöttem, hogy nem vastagabb a csöve mint némelyik más fülesnek, de valamiért így érzem, lehet nagyon be akarom tuszkolni. Ha csak finoman helyezem be, akkor kényelmes és remekül is szól, de nem tudom mennyire szigetel, itthon próbálgattam. Mivel rendesen van mélye, ezért gondolom lezár rendesen, de ebben a helyzetben nem mernék vele mondjuk futni. Viszont nagyon nem mindegy milyen illesztékkel használja az ember, a keményebb fajták kapásból kiesnek, a lágyabbak viszont nagyon jól illenek ehhez is. Kicsit gondolkodóba estem, hogy megtartsam-e vagy sem, de végül győzött a józan ész. Tehát akit érdekel jelentkezzen nyugodtan, meg van még két Fuqing is a tarsolyban
-
Dave™
nagyúr
válasz kobipeti #124 üzenetére
Ha az van a képen, amit küldenek, akkor igen, így néz ki, bár a reender képeken nincs rajta hátul a g.k. logo. Mindenesetre valószínűleg ugyanaz.
Daniel D. El, privátban
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #113 üzenetére
ED9 is lesz olcsón, és az igazából két füles.
-
Dave™
nagyúr
Most nincs olcsóbban sajnos, 2014-es modell, erősen kifutó (megmaradt darabokat árul mindenki), nekem is szerencsém volt a 10 dollárral. Néha ki lehet fogni, jelenleg nincs.
norbert1998: ja értem. Internet kártyával nem gond a kártya megadása, én így csinálom, mindig kb. annyi van rajta amennyit el akarok költeni.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz norbert1998 #105 üzenetére
Kicsit drága volt 1200-ért A hangszóró mérete csak egy dolog, egyes dolgokat könnyebb jól megvalósítani egy IEM-ben, mint fejhallgatóban, másokat nehezebb. Az Awei nagyon mértéktartó, rendesen üt a mélye, kellő testet is ad a középtartománynak, de nem uralkodik semmin, ahogy a magasak sem lógnak ki, de nem is tompák, jellegtlenek. Ár/értékben ha csak a hangot nézem, tényleg nincs ellenfele, és kénytelen vagyok azt hinni, hogy igenis számít a fa ház.
-
Dave™
nagyúr
válasz norbert1998 #103 üzenetére
Nincs azzal semmi gond, ha kérdeztek, amíg tudok válaszolok szívesen. Amiket említettél nem ismerem, de ha kényelmi gondod volt az egyikkel, az könnyen lehet, hogy az illeszték cseréjével megoldható. Legalább egy kicsit mindegyiknek emelve van a mélye, de ha jól értem mit szeretnél, akkor az a lágyabb, nem karcos magas. Ha kiegyenlített hangot szeretnél, vagyis ahol semelyik tartomány sem lóg ki nagyon az összképből, akkor a kis Aweit javaslom meleg hang esetén, illetve az ED10-et ha az analitikusabb verzió jön be. Mindkettő jó, előbbi meleg, lágyabb, "zeneibb", utóbbi meg a modernebb hangzásvilágot képviseli. Hangszeres zenéhez én az előbbit venném mindenképpen, elektronikushoz az utóbbit. Az Awei esetében ahogy írtam van egy kis driver-flex, meg előfordulhat minőségi probléma (bár lehet csak belenyúltam, de semmiből sem tartott megragasztani), de ennek ellenére is nagyon tudom ajánlani, ár/értékben nálam veri a teljes mezőnyt. Abszolút értékben is ott van a jobbak között, de ha nagyon kicsi a füled akkor problémás lehet a mérete, közepes mérettől már oké. A Pistonokról nem tudok nyilatkozni, tudom hogy sokaknak mindenre az ugrik be először, de nem tudom hogy melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nekem a metál és rock teljesen kiesik, nem tudom mivel érdemes társítani. A leírások alapján próbáld meg belőni melyikkel tetszene a hangkép. Ha végképp nincs ötleted akkor az ED10 amivel nehéz melléfogni vakon.
[/f4lconB]: találkozóra nem tervezem, már úgyis van több is amit elvittek meg elajándékoztam, meg mélyebben nem is akarok belemerülni ennél. A Mulát láttam én is, majdnem meg is rendeltem, de már tizensok füles volt itthon és már nem akartam még egyet, így is alig férek tőlük De a lényeg, hogy van sok remek darab!
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz norbert1998 #96 üzenetére
Ok, csak nyugodtan!
-
Dave™
nagyúr
válasz ChrisDzsi95 #92 üzenetére
Illesztékeket ki kell kísérletezni neked melyik jön be. Aliexpress, ebay - mindkettő tele van velük, silicon eartips meg hasonlók amire érdemes rákeresni. Az alap igazságok: minél jobban zár, annál kevesebb lesz a zaj és jobb lesz a végeredmény. Elvileg az a nyerő, aminek belül merevebb anyagból van a csöve, kívül viszont lágyabb, de nekem remekül működnek a teljesen lágy darabok is. Minél nagyobb a belső cső átmérője, annál több lesz a magas, szélesebb lesz a tér és kevesebb lesz/kevésbé fog ütni a mély. Természetesen visszafele is működik a másik irányba A szivacsosak nekem nem jönnek be, túl tompák, de lehet abból is van valami jó hibrid. Egy dollárnál többet ne költs egy szetre, legalábbis amíg nem tudod biztosan, hogy melyek a jók neked. A lényeg, hogy legyen kényelmes, zárjon minél jobban és a belső átmérővel találd meg a megfelelő arányokat a mélyeket, magasakat illetően.
-
Dave™
nagyúr
Egyeztettem az illetékesekkel, és nem lesz beszámoló a 14-es versenyzőről, sajnos már túlmegy néhány határon, de ezt igazából én is így érzem, és egyetértek a döntéssel. A DIY is kicsit határon van, mert egy füles tervezésénél nem kis munkát ölnek a ház kialakításába (lásd a CKW1000ANV egyedi formatervét visszaköszönni a KZ ANV esetében), de ez sajnos ennél sokkal tovább megy, és etikai problémák mellett jogi aggályok is felmerülhetnek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ebayen meg lehet venni eredetiként árulva 120 dollár környékén, de mivel 2000 darabra volt limitálva a sorozat, ezért szerintem pont ugyanazt árulják, mint máshol olcsóbban. Az eredeti ára pedig 3-400 dollár volt, tehát nem kell sok agyalás hogy összerakjuk a képet. Módosítom a cikket, és kiveszem azt a részt. Elnézést mindenkitől.
-
Dave™
nagyúr
A 14-ről pár szót: az eddigiek mind teljesen kínai termékek voltak, és ugyan vannak köztük "DIY" kategóriájúak, mint amilyen a KZ-k többsége (lemásolják egy ismert gyártó ismert modelljének fülesét, csak saját drivert tesznek bele), addig a 14-es teljesen más kategória, és nem tudom mennyire fér bele ilyenről írni... Árban is más szint, 55-70 dollártól indul, de a hangja messze felülmúlja ezt a szintet is, igazából ez már felső kategória több szempontból is. Anélkül, hogy nevén nevezném: egy ismert japán gyártó limitált szériás felső kategóriás modelljének vagy gyári visszatartott (festési hibák előfordulhatnak) modelljeit szórták ki (ez az egyik teória), vagy egész egyszerűen "estére bekapcsolva felejtették" a kínaiak a gyártósort, mert hangra/külsőre sincs különbség a kereskedelmi forgalomba került modellekhez képest. Remélem így már érthető a helyzet érzékeny mivolta.Egyébként technikailag, kifinomultságra és képességekre valóban messze felülmúlja a mezőnyt, 4db 13mm-es drivert használ, a 20Hz-et is érezni vele ami azért már mutat valamit, de ennek ellenére is tartom, hogy van mellette helye egy KZ ANV-nek a gyűjteményemben, de a kis Awei is simán megfér a melegebb hangja és a remek arányai miatt. Tehát az a legjobb, igen, de írni azért necces róla a fentiek miatt - bár kíváncsi vagyok Ti hogyan látjátok - a másik pedig hogy ár/értékben a kis Aweit nem lehet megverni, mert 17x nem jobb annál, az ANV meg különlegesebb, szellősebb hanggal rendelkezik.
Bónusz: Egy kis Awei review head-firől.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nagyon örülök, hogy ennyire átjött, ennél jobb elismerés nem is kell! Féltem tőle, hogy nehéz lesz elhelyezni fejben mi milyen lehet, mert én hiába tudom egymáshoz hasonlítgatni őket, nektek hiányoznak a referencia darabok (kivétel akinek volt itt pár KZ a listából).
A Zircon esetében ez külön érdem, mert arról úgy kellett írnom, hogy hatalmas hype övezi, engem viszont ez nem fertőzött meg, de szegénynek esélye sem volt olyan testes mélykiemeléssel. Akinek viszont ez inkább előny, az tényleg nem lőhet mellé vele, nem véletlen van akkora kultusza a head-fi-n.
-
Dave™
nagyúr
Tényleg így van, alig látni earbud kialakítású fülest, mindenhol az "agybadugósok" mennek, de azért ennek elég jó oka van. Sokkal könnyebb egy kvázi zárt térben, alacsony zaj mellett szebb hangot produkálni, plusz nem kell annyira felnyomnod a hangerőt sem. De tudom ez nem vígasztalja azokat, akiknek ezek kényelmetlenek.
-
Dave™
nagyúr
A Zircon elég mélyen benyúlik, azzal szerintem nincs kényelmi gond. Nagynak tűnik, de valójában elég jó a kialakítása. Az ED10 kisebb ugyan, de szélesebb is és van rajta kitüremkedés, ami egyeseket nyomhat hosszabb távon. Szerintem nézegesd a HDS1-et, az nagyon kicsi és jókat írnak róla head-fi-n. ebayen érdemes venni ha jól rémlik, ott van 7 dollár körül is.
-
Dave™
nagyúr
válasz pulutodurumo #76 üzenetére
Nagyon hasonlít a véleményem a tiédre, ezek szerint viszonylag egyenletes minőséget produkálnak.
Meg hasonlóképpen hallunk Sőt, ott van a HDS1 is, elég felkapott most, ez a legújabb modell.
-
Dave™
nagyúr
válasz SamWarrick #74 üzenetére
A cikkhez tartozó képen megláttam a bal alsó sarokban a Soundmagic E-10-et
Hol? Én nem tettem bele, nem is hallottam sosem, az összes kép a cikkben említett fülesekhez tartozik.
-
Dave™
nagyúr
válasz Shinjike87 #61 üzenetére
Lásd: #53 és az előzményét.
-
Dave™
nagyúr
Nagyon rég volt CX300-am, arra emlékszem hogy teljes V karakter volt, közepe alig. A CX400-at sokkal jobban szerettem utána, természetesebben szólt, messze nem volt annyira háttérben a közép. Bátyám is CX300-at használt és az volt számára a referencia, de miután meghallgatta az ED10-est teljesen le volt tőle nyűgözve, pedig abban kevesebb a mély. Tehát azért mert most valami nagyon kiemelőset használsz, még ne legyél biztos benne, hogy nem tetszene más. Jó ár/érték arányú füles így pl. az ED10, vagy ott lenne a Zircon, aminek sok mélye és lágyabb magasa van. Az ED9-et kerüld, ha magas érzékeny vagy, méretre ezek pedig sokkal nagyobbak mint a CX300. A KZ-nek van egy HDS1 nevű fülese, az elég kicsi, de nem tudom hogy szól, ebayen lehet találni olcsón. Esetleg azzal érdemes tenni egy próbát.
szerk: az ED10 sem annyira kicsi, nyomhatja a füled ha a CX is necces.
Roland861010: 1,5-5 hétig volt minden, a legjellemzőbb a 3 hét, eladófüggő a dolog. Minden légipostával jött, de nem a gyors fajtával
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Lehet, van az Alin, csak nem tudok róluk nyilatkozni. Az agybadugósaknál ugye kizárod a zajt és bent tartod a hangot, ez egy nagyon jó párosítás minden szempontból, de nem mindenkinek kényelmes. Amit te keresel az az earbud kategória, és biztos vagyok benne hogy itt is lehet találni számos remek darabot pár dollárért (amit az Apple 10k-ért ad, annál tuti lehet jobbat találni 2k-ért is Alin, ebben látatlanban is biztos vagyok). Igazából a KZ ANV is ilyen lenne, a drivere ekkora (14mm), csak le van szűkítve in-ear méretre. Ha ilyen earbudot használsz, mindenképpen vegyél/tegyél rá szivacsot, sokkal jobban fog szigetelni, így kevesebb zaj lesz és jobb lesz a hangja, mondjuk pont az earpodra nem annyira fogsz tudni tenni, de a simákra igen. Én a Meizu telefonomhoz is kaptam egy ilyet, nem is szól rosszul, de sajnos kicsi és nincs rá szivacsom sem, meg az in-ear nekem jobban bevált. Sajnos érdemben segíteni nem tudok, esetleg keress rá head-fi-n, de az in-ear az uralkodó irány ott is.
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom mit értesz aktív használat alatt, én évekig használtam aktívan Sennheiser CX-eket, utána Xears füleseket, és a gyári hibás TD-n kívül (amit mellesleg alig használtam) egyikkel sem volt gondom, még most is van egy tökéletesen működő XR120Pro-m, ami elég ritka Persze max. kabátzsebben hordtam őket, mert a nadrágzseb szerintem mindegyiket kicsinálja idővel, nem olyan dörzsölésre tervezik őket. Ha vigyázol rá, tök mindegy mennyire aktívan használod őket, szerintem bírni fogják. Nem kell őket feltekerni, én sem tettem sosem, de ne nyújtsd, ne törd meg, ne tedd nadrágzsebbe és nem lesz velük gondod.
Rock Zircon: a teljes listából a legminőségibb darab, a KZ ANV az ami még közel áll hozzá, de - bár a többi fém KZ is elég minőségi darab - a Zircon egy magasabb szint. Kerámiaszerű (?) háza van, ilyet konkrétan még nem is láttam korábban sehol, tökéletes illesztés mindenhol, a kábel nagy része textillel borított, és nem tekeredő fajta mint az Awei, hanem sűrű szövésű, minőségi. Ha ráírnám, hogy audio-technica vagy Sony, és mellé tennék mondjuk egy 30-40 ezres árcédulát, simán elhinnéd élőben. Ennek volt egyedül rendes "retail" papírdoboza, aminek a kinyitható ajtaja mágnesesen záródik.
xAlten: remélem olvastad a többször ismételt kényelmi aggályaimat, és nagy szilikont szoktál használni egyébként Ha igen, akkor szerintem nem lesz vele gondod, 7 dodóért meg nem nagy kockázat. Az ANV-vel nagyon körültekintően kell eljárni, mert borzasztóan szór az ára, 10 dollár körül meg lehet csípni. Az ANV-nél hatványozottan számít az illeszték jellege, de igazából a Xears-nél is, meg úgy általában mindegyiknél. Ja és az ANV-t azért járatni kell egy darabig, hogy megmutassa mit tud. De ha már így belejöttél, dobj mellé egy Aweit is, karakterben hasonló a Xears-hez, annál sokkal kényelmesebb, és nevetséges 3 dollár az ára Most is az van a fülemben, szinte hihetetlen hogy szól ennyiért, a legjobban elköltött 900 Ft
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Köszönöm a sok pozitív visszajelzést, jól esik, örülök hogy hasznosnak találjátok.
Ami a megmaradt füleskészletet érinti egyelőre ha jól rémlik mindenre bejelentkezett valaki, úgyhogy ezt függesszük fel, amint visszakapom az ATE, ED9, Zircon, Xears darabokat jelezni fogom az érdeklődőknek, a többit meg lebeszéltem már az illetékesekkel azt hiszem.
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #35 üzenetére
Nem tudom, régóta nem követem a fülhallgatós topikot. A Piston 2/3 is kínai, meg volt számos egyéb modell is, ami ajánlott volt és kínai. Kínaiból is van gyengébb minőség (amiket kidobáltam pl, de a klasszikus Xearseket is simán ide sorolnám), van erős középkategória mint a KZ (minőségre értem), meg ott van a Rock mint gyártó, aki lehetne high-end is, annyira hibátlan a Zircon anyaghasználata, kivitelezése.
Hauptmann: köszi, és igen, annak is lenne értelme, mert szerintem ez sokaknak nincs meg, hogy a fülhallgatójuk lazán tud legaálább 4-5 eléggé különböző karaktert, attól függően hogy milyen illesztékkel használja A tesztben azért tértem ki rá, mert engem is meglepett mennyire sokat lehet vele hangolni, sokszor ezen múlt hogy szeretem vagy nem szeretem a hangját egy adott fülhallgatónak.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz gubisadam #30 üzenetére
Azt nem ismerem sajnos. De az úgyis egy felkapott darab, engem most az "ismeretlen" motivált. Ha valaki szeretne egy jó fülest, ezek azért nem nagy összegek, a bemutató pedig szerintem hozzá tud segíteni, hogy neked tetszőt válassz.
xAlten:
link, de most rákeresve van ~7 dodóért is
És kiderült a típusa: Kinden KD-100 (a valóságban a házon nincs Xears felirat, de egyébként így néz ki).
SmikOne: köszi, javítva. Egyébként tényleg boldog lennék vele, szerintem mindenkinek kellene egy ilyen otthonra, nincs ezer Ft sem és eszméletlenül jó
krisztianAMG: nem tudom, Soundmagicem nem volt. A TD II helyett pl. az EDR1 remek választás, hasonló a kettő emlékeim szerint, csak a KZ-nek kevésbé dübörgős a mélye, inkább lágyabb, testesebb. Sokkal kellemesebb darab szerintem, mint a TD volt, de ugyanúgy meleg hangú és van mélye bőven. Vagy ha inkább több mélyet szeretnél, akkor a Rock Zircon, az technikailag is nagyon erős, remek térrel, de az már drágább darab, majdnem 3db EDR1 kijön az árából
-
Dave™
nagyúr
Még egy dolog, ami kimaradt: mivel nem szándékozom megtartani a fülesek nagy részét, így a megmaradt daraboktól megválok. Nem célom a haszonszerzés, de többet bukni sem szeretnék rajtuk, mint amit eddig sikerült (több darab a kukában végezte, de a JMF és a Turbo is annyira rosszak, hogy azokat kerüljétek el), így annyiért válnék meg tőlük szívem szerint, amennyiért vettem őket (a legolcsóbb ajánlatokat választottam), de mivel én is inkább vennék vadi újat Aliexpressről, tartsuk meg ezt a lehetőséget azoknak, akik nem tudnak/akarnak rendelni Aliról. Nem teszem fel apróra őket, akit érdekel valamelyik keressen meg privátban. Az Awei-t és az ANV-t megtartom (szívem szerint a Xears is maradna, de nekem nagy, arra csak olyan jelentkezzen, aki nagy bogyókat használ, a saját érdekében), az EDR1-et már elvitték tőlem, az ED10-et elajándékoztam családon belül, a többi viszont megvan (bár néhány darabot kölcsönadtam, azokat jövő héten kapom vissza).
-
Dave™
nagyúr
válasz Plazmacucci #25 üzenetére
Egyébként az a head-fi-n a közönségkedvenc, a legtöbb listán az van legfelül tehát nagyon nem foghatsz mellé Ha ehhez hozzácsapjuk, hogy már 8 dollár körül elérhető, akkor igazán remek vétel.
BigBlackDog: abszolút egyetértek, többször vissza kellett térnem bizonyos leírásokhoz, hogy ne legyen nagyon szubjektív. Ennek ellenére is sikerült az ANV-ről eléggé magasztaló leírást produkálnom, de mentségemre szóljon, hogy leírtam a hátrányait is, így remélhetőleg mindenkit elriasztok tőle, akinek ez nem világa. A több szempont, több teszt pedig mindenképpen jó, én is sajnálom, hogy kitörölte a kolléga, annyi remek kínai füles van, jó ezekről átfogó képet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Plazmacucci #21 üzenetére
Volt nekem is régen CX300 meg CX400 is, azoknál ezek sokkal magasabb szintet képviselnek. Tippre egy ED10-et mondanék, ami szerintem bejönne, az eléggé populáris hangú. Annyira nem emel, hogy V karakter legyen, de nem fogod sem vékonynak, sem fárasztónak találni, emlékeim szerint a CX400 is ilyesmi karakter.
-
Dave™
nagyúr
A Rock Zirconnál fontosnak tartom megjegyezni, hogy lágy magasai vannak, ha ezt láttad és nem kell az eletronikushoz az agresszívebb karakter akkor ok, mélyben nem lesz hiány
Az ANV pedig telitalálat női vokálra és akusztikusra, rockra viszont nem tudom elég lesz-e a mélye, mert ugyan nincs neki kevés (lineárisnak mondanám), de a közép előrébb van, így a mély hátrább kerül. Ha ez így ok akkor áldásom rá, akusztikusra és női vokálra pedig a lehető legjobb választás a listából.
nuri: ennek sok értelmát nem látom, mert 6-14 dollár között van az összes (kivéve a 3 dolláros Awei-t és a két basshead versenyzőt), és eléggé szórnak is az árak, az nem sokat jelent hogy én mennyiért vettem, csak referenciának írtam oda, ugyanazt meg tudod venni 10 meg 30 dollárért is (ANV), de a Zircon is van 14-ért meg 20-ért is. Szóval erősen változnak, az Aliexpress eléggé dinamikus piac
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Plazmacucci #12 üzenetére
Kiegészítettem egy összefoglalóval a cikket, remélem ilyesmire gondoltatok
.LnB, Bici: Nem ismerem a Piston 2/3-at. Korábban volt több Xears fülesem (Xtreme, TD II, XR120Pro), ezek mind más karakterűek, de eléggé megállták a helyüket, már ami a hangjukat illeti. Ezen kívül van egy Beyerdynamic DTX80-asom is, fejhallgatóból pedig egy AKG K550 és egy ATH-AD2000, hogy legyen valami komolyabb is A Xearseknél szerintem jobbak a KZ fülesei, meg a lista többi versenyzője is. Ha utánaolvastok, elég komoly rajongótáboruk van a Head-fi-n is. Tehát nem csak az árukhoz képest, hanem objektíven is jók. A KZ esetében ráadásul a házat lemásolják, és elég jó drivereket pakolnak bele, tehát karakterben általában nem állnak messze attól a modelltől, ami az "ihletet" adta. Amit még fontosnak tartok megjegyezni, hogy a fém KZ modellek magasan verik minőségben a Xearseket, sokkal minőségibb érzést keltenek, jobb kábellel, törésgátlókkal, megmunkálással.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest