Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Szerintem egyik sem tolja fennebb az ingerküszöböt, sem a média sem a játékok. Amit a TV-ben látsz nem érzed át, fel sem fogod, hogy azok is emberek voltak, legalábbis a legtöbben. Így nem is befolyásolhatja a néző mentalitását nagy mértékben. Aki meg mégis felfogja, az valószínű arra az álláspontra jut mint a cikk írója, tehát idegennek érzi és negatívnak, nem azonosul az erőszakkal.
A cikkírónak: ha a Call of Duty számodra megrendítő élmény volt, akkor el sem tudom képzelni milyen hatással lenne rád, ha közvetlen közelről lennél szemtanúja egy halálos balesetnek vagy gyilkosságnak. Ez csak azt jelenti, hogy te vagy érzékenyebb az átlagembernél, nem pedig azt, hogy a játékok és filmek elrugaszkodottan és túlzott mértékben erőszakosak. Szerintem pont annyira erőszakosak, amennyire igény van rá.
Rengeteg példát lehet felhozni arra, hogy az agresszió ott is megjelenik, ahol még média sincs, nem hogy szgépes játékok. A középkor talán a legvéresebb korszak volt az emberiség történelmében, pedig még elektromosság sem volt. A világon a legnagyobb bűnözési ráta a 20. sz. végén Dél-Afrikában volt. A feketék és a fehérek ölték egymást halomra. Bennük a média gerjesztette az erőszakosságot szerintetek? Vagy ott van a II.Világháború vége: Japán akkor is kapitulált volna, ha melléjük a tengerbe dobtak volna atombombát, hiszen nem voltak hülyék. Miért bombáztak le 2 várost mégis az amcsik? Mert uránium és plutónium bombájuk is volt és tesztelni akarták, hogy milyen különbség van a 2 bomba élettani hatása között (rák és torzszülött gyerekek a sugárzási területen stb.). Erre pedig nagyszerű alkalom volt nekik Japán, így nem a saját embereiken kellett tesztelniük... Szerintetek azokat akik ezt a döntést meghozták a számítógépes játékok vagy a média befolyásolták morálisan???Másik dolog:
"persze véletlen nincs, csak nem ismerjük az adott eseményt befolyásoló tényezőket"
A cikkben szereplő sok állítás közül már ennek az egynek a tárgyalásával is sok neves filozófus eltöltötte az egész életét, és nem mind jutottak arra a végkövetkeztetésre, amit Te (a cikk írója) csak úgy lazán idedobsz. Bár én is ezt a verziót tartom a legvalószínűbbnek, azért ez a téma nem ilyen egyszerű, én nem merném ilyen határozottan kijelenteni. Ráadásul emiatt a determinista felfogás miatt sok emberben csapódhat le negatív és hibás következtetés (pl. "minek tenni bármit, ha úgyis minden előre el van határozva és semmit nem változtathatok meg?"). -
John Fowler
tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Még jó hogy valamiért bugzik az "off" kijelölésed mert pont az utolsó két bekezdésben van a lényeg. Szerintem teljesen témába vág, és helyes meglátás.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest