Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz MaCS_70 #12550 üzenetére
Hehe , pont ezt a VLAN-os dolgot nézem én is a Merlinen.
Konkrétan hogy lehet megoldani hogy egy vendég WI-FI hálózat más-más ip cím tartományt kapjon.
Továbbá hogy tomato-n van mount utáni script, van mysql, és telepítettem svnservert is.
A transmission sem tiszta egyenlőre nekem , bár látom hogy Entware telepíthető ez is fontos.
Az SSH hoz generáltam magamnak kulcsokat, a jelszót letiltottam.
Ezeket most egyenként meg kell nézni hogy Merlin alatt lehet-e és hogyan...Szóva van egy rakás megválaszolatlan kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz gabro0 #12549 üzenetére
Hopp itt egy linux Guru
Kérdésem a következő:
Az Entware csomag tartalmazza a htop-ot, amin lehet F7-F8 gombbal állítani a nice-t, amiről tudjuk hogy a megadott program prioritását jelenti.
-19 és +19 között lehet állítani, perverz módon fordítva tehát a negatív érték magasabb prioritást jelöl. A nice értéke magával húzza nemcsak a cpu, hanem az i/o prioritást is.
Tapasztalatom szerint segít a szaggatásmentes video lejátszásban, ha az smbd (SAMBA) magasabb , a transmission alacsonyabb prioritásra állítjuk. Viszont nem praktikus ezt a htop-on keresztül csinálni, mert egy újraindításkor persze a kézi beállítások megsemmisülnek.
Linuxon erre szolgál a renice , amit viszont nem találol sehol. Hogy oldható meg a scriptel, amit akár óránként le lehetne futtatni...[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Adott ez a router és hozzá kapcsolva egy 500 Gb-s HDD Ewent EW7051 külső merevlemez házban. Torrentet töltök vissza rajta ami működik is. Viszont a merevlemezházat estére lekapcsolom, mert hangos és zavar a hangja. Mikor visszakapcsolom reggel akkor félóráig sem kapcsolja vissza a seed-et hanem minden torrentnél az van kiírva hogy paused és csak többszöri kész feladatok folytatása gombra reagál. Az lenne a kérdés, hogy reset-elni kéne a routert vagy a merevlemezt? A merevlemez nem volt teljesen formázva mielőtt rákötöttem csak az egyik partició.
Előre is köszi a választ.
-
zsolt_64
senior tag
Hááát....
Ha csak úgy lekapcsolod a merevlemezt, az elég csúnya dolog
Közben megy a Transmission, mi van ha letöltesz, írsz a mervlemezre.
Először le kell kapcsolni a Transmissiont, utána unmountolni.
Az hogy a merevlemezen van másik partíció, vagy üres terület az ebből a szempontból irreleváns.Viszont amire torrentezel az legyen ext4 fájlrendszerű.
Tulajdonképpen csodálkozom hogy talpraáll, milyen firmware van rajta ?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
Aha !
szóval gyári firmware...De ott is biztosan lehet a download mastert leállítani, és biztos van olyan funkció ahol le lehet választani a merevlemezt.
Célszerű a merevlemez lekapcsolása előtt ezt végigzongorázni, reggel, meg persze fordított sorrendben bekapcsolni.Az Ext4 azért jobb, mert az a Linux sajátja. Egy kicsit feljebb írtam hogy az ntfs driver képes megenni a cpu 20-30% is , pedig ebben a vasban az a szűk keresztmetszet. Persze ha csak torrentezel akkor mindegy, de ha a letorrentezett filmet akarod pl. SAMBA megosztáson nézni akkor már csúnyán beszaggathat...
Egyébként nem tudod megoldani hogy folyamatosan menjen? (Én kiraktam a spázba az egészet),
Sok torrentoldalon nemcsak a vissza seedelt mennyiség hanem a seed idő is számít.
Így elkerülheted a hit'n'run-t[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
válasz zsolt_64 #12557 üzenetére
Hmm.. Köszi a választ. Eddig csak pendrivra torrenteztem, de kicsi volt a tárhely, viszont annak nem volt hangja. A nappaliban van a router, szóval nem tudom úgy elrejteni, legfeljebb berakni a szekrénybe, az meg úgy elég tűzveszélyes Igazából azért akartam ez a le-föl kapcsolásos dolgot így megoldani, mert reggel munkába menet csak be akartam pöccenteni a merevlemezház kapcsolóját. Ez így plusz 10 perc
-
zsolt_64
senior tag
Jajj !
Ideírom , mert alapszabály: USB penre NEM torrentezünk (lassú és kinyírja az usb pen-t)
Egyébként van még 1 megoldás, ami megvalósíthatónak tűnik, de sajnos csak Tomato-ra tudom.
Amennyiben a külső merevlemezed olyan típusú ami magátol leállítja a pörgést, akkor a tomatoban be lehet kapcsolni egy ilyen opciót.
Továbbá vannak ütemezett parancsok , amibe be lehet írni hogy pl: 22:00 kor mindennap stop transmission és reggel 07:00 start transmissionÍgy kb 22:10 kor elhallgat a merevlemez és reggel 07:00 kor felpörög....
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz zsolt_64 #12559 üzenetére
Esetleg még 1 megoldás a zajcsökkentésre, ha egy 2.5 collos merevlemezt veszel és egy usb3-as szintés 2.5-ös külső merelvlemez házat.
Ezekhez nem is kell külső táp, tapasztalatok szerint a router táp simán elbírja. Így mehet nonstop. (Nekem is ilyen van, egy 1 TB Hitachi lemez , és egy noname külső ház)
Ezt aztán már ha csak a könvespolcon eldugod a könyvek mögé akkor csönd lesz -
gabro0
őstag
válasz zsolt_64 #12552 üzenetére
Ha minden os indításnál beállítod a process prioritását, akkor nem kell óránként állítani a prioritást. Régen használtam entware-t, van külön usere? Mert ha lenne a /etc/security/limits.conf fájlban lehetne állítani user szintű prioritást.
Na meg most találtam egy LimitCPU nevű programot, amivel a CPU használatot lehet korlátozni bizonyos százalékra. Van entware csomagja is, gondolom hasonló okok miatt
-
ZephX
senior tag
válasz zsolt_64 #12560 üzenetére
Azért torrenteztem pendrivera, mert volt egy régi pendrive kéznél. És azért használok 3,5-es lemezt, mert abból is volt kéznél egy, csak a házat kellet megvenni.
Amúgy nem rossz ötlet a Tomato. Ha megunom esetleg vissza lehet rakni az eredeti ASUS-t? Illetve nincs valami használható útmutató hozzá? Mert ami a leírásban van az a link nem működik.
-
MODERÁTOR
Ugyanúgy kell feltenni, mint bármely másik - nem gyári - fw-t.
-
zsolt_64
senior tag
válasz gabro0 #12561 üzenetére
Megvan a megoldás !
opkg install busybox
opkg install procps-ng-pgrep
ezek utánrenice 10 $(pgrep transmission)
renice -10 $(pgrep smbd)Bárhova beilleszthető a tomato felületén ( ha akarom tényleg óránként lefuttatja)
Előnye hogy az összes smdb vagy Transmisson process prioritását állítja...[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz gabro0 #12567 üzenetére
Busybox Igen !
De nem mindegy melyik , mert a freshtomato-ban is van egy de abban NINCS benne a renice
Össze-vissza kerestem de nem volt meg.
A nice és a limitcpu is az indításkor állítja be, ehhez viszont módosítani kéne az indító szkripteket.
A renice a már futó processzeket állíccsa...[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Valaki csinált már ts3 szervert iylen router mögött?
Nekem valamiért nem sikerül
Pedig ezelőtt egy tp-link router mögött semmi gond nem volt, minden ment ahogy kell....Szervert elindítom, ha kliensbe localhost-ot írok vagy helyi hálón más gépen a gépem belső ip címét úgy is működik, de kívülről sajnos nem.....
<16:00:36> Trying to connect to server on xxxxxx.asuscomm.com
<16:00:41> Nem sikerült csatlakozni a szerverhezA port forwardin így néz ki:
Mi lehet a gond?
próbáltam kikapcsolt tűzfallal, de úgy sem
-
MODERÁTOR
válasz kory24 #12571 üzenetére
Nem lehet gond. Indítsd el a TS szervert, és próbáld meg ezen az oldalon sorban letesztelni a megadott portokat. Az is zártnak mutatja?
-
kory24
őstag
válasz Intruder2k5 #12572 üzenetére
Próbáltam iylen port scannereket és zárt-nak írja
Ami érdekes, ha DMZ-be tettem gépet (ami tudom nem ajánlott) akkor is zártak portok
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kory24
őstag
válasz Intruder2k5 #12574 üzenetére
Igen fut a ts3 szerver.
a képen látható torrent működik a 19056 porton és azt nyitottnak is látják ellenőrzők
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
kory24
őstag
ts3 szerver fut, pedig azon a porton
log fájl-ból:
2019-01-22 16:09:16.762706|INFO |VirtualServer |1 |listening on 0.0.0.0:9987, [::]:9987
2019-01-22 16:09:16.763675|WARNING |VirtualServer |1 |--------------------------------------------------------és helyi hálózaton meg saját gépen localhost-ot beírva csatlakoznak is kliensek
-
gabro0
őstag
válasz Intruder2k5 #12578 üzenetére
Figyelmen kívül hagytam ezt a hozzászólást
-
MODERÁTOR
-
gabro0
őstag
válasz Intruder2k5 #12583 üzenetére
A System Log -> Port Forwarding résznél ez ellenőrizhető a gyári felületen.
-
félisten
Kicsit meglepve olvasom fórumokon, hogy Access Point módban is működik a külső meghajtó megosztása.
Ha ez valóban így van, akkor vajon teljes a funkcionalitása? Úgy mint pl. SMB, DM?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
cyber86
őstag
AP módba valahogy hozzá tudok férni a routerhez? Mert már próbáltam az advanced ip scannerrel de nem látom a címét és ami fura, hogy az utána levő repeatert ami wifin csatlakozik az N18U-hoz azt meg látom.
-
MODERÁTOR
válasz cyber86 #12591 üzenetére
Sosem használtam a gyári fw-t, de esetleg az ASUS Device Discovery nem találja meg? A fő router DHCP kliens listájában nincs benne az ASUS?
-
cyber86
őstag
válasz Intruder2k5 #12592 üzenetére
Megvan így már köszönöm Az ip scanner nem látta.
-
Stef@N
tag
Sziasztok!
Akik jobban otthon van a témában azoktól kérdezném:
380.70.1_HGG-RC2 alatt a ftp írás/olvasás jogosultság beállítások szerintem nem működnek megfelelően. A probléma az, hogy nem tudok fájlt másolni egy mappában sem. SSH-n keresztül a chmod -R 777 parancs megoldja a problémát, de ha pl. a Transmission egy új alkönyvtárat hoz létre, annak megint módosítani kell az attribútumait, hogy írható legyen, annak ellenére hogy a főkönyvtárnak korábban már beállítottam.
Kérdésem az, hogy van e a chmodnak valami kapcsolója ami az újonnan létrehozott alkönyvtárakra is érvényesül, vagy a Transmissionnel kéne futtatni egy szkriptet ha elkészült a letöltés?
-
félisten
válasz ArthurShelby #12595 üzenetére
Köszönöm -- van bennem egyfajta velem született pesszimizmus...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
bajzal
őstag
Régebben pár perc után kikapcsolt a rácsatlakoztatott HDD ha nem használtam. Mostanában szinte egész nap megy. Miért nem kapcsol ki? nincs valami beállítás erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs