Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Elolvastam Érdekes.
Én, amikor megláttam a világon legelőször forgalomba került CD-játszók méréseit, rögtön az jutott eszembe, hogy semmi több, csak legalább 2bit lenne még. Nem több. Ha esetleg beleférne a mintavételezésbe még 5kHz pluszban...
Ugyanis pont ennyin múlt, hogy az új rendszer ne csak éppen hogy beleférjen a HiFi-szabványba, hanem túlmutasson rajta....ha csak egy hajszálnyival is. (És persze a kis jelek torzítása se hagyjon kívánni valót.) És akkor egy szavam sincs.
Ezt érezték egyes gyártók is, mert kb. 1 éven belül (talán Pio-nak) megjelent egy készüléke, ami 18, vagy 20bites DAC-kal ment és már túlmintavételezett 2 v. 4szeresen. Kapásból jobban is szólt, pedig a forrás maradt 16 bites.Amikor ez történt, úgy jó 30 éve, az analógtechnika felsőbb kategóriái már rég túl voltak ezen a minőségen. Ekkoriban egy amerikai cég is kijött a saját digitális rendszerével: több bit, magasabb mintavételezés, akkora volt mint egy névjegykártya és nem forgott!
A Ph és a So simán a tőkéjükkel lemosták az amerikai céget. Egy minimál megoldással ahhoz képest. És szedik a liszensz-díjakat.
Erről szólt a CD megalkotása, nem arról, hogy olyan minőséget adjanak az embereknek, amiről még csak nem is álmodtak.Aztán a stúdiók is pillanatok alatt átálltak, mert nem kellet egy albumra elfecsérelniük 10.000dollárnyi mesterszalagot. Ez sem igazán a minőségről szólt.
Most a legújabb a 24/96. Ezt házi felhasználásra én is túlzásnak tartom, de ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Ryzen 5 2600X, MSI 1060 Armor OC 6GB, 16GB DDR4 RAM
- Sony PlayStation 5 (PS5) Slim Ghost of Yōtei Gold Limited Edition 3 év garancia
- Iphone 13 PRO MAX 128GB GOLD 91% Akku! CSODASZÉP, DOBOZBAN MINT AZ ÚJ!
- Intel Core i9-13900K + ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO + Opcionálisan G.SKILL 32GB CL34 6800 és hűtő
- Iphone SE 2022 64gb Új akku
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest