Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

Szerintem itt jön be az az apróság, hogy a magyar állam elég régóta a büntetéseket nem megelőzésre vagy népnevelésre használja hanem pénzbehajtásra. Ok nyilván ha mindig mindenre odafigyelsz, mindig minden naprakész akkor nem fognak megbüntetni tudom, tudom.
    Pl angliában nem vagy köteles iratot tartani magadnál, ha megállítanak és nincs nálad jogsi akkor berádióznak az adatokért a központba, visszakérdeznek személyes adatokat, vagy ha tudod az azonosító számot az is elég szokott lenn.

Szóval így is lehetne. Én úgy gondolom hogyha már van büntető pontrendszer akkor pl akinek nincsenek egyáltalán pontjai az ilyenkor elsőre ússza meg ingyen egy figyelmeztetéssel és kapjon pár pontot. 1x mindenki hibázhat és az esetenként 100k bírság nagyon alá tud vágni az átlagnak. Így viszont aki amúgy szabálykövető tuti jobban oda fog figyelni, aki meg leszarja az úgyis nagyon hamar lebukik megint.

• nemlehet

őstag

Ez nagy igazság. Lehet emelni a büntetési tételeket a végtelenségig (legyen ez közlekedési bírság vagy börtönbüntetés) de amíg tesze-tosza és borzasztóan lassú az egész bírósági rendszer addig semmi értelme.

Plusz ügye a politika is gyakran közbeszól, mondjuk M. Richárd esete... Kormánypárt közeli vállalkozó markos legénye, nem véletlen nem sikerült elítélni meg úszta meg mert "szívbeteg"... Ez iszonyat rombolja a morált ám, rengetegen érzik úgy, hogy ők is meg tudják úszni még úgy is hogy nincsenek valódi kapcsolataik.

Én úgy gondolom hogy 1 eset után ne kerüljön senki egy életre sittre, mindenki követhet el hibát (persze itt nem mentegetek senkit), de azt azért figyelembe venném, hogy az első eset mennyire első... Ha valakinek pl volt részeg garázdaság miatti ügye vagy ilyesmi annak is be kéne számítani mert tendenciát mutat...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés