Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
Szép munka!
Köszönjük szépen!|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
csongi
veterán
Koszi!
Arrol van e info, hogy az FX es FM2 szeriat mennyire erinti? -
Frawly
veterán
válasz DoItYourself #60 üzenetére
Az eddigi külföldi tesztek szerint az adatbázisokat nem igazán érinti, ezeknél nagyon minimális lassulás mérhető csak.
-
DoItYourself
addikt
És mi a helyzet azzal, aki nem szerverekkel bajlódik, nem játékkal múlatja az időt, hanem pl. dolgozik a gépén? Pl. egy Access mennyit fog lassulni? Vagy bármilyen alkalmazás, ami a háttérben pl. egy lokális adatbankba ír-olvas?
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Jó lett!
A HDD-k azért lassulnak kevésbé gondolom, mert amúgy is nagy a késleltetésük...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
thomasa
senior tag
Na bumm, mégsem a felére esik vissza a sebesség, ahogy riogattak, sőt, elhanyagolható. Köszi a teszteket.
-
Male
nagyúr
Köszönöm a tesztet, szép munka, és nagyon aktuális téma!
Ami esetleg jó lett volna bele: egy átlagos, SATA SSD-vel is lefuttatni a teszteket. Várhatóan ott sokkal kisebb a visszaesés, de a kérdés, hogy mégis mennyi. (illetve a teszt közben prociterhelést is mérni... mert a valóságban általában számol is a sok beolvasott adattal, és az csak egy része a problémának, ha lassabb az olvasás, de ha közben a proci terhelés is megnő, az további lassulást okoz a teljes folyamatot nézve)
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Ebből egyedül a 8k alatti lemezműveletek csak, amik érintik az átlag otthoni/irodai felhasználót. Bár azt olvastam, hogy nem NVM-e-s SSD-knél (SATA pl.) kisebb a lassulás, és HDD-knél még kevésbé jön ki (alig mérhető), azt hiszem a phoronix.com-on volt erről teszt nemrég.
Az a DAWbench-es -98% szerintem bug, annyit a patch nem lassíthat. A többinél meg elhanyagolható átlag felhasználó szintjén a lassulás. Az is nagyon valószínű, hogy még finomítani fognak a foltokon.
Amit még mérhettél volna, valami hálózatintenzív alkalmazás, de olyan, amit az átlag user is használ. Most épp ilyen nem jut eszembe, mármint olyan, ami mérhető is normálisan.
-
nagyúr
Minőségi cikk, gratula!
Az az I/O esés nem gyenge. Múltkor volt a cikk Linus véleményéről, ahol Abu kifejtette, hogy az Intel nem láthatja be, hogy sz@r a hardver, de ha bezuhannak az adatbázisok teljesítményei, akkor az Intelt így is seggbe fogják rúgni a cégek.szerk.: látom, már beszéltetek is róla.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rodrigez
senior tag
Jó teszt, köszönjük! Az AIDA cpu tesztnél viszont látok egy elírást. Az alap érték a legmagasabb, mégis a Meltdown eredményre +0.1%-ot írsz. Persze nem oszt nem szoroz, csak mégis.
-
nagyúr
az egyik alkalmazásunkat (etl mediation) január végéig frissítik, majd leméretem a srácokkal, mennyit buktunk (előtte-utána). a legjobb, hogy persze a patcheket az éles rendszerre pakolják fel először, a teszt és referenciarendszerre majd egyszer, mert hát prioritás függvényében patchelnek. emiatt viszont becsülni sem tudjuk majd, mennyire fog fájni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hg3X
tag
Nagyon jól összeszedett teszt, jó volt olvasni!
Jeff who??
-
tegbashar
tag
Dilettánsként azt kell mondjam, hogy az általam olvasott - inkább csak korom miatt sok, de nem jelentős mennyiségű szakmai cikkek közül számomra ez volt a koronázatlan király.
Nem érint a téma, teljesen véletlenül botlottam a cikkbe (és külön kiemelném, hogy a probléma semmilyen hatással nincs az életemre) csak beleolvastam és aztán egyszer csak értetlenül néztem a "Köszönöm a türelmet." mondatot - mert semmiféle türelem nem kellett a végigolvasásához. Igazán átfogó, hozzáértő munka mindkét szakmára értve.
Köszönöm, élmény volt.
-
Ja, ezen nem lehet változtatni, most ennyit tud, kész.
Viszont ez a bónusz azért kicsit túlzás. Az Intel szeretné csak ezt, hogy jogilag ne legyen támadhatók. Azaz hogy a szoftver rossz, nem a hardver.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
senior tag
Azért az I/O csökkenés eléggé gáz! Nálunk a cégnél van egy rakás adatbázis szerver (Oracle, Mysql, Postgresql vegyesen), ott azért eléggé számít az I/O, nameg mondjuk mikor a központi log-elemzőben az elasticsearch, vagy webtartalomnál a SOLR indexel...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Köszi, jó munka! Egyértelmű, a mikrokódot tartsák meg maguknak...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Nagyon hasznos teszt!
Ez az I/O dolog elég gáz. Adatbázis-szerverek esetén konkrétan oltári szopó lehet.
Ami számomra nem egyértelmű az a 8k-s I/O lassulása. Akkor most az is lassul vagy nem? A PostgreSQL pont ilyen 8kB-os page-ekkel dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
zgmzgm
tag
válasz --HARDCORE-- #19 üzenetére
Majd csak az új architektúra fog változtatni ezen a hibán. Állítólag 2020-ig biztos nem lesz változás.
㊀ ㊁ ㊂ ㊃ ㊄ ㊅ ㊆ ㊇ ㊈ ㊉
-
oxalisz
tag
Érdeklődéssel olvastam az írást, köszönet érte. Mindig érdekes, ha hozzáértő, független szerzőtől olvashatunk. (Az Intel először terel, majd bagatellizál, végül tűzoltásba kezd, ami általában ritkán sikerül elsőre.)
Nyolc éve "Intel Inside" gépeim vannak, szóval érintett vagyok a "Sandy"-tól a "Haswell"-en át a 7. generációval bezárólag. (Mindegyik használatban van ma is.)
A cikk alapján nem szívesen gondolok az öreg, és öregebb architektúrák teljesítmény csökkenésére. Különösen szomorúnak tartom, hogy amitől tényleg gyorsak voltak ezek a CPU-k, ott a bibi...A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
--HARDCORE--
senior tag
Kérdés hogy hány generációt kell várni hogy módosítsanak a procikon?
A coffe utáni generációt már raktáron őrzik, vagy még gondolkodnak rajta egy kicsit? Gyanítom az előbbi..Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
titán
Ja értem a problémát. Igen, ez kicsit bonyolult matematikailag a többszörös százalékok miatt, de úgy jó, ahogy a cikkben van.
Példa:
Ha valamit lecsökkentek a felére (-50%) és utána még egyszer a felére (-50%), akkor nem nulla lesz az eredmény (-100%), hanem egynegyed (-75%).[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Jester01
veterán
A Spectre javítás hatására romlott kissé a RAM elérése, ami egyértelműen mutatja I/O műveletek lassulását.
A RAM elérés az nem I/O Erre egyik patchnek sem lenne szabad kihatással lennie.
Jester
-
alton1978
tag
Az Intel szappanopera folytatódik! A kiadott patch-et ne telepítse a jámbor júzer...
Talán már ez a teszt is idejét múlta, mert új patch lesz hamarost!Jön a peccs peccsének a pöcsölős pöcsje! Kabaré, de "szórakoztató".
Mást már szeretném látni az első pöröket is, hogy megrángatják a nagy mellényű intel bajszát.https://www.theverge.com/2018/1/22/16919426/intel-advises-pause-deployment-of-spectre-patch
http://www.techradar.com/news/dont-download-intels-latest-spectre-and-meltdown-patch-intel-warns
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
looser
addikt
Lehet, hogy rosszul látom, de néhány helyen az "Összes hatás"-nál nem megfelelő a számolt érték.
ATTO SSD benchmark - 4K és az alatti blokkméret esetén; RealBench Image Editing; 3DMark Timespy Graphical score; Aida RAM.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Polllen
nagyúr
Akkor már csak a régi vasút birtoklóknak kell izgulnia.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
félisten
~14%-al lassabb működés GIMP alatt - nem egy nagy was-ist-das, de élek a gyanúval, hogy video-editáláskor jobban nyílik az olló...
A másik érdekes kérdés számomra, hogy vajon torrentnél mi lesz az eredmény, ott is rengeteg I/O művelet van...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Taranti
senior tag
Szóval ha én néha a GIMP-ben vagy az Audacity-vel esetleg VSDC-vel hegesztek családi/magán dolgokat, káromkodni fogok? Ez azért nem annyira jó hír.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
félisten
A tesztet köszönjük szépen!
@UnA: Ez benne a trükk, el lehet adni úgy marketing vonalon, mint "elhanyagolható teljesítmény különbség" (nem lassulás, ugye ) viszont néhány I/O intenzív esetben durván csökken a rendszer sebessége.
I/O művelettel pedig elég sok téren találkozhat az egyszerű halandó is (pl.: torrent, a tesztben is szereplő kép/video/hang editálás, stb.), szóval azért aki ilyesmiket használ, az rendesen káromkodhat...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Florens
tag
Köszönöm a részletes tesztet! Profi munka!
Hasonló konfigom van nekem is, így legalább pontosan láthatom, hogy mi a helyzet lassulás terén.
-
Zicokuka
senior tag
Köszi a tesztet,tehát nem halucinàlok hogy észre se veszi az ember,bár a tudat
-
Robert07
aktív tag
Koszi a tesztet, mar vartam valami hasonlora, de ez az elso amit tenyleg mindent letesztelt a patchek elott es utan.
Ez az 1-3% tenyleg nem sok, viszont a kesleltetes az eleg erdekes.
-
batagy
őstag
válasz DoItYourself #1 üzenetére
Köszönjük!
Hasznos! -
DoItYourself
addikt
Köszi a tesztet, profi munka!
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés