- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KamuMazsola
őstag
válasz xeon forever #13979 üzenetére
Én 4 giga rammal win 10-et használtam vele. Semmi hátránya nem volt a win 7-hez képest. Nyomtatót egyszer kellett installálni és az is működött, wifit nem használtam, de hálózatot egyszer kellett beállítani. Amikor elkezdtem fejleszteni, hamar korlátokba ütköztem, így modernebb platformra váltottam. (s1151) Ahogy ott is lesznek olcsóbb (használt) cuccok, majd fejlesztem, egyelőre G4560.
Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Lehet végéhez ért a xeon 771-775 project. Úgy néz ki rossz procit kaptam kínából, most fut a dispute. Egy E5450-nel akartam kimaxolni ezt az alaplapot, de nem teszek több pénzt már ebbe. Gyakorlatilag három évet használtam az E5430-at, igen jól és üzembiztosan teljesített. A 1050-es videókártyától ugyan erőre kapott egy kicsit, de az SSD-től nem igazán szárnyal. Gyorsabb lett, de ez a deszka nem tudja kihozni az SSD-ből azt a többletet amire vártam és a PCI Expess is csak 1.0 és mivel két rammodult fogad csak a lapom azt sem tudom bővíteni, mert DDR-2-es 4GB-os modulokat szinte csak AMD-hez találni, vagy nagyon drágán.
Azt le kell szögezni, hogy az érte adott pénzt sokszorosan megérte. Köszönet a cikkért és a segítségekért kenandnak!Üdv.: KamuMazsola
-
-
KamuMazsola
őstag
válasz lamiki #13779 üzenetére
Köszi a tanácsot! Holnap megpróbálom. Szemre - most hogy már tudom mit kell nézni - mintha az egyik nút tényleg nem volna elég mély.
Speed(R): Az E5430 működik, úgyhogy nem létkérdés, tudok várni. Vagy elfogadod, vagy nem, de énnekem nem ér ennyit a nyugi, sőt néha kifejezetten nyugtalanít, ha nyerészkednek rajtam. Ennyi erővel rendelhetnék huszat is és mehetne az apróra, meg ki tudja még hova, de nem ez a cél.
Ha nem megy a proci, ÍJ. Lelevelezem a kínaival, azt vagy küld másikat, vagy refund. Eddig még nem igazán vesztettem a kínából való rendeléseken, mondjuk nem is volt sok gondom velük, de ami volt, meg tudtuk oldani. Meg aztán az ittthon lepróbált procival is lehet gond, meg rájön a postaköltség is, vagy üzemanyagköltség, ha érte megyek.A táp, hát nem is tudom, a másik xeont viszi, ezzel meg be sem bootol. Nincs most másik tápom, de ha minden kötél szakad a fiaim gépét szétkapom, azt megpróbálom azzal.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz peterattila #13777 üzenetére
Anno amikor az E7400-amat cseréltem az E5430-ra még az elemet sem vettem ki és nem is reseteltem a biost. A gép bebootolt, beléptem ugyan a biosba, de csak ellenőriztem (kíváncsiságból) hogy az alaplap rendesen felismerte-e a procit. Nem kellett állítgatnom semmit, jól felismerte. Szerintem neked is fel kell ismernie.
-
KamuMazsola
őstag
Nos elsőre nem indul a 17,50$-os proci. Beletettem az alaplapba, felpörögnek a ventillátorok, de nem indul el a gép, nem tölt be a bios sem. Próbáltam a biost resetelni, de nem oldotta meg. Most ment vissza az E5430-as, azzal indult elsőre, csak a bios reset miatt először azt be kellett állítani.
Mit érdemes kipróbálni, ami esetleg segíthet?Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz peterattila #13769 üzenetére
Van két fiam 10 és 12 évesek, majd ők. Csgo gondolom jó.
Slaci007 köszi!
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz peterattila #13764 üzenetére
Az van is a gépemen. Valami tartóssági tesztre gondoltam, amit futtat az ember x ideig, azt ha az jó akkor nagy valószínűséggel a napi használatban is bírni fogja.
-
KamuMazsola
őstag
válasz peterattila #13758 üzenetére
-nem hirdetési felület!-
A többiekhez: Ha feláll a Windows mivel érdemes tesztelni az új procit?
[ Módosította: Speed® ]
-
KamuMazsola
őstag
Megérkezett a 17,50$-os E5450 procim az aliexpressről (11.15-i vásárlás), valamint a 11.11 akcióban 23,16$-ért vett 120 GB-os SSD is. Egész gyors volt és a kettő együtt alig több mit 11 ezer. Na és videókártya is kerül a gépbe egy gtx1050 ti 4GB. Itt ugye kompromisszumot kötöttem az ár miatt, bányász kártya volt, de legalább alkudható (30). Már csak egy kis szabadidő kell...
-
KamuMazsola
őstag
válasz Mike8212 #13694 üzenetére
Köszi a választ.
1050-es kártyák vannak 35-38 ezerért. Én max 30-at adnék érte. Van aki azt kamuzza, hogy nincs meg a garancia papír, van aki sosem hallott vidéki céghez szóló garival hirdeti itt Pesten. Amikor rákérdeztem, á dehogy volt ez bányász kártya, de van több is.
Na besokalltam, 1060-asok is vannak jó áron 3 giga rammal, de gyorsabb memoriabusszal, és talán kevésbé voltak befogva bányászni. Vagy a fene tudja, nézelődök még.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Srácok!
VGA vásárlásnál jelent-e hátrányt, ha a kártyát bányászatra használták?Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz tzsolesz #13585 üzenetére
Aliexpressről, mint más kínai rendelés két hét és két hónap között bármi lehet. Jellemzően 3-4 hét, csak nem karácsonykor. Múlt héten rendeltem, majd jelzem ha megjött.
Ha az alaplap tápért felelős része (azt hiszem vrm) bírja, akkor x, ha gyengébb mint pl az enyém, akkor e.[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Mike8212 #13576 üzenetére
Nekem egy nbase 600-as (ha minden igaz) tápom van. Itt vettem az aprón hatezerért. Volt amikor 7/24-be ment, az utóbbi egy évben már csak kb napi 8 órát megy, kivéve hétvégén, mert akkor a kisebb fiam ezen tolja. Nem hiszem hogy neves táp volna, de nagyon jól bírja, igaz nálam nincs oc.
-
KamuMazsola
őstag
válasz tzsolesz #13554 üzenetére
Pont ettől nem lesz low budget. Persze, hogy jobb az újabb, de többe is kerül. A fent nevezett proci használtan is a négyszerese egy E5450-nek. DDR4-es ramot könnyen lehet akár 2x8-as kitben is venni, de annak is megvan az ára, mi meg ugye 20-30 ezres félkonfigokkal nyomulunk. (alaplap+proci+ram)
-
KamuMazsola
őstag
válasz Speed® #13543 üzenetére
Ahonnan én vettem ott is a vásárláskor, pontosabban a fizetésnél kell az eladónak üzenetben jelezni a steppinget. Most három dollárral drágább, talán a feketepéntek miatt, hogy holnapután le tudja akciózni. Link a 13504-es hozzászólásomban. (bocs mobil és úton vagyok)
-
KamuMazsola
őstag
Srácok! Milyen videokártyát érdemes egy E5450 és 4GB ram és egy antituning deszka mellé beszerezni? Jelenleg egy alaplapi és olyan van, ami alig tud többet, mint az alaplapi.
-
KamuMazsola
őstag
válasz tzsolesz #13508 üzenetére
Privátban érdeklődtem, ezt válaszolta E0 steppinges.
Nekem OTP-s folyószámlám van, ahhoz ingyenesen lehetett igényelni. A folyószámlámról a webkártyára ingyenesen tudok áttenni pénzt minden nap, a nap bármely szakában azonnal. A virtuális kártya MasterCard, külföldön is simán elfogadják (Ali, PayPal), ill itthon is szoktam használni internetes vásárláskor.[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz tzsolesz #13506 üzenetére
E0 steppinges, Debreceni srác árulja, csak tegnap írtam neki, hogy utalok mikor küldi, azt azt válaszolta, hogy nem bontja meg a gépet csak ha a többi cuccra is érdeklődnek. Megköszöntem neki és meg is rendeltem az aliról. Nem tudom hogy ajánlott eladó-e, de volt már ilyen eladott procija, én meg úgy vagyok vele, hogy az alipay-es védelemmel nem veszthetek a bolton. Mondjuk nem is ez az első alis vásárlásom, sőt... Amúgy OTP virtuális kártyát használok itt is és PayPal-en is az van csatolva. Csak akkor van rajta pénz, ha teszek rá, ami amúgy ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
-
KamuMazsola
őstag
Srácok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van ugye nekem ez a xeonos gépem és szeretnék procit cserélni, de rég volt amikor sok-sok időt tudtam szentelni a gépnek, most kevés az erre fordítható időm, ezert szeretnék valakit megkérni, hogy nézzen bele a biosomba, hogy benne vannak-e a szükséges mikrokódok. Jelenleg egy C0 steppinges E5430- at használok és szeretném cserélni E5450-re, vagy X5460-ra. Ezek egy árban vannak az alin.
Azt tudom, hogy a lapom egyáltalán nem tuningolható, ezért minél nagyobb órajelű procit szeretnék, azt utána él, míg meg nem hal. Az új proci mellé már meg van rendelve egy 120-as SSD, meg van benne 2x2 GB jobbfajta 800-as ram. Hűtés is megoldott, jelenleg is egy bazi nagy ekl hűtő van rajta.
A lap típusa: MSI G41TM-E43 (MS-7592)
Jelenlegi bios aida szerint: AMI V4.6
Rendszer BIOS dátuma 03/16/11Tehát tisztelt topiklakók! Mindenkitől szívesen fogadok tanácsot. Melyik proci jó a lapba? E0, vagy C0 steppingest vegyek? Valaki vállalja-e, hogy belenéz a bios fájlomba, hogy benne vannak-e amik szükségesek, illetve ha kell beleteszi-e? (Afájlt átküldöm pl emailben.)
Köszi!Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz kenand #13439 üzenetére
E5450-nek ugyanaz a mikrokód kell, mint az E5430-nak? Múltkor volt itt szó SSD-vel való gyorsításról, hát azt megrendeltem a nagy (ha-ha-ha ) kínai 11.11 akcióban. Most még azon agyalok, hogy a nagyobb procit aliról megrendelem, a kisebbet meg a HA-n eladom, azt megint rendben a gép egy időre. Ugyan nem tuningolom, de megbízhatóan szolgál.
-
KamuMazsola
őstag
Nem gondoltam volna, hogy ennyi időt elmegy a xenon 5430 meg valami g41-es lap. Eleinte 7/24-ben ment, az utóbbi egy évben már csak napi 8-10 órát. Gondolkoztam a cseréjén, de rájöttem, hogy nincs még itt az ideje! Tök jól teszi a dolgát, mivel nem tuning lap alap órajelen megy, így nem melegszik. Egy ekl toronyhűtő (vagy hogy hívják) van rajta, de passzívan is elég, szóval igen csendes. Nézegettem 1150-es lapokat, elég olcsók, viszont majdnem olyan drága bele a xenon, mint a rendes azonos teljesítményű proci. A 1366-ból meg csak ddr3-as lapokat láttam. Egy két év múlva biztos lesznek költséghatékonyabb megoldások, addig marad ami most van, ha bírja.
-
KamuMazsola
őstag
válasz passat77 #3938 üzenetére
Amit fpeter84 linkelt x5460-ast azt is nyugodtan megveheted. Előre át van alakítva csak beleteszed a p45-ös lapodba és megy. Természetesen a bios módot neked kell elvégezni előtte.
Én mindenképpen az alulról venném, ennyiért itthon biztosan nem kapod meg.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz mucsiattila #3601 üzenetére
Nekem hasonló lapom van msi g41tm-43, otthon megnézhetem majd neked, hogy mi hogy van, nekem semmi gond nem volt windows telepítéssel. Proci ua, 4GB rammal.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Srácok!
Mint tudjátok nekem g41-es nem tuningbarát alaplapom van. (MSI G41TM-E43 ) Nem hagyott nyugodni a dolog és találtam az alaplapon három kétállású kapcsolót egymás mellett. Utána ezt találtam az msi oldalán:Aztán letöltöttem az alaplap kézikönyvét, abban ezt találtam a kapcsolókról:
Eddig minimális órajel emelési kísérletet tudtam csak tenni, néhány MHz után sikertelenség lett belőle. Szerintetek érdemes ezekkel a kapcsolókkal bíbelődni? E5430 van benne alap órajelen 2x2GB Hyperx hűtőbordás rammal.
-
KamuMazsola
őstag
válasz cynosure #3336 üzenetére
& kenand & Pécsi gyerek
Köszönöm a válaszokat!
Alaplapot is fogok venni és procit is, mert mégegy xeonos gépet akarok összerakni, de mivel jelenlegi lapon nem tuningbarát és 25$-ért lenne x5460, így arra gondoltam, hogy megveszem és veszek az E5430-nak egy p45-ös deszkát.[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Pécsi gyerek #3328 üzenetére
Most egy E5430 dolgozik benne egy EKL toronyhűtővel, ami mivel nem tuning alaplap, passzívan is ellátja feladatát.
Találtam X5460 procit is jó áron, akkor a nem tuningbarát alaplapomba ez jó lehet?
Mint felettem írták ali, mert itthon elszaladtak az árak.[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Mi a különbség az E5450 és az X5450 között? Utobbit olcsóbban találtam.
-
KamuMazsola
őstag
Nekem azt mondja meg valaki, hogy mi a különbség 25,30,50, vagy 60 fps között? A szem 25-től folyamatosnak érzékeli.
-
KamuMazsola
őstag
válasz Pécsi gyerek #2123 üzenetére
Csak érdekesség képpen, az első gépem egy Intel 33 MHz-es processzorral 4 MB rammal és 40 MB hdd-vel szerelt gép volt 14"-os színes monitorral, dos 6.22, majd később win 3.1.
-
KamuMazsola
őstag
Láttam írtatok ide működő alaplap - proci - memória összeállításokat.
Nekem egy MSI G41TM-E43 (MS-7592) alaplapban egy Xeon E5430 két Kingston 2GB DDR2-800 társaságában üzemel. Tuningolni nem lehet, ez az alaplap erre nem alkalmas.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Ahogy M3lakH is írta egy venti molex 5 V-ról tökéletes. Én egy 12 cm-es ventit tettem a ház oldalborításába az alaplapra fújja a levegőt, meg a passzív hűtésű videokártyára. Az alaplap egyik fan konektorába bekötöttem a sárga - fordulatszám érzékelő - madzagját, így látom, hogy kb 600-at pörög percenként szinte hangtalanul.
-
KamuMazsola
őstag
Nyugi, elég alapos a leírásod! Nem vagyok teljesen analfabéta a számítástechnikához, de magamtól sosem jutott volna eszembe 775-ös alaplapba 771-es xeont tenni. Az írásodat régebben olvastam, egyszer a hardveraprót nézegettem és ott volt az ajánlott cikkek között, talán akkoriban, amikor publikáltad. Amikor tönkre ment az alaplapom ezen ismeretek birtokában és mert visszafelé nem akartam fejleszteni, vettem egy g41-es lapot a kimúlt g41-es helyébe úgy, hogy a xeonok felé kacsintgattam. Először a deszka jött meg, E7400-val üzemeltem be, frissítettem a biost a gyártó oldaláról, mert a proci eladója azt mondta, hogy abban már benne a szükséges mikrokód. Működött is rendesen, de nem hagyott nyugodni a dolog így letöltöttem a szükséges dolgokat és egy bios mentés másolatán kipróbáltam, hogy én be tudnék-e tenni egy microkódot. AMI biosról lévén szó, annyi volt csak, hogy nekem nem bin a kiterjesztése, hanem egy szám (410). Átneveztem bin-re és így be tudtam illeszteni microkódokat, törölni is tudtam, ez a része menne is. Gondolom a mentés után vissza kellene nevezni az eredeti kiterjesztésre és frissíteni a biost. Erre most nem volt szükségem, de igen a leírás alapján 45 éves fejjel nem lehetetlen megcsinálni.
Köszönöm, hasznos írás! Kellemes ünnepeket![ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Sziasztok!
Én itt az aprón vettem használtan egy MSI G41TM-E43 alaplapot, bele egy Xeon E5430 (4 x 2.66G /12/ 1333) procit. Az alaplap biosát frissítettem a gyártó oldaláról és azzal már kezeli is xeon procit. Kapott még egy "alap" nvidia 210-es videokártyát is. Eddig siker, úgy gondolom pár évig nem kell hozzányúlni. Egy hasonló deszkám volt egy E7400 procival, de a deszka kimúlt, amúgy nem jutott volna eszembe fejlesztgetni.Üdv.: KamuMazsola
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest